BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 16:18 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530iAT
Kod silnika: M54B30
Bobby_Valentino, chyba nie rozumiesz pojecia " WOLNY KRAJ " a mandat kolega i tak i tak zaplaci ... stajac przed sadem nie masz przed soba glupkow ... kazdy wie o co chodzi... a nawet jak dostaniesz kare i jej nie zaplacisz to istnieje cos takiego jak rejestr dluznikow ... trafiajac tam nie wezmiesz ani kredytu, ani telefonu na ambonament .. jestes poprostu skreslony a procenty i tak narastaja ... kiedys kazdy wyrosnie z durnoty jak sie dowie ze ma juz np 20 tysiecy do zapalty ...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 16:21 
Pierwsze kroki

wiekszosc mandatow i tak wkoncu znajdzie swoje miejsce w skrzynce pocztowej wlasciciela samochodu...

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 16:23 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
marcellchen napisał(a):
Bobby_Valentino, chyba nie rozumiesz pojecia " WOLNY KRAJ " a mandat kolega i tak i tak zaplaci ... stajac przed sadem nie masz przed soba glupkow ... kazdy wie o co chodzi... a nawet jak dostaniesz kare i jej nie zaplacisz to istnieje cos takiego jak rejestr dluznikow ... trafiajac tam nie wezmiesz ani kredytu, ani telefonu na ambonament .. jestes poprostu skreslony a procenty i tak narastaja ... kiedys kazdy wyrosnie z durnoty jak sie dowie ze ma juz np 20 tysiecy do zapalty ...

Jak nie znasz prawa to pewnie jesteś jednym z tych którzy płacą "i tak" twój wybór.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 16:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530iAT
Kod silnika: M54B30
Bobby_Valentino, ciesz sie ze Ty nie placisz ... ja nie musze placic ... ale przez takich jak Ty jest ciagle zle ... bo nie dosc ze nie umiesz zyc zgodnie z prawem to jeszcze umiesz sie cieszyc z wlasnej glupoty ... ale wierz mi ze kiedys trafi kosa na kamien i mina Ci zrzednie ...

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 16:35 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
marcellchen napisał(a):
Bobby_Valentino, ciesz sie ze Ty nie placisz ... ja nie musze placic ... ale przez takich jak Ty jest ciagle zle ... bo nie dosc ze nie umiesz zyc zgodnie z prawem to jeszcze umiesz sie cieszyc z wlasnej glupoty ... ale wierz mi ze kiedys trafi kosa na kamien i mina Ci zrzednie ...

O czym ty mówisz mały nawiedzony człowieczku :) ?

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 17:20 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 Coupe
Kod silnika: m52b20
marcellchen napisał(a):
ja nie musze placic
ale ci dobrze :oczami:

ja ostatio wyrwalem 5stow i 10 ptk za seans filmowy :mur: , ale nie placenia w tym przypadku nie da sie uniknac (chyba)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 17:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Akurat mandaty przejmuje skarbówka po jakimś czasie i ściąga delikwentowi z pensji, więc chyba jednak ciężko uniknąć.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 18:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: e32
Kod silnika: m60b40
dokładnie tak jak napisał jjGsaw predziej czy pózniej sami zgłosza sie po kase

Bo najważniejsza jest Pasja

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 18:44 
Pierwsze kroki

Jak ktoś chce to niech sobie płaci. Ja jestem z Bobbym Valentino, powalczyć trzeba, jest szansa, że sie uda, a nawet jeśli nie to trudno. Fotoradary to metoda państwa na okradanie obywateli i nie ma to nic wspólnego z zapewnieniem bezpieczeństwa na drogach itd. Nakładanie kary finansowej i punktów w sytuacji gdy nie widać kierującego pojazdem to podwójny absurd, i jeżeli można się z tego wywinąć to należy próbować.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 19:17 
Pierwsze kroki

jestem z bobby valentino i kunta kinte-jest szansa nie płacić to warto powalczyć i nie płacić.mi nic nigdy nie zdejmą z konta ,na rejestr dłużników sikam.poprostu kasę mam inaczej ulokowaną i bezpiecznie .kto chce niech płaci podatki kary abonamenty i inne duperele ja za nic nie płacę i dopuki będę mógł nie zapłacę..a-hoj podatnicy

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 20:58 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
widze ze wiekszość ma mentalność chlopstwa pańszczyźnianego.......

Nie może być zgody na dowolne robienie sobie przepisów niezgodnych z podstawowymi prawami każdej jednostki od czasów antyku - vide domniemanie niewinności.

Powtarzalem wiele razy - kto glupi ten placi,

a że wiekszosc glupia, to caly czas cos sie przepycha oplotkami LICZĄC otwarcie, że ludowi nie bedzie chcialo sie zainteresować.
A jakby się lud zainteresowal, to może w końcu drogi by pobudowano, zamiast skupiac sie w gminach na dzierżawie radarów foto, i wyciaganie od ludzi kasy za fotke zrobiona od tylu.

Czy wiecie ludzie, że domniemanie stosowane w Polsce - jesteś pijany - jesteś winny wypadku, jest niezgodne z żadnym prawem ????!!!!!!
Nie istnieje nic takiego - pijany=winny.

Wy , tu, kierowcy, nie zdajecie sobie w większości sprawy, ile wewntrzętnie sprzecznych przepisów ruchu drogowego fuknjonuje a Wy za nie jesteście karani:
- linia przerywana na trasie, zakaz wyprzedzania na znaku
- przejazd trasy rowerowej przez droge razem z przejściem dla pieszych -> dlaczego rowerzyści nie zsiadają z rowerów...?
itd. itd.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 22:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
" linia przerywana na trasie, zakaz wyprzedzania na znaku
- przejazd trasy rowerowej przez droge razem z przejściem dla pieszych -> dlaczego rowerzyści nie zsiadają z rowerów...? "
a czego tu nie rozumiesz??? i dlatego jest zle bo tego nie rozumiesz??

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 22:27 
Częsty bywalec

Moje BMW: G31
Kod silnika: B58
I to jest poprawa bezpieczeństwa po polsku. Zamias kasę z fotoradaru przeznaczyć na drogi to robi się tak

http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /365225275

Ale żenada 3,5mln z samego fotoradaru. Całkowite dochody gminy 20mln zł.
Dlatego jak możecie nie płaćcie, odwołujcie się, piszcie, że nie wiecie kto jechał, odkręcajcie tablice, kupujcie CB radia, antyradary. Bo te fotoradary to tylko ściema o poprawie bezpieczeństwa.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 23:28 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
A ja tam nie place az sam poborca skarbowy nie przyjedzie po nalezne mu pieniadze :P

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2009, 23:35 
Przyjaciel forum

kunta kinte napisał(a):
Jak ktoś chce to niech sobie płaci. Ja jestem z Bobbym Valentino, powalczyć trzeba, jest szansa, że sie uda, a nawet jeśli nie to trudno. Fotoradary to metoda państwa na okradanie obywateli i nie ma to nic wspólnego z zapewnieniem bezpieczeństwa na drogach itd. Nakładanie kary finansowej i punktów w sytuacji gdy nie widać kierującego pojazdem to podwójny absurd, i jeżeli można się z tego wywinąć to należy próbować.

Szarpnąłeś się kiedyś do innych, cywilizowanych, europejskich krajów? Tam fotoradary stoją od lat i się sprawdziły, podobnie w Polsce. Pomysł jest bardzo dobry, na bardzo dobre wykonanie przyjdzie jeszcze trochę poczekać.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2009, 00:14 
Specjalista

e34 540i '94
Cytuj:
" linia przerywana na trasie, zakaz wyprzedzania na znaku
- przejazd trasy rowerowej przez droge razem z przejściem dla pieszych -> dlaczego rowerzyści nie zsiadają z rowerów...? "
a czego tu nie rozumiesz??? i dlatego jest zle bo tego nie rozumiesz??

powaznie nie rozumiesz tego ? :rotfl: czy se jaja robisz, zwlaszcza z pierwszego

- rowerzysta przed przejazdem przez droge jest obowiązany zejść z roweru i przeprowadzić go. Powodem tego mialo być to, że wjeżdżający rower na przejście robi to zbyt szybko, za szybko dla kierowcy który np. skręcając obserwuje również pasy czy nie przejeżdża kogoś. W przypadku trasy rowerowej, zasada ta zupelnie zostala pominieta.
Co bedzie jak potrącimy rowerzyste który jechal np 30 km/h po scieżce (brak ograniczen prędkości na nich) i wjechal na przejście kiedy byliśmy w trakcie skręcania.

- powiedz mi kolego hehehe który znak więc jest ważniejszy ? poziomy, czyli linia przerywana na drodze, czy znak pionowy, czyli kolko z zakazem wyprzedzania ? Spotykamy oba występujące obok siebie.

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2009, 07:44 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Rufios napisał(a):
Bo te fotoradary to tylko ściema o poprawie bezpieczeństwa.

Nie ściema tylko rzeczywista i mierzalna poprawa bezpieczeństwa oraz komfortu.

Boogie napisał(a):
- powiedz mi kolego hehehe który znak więc jest ważniejszy ? poziomy, czyli linia przerywana na drodze, czy znak pionowy, czyli kolko z zakazem wyprzedzania ? Spotykamy oba występujące obok siebie.

Tego to nie rozumiem? Znak - zakaz wyprzedzania. Linia - informacja o kierunku i dalszym przebiegu pasa + ewentualnie zakaz przekraczania namalowanej linii.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2009, 09:09 
Specjalista

e34 540i '94
http://moto.onet.pl/129414,5325791,1,zdjecie.html?node=27

fotka sytuacji

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2009, 09:22 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Niezłe kwiatki tam są :) Tu rzeczywiście niespójność oznakowania bo poziome powinno być komplementarne. Ale niezgodności samej w sobie tu nie widze, na odcinku do znaku nie wolno przekraczać linii ciągłej a od znaku nie wolno wyprzedzać. Nie ma tu problemu z interpretacją.

Takie rzeczy warto próbować zgłaszać zarządcy drogi, GDDKiA ostatnio miała jakiś program poprawy oznaczeń na krajówkach.

Inna sprawa to przesadne oznakowanie polskich dróg, mamy taki sam burdel jak w przepisach. Wszystko musi być uregulowane do przesady, to chyba taka już nasza natura - nakazać, zakazać, zmusić. Moja mała teoria na to jest taka że ludzie boją się lub nie potrafią myśleć i dlatego wolą żeby to państwo myślało za nich.

Dla porównania w takich USA ze znaków na drodze to widać czasem STOP i informacje o zasadach parkowania :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2009, 09:34 
Przyjaciel forum

Boogie - linia może być przerywana, ciągła, srana, może jej nie być wcale, ale wyprzedzać nie wolno jak jest zakaz i tyle. Linie wtedy są tylko po to aby np. oddzielić pasy. Owszem jak jest już ten znak to wypadałoby narysować ciągłą, może to wynika z oszczędności farby, nie wiem. Jednak z interpretacją nie ma raczej problemu.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Ostatnio edytowano 31 lipca 2009, 09:37 przez jiGsaw, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 113 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1