BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 03:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Jak jest?
Jest gruuuuubo (cokolwiek to znaczy) 22%  22%  [ 8 ]
Przerost formy nad treścią 59%  59%  [ 22 ]
Nie wiem, nie znam sie, nie orientuje się- zarobiony jestem! 19%  19%  [ 7 ]
Liczba głosów : 37
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 14:40 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
klasa A jest sporo tansza, a ma normalnej jakosci i wygladu plastiki w srodku. BMW serii 1 jest megatandetne w srodku.

[ Dodano: 1 Grudzień 2007, 14:42 ]
..::CZARNY::.. napisał(a):
Skoro jednak wyszła wersja 3d, coupe, cabrio..... to chyba BMW wie co robi, jeśli jest na nie popyt...

tak, oszczedzili na wnetrzu, wladowali niezwykle obrzydliwe i tandetne plastiki i sprzedaja to cos za 120 000 zl w podstawowych wersjach dzieki znaczkowi na masce.. nie mowie ze technicznie auto jest zle.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 14:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
BMW za to ma mocną jednostkę i świetne prowadzenie, czego nie można powiedzieć o "wywrotce" od MB. :D

Jeśli TO lub TO wnętrze nazywasz ohydnym, to mamy zdecydowanie inny gust. Jak dla mnie to jest poezja. Nic nie jest przesadzone, nic nie krzyczy "jestem wart 120 000!". Ładnie, schludnie, bez przepychu do którego mam wstręt.

Ostatnio edytowano 1 grudnia 2007, 14:55 przez ULLISSES, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 14:45 

ULLISSES napisał(a):
BMW za to ma mocną jednostkę i świetne prowadzenie, czego nie można powiedzieć o "wywrotce" od MB. :D

116i jest mocne? Nie. 130i jest mocne. Ale za cene 130i mozna kupic C280.

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 14:56 
stones1 napisał(a):
Ale za cene 130i mozna kupic C280.

albo 5 Dacii Logan!! :super:

Jaki ten świat niesprawiedliwy... :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 15:01 

Czarny chodzi o jakosc wnetrza serii 1. Przeciez to dno w porówaniu do e36 :dobani: , a w tej cenie mozna miec samochod taki jak C280 , gdzie naprawde do jakosci wnetrza, jak na te klase nie ma sie do czego przyczepic. A w BMW 1? Co powiesz o jakosci deski? i wnetrza?

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 15:04 
Zacna persona forum

stones1 napisał(a):
ULLISSES napisał(a):

116i jest mocne? Nie. 130i jest mocne. Ale za cene 130i mozna kupic C280.

... które pokaże Mesiowi kufer, bo jest mocniejsze i lżejsze od C.

A odnośnie stylistyki wnętrza, to widziałeś może pierwszą generację A wewnątrz? Osobiście ostatnio widziałem taką deskę w SC. W drugiej generacji się poprawili, ale 1er i tak prezentuje się lepiej.

Generalnie patrząc na A-klasę dochodzę do wniosku, że to MB leci w dół, a nie BMW. ;]

Co do jakości wnętrza, to myślę że za wcześnie powiedzieć. Wydawać się może tandetne, ale jeśli dzięki temu w 1er jest ciszej, jest lżejsze niż przy użyciu innych materiałów i nie będzie nic skrzypieć za 10 lat, to myślę że będzie ok. Nie bardzo rozumiem porównanie z E36. Pomijając już fakt, że te auta dzieli w najlepszym wypadku 10 lat, to powiedz mi kiedy siedziałeś w fabrycznie nowym E36? Nawet jak siedziałeś, to wątpię abyś pamiętał jakie wrażenie zrobiło na Tobie wnętrze (pod względem jakości).

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 15:12 

deska A klasy pierwszen generacji to dno. Tyle tylko ze nowa A klasa kosztuje 65 000, a nie jak seria 1 od 100 000 -> . Czemu nie rozumiesz porownania z e36? Nie wiedzialem ze nowy samochod MA robic zle wrazenie i MA w nim smierdziec plastikiem i gumowa jak w serii 1 :zdziwko: . Kiedys w nowym Passacie mojego staruszka pachnialo.. to byl 1994 rok. Nie przypominam sobie smrodu takiego jaki panuje w serii 1 w ktorej siedzialem nie raz i oczom nie wierzylem ze w BMW i to za wysoka cene w porownaniu do konkurentow mozna zastosowac takie plastiki :zdziwko: . Nie skrzypiec pewnie nie bedzie.. wiesz drzwi to praktycznie jeden element :zdziwko: jak w e60 ...

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 15:21 

stones1 napisał(a):
Nie skrzypiec pewnie nie bedzie..

hmm na BKP w dziale o 1 panowie narzekaja na trzeszczenie... :D za 100k proponuje Golfa GTI, bogate wyposazenie i jedyne 200ps.

SKRZYPIACE ZAWIESZENIE
http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/ ... 3c23544a33

SKRZYPI TAPICERKA

Ostatnio edytowano 1 grudnia 2007, 15:23 przez Kornelio, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 15:22 
stones1 napisał(a):
Czarny chodzi o jakosc wnetrza serii 1. Przeciez to dno w porówaniu do e36 :dobani:

Tak! Ale ja wciąż powtarzam: kupiłbym to auto---> DO ZABAWY!!

czyli wnętrze nie potrzebne mi, wystarczy 306PS, RWD i mała masa :super:

stones1 napisał(a):
A w BMW 1? Co powiesz o jakosci deski? i wnetrza?

Szczerze? Nie oczekuję rewelacji od najniższej serii pod tym względem... Jak napisałem wyżej, nie byłby to priorytet przy zakupie, ale zgadzam się z Tobą.

ULLISSES napisał(a):
siedziałeś w fabrycznie nowym E36?

Ja tak :hurra:

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 15:25 

stones1 napisał(a):
Czarny chodzi o jakosc wnetrza serii 1. Przeciez to dno w porówaniu do e36 :dobani:

Tak! Ale ja wciąż powtarzam: kupiłbym to auto---> DO ZABAWY!!

czyli wnętrze nie potrzebne mi, wystarczy 306PS, RWD i mała masa :super:

stones1 napisał(a):
A w BMW 1? Co powiesz o jakosci deski? i wnetrza?

Szczerze? Nie oczekuję rewelacji od najniższej serii pod tym względem... Jak napisałem wyżej, nie byłby to priorytet przy zakupie, ale zgadzam się z Tobą.

ULLISSES napisał(a):
siedziałeś w fabrycznie nowym E36?

Ja tak :hurra:

ciekawa teoria ze nowe e36 robi gorsze wrazenie niz 5 letnie e36 :zdziwko:

Czarny ja wiesz pisze o np. BMW 118d za 120 000 zł :zdziwko: , albo 130i podstawowym za 165 000 :zdziwko: , pare opcji i jak nic masz 200 000... co w polaczeniu z deska i materialami powoduje odruch wymiotny :niepewny: . A za 160 000 jest C280... i jakos tam materialy odpowiadaja segmentowi, nie rzucaja na kolana, ale sa NORMALNE.

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 15:39 
stones1 napisał(a):

Gdzie ja to napisałem coś takiego?

stones1 napisał(a):
Czarny ja wiesz pisze o np. BMW 118d za 120 000 zł :zdziwko: , albo 130i podstawowym za 165 000 :zdziwko: , pare opcji i jak nic masz 200 000... co w polaczeniu z deska i materialami powoduje odruch wymiotny :niepewny: . A za 160 000 jest C280... i jakos tam materialy odpowiadaja segmentowi, nie rzucaja na kolana, ale sa NORMALNE.

Maćku, uwierz, ja wiem o co Ci chodzi i się z Tobą zgadzam.

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 15:41 

stones1 napisał(a):

Gdzie ja to napisałem coś takiego?

.

nie Ty ;) tylko ULIS

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 15:46 
aaaaaaa, no zacytowałeś mojego posta, więc nie zczaiłem od razu o co biega :)

:ok:

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 15:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
stones1, po części bzdury piszesz

skoro MB C-class jest droższy od e90, a e90 droższe od e87 to jakim cudem za cenę serii 1 można mieć C-klasę?

Mój ojciec rozglądał się teraz za C180 i powiem Ci, że bez 160 tys nie ma czego szukać, czy Twoim zdaniem tyle kosztuje 120i? Jeśli tak to gdzie i jakim cudem ten salon w czasach konkurencyjnej gospodarki jeszcze przetrwał?

[ Dodano: 1 Grudzień 2007, 15:54 ]
Aha, jeszcze jedno, czy Twoim zdaniem Mercedes A-klasa też odebrał prestiż marce, badź konsekwentny i sprawiedliwy w swoich osądach.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 16:03 
Zacna persona forum

Skoro padło porównanie do E36, to mam pytanie do tych co siedzieli w nowym E36. Śmierdziało? Oczywiście mowa o tych z początku produkcji, a nie po FL, gdzie 100 razy poprawili wszystko co było do poprawienia.

stones1:
Nawet jeśli materiały są tandetne i śmierdzą, to jest to nowy projekt, nowe materiały i potknięcia się zdarzają. Nie od razu Rzym zbudowano. Po FL poprawią wszystko co spaprali, bo w końcu to BMW. :)
Poza tym wnętrzem się nie jeździ. Centrum zarządzania z pokrętłem na tunelu też nie jest szczytem marzeń, ale jakoś nie słyszałem, aby ktoś zrezygnował z BMW z powodu tego systemu - żeby powiedział "zajefajny silnik, prowadzenie, wnętrze, stylistyka, ale nie podoba mi się to pokrętło więc dziękuję".

Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2007, 20:29 

Kucharz napisał(a):
stones1, po części bzdury piszesz

jak mozesz to sie troche hamuj piszac do mnie, chyba ze faktycznie emocje sięgneły zenitu i moja opinia o serii 1 bardzo Cię dotknęła.

Kucharz napisał(a):
skoro MB C-class jest droższy od e90, a e90 droższe od e87 to jakim cudem za cenę serii 1 można mieć C-klasę?

Mój ojciec rozglądał się teraz za C180 i powiem Ci, że bez 160 tys nie ma czego szukać, czy Twoim zdaniem tyle kosztuje 120i? Jeśli tak to gdzie i jakim cudem ten salon w czasach konkurencyjnej gospodarki jeszcze przetrwał?

zapraszam do lektury cennikow. BMW 130i - 162 000 zł, MB C280 - 164 000 zł

Kucharz napisał(a):
[ Dodano: 1 Grudzień 2007, 15:54 ]
Aha, jeszcze jedno, czy Twoim zdaniem Mercedes A-klasa też odebrał prestiż marce, badź konsekwentny i sprawiedliwy w swoich osądach.

napisałem wyzej ze uwazam pierwsza A klase za dno. Na usprawiedliwienie obecnej A klasy jest fakt iż cena zaczyna się od około 65 000 zł nie od 100 000 zł jak w przypadku najtanszego BMW, o skandalicznie smierdzącym gumoplastikiem wnętrzem.

Nie jestem fanem wszystkich Mercedesów, ale jesli nowe C180K kosztuje 123 500 to bardzo dziekuje za BMW 120i za 112 500 ze skandalicznie wykonanym i najwzyklej w swiecie smierdzacym wnetrzem. W serii 1 smierdzi :zdziwko:

[ Dodano: 1 Grudzień 2007, 23:10 ]
swoją drogą, ta "bawarska doskonalosc" w temacie to ironia? Bawarskie doskonałości niestety odchodzą do przeszłości :(

Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2007, 13:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
widzę, że punkt widzenia zmienia się w zależności od tego jakiej marki auto się posiada
po raz kolejny Maciek to udowadniasz

pamiętaj, że A-klasa nie jest w tej samej klasie co seria 1, spójrz sobie ile kostuje B-klasa

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2007, 14:22 

Kucharz napisał(a):
widzę, że punkt widzenia zmienia się w zależności od tego jakiej marki auto się posiada

pamiętaj, że A-klasa nie jest w tej samej klasie co seria 1, spójrz sobie ile kostuje B-klasa

moj punkt widzenia jest taki:

do 1992 roku bezapelacyjnie BMW robilo lepsze technicznie i wizualnie auta od MB

od 1992 roku zaczyna przypywac lepszych MB ale BMW wygrywa klasycznym pieknem

od 2000 roku BMW postanawia zwiekszysc zyski i sprzedaz. i to sie udaje, z roku na rok ich zyski rosna. Tylko co sie stalo z klasą, stylem i przewaga techniczna nad konkurentami? Nie wazne - nowych klientow na ktorych nastawilo sie BMW takie rzeczy nie interesuja.

nowa A klasa to zwykle autko, w miare rozsadnej cenie, z nie najgorszym wnetrzem.

Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2007, 16:25 
stones1 napisał(a):
przewaga techniczna nad konkurentami? Nie wazne - nowych klientow na ktorych nastawilo sie BMW takie rzeczy nie interesuja.

Zwłaszcza M5 pod względem technicznym jest żałosny. M3 to dno. :zdziwko:

Nie sądzisz, że to zbyt odważne stwierdzenie?

Kucharz napisał(a):

stones1 napisał(a):
MB C280 - 164 000 zł

Mnie oszukali i chciecli 173 000 :zdegustowany:

Kucharz, każdy chwali to co ma :) Bo jak się nie ma co się lubi, to sie lubi to co ma!

Ha! nie jest to atak na Maćka, ale to się tyczy znacznej ilości userów tak przy okazji... także, gdy wywyższają BMW tam, gdzie nie powinni...

Takie małe OT z mojej strony.

Proszę Was ustalcie jakiś konsensus, bo ten temat nigdy się nie skończy, a powoli traci sens.

Tytuł:
PostNapisane: 2 grudnia 2007, 21:41 

Czarny, ceny sa z cennikow, z www BMW i MB. Obie w wersji podstawowej.

Z M3 i M5 masz oczywiscie racje - to wspaniale technicznie auta i na pewno opracowanie ich kosztowalo nie malo. Jest tylko jedno ale, pokaz oprocz M jakies nowe imponujace silniki BMW. V12? Lepiej chyba nie.. a moze nowe 740? Wyrzucili 333 konne 745 a dali jakies nie wiadomo co 306 konne.. co to za tendencja dziwna? 333 konie zastepujemy 306? Nowe S350 wygrywa moca z 740 :zdziwko: , S500 z 750... S600 z 760i co to ma byc? :zdziwko: Marka ze sportowymi ambicjami? Bo robią M5? czy jest jeszcze poza M3, M5, M6 wprowadzony w zycie sportowy duch?

Wyobrazcie sobie pana który kupil w 98 roku nowe e38 740i 4,4.. po dziesieciu latach ma je zmienić na nowe 740? Kotre ma 4,0, wiecej kg i 306 koni? Piekna ewolucja :zdziwko:

[ Dodano: 3 Grudzień 2007, 01:08 ]
Kucharz napisał(a):

zapomniales tylko ze nikt mnie nie wsadził na siłe do MB. Miałem 750i e38 i widocznie doszedlem do pewnych wniosków i stad kupno CLa. Takze najpierw sie zmienił punkt widzenia, potem samochod. Uwielbiam BMW. Te do 2000 roku. :]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1