BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 czerwca 2025, 00:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 18:36 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
anya napisał(a):
7ka, byłam na Ukrainie; mam w Kijowie przyjaciólke; i nie wiem co Ty tam widziałes, ale ja wiem jak ona tam żyje i jej rodzina; gwarantuję - nie ma czego zazdrościc.. :znudzony:

a kto mowi o zazdrosci??

wiesz tak samo mozna powiedziec o warszawie." wiesz mam znajomego i wiem jak on tam zyje ... nie ma czego pozazdroscic..."

mozna tak w nieskonczonosc...

ja swoje powiedzialem

i jestem w szoku ...

pozdrawiam i bacznie obserwuje ta dyskusje ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 18:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
7ka napisał(a):
a swoje powiedzialem

i jestem w szoku .

Ja też!!

Popatrz co daje wschód a co zachów i USA na przykładzie Niemiec. Po wojnie kraj mocno zniszczony z reputacją taką że... Wschód bierze Rosja zachów międzyinnymi USA, jak wygląda sytuacja w 90r? Te biedaki na wschodzie do dziś jeszcze nie potrafią się dzwignąć i dogonić zachodu który kupe kasy w to władował.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 18:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
przecież zapytałeś:
7ka napisał(a):
czy ktos z was byl na ukrainie?

to odpowiadam
a ty to przemieliłeś w jakiś dziwny sposób...
podobnie jak Ty - jestem w szoku :zdziwko:

zresztą na privie też sie jakoś nie zrozumieliśmy - może ja jakoś wolno pojmuję, w końcu prawie blondi jestem, to mi wolno.. :znudzony:

w tym układzie z tej rozmowy wypadam

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 18:47 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
7ka napisał(a):
czemu nikt nie przytoczy lat 60,70... tak bylo zle?

:zdziwko: :szok: :szok: :szok: :szok:
popytaj rodziców o okres najbardziej szary w ich życiu.
Za 4 lata babanów i coca coli w latach 70-tych do dziś płacimy długi gierkowskie.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 18:52 
Boogie napisał(a):
do dziś płacimy długi gierkowskie.

no właśnie :dobani:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 18:53 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
7ka dziwnym trafem mój brat był na ukrainie w tym roku i mówi, że tamtejsze drogi to najgorsze, jakie widział. Skoro jesteś lewakiem to dlaczego wybrałeś Niemcy, zamiast Rosji/Kuby/Chin do zamieszkania?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 19:07 

mylicie pojecia

...nie mowie o Rosji, jako kraj w ktorm chcialbym mieszkac ale o partnerswie ludzie!!!

a czemu wybralem Niemcy.. z milosci do pewnej kobiety ale to dluga historia... ale nie wybralem tego kraju bo mam zamiar do Polski wrocic ale juz nie sam ;D

nie mozna porownywac Rosji do Kuby,Chin itp.. to tak jakby porownac Polske do Niemiec..

jak powiedzialem nie Rosja a partnerstwo Polskie z Rosja.. a nie wojna na slowa w wykonaniu Kaczynskiego.. to nic dobrego nie przyniesie.. to jest Rosja a nie Gruzja..ale nikt sobie chyba z tego sprawy nie zdaje..

Ostatnio edytowano 13 sierpnia 2008, 19:11 przez 7ka, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 19:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Wiesz, jak mam być szczery też wolałbym stworzyć Unię Słowian, ale niestety wszystko wskazuje na to, że nic dobrego by z tego nie wyszło.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 19:14 

jiGsaw napisał(a):
Wiesz, jak mam być szczery też wolałbym stworzyć Unię Słowian, ale niestety wszystko wskazuje na to, że nic dobrego by z tego nie wyszło.

dokladnie o tym tez mowilem

kraje bloku wschodniego powinny miec swoja polityke i byc partnerem Rosji a nie wchodzic do UE..zobaczcie ile krajow z zachodniej europy jest uzalezniona od Rosji... zadajcie sobie pytanie czemu..

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 19:17 

i jeszcze jedno... Gruzja nie jest w unii nie jest w Nato wiec tu Rosja mogla sobie pozwolic na najazd.. tego Polsce i reszcie ktore wstawily sie za Gruzje nie grozi... Rosja zrobi to inaczej, podniesie ceny.. i wszystko co z gospodarka zwiazane...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 19:27 

Pewnie że powinniśmy stawić czoło Rosji i jej pokazać. Tak samo jak herlak może podjeść to 3 bamperów i pokazać im faka. Chwała mu za to, inna sprawa że po chwili dostanie taki wpier... że nie wyjdzie ze szpitala przez pare miesięcy, a jak wydzie to albo kaleka, albo nogami do przodu.

Oczywiście wszyscy będą pamiętać jak się postawił...

Pozycję w stosunku do pozycji Rosji mamy podobną... Postawmy się i umierajmy z honorem. :rotfl: żenada.

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 19:45 
Zacna persona forum

Kod silnika: M57
"Polska jest gotowa wysłać swoich żołnierzy do Gruzji w ramach unijnych sił pokojowych, które miałyby nadzorować przestrzeganie rozejmu. Minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski mówił o tym po spotkaniu szefów dyplomacji 27 państw w Brukseli............." Skopiowane bezczelnie z http://wiadomosci.onet.pl/1806702,12,item.html Brak slow ...:wstyd: :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 20:06 
Zacna persona forum

7ka napisał(a):
i jeszcze jedno... Gruzja nie jest w unii nie jest w Nato wiec tu Rosja mogla sobie pozwolic na najazd.. tego Polsce i reszcie ktore wstawily sie za Gruzje nie grozi... Rosja zrobi to inaczej, podniesie ceny.. i wszystko co z gospodarka zwiazane...

arab czy rusek wie dobrze ze jesli beda podnosic caly czas ceny to przyspiesza to tylko kopanie grobu dla samych siebie,dlatego zwiekszyli ostatnio wydobycie ropy, pozniej bedzie mozna juz tylko szukac alternatywnych zrodel energii, bedzie sie to oplacac przy wysokich cenach. Gospodarka typowo rabunkowa oparta tylko na wydobyciu,jak panstwo afrykanskie,koncza sie zasoby jakiegos zloza i katastrofa. Rosja juz nie nazywa sie rosja tylko gazprom + kilka dyzwizji ze zlomowanym sprzetem. Ruscy musieli sciagac dywizje spod pskowa do ataku na gruzje bo tylko im wyplacali w terminie zold, gola prawda o ruskich. Niech tylko teraz np. McCain rozpeta zimna wojne a ruscy wydadza to co zarobili przez te kilka lat na ropie i gazie w nowe czolgi czy samoloty i padna znowu, powiedzcie mi jak moze byc dobrze w komunistycznym kraju skoro jak siegnac pamiecia czy nawet spojrzec na pozostalosci(kuba,korea) wszystkie pieniadze ida na zbrojenia, w polsce tez tak bylo, duza czesc pieniedzy szla na zbrojenia,kupowali stare graty od ruskich a u nas w sklepach nic nie bylo,wszystko bylo szykowane od konca lat 40tych na konfrontacje z zachodem, nawet nie budowali mostow na wisle,zeby bylo sie ciezko przeprawic zachodniej armii, bloki budowane pod szpitale,polska armia jako mieso armatnie(zreszta wszystkie armie bloku wschodniego)

jak mozna byc takim i probowac wmowic ze kiedys bylo dobrze lata 50te , 60te , nie liczac ery gierkowskiej - namiastki zachodu na kredyt -. Chyba twoim rodzicom sie dobrze powodzilo bo kombinowali(czyt.kradli) albo nalezeli do partii

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 20:52 
Specjalista

e34 540i '94
I własnie, sedno długofalowej polityki Rosji!

Brak ropy przyspieszy tylko prace nad wdrożeniem nowych technologii bez ropy.
To wtedy zupełnie położy arabów i rosjan.
Jedynie teraz mogą oni z umiarem kontrolować swój wpływ na gospodarkę innych
przez różne krótkotrwałe sztuczki...
Mogą sobie pozwolić na krótkotrwałe wstrząsy, ale sądze że dla Rosji bycie monopolistą, lub dużym dostawcom ropy i gazu to być albo nie być.
W końcu ten kraj nie produkuje niczego poza dostawami surowców - gaz, ropa, rudy.
Gospodarka jak z XVII w. Oni tylko z tego mają kase na żywienie tego niby imperium.
Co będzie jak się surowce skończą ? NIe trudno sie domyślić, ale mam nadzieje ze tak nie bedzie.

Ruscy więc zakręcają rope, ta nie płynie, Rosja nie dostaje za nią pieniedzy = Rosja nie ma pieniedzy na armie na zbrojenia.
Rosja do tej pory się odbudowuje po rewolucji pażdziernikowej z 1917r.
Brak dróg, bieda na wsiach, to wszytsko robota jednego roku w czasie rewolucji.
W latach 30-tych na tych wsiach ludzie się zjadali nawzajem, rodziny zjadały swoich członków. Fotki są na sieci.... !

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 21:27 
Zacna persona forum

Boogie napisał(a):
Fotki są na sieci
Mozna linka :hyhy: :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 21:29 

Cytuj:
Chyba twoim rodzicom sie dobrze powodzilo bo kombinowali(czyt.kradli) albo nalezeli do partii

zmartwie cie niestety, nie bylo tak jak piszesz ale widze ze jestes bardzo ciekawy wiec mozemy sie kiedys spotkac i porozmawiac..

taka rada na przyszlosc..nie mieszajmy do tej rozmowy naszych rodzicow ok...

moj poglad na sprawe przedstawilem , w czasach o ktorych pisalem polska i rosja byly w bardzo przyjazdnych stosunkach. ..wielu z was zrozumialo moja wypowiedz ze dzisiejsza Rosja jest moim wyznacznikiem

...NIE!!

chodzilo mi o to aby nie zadzierac z Rosja czyt mocarstwem!! tak jak Kot napisal!! nie ma szans taki kraj jak my czy jak wiekszosc nabaltyckich... a kto za nami stanie w razie jakiegos ataku? NATO... ? a moze ktos pamieta taka sytuacje ze tuz przed 1 wrzesnia polska podpisala porozuminie (dzisiaj to nato) z wielka brytania oraz francja... i co bylo jak Hitler na nas napadl? nic,. wiec ostroznie trzeba rozmawiac... ..takimi wypowiedziami Kaczynskiego mozemy sobie przeskrobac ,juz to wlasciwie zrobilismy..wiec czekamy na reakcje...,niepokojace jest to ze Rosja narazie nic nie mowi na to wszystko...narazie..

Cytuj:
ak mozna byc takim
zeby w avatrze miec zdjecie premiera .. :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 21:39 
Zacna persona forum

7ka napisał(a):
chodzilo mi o to aby nie zadzierac z Rosja czyt mocarstwem!! tak jak Kot napisal!! nie ma szans taki kraj jak my czy jak wiekszosc nabaltyckich... a kto za nami stanie w razie jakiegos ataku? NATO... ? a moze ktos pamieta taka sytuacje ze tuz przed 1 wrzesnia polska podpisala porozuminie (dzisiaj to nato) z wielka brytania oraz francja... i co bylo jak Hitler na nas napadl? nic,. wiec ostroznie trzeba rozmawiac... ..takimi wypowiedziami Kaczynskiego mozemy sobie przeskrobac ,juz to wlasciwie zrobilismy..wiec czekamy na reakcje...,niepokojace jest to ze Rosja narazie nic nie mowi na to wszystko...narazie
BRAWO !! 7ka, Bardzo madra wypowiedz jestem tego samego zdania !! ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 21:52 

jeszcze jedna sprawa ...

mowimy o tym ze to ROSJA popelnila "grzech"...ale to Gruzja zlamala podpisana umowe o nieagresje w stosunku do Osetii...oczywiscie to byl pretekst dla Rosji zeby wkroczyc i pokazac ze "z nami nie ma zartow" ale to Gruzja zlamala umowe... w tv pokazuja "biedna "gruzje naprawde szkoda mi tych ludzi bo nie ma nic gorszego niz wojna..czemu nie pokazuja Osetii?... wojna jest przykra ...ale ktos ja zaczal.. kij ma zawsze 2 konce..

Tytuł: Re: Gruzja-Rosja i Polska
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 23:58 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
..::CZARNY::.. napisał(a):
W temacie humor ktoś rzucił flasha odliczającego koniec kandydatury... Zwolennicy pisu skrytykowali ostro ten żart, a nasz administrator, też pisowiec, zamknął temat, bo to niski żart... moim zdaniem jednak pomijając fakt, że to nie jest możne najśmieszniejsze, to nie jest pierwsza taka animacja, gdzie odlicza się czas do końca pełnienia urzędu przez pana Kaczyńskiego... jakoś musi się brać ta niechęć do niego, że tak wielu Polaków oczekuje końca jego kandydatury. Chyba warto się zastanowić czemu tak jest, a nie krzyczeć głośno na sarkastyczną krytykę?

Ale co ma piernik do wiatraka...
1 - nie jestem pisowcem
2 - żart był wyjątkowo prymitywny
To samo bym zrobił gdyby ktoś dał flasha z oczekiwaniem na odejście premiera. Istnienie i produkcja tego typu żartów świadczy tylko o słabym poczuciu humoru elektoratu jednej z wiądących partii. Zarówno prezydent, jak i premier są to głowy państwa i podobne żarty na temat tych osób są zwyczajnie nie na miejscu...
3 - wielu Polaków to znaczy ilu?
4 - co powyższe ma do wojny Rosji z Gruzją? Chyba nic...

Prawdę mówiąc wystąpienie Polski wyglądało tak:
To my zdjęliśmy gacie i wypięliśmy dupe i stoimi tak z gaciami na dole przed całą Rosją...
... mało tego, za nami, za tą wypiętą dupą, stoi Bush i dycha na polski kark.

Słowa które padły były jak najbardziej trafne, odważne i Kaczor powiedział i zrobił to co należało zrobić i powiedzieć, zrobił to czego nie zrobiła Francja w 39.
Nie mniej jednak, sytuacja jest nieco inna. Rosja i Gruzja są siebie warte, lepiej było wstrzymać się, nie mamy w Polsce nic czym możemy fiknąć do Rosji.
Wyjdzie jeszcze na to że tamci się dogadają a my dostaniemy po tej gołej dupie.

Jak co do czego przyjdzie i USA i UE będą miały nas głęboko w swoim poważaniu.
Ruscy zablokują nam eksport mięcha i innego żarcia, zakręcą kurek na gaz i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 14 sierpnia 2008, 00:07 
Specjalista

e34 540i '94
Piszecie ze byście z Rosją nie zadzierali, ale nie widze jakiejs koncepcji co dalej.
Myślicie że jest jakiś kres uległości ? Kres po którym Rosja może już nic od nas nie chcieć ? No wiadomo, w NATO byśmy nie byli, w UE też nie, w Shengen też nie - Rosja była przeciwna.

Na marginesie powiem niektórym, że polityka uległości wobez politycznego chama jakim jest Rosja nie ma sensu.
Nie ma, bo Rosja traktuje to jako oznake słabości, i w rezultacie prowadzi to do nikąd.
Przypomnijcie sobie fajną scene z Nikodema Dyzmy, jak Dyzma rozmawiał ze zwariowanym Georgem - tylko przy Georgu Dyzma był grzeczny, bo tamten traktował go z miejsca jak chama. Ciekawa alegoria.... wariat daje sobie rade z chamem, nie wiedząc z kim rozmawia... :)

Poważnie a takiej grze zyskuje ten, co potrafi się postawić.
I tak jest w życiu niestety....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1