BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2006, 14:37 
Częsty bywalec

Kod silnika: M50 M52 aa i M20
Labrador napisał(a):
///MacArthur napisał(a):
Kujon i Labrador czy w takim razie jest sens kupowania tego antyradaru ?? Z tego co pisał kujon wykrywa on fotoradry tylko na ile wcześniej ??

hm ,no cóż kiedys wydawał mi sie fajny ,tzn wykrywa bez problemu suszarki i fotoradary rozkładane przy radiowozach z tym ze moim trochę za późno jesli chodzi i fotoradary te przenośne ,same suszarki wykrywa z duzej odległosci wiec jest duzo czasu na reakcje ,z tym ze policjant musi przed tobą kogoś namierzać bo inaczej nici z wczeniejszej informacji

A moim zdaniem super sprawa to navigacja informuje mnie o miejscach potencjalnego postoju radiowozu i fotoradarów ,nie ma oczywiście pewnosci czy bedą stali w tym miejscu ,ale lepiej na wszelki wypadek zwolnić niż zapłacić :)

A jak z fotoradarami umieszczonymi na stałem czyli stacjonarnymi wykrywa je odpowiednio wcześniej ?? (mowa antyra. Cobra)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2006, 23:53 
Częsty bywalec

Powiem tak ta Cobra wykrywa praktycznie wszystkie fotoradary, ale jeśli chciałbyś uniknąć fotki to musisz sobie zainstalować takie hamulce jak mniej wiecej w Formule 1 i chyba wszystko jasne....

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2006, 06:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: m57
Kujon napisał(a):
hamulce jak mniej wiecej w Formule 1 i chyba wszystko jasne....

no ja nie wiem,casami po prostu sie "przeleci" obok i tyle....

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2006, 09:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
Cytuj:
no ja nie wiem,casami po prostu sie "przeleci" obok i tyle....

W Ostrowi jest pięć puszek fotoradu stacjonarnego a fotoradar tylko jeden, przez jakiś czas siedzi w jednym miejscu, poźniej przekładają do drugiej puszki, tak co pare dni. Dlatego można przejechać przy niektórych " fotoradarach" przekraczając prędkość a one nie łapią, bo ich tam niema :mrgreen: . Jak założyli u nas fotoradary to gostek pozasłaniał sobie tablice , założył kominiarke i jeźdźił przy fotoradarze w jedną i drugą po 150km/h i był wielki cwaniak i przez to dostał kolegium 6000 zł i dożywotnio prawko mu zabrali bo nie zasłonił naklejki :twisted:
:mrgreen: ](*,) ](*,) ](*,)

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2006, 09:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39
Kod silnika: m57
biały-bmw napisał(a):
bo nie zasłonił naklejki

](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

mocny koles :mrgreen:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2006, 09:32 
Uzależniony od forum :)

biały-bmw napisał(a):
. Jak założyli u nas fotoradary to gostek pozasłaniał sobie tablice , założył kominiarke i jeźdźił przy fotoradarze w jedną i drugą po 150km/h i był wielki cwaniak i przez to dostał kolegium 6000 zł i dożywotnio prawko mu zabrali bo nie zasłonił naklejki

tak szczerze powiedziawszy to troszke chyba w głowie nie pokolei miał.... :mrgreen:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2006, 10:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
biały-bmw napisał(a):
Jak założyli u nas fotoradary to gostek pozasłaniał sobie tablice , założył kominiarke i jeźdźił przy fotoradarze w jedną i drugą po 150km/h i był wielki cwaniak i przez to dostał kolegium 6000 zł i dożywotnio prawko mu zabrali bo nie zasłonił naklejk

Kozak :mrgreen: :krzeslem: :idiota: :hurra:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2006, 09:26 

=D> =D> :D:D:D: Hahaha Biały , rozłożyłęś mnie i moich kolegów , którym to włąśnie przeczytałem.

Kujon,
Cytuj:
ale jeśli chciałbyś uniknąć fotki to musisz sobie zainstalować takie hamulce jak mniej wiecej w Formule 1 i chyba wszystko jasne....

I tu się nie zgodze!!! Miałem antyradar w E34. Pikał sobie i pikał, często pikał przy liniach telefonicznych (nie przy energwtycznych) przy stacjach benzynowych, wyjrywał aparaty do automatycznego otwierania drzwi ia może i czujki kamer...

Ale jak suszara mnie namierzła to pikał cholernie głośno i jak karabin maszynowy. Pomiar trwa około sekundy. Spokojnie w tym czasie da się zdjąć nogę z gazu i nacisnąć hebel. Wiem że namierzali mnie, bo się wymienialiśmy potem spojrzeniami....

Potem miałem Focusa. Taka sama sytuacja i lizak... Ale policjant był fanem focusa, też miał i gadaliśmy o duperelach. Mówie że mi pokało i hamowąłem a zawsze do tej pory w poprzendim samochodzie udąło mi się zdążyć zacząć hamować.... Zapytał co miałem wcześniej . Mówię że BMW. A on że to Focusem niech pan zapomni o wyhamowaniu. I zaćżął mi tłumaczyć o reakcji pedału na hamowanie, że w BMW ta reakcja jest najszybsza, że mieli to na szkoleniu itp itd,

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2006, 12:52 
Zacna persona forum

A tą stronę znacie:

http://antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/

Oststnio jechałem z Wawy do Kołobrzegu na wakacje. Gdybym miał korzystać z takiej mapy lub posługiwać się nawigacją, która podaje potencjalnie stojące radary to musiałbym co 3km zwalniać do 50. To sie nie sprawdza. Nie sprawdzają się również antyradary bo w przypadku suszarek w większości zawodzą. Ja kupiłem sobie za 200zł cb przenośne ( antenka na magnesik idzie na dach, wtyczka do zapalniczki i po robocie) Przeleciałem sobie całe 500 km bezstresowo, o wszystkim byłem na bieżąco informowany, nawet pytać nie musiałem bo co chwila ktoś podawał status radarowy. Tak minałem sobie 2 suszary, których nigdy bym radarem nie wyłapał + misiaków przyczjonych na hulajnogach w obszarze 70km/h. Nie mieli radaru, ale jakbym koło nich świsnął jakieś 120 i tak by mnie pogonili. Mówie: CB jest zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem i w żadnym razie nie trzeba montować go na stałe - po co?

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2006, 13:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
A mi dziś zrobili ładne zdjęcie na siekierowskim...
Już wypatruje listonosza :evil: :evil: :evil:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2006, 14:13 
Zacna persona forum

Aaaa, ja na siekierkowskim to zawsze mocno uważam. Ostatnio wracałem z Józefowa koło 23.30 i stali !!!! W środku tygodnia!!!

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2006, 14:36 

Stoją, stoją, często jeżdżę w tygodniu tamtędy ok właśnie 19:30-0:30, bo z Józefowa latam do Multikina na Ursynów. Stoją raz z jednej raz z drugiej.... rano, w dzień , w nocy, w święta...

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2006, 16:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39 528i
Ja sądze, że CB jest najlepsze, bo plamtop ma zaznaczone wszystkie punkty gdzie mogą stać i jak jechałem z kumplem co miał to co chwila była informacja, że stoją i cały czas trzeba było zwalniać bo nie wiadomo czy stoją czy nie, a przez CB wiemy na bierząco.

viewtopic.php?t=16284
zobacz moje byłe BMW E34:
viewtopic.php?t=1557
viewtopic.php?t=8082

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2006, 22:28 
Częsty bywalec

KotSylwester napisał(a):
=D> =D> :D:D:D: Hahaha Biały , rozłożyłęś mnie i moich kolegów , którym to włąśnie przeczytałem.

Kujon,
Cytuj:
ale jeśli chciałbyś uniknąć fotki to musisz sobie zainstalować takie hamulce jak mniej wiecej w Formule 1 i chyba wszystko jasne....

I tu się nie zgodze!!! Miałem antyradar w E34. Pikał sobie i pikał, często pikał przy liniach telefonicznych (nie przy energwtycznych) przy stacjach benzynowych, wyjrywał aparaty do automatycznego otwierania drzwi ia może i czujki kamer...

Ale jak suszara mnie namierzła to pikał cholernie głośno i jak karabin maszynowy. Pomiar trwa około sekundy. Spokojnie w tym czasie da się zdjąć nogę z gazu i nacisnąć hebel. Wiem że namierzali mnie, bo się wymienialiśmy potem spojrzeniami....

Potem miałem Focusa. Taka sama sytuacja i lizak... Ale policjant był fanem focusa, też miał i gadaliśmy o duperelach. Mówie że mi pokało i hamowąłem a zawsze do tej pory w poprzendim samochodzie udąło mi się zdążyć zacząć hamować.... Zapytał co miałem wcześniej . Mówię że BMW. A on że to Focusem niech pan zapomni o wyhamowaniu. I zaćżął mi tłumaczyć o reakcji pedału na hamowanie, że w BMW ta reakcja jest najszybsza, że mieli to na szkoleniu itp itd,

Kocie a od kiedy to suszarki robią zdjęcia :?: =D> , chyba ci ktoś MALIBU dolał do mleczka ....

Tytuł:
PostNapisane: 4 września 2006, 22:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
GARCIA RAMIREZ napisał(a):
To sie nie sprawdza. Nie sprawdzają się również antyradary bo w przypadku suszarek w większości zawodzą.

nie prawda ,Cobra na suszarki działa w 100% i antyr. pika już kilometr wcześniej ,co innego fotoradary.A co do CB ,to może i masz racje że dobre szczególnie takie przenośne które mozna wyciągnąc jak nie jest potrzebne.
Ale navi tez nie jest złe wole pare razy zwolnic bez potrzeby niż zapłacić.

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2006, 05:34 

Faktycznie cos pokręciłem, chodziło mi o fakt suszarki, tzn że jest mozłiwość wyhamowania w momencie pomiaru. Nie wiem jak to jest w przypadku FOTO, czy VIDEO radarów, nie mam doświadczenia.

Pozdr.

P.S. Jak ktoś chce mi podesłać malibu, to na PW podam adres.

Tytuł:
PostNapisane: 7 września 2006, 16:21 
yo!
mam w pracy fotoradar przenosny za 50 tys euro i kazdy z antyradarem sie złapał o CB niewspomne bo zalezy od tego czy zdązął powiedziec czy nie zazwyczaj konczy sie fotka na "tyłek" auta :mrgreen: jedno jest pewne noga z gazu :mrgreen:
pozdro

Tytuł: Antyradar...
PostNapisane: 4 października 2007, 15:55 
Forumowicz

Moje BMW: f11
Kod silnika: N57D30
Garaż: https://i.postimg.cc/FHFBMVbn/na.jpg
https://i.postimg.cc/jjmp58tY/plen5.jpg
A może by tak małą zmianę wprowadzić do konstytucji,aby postawić znaki odpowiednio wcześniej informujące o umieszczonym fotoradarze tak jak np.w Anglii...I jeszcze jedno;Tylu amatorów GRAFITTI smaruje po różnych murach i ścianach,to mogliby "namalować" chociaż jaką wzmiankę na asfalcie o fotoradarze... Albo nie czekajmy.Kupmy spray,namalujmy umownie wszyscy np.poprzeczne białe paski przed radarem każdy w swojej okolicy o wymiarach 1m/30cm.To na pewno zaoszczędzi pieniędzy wszystkim kierowcom i bezpieczeństwo na drodze też się zwiększy,bo wszyscy będą zwalniać.A przeciętny niezbyt zdyscyplinowany kierowca nieświadomy niczego jadąc szybko,może spowodować wypade a jak nie wypadek to zapłaci mandat za przekroczenie prędkości co i tak nie podniesie w danym momencie bezpieczeństwa na drodze..Więc o co chodzi?Żeby nabić państwową kasę czy o bezpieczeństwo?Osobiście upatruję jakiejś prywaty w tych mapkach czy tym podobnych"ustrojstwach".I jeszcze jedno;dlaczego Polska nie uczy sie od bobatszych państw?Czym my możemy zaimponować?Chyba cwaniactwem,obłudą i podobnymi cechami.A właściwie nie wiem po co się produkuję skoro Ci na "górze"wiedzą co dla przeciętnego obywatela jest najlepsze,a my z naszymi pobożnymi życzeniami to możemy czekać do"sądnego dnia" :shoot:

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2007, 19:47 
Forumowicz

ziomek w niemczech przejechal kolo foto 60km/h w miescie i stryklo mu, ale polak taki nie jest sprawdzi czy przy mniejszej tez.. no i przejechal przy 50 i przy 40... dostal 3 mandaty za niezapiete pasy :D

Tytuł:
PostNapisane: 4 października 2007, 20:25 

pablo_zio, identyczną sytuację opowiadała mi ciotka :rotfl:

rexman napisał(a):
A może by tak małą zmianę wprowadzić do konstytucji,aby postawić znaki odpowiednio wcześniej informujące o umieszczonym fotoradarze

Znaki są przed fotoradarami stałymi (30 między Jankami a Bielsko Białą), a u mnie w Józefowie kupili przenośny i pojawiła się tabliczka przy znaku "Józefów" informująca o fotoradarze w mieście.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1