BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lutego 2009, 21:30 
Pierwsze kroki

na fotoradar jest sposób ale pod warunkiem, że nie widac kierującego- wtedy nie płacimy...jesli widac wasze buzie na zdjęciu to....hm...płacimy ! chyba, że uda nam sie namówic policjanta na pouczenie..lub tez przez rok bedziemy ukrywac sie skutecznie przed organami scigania ;)..przedawnienie wykroczenia a do śadu z tym raczej nikt nie idzie bez ustalenia sprawcy...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 lutego 2009, 21:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
maxim napisał(a):
na fotoradar jest sposób ale pod warunkiem, że nie widac kierującego- wtedy nie płacimy...

Właściciel i tak musi zapłacić, w ten sposób można uniknąć tylko i wyłącznie punktów karnych.

maxim napisał(a):
chyba, że uda nam sie namówic policjanta na pouczenie..

Przy zdjęciu z fotoradaru (nawet przenośnego to raczej nie możliwe), możliwe tylko w przypadku namierzenia tzw. suszarką.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 15 lutego 2009, 22:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E90
XyX powiem Ci, że wykrywa wszystkie fotoradary, ale ma to tez swoje minusy - przejezdzasz kolo stacji paliw i tez pika przez te drzwi automatyczne czy tam kamery nie wiem, ale jak stoi radarek wlaczony to tez pika :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lutego 2009, 22:33 
Forumowicz

ManiacTuning napisał(a):
XyX powiem Ci, że wykrywa wszystkie fotoradary, ale ma to tez swoje minusy - przejezdzasz kolo stacji paliw i tez pika przez te drzwi automatyczne czy tam kamery nie wiem, ale jak stoi radarek wlaczony to tez pika :)

I super na taką odp liczyłem bo jedna cb-radyjko to nie wszystko oczywiście też posiadam ale zawsze jest jakaś pusta ulica ze nikt nie odpowiada (brak cb) czy inna okoliczność wiec lepiej mieć te paręnaście procent więcej pewności poza tym i tak 70% mojej jazdy to trasa więc należy się zbroić jak tylko można a nie miśkom nowe wozy na ful wypasie z bajerami i kosmicznymi silnikami fundować a do tego najlepszy sprzęt do wyciągania kasy! :D ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lutego 2009, 23:24 
Przyjaciel forum

No i nawet jakby Cie mieli nagrywac to antyradarek jest 360 stopni, takze raczej go wykryje :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2009, 05:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
ManiacTuning napisał(a):
No i nawet jakby Cie mieli nagrywac to antyradarek jest 360 stopni, takze raczej go wykryje :hyhy:

tak??? A to ciekawe... bo podobno taki radiowoz nie wysyla zadnych sygnałów podczerwieni itd, itp. tylko porownuje swoja predkosc z poprzedzajacym go pojazdem... a to jest nie mozliwe do wykrycia :P

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2009, 09:26 
Przyjaciel forum

DAN V8 napisał(a):
tylko porownuje swoja predkosc z poprzedzajacym go pojazdem... a to jest nie mozliwe do wykrycia :P

Dokładnie, na videorejestratory ni ma bata :/

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2009, 11:37 
Uzależniony od forum :)

maxim napisał(a):
na fotoradar jest sposób ale pod warunkiem, że nie widac kierującego- wtedy nie płacimy...jesli widac wasze buzie na zdjęciu to....hm...płacimy

W obecnych przepisach,jak nie widać twarzy kierującego,to płaci właściciel pojazdu.Nie ma bata,żadne tłumaczenie nie pomoże.Znam to z autopsji.
A co do antyradaru to wiecie,że jego używanie jest nielegalne i jesli policjant znajdzie takie w aucie gotowe do uzycia to mamy mandat.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2009, 12:20 
Przyjaciel forum

ale jeśli wyciagnie sie z gniazda zapalniczki to nic nie moze zrobic, nie mozna miec go wlaczonego po prostu;) a wożenie tego nie jest zabronione przeciez. Co do tego nagrywania to macie racje, mnie nigdy nie nagrywali dlatego myslalem ze wykryje :hyhy: (i oby dalej nie nagrywali)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2009, 12:26 
Uzależniony od forum :)

ManiacTuning napisał(a):
ale jeśli wyciagnie sie z gniazda zapalniczki to nic nie moze zrobic, nie mozna miec go wlaczonego po prostu;) a wożenie tego nie jest zabronione przeciez.

Dlatego napisalem-gotowe do uzycia ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lutego 2009, 14:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
ManiacTuning napisał(a):
a wożenie tego nie jest zabronione przeciez
nie jest ale jesli będziesz miał to ustawione a nie podłączone to tak jak spider, napisał
spider napisał(a):
gotowe do uzycia
i mandacik :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 11:14 
Pierwsze kroki

;)..jak nie widac prowadzacego to płaca tylko..hm..ci co chca płacić...to nieprawda, ze własciciel płaci mandat jak nie widac sprawcy wykroczenia...to tylko policjant czy straznik informuje własciciela na pierwszym przesłuchaniu, że zapłaci on jak NIE WSKAŻE KIERUJĄCEGO POJAZDEM W DANYM DNIU, GODZINIE... to taki straszak dla małych dzieci ;) dlatego, że ty czy inny włascciel pojazdu chetnie wskazuje kierujacegow tym dniu (szczególnie jak to było kilka miesiecy temu)...PRZECIEZ NAJCZĘŚCIEJ POJAZDEM W TYM AKURAT DNIU JEŻDZIŁA ZONA DELIKWENTA ALBO ON SAM LUB JEGO OJCIEC...policjant moze sobie wybrac wśród trzech WSKAZANYCH OSÓB...tylko ciekawe w jaki sposób to zrobi ;).. ?? pewnie drogę wrózb z fusów..

a moze dalej będzie groził, że za NIEWSKAZANIE kierującego sporzadzi na właściciela wniosek do sądu?? NO TO JA MU ZYCZE POWODZENIA..;)..

apeluję: nie płaccie temu złodziejskiemu państwu nic czego nie musicie zapłacić ;)..

co do fotoradarów to jesli jest w kabinie to JEST GOTOWY DO UZYCIA ..jesli jest sprawny...jesli w bagazniku to jest okej..

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 11:43 
Przyjaciel forum

maxim, Pomyśl zanim coś napiszesz. Wtedy nikt nigdy by nie zabulił mandatu za fotke. Zdjecie dostajesz załóżmy miesiac po jej zrobieniu. Dostajesz wezwanie, golisz łeb na łyso i mowisz przeciez ja łysy jestem, to nie ja. I niby nie udowodnia Ci że łysy jesteś od godziny. Zapłacić musi właściciel jesli nie wskaże sprawcy, przepadaja tylko punkty.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 11:56 
Forumowicz

bialy, ma racje,jesli sie nie poda kierującego to mandat przechodzi automatycznie na własciciela,cos o tym wiem :hyhy: mialem juz taką akcje

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2009, 12:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
maxim dobrze pisze tez slyszalem o takim numerze, nie jest to takie proste ale mozna w podobny sposob sie wywinac od placenia. Jeden koles obszernie opisywal swoja walke z fotoradarem i wlasnie w podobny sposob wygral

Tytuł:
PostNapisane: 18 lutego 2009, 00:37 
Pierwsze kroki

ogolenie sie na łyso nie zmienia rysów twarzy...poza tym sam to przećwiczyłem na sobie - fotke strzeliło mi w polsce ale akurat jechalismy we dwóch kierowców i za cholere nie mogłem sie zdecydowac czy to ja jechałem czy nie ja...drugi kierowca powiedział to samo- moze ja może on..nie wiem jak boga kochamjako włascicel wskazuje, że pojazdem w tym czasie mógł jechac kolega xy lub ja
...jest jeszcze inny sposób- zamieszanie z paragrafami w kodeksach - odmowa składania zeznań, uchylenie sie od odpowiedzi na pytanie, odmowa złozenia wogóle wyjasnień i nie przyznanie sie do winy...wszystko zalezy od sytuacji procesowej w jakiej postawi cie policjant - czy bedziesz np. świadkiem czy zostanies uznany za sprawce...ale to juz kombinacje alpejskie dla zaawansowanych..

polecam wypróbowac a efekt opisac na forum - jesli cie nie widac to skad masz na boga pamiętac czy to jestes akurat ty skoro w tym dniu autem jezdziło kilka osob w tamtej okolicy albo wrecz jechaliscie razem ale nie pamietasz które prowadziło ??
to policjant ma zdobyc dowody...ty nie musisz mu ich dostarczac - tym sie charakteryzuje państwo prawa ;)..
a jesli ktoś sam siebie zakapuje to jego strata...

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2009, 20:13 
Forumowicz

Moje BMW: E39 528i2xVANOS
Kod silnika: M52 / TU
mój anty radar to palmtop z mapa i powiem że nawet się sprawuje tylko ma jeden minus :(
jak się przejedzie około 600 km po naszych drogach i co chwile się słyszy radar , możliwa kontrola radarowa uwaga radar, prawdopodobna kontrola radarowa to człowiek przestaje na to zwracać uwagę, a drugi minus to trzeba często aktualizować POI
Jak mi się uda to wrzucę zdjęcie
Obrazek

Ostatnio edytowano 11 maja 2009, 20:39 przez DZWILU88, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2009, 20:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B20
JA używam tylko CB, i jak narazie zapłaciłem dwa mandaty :
-za brak pasów 100PLN
-i za brak dokumentów 50PLN
A z tego co gdzieś kiedyś czytałem to jak się niewie kto kierował autem, dostaje się 100zł bez PKT.

Check my 5er; viewtopic.php?f=6&t=80673 :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2009, 09:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Imo mózg to najlepszy sposób na fotoradar.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2009, 11:47 
Częsty bywalec

Ja mam sposob prosty choc ordynarny od dluzszego czasu.
Mam brudna przednia tablice rejestracyjna i brak naklejki na przedniej szybie.
jezdze tak od kilku lat i spokoj.Ani jedno foto nie przyszlo.
Ewentualny mandat za brudna tablice to 100zł wiec to i tak sie kalkuluje.

Moj poprzedni COMPACT
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t ... ht=compact

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1