Cytuj:
Mowisz o kwestii zasilania silnikow samochodowych? Zdziwilbys sie, zobaczysz jak za kilka lat beda nas wspominac - jestesmy jednym z panstw w ktorych jest najwiecej aut na LPG, oczywiscie my patrzymy na to pod kątem ekonomii, a swiat zrobi z nas wielkich ekologow i moze posypia sie dotacje unijne z tego tytulu, fajnie by bylo jakby chcieli nam sponsornac infrastrukture zwizana z bioetanolem, auto na tym paliwie ma z 10% lepsze osiagi nie wspominajac o ekologi i ekonomii (30% wieksze zuzycie ale paliwo duzo tansze)
Nie mów głośno bo ceny podniosą i Ci się oszczędność skończy
A tak na serio w innych krajach też LPG występuje w Anglii kosztuję o połowę taniej niż benzyna a mało ludzi się w to bawi bo jest nieopłacalne( koszty instalacji,droższe przeglądy, i nieliczna ilość stacjii na których możesz gaz kupić) miałem autko z ELPIDZI wtutaj i jak mmi podali ceny za wyrobienie homologacji na UK to podziękowałem dodatkowo przegląd dwa razy droższy i tylko 3 stacje w różnych kierunkach w promieniu 50km ode mnie dodatkowo częste sytuacje typu gazu nie mam dystrybutor nie działa itp. Jak by unia chciała dopłacać to w innych krajach już by to robiła