BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 19:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Siostra ma do sprzedania Opla corsę 1.4 ECO-TEC z 1996r. 5 drzwi bezwypadk. przebieg 105 tyś. km orginał, bo auto jeździło w rodzinie Jest po przeglądzie

Do obejżenia Warszawa - Bemowo

Z tego co pamiętam chyba chce za niego 7 000zł

To tak jeśli był byś zainteresowany

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 19:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Kornelio napisał(a):
gpt1000 czy ty masz kobiety za idiotki czy mi sie wydaje tylko? "ich mysleniu" - co to ..... znaczy? nie kazda kobieta prowadzi auto jak sierota ale moze takiej nie spotkales w swoim zyciu jeszcze.a moze bys podszkolil swoja kobiete skoro tak nisko oceniasz kobiety?

hehe znalazl sie. moja dziewczyna nie jezdzi, ale widze jak jezdza inne. ok kieruje sobie tylko tak jak pisal esiue30 w ekstremalnych sytuacjach malo ktora umie sobie poradzic, a i same je stwarzaja i jada dalej. ile razy kobieta na mnie wymusila pierwszenstwo w tak perfidny sposob i jechala sobie dalej usmiechnieta.

a jak tak kochasz swoja kobiete to bedziesz pedzil do niej na drugi koniec miasta (gorzej jak cie akurat nie bedzie) zeby zmienic jej kolo w jej jeep'ie? czy moze twoja tez sobie daje rady z ciezarami?

ja sam nieraz mam problem pod uczelnia zaparkowac i wiem ze jakbym mial mniejsze auto to bym sie jeszcze gdzies wcisnal. ale zreszta co ja sie tobie bede tlumaczyl, ty przeciez wszystko wiesz najlepiej, nawet to co ja sadze o kims innym. ich myslenie tzn myslenie kobiet jest troche inne niz meszczyzn, nie zauwazyles tego jeszcze? wspolczuje.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 19:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34 ix/e30/e39
Kod silnika: M50B25/M20B20/M57D25
Garaż: e34 525 ix -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=52144
e39 525d -> soon :)
Co do kobiet za kierownicą:

Skrzyżowanie, zapala się zielona strzałka do skrętu w prawo. Podjeżdżam do krawędzi jezdni, czekam aż znajdzie się miejsce, abym mogł wyjechać. A koleżanka do mnie:

"Czemu się zatrzymałeś, masz przecież zielone."

W chwili zadumy próbowałem sobie wyobrazić, jak ona codziennie dojeżdza przez pół Warszawy z domu do pracy i z powrotem.

Oczywiście to tylko jeden przypadek, który nie jest regułą.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 19:35 
Uzależniony od forum :)

GP-T1000 napisał(a):
a jak tak kochasz swoja kobiete to bedziesz pedzil do niej na drugi koniec miasta (gorzej jak cie akurat nie bedzie) zeby zmienic jej kolo w jej jeep'ie?

oczywiscie.ty rozumiem jako MĘŻCZYZNA 100% nie pojedziesz bo Twoja meska godnosc ucierpi?w przypadku gdyby mnie nie bylo jest w miescie rodzina i znajomi, extrem to pomoc drogowa.

GP-T1000 napisał(a):
hehe znalazl sie. moja dziewczyna nie jezdzi, ale widze jak jezdza inne. ok kieruje sobie tylko tak jak pisal esiue30 w ekstremalnych sytuacjach malo ktora umie sobie poradzic, a i same je stwarzaja i jada dalej. ile razy kobieta na mnie wymusila pierwszenstwo w tak perfidny sposob i jechala sobie dalej usmiechnieta.

widzisz taka roznica ze moja Pani prowadzi samochod, sprawia jej to przyjemnosc i ciekawa jest jak dobrze prowadzic i jak unikac blędów.cwiczenia na placyku tez nie sa jej obce. NIE ZAUWAZYLES TEGO JESZCZE ZE SA I TAKIE KOBIETY? WSPÓŁCZUJE

inna kobieta z mojej rodziny to moja mama. kobieta posiadająca licencję kierowcy rajdowego, za młodu biorąca czynny udział w licznych imprezach.

ponizej wklejam link do zdjec z wypadku jaki mial miejsce 2 dni temu w Gorzowie. Niewinny Pan jechal sobie swoim malym bezpiecznym autem do pracy w ruchu miejskim. Nie dojechal. I to nie ze swojej winy. Ale dobitnie widac co to znaczy mały samochód.

http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.d ... 734&Ref=PH

a tutaj crashtest Opla Corsy z troszke wiekszym autem:

http://www.youtube.com/watch?v=ujEA0S9QxGI

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 19:40 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
mi nigdy nie podpadła zadna kobitka na drodze, a rozmaite ciamciaramcie uwazajace sie za mezczyzn i owszem.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 19:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Kornelio napisał(a):
oczywiscie.ty rozumiem jako MĘŻCZYZNA 100% nie pojedziesz bo Twoja meska godnosc ucierpi?w przypadku gdyby mnie nie bylo jest w miescie rodzina i znajomi, extrem to pomoc drogowa.

pojechalbym a jak, wg twoich kryteriow to ja jestem jeszcze lepszy, bo ja wszedzie woze moja pania :P ale przyznaj ze predzej zmienisz ty sam kolo w corsie niz jeepie :)

Kornelio napisał(a):
widzisz taka roznica ze moja Pani prowadzi samochod, sprawia jej to przyjemnosc i ciekawa jest jak dobrze prowadzic i jak unikac blędów.cwiczenia na placyku tez nie sa jej obce. NIE ZAUWAZYLES TEGO JESZCZE ZE SA I TAKIE KOBIETY? WSPÓŁCZUJE

zauwazylem, owszem, ale kobiety dobre za kolkiem to raczej maly procent. to ze powie ze lubi jezdzic to nie znaczy ze jest dobrym kierowca upss a moze powinienem pisac kierowniczka, bo nie mam szacunku bede pisal kierowca. znam kolezanke, rajdowiec niesamowity, kocha jezdzic, o autach gadac ale raz pojechalem z nia poza "jej teren" i juz jej a tymbardziej mnie sie ta jazda nie podobala.

nie ma regoly, tak jak pisze frank, nie spotkal jeszcze zlej kobiety kierowcy, ale tez ile jest kobiec za kolkiem a ile facetow. przy takim stosunku szybciej sie natkniesz sie na meskiego zawalidroge niz na jakakolwiek kobiete.

a zginac to i mozna w bezpiecznym rodzinnym kombi, moi sasiedzi wracali sobie z wystawy i 500 m od domu zgineli oboje bo ktos na nich wjechal. niezaprzeczalnym faktem jest to ze wieksze auta sa bezpieczniejsze (mowa o tych z naszej cywilizacji) ale takim samym faktem jest ze mniejszym po miescie sie lepiej manewruje. wiem bo jezdze od czasu do czasu jeepem, fiesta i innymi autami oprocz mojego.

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 20:44 

Kornelio, powiedz mi jakie jest bezpieczne auto co mało pali i jest tanie w exploatacji do 8tyś zł.
powiedz bo ja nie wiem.
jak bym miał hajs to moja kobieta jeździła by esss klasą z 30ma poduszkami ale mowa jest o acie za 8 tyś :mur: :mur:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 21:06 
Forumowicz

zapytałem tylko o to , jakie autko jej kupic zeby mogła do pracy sobie jezdzic !!!! A na wieksze trasy i tak jezdzimy moin e39

ZAPYTAŁEM O AUTO A WYWOŁAŁEM LAWINE OCEN KOBIECEJ JAZDY !!!
nie o to mi chodziło !!!
pytałem o rady i dziekuje tym co mi tych rad udzielili :)
te myslałem o hondzie , ale jak jej z czesciami do nie ? krak kandydatow na jej autko sie powieksza

polo , corsa , honda , mazda i toyota

TERAZ PYTANIE CO LEPSZE NOWSZA CORSA ? STARSZA HONDA TOYOTA POLO MAZDA ??

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 21:15 
Kornelio napisał(a):

co Ty porównujesz w ogóle. kolega szuka auta do 8 tys, a Ty piszesz o jakiś terenówkach

zauważ, że ten citroen był dużo starszy technologicznie od takiej corsy itp.

porównanie Corsy do trochę wiekszego auta jak to ujales, jakim jest bezpieczna i wielka limuzyna mercedesa :kwasny:

zaproponuj swoje auto do 8 tys z jakims konkretnym uzasadnieniem.

p.s.

jak pisze esiu kazdy by chcial, zeby najwazniejsze dla nas osoby jezdzily najbezpieczniejszymi autami, ale dostosuj sie do sytuacji.

Stones1 edit

Ostatnio edytowano 24 stycznia 2008, 21:29 przez rybik, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 21:20 
Forumowicz

Santino napisał(a):
Panowie nie zapominajcie ze to auto ma byc dla kobiety czyli jesli ma sie podobac, sprawiac radoche kobiecie to musi spełnic troche inne kryteria niz np takie jakim kieruja sie faceci przy wyborze auta. kobiet naprawde nie interesuje jaki to ma silnik bo wiekszosc sie na tym nie zna, ma jezdzic i tyle (najlepiej jeszcze jak by byl automat) ma miec wspomaganie zeby nie nameczyc sie na parkingu, i podswietlane lusterko w oslonie przeciwslonecznej, a najwazniejsze to wyglad zewnetrzny (moja pani preferuje Peugeota 206 lub tigre) i co najwazniejsze to kolor!!! i tyle

Co do pojemności silnika to się nie zgodzę ,nam tez czasem zdarza się coś wyprzedzić, ale co do reszty to 100% prawda, zwłaszcza podświetlane lusterko :wstyd: .Tylko nie zrób jej przykrości tą Tigrą! :wstyd:
Ja teraz muszę polecać Rovera 200 :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 21:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Fanbmw napisał(a):
Ja teraz muszę polecać Rovera 200 :niepewny:

Dlaczego musisz? tez super pomysl. Ladnie wykonczone wnetrze, okragle ksztalty z zewnatrz, ekonomiczne silniczki 16V.

Co do civica - kolego nie martw sie o czesci, civic w czesciach jest tani. Drogie sa elementy blacharskie (maska od 400 zl - bardzo poszukiwana bo jest miekka i potrafi sama sie zgniesc przy zamykaniu, zderzak z podrobki - 250 itp.), natomiast zwykle elementy eksploatacyjne wymienia sie duzo rzadziej niz w golfie, a sa niewiele drozsze. Tego sprzedalem kilka dni temu za marne 6000 plus oplaty :
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 21:47 
Forumowicz

to jej pierwsze autko ktorym bedzie sama jezdziła , moim jezdzi ale tylko jak ja z boku siedze

a tylko za 8 tys bo to autko tylko do jazdy do pracy i na tak zwane doszkolenie i dlatego ma byc tanie i malo sie psuc !
tez myslałem o hondzie , mi sie bardzo ona podoba o wiele lepiej jak polo tylko nie wiedzialem jak jest z czesciami . a mały silnik poniewaz bedzie go ubezpieczała na siebie a nie MA ZNIZEK I dla tego musi byc mała pojemnosc a i spalanie nie jest obojetne bo to na miasto bedzie szło to malo musi palic

[ Dodano: 24 Styczeń 2008, 22:00 ]
http://moto.allegro.pl/item300312192_ho ... _1994.html CO O TEJ MYSLICIE ?????

Ostatnio edytowano 25 stycznia 2008, 11:29 przez marekbmwe39, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 24 stycznia 2008, 22:43 
Częsty bywalec

wiec moim zdaniem najlepsza bedzie Corsa z silnikiem 1.2 i wspomaganiem , za 8 tys powinna kupic zadbany egzemplarz i pal licho rocznik , bo nie to sie az tak liczy .Czesci są dostepne i tanie , łatwo i fajnie sie tym jezdzi i sie to nie psuje ...

http://blog.tmcnet.com/blog/rich-tehran ... on-big.jpg
Firmie VOTUM - powiedz NIE !

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2008, 02:08 
Forumowicz

marekbmwe39, jesli stan auta jest taki jak na ogloszeniu to warto, facet ma na placu kilka mazd i mnostwo Hond 5g, a po co grzac az tam po samochod, poszukaj czegos z mazowieckiego bo Hond jak mrowkow sie narobilo, a jak znajdziesz cos ciekawego w Warszawie to moge podjechac i zobaczyc bo Hondy to moja specjalnosc :P.
Nie ukrywam, ze ANDREW E36, ma ciekawa propozycje.

Ten na drzewo szybko zmyka

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2008, 02:22 
Fanbmw napisał(a):
Co do pojemności silnika to się nie zgodzę ,nam tez czasem zdarza się coś wyprzedzić, ale co do reszty to 100% prawda

Wcale nie w 100% prawda :)

Znam taką kobietę, dla której kolor to kwestia, czy łatwy, czy ciężki w utrzymaniu czystości, automat zdecydowanie zbędny, lusterka i inne pierdoły bez udziwnień i zamiast wyglądem zewnętrznym większą uwagę zwraca na to, jak auto zachowuje się na drodze, bezpieczeństwo oraz czy drży kiera przy hamowaniu i takie tam :super:

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2008, 11:16 
Forumowicz

dzieki Dziku ....... nie mogę wcisnac przycisku pomógł bo go nie widze wiec dziekuje tylko tak jak moge :) a teraz juz koncze sesje w szkole to bede miał troszke czasu na poszukanie autka

staraj się pisać po Polsku. Stones1.

Ostatnio edytowano 25 stycznia 2008, 11:27 przez marekbmwe39, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2008, 13:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Drogi ten zielony ze zdjecia, to jest 2200 euro. Taki plus ze facet ma duzy wybor (civic z lat 90tych schodzi jak ciepla bulka, wiec duzo ludzi zrobilo sobie specjalizacje), ale ceny przesadzone. Ten moj czarny byl 94 na pelnej elektryce (szyby, dach, lusterka) i 2 tys tanszy.

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2008, 13:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: e87
Kod silnika: n45b16
a czemu nikt nie poleca e36 compact?? przecież 1.6 z pierwszych lat się powinno za 8 tys. uchodzić ??

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2008, 13:59 

KubaCK,
316 jest stosunkowo tanie w porównaniu do innych beemek mocniejszych ale i tak jest drozsze w utrzymaniu od corsy czy polo.

druga sprawa to tylni napęd , ja bym swojej nie kupił na pierwsze auto do nauki :zdziwko:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2008, 15:32 
Forumowy terrorysta

Nie ma sie co sprzeczac, kazdy kiedys cos spie.... na drodze , zwlaszcza na początku jak byl mlodym kierowcą i zaczynal jezdzic . Badzmy rozsadni ;)

Masz racje esiue30, na poczatek cos malego dla doskonalenia jazdy, a pozniej naped na tyl.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1