do zarejestrowania i napisania kilku slow skusil mnie ten temat:
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t ... alfa+romeo
bo niestety panowie, ale NIEKTORE posty sa smieszne, a argumenty wyssane od uzytkownikow vw z pod biedronki.
ja nie mialem nigdy bmw, nie jechalem bejka wiec nie bede gadal ze to g... o usterkowosci sie slyszalo - alfy i bmw - ale dla mnie wazniejsze sa wrazenia - za nie sie placi. do tego sluzy mi auto, a nie do tego zeby w sprawach sluzbowych robic 10 kkm tygodniowo.
moje posty mialy sklonic co niektorych do reflekcji... bo gadanie nie dotykaj alfy bo wybuchnie przypomina zwyczaj palenia czarownic na stosie... kazdy wybiera to co jest dla niego bardziej odpowiednie - to jasne i nikogo nie chcialem naklaniac do zakupu alfy. tylko jak juz ktos chce sie wypowiadac na jakis temat to mysle, ze powinien go poznac...
nie rejestrowalem sie, zeby kogos urazic, ale jak ktos na moja belle bedzie bluznil to nie pozostane dluzny

stad ten post o karkach...
Pułkownik Zuber, ja lysiny nie mam... alfa ma dla powazniejszej klienteli model 166, a bmw 5 - tu i tu panowie ktorzy przechodza kryzys wieku sredniego - stereotypowo... bo chyba to masz na mysli.
Kyokushin napisał(a):
Szkoda że 90% nowych aut to krótkomaskowe mutanty których proporcje wynikają z przeliczania długości maski na wzdłużne miejsca parkingowe (przykład - nowy civic - tutaj jest nie 'inny' gust tylko gustu 'brak'). W alfach proporcje są w miare przyzwoite.
co do dlugich masek sie zgadzam... auta o tej charakterystyce musza miec dlugie maski, by ja uwydatnic... a te japonce niech sobie robia co chca - u nich klienci wygladaja troche inaczej

a z alfa niedlugo tak dobrze moze nie byc... bo planuja wypuscic alfe junior i jakiegos suva

te prawa rynku ;/
od bmw cuope i tak wole brere, bo bmw wyglada jak zwykla limuzyna, tylko, ze 3 drzwiowa. ponadto w moim odczuciu sprawia wrazenie ociezalej, malo tam z cech 'sportowych' a wg mnie coupe powinno przypominac auto sportowe.