BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Koniec z paleniem
PostNapisane: 6 marca 2010, 15:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129501
jak dla mnie to i dobrze, bo sam nie palę a za palenie w czasie prowadzenia auta bym karał mandatami...

Bmw e46 320i m52 bylo
Bmw e36 325i m50 jest
Bmw e39 525i m54 jest

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 marca 2010, 16:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
mroova81 napisał(a):
A ja palę i mam w dupie tych wszystkich co się boja że prześmierdną.
a ja mam w dupie to że Ty i podobni idioci trują ludzi którzy nie mają na to ochoty. chcesz palić to zamknij sie na chacie i pal nawe 3 paki w ciągu godziny.

PostNapisane: 6 marca 2010, 16:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Luker napisał(a):
Gumiś napisał(a):
No właśnie, mając większość znajomych niepalących idziesz do knajpy dla nie palących i wyskakujesz sobie na fajkę. Natomiast będąc w grupie gdzie większość pali możecie sobie skoczyć do knajpy gdzie w normalny cywilizowany sposób zapalisz sobie przy drinku.

Tylko,że nie wszyscy maja większość palących znajomych,a w knajpie,gdzie wszyscy palą,to nawet ja-palacz mam ciężko wysiedzieć,bo aż w oczy gryzie.
Zresztą taki przykład:
Umawiasz sie ze znajomymi na wypad,powiedzmy w dwie pary,kolega i jego druga połówka pali,Ty palisz,a Twoja żona/narzeczona/dziewczyna nie pali i na przykład jest w ciąży i co?w cywilizowany sposób pijesz drinka i smrodzisz ze znajomymi swojej kobiecie pod nosem?Nie przeszkadza Ci to?
To oczywiscie tylko jeden z wielu przykładów i nie odnosi sie do Ciebie :)

Tą większość podałem tylko przykładowo. Podam inny przykład, idziesz do znajomego który nie pali, drażni go to, albo nawet sam pali ale wkurza go jak mu firanki żółkną więc chcąc zapalić wychodzicie na balkon, przed dom czy gdzieśtam jeszcze. Jako że to jest jego dom to on decyduje czy można w nim zapalić. Analogicznie powinno być z knajpami, to właściciel ustala czy w jego knajpie wolno będzie zapalić czy też nie. A tu wprowadzają taką patologię że właściciel małej knajpy ma taką możliwość a dużej już nie.

spider napisał(a):
W wiekszosci cywilizowanych normalnych krajach jest calkowity zakaz palenia w miejscach publicznych i palacze sobie wycodzasietrucnaosobnosci.Nikt nie robi problemow,a w naszym pieknym kraju widze ze wszyscy maja wszystkich w dupie :przestraszony: :wstyd:

A w czym przeszkadza Ci że ktoś idąc sobie przez park z psem pali papierosa? Mi dopuki nie wyrzuca kiepa na trawnik w niczym. Dlaczego mu zabraniać palić na powietrzu?

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 6 marca 2010, 17:22 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Gumiś napisał(a):
A w czym przeszkadza Ci że ktoś idąc sobie przez park z psem pali papierosa? Mi dopuki nie wyrzuca kiepa na trawnik w niczym. Dlaczego mu zabraniać palić na powietrzu?

Mi przeszkadza, tak samo jak smrodzący na "swoim" balkonie w bloku.
We własnym domu - spoko, w kanajpie - spoko, bylebym tego smrodu nie musiał wąchać :)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 6 marca 2010, 20:03 

Gumiś napisał(a):

Na powietrzu z dala od niepalacych ok,ale w miejscach zamknietych typu kluby,kawiarnie,restauracje,dyskoteki itp. powinien byc bezwzgledny zakaz.Co do rzucania petow,niedaleko mnie jest miejscowosc letniskowa Przyjezierze,duza plaza,super czysta woda w jeziorze.Ale jesli chodzi o piasek na plazy to masakra,jest w nim wiecej petow niz ziarenek piasku.Nie wiem czy wam palacza naprawde nie przeszkadza ten syf i to ze wasze dzieci sie w tym bawia a wy na tym sie opalacie :przestraszony: :mur:

PostNapisane: 6 marca 2010, 20:11 
Przyjaciel forum

spider napisał(a):
ale w miejscach zamknietych typu kluby,kawiarnie,restauracje,dyskoteki itp. powinien byc bezwzgledny zakaz.

Dlaczego? Dlaczego ma regulować to jakiś odgórny zakaz, a nie decyzja właściciela lokalu?

spider napisał(a):
Co do rzucania petow,niedaleko mnie jest miejscowosc letniskowa Przyjezierze,duza plaza,super czysta woda w jeziorze.Ale jesli chodzi o piasek na plazy to masakra,jest w nim wiecej petow niz ziarenek piasku.Nie wiem czy wam palacza naprawde nie przeszkadza ten syf i to ze wasze dzieci sie w tym bawia a wy na tym sie opalacie :przestraszony: :mur:

Ja od kilku miesięcy jestem wolny od tego nałogu :hurra:

PostNapisane: 6 marca 2010, 22:22 
Prędzej czy później i tak większość rzuci palenie bo ceny fajek co rok rosną. Ciekawe ile osób będzie stać na kupowanie paczki :) za 15-20 złotych :)

PostNapisane: 6 marca 2010, 22:59 

Gumiś napisał(a):
Dlaczego? Dlaczego ma regulować to jakiś odgórny zakaz, a nie decyzja właściciela lokalu?

Bo Polacy to durny narod i trzeba cos nakazywac z gory ogolnie wszystkim,podobnie jak jazda na swiatlach 24h/365dni
Schmeichel-lord napisał(a):
Ciekawe ile osób będzie stać na kupowanie paczki za 15-20 złotych

Jak dla mnie to moga one byc po 100zl nawet

PostNapisane: 7 marca 2010, 10:34 
Przyjaciel forum

spider napisał(a):
Gumiś napisał(a):

Bo Polacy to durny narod i trzeba cos nakazywac z gory ogolnie wszystkim,podobnie jak jazda na swiatlach 24h/365dni

A owa góra to jaśnie oświecona elita intelektualna :rotfl: :rotfl:
Co w tym przypadku ma durnota narodu? Wystarczy umieć liczyć. Są w okolicy dwie knajpy w których palić nie wolno więc ja otwieram taką w której będzie wolno, przyciągając klijenta palącego. I odwrotnie, są w okolicy dwie knajpy gdzie wolno palić więc ja otworzę taką gdzie będzie zakaz i przyciągne klijentów których dym w knajpie wkurza.

PostNapisane: 7 marca 2010, 10:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Prędzej czy później i tak większość rzuci palenie bo ceny fajek co rok rosną. Ciekawe ile osób będzie stać na kupowanie paczki :) za 15-20 złotych :)

Rosną wraz z zarobkami.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 7 marca 2010, 12:06 
jiGsaw napisał(a):

Rosną wraz z zarobkami.

Być może rosną ale nie proporcjonalnie

PostNapisane: 7 marca 2010, 12:42 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Ja paliłem ale powiedziałem sobie, że jak moje LM-y przekroczą 9 zł to rzucam :D

Dzisiaj w sklepie zapłaciłem 9,70 zł i jest to moja ostatnia paczka :hyhy:

A zresztą jak podliczyłem ile miesięcznie wydaje na fajki to aż się za głowę złapałem. Po roku miałbym piękne fele w Audi...

PostNapisane: 7 marca 2010, 14:03 
Częsty bywalec

ja nie palel tego gowna, szkoda zdrowia i pieniedzy a w dodatku nie smierdze tym syfem
pozdrawiam palaczy........

PostNapisane: 7 marca 2010, 15:05 
spider napisał(a):
Bo Polacy to durny narod

Wypraszam sobie, sam jesteś durny chyba :zdegustowany:

PostNapisane: 7 marca 2010, 15:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
mroova81 napisał(a):
A ja palę i mam w dupie tych wszystkich co się boja że prześmierdną. Jak chcecie państwa policyjnego gdzie nic nie wolno, to zapraszam do chin, lub lepiej do korei. "W trosce o wolność: walczymy o nowe zakazy!"

...strasznie prymitywna wypowiedź. miałem ją skomentować, ale chyba nie powinno się podejmować dyskusji na takim poziomie, bo jeszcze taki pomyśli, że polemika na takim poziomie to coś najzwyczajniej normalnego...

PostNapisane: 7 marca 2010, 15:29 
bracie... nie mogłeś tego lepiej ująć :)

PostNapisane: 7 marca 2010, 17:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Fryderyk napisał(a):
bracie... nie mogłeś tego lepiej ująć :)

...nie jestem pewny, czy dobrze użyłem powtórzenia...

bierute napisał(a):
podejmować dyskusji na takim poziomie, bo jeszcze taki pomyśli, że polemika na takim poziomie

:kwasny:

...bo się taki teraz może przyczepić, że nie gramatycznie piszę...

PostNapisane: 7 marca 2010, 17:19 
Forumowicz

Moje BMW: E46 Touring
We Wloszech na przyklad jest calkowity zakaz palenia w kawiarniach, restauracjach, klubach, dyskotekach i tym podobnych miejscach uzytecznosci publicznej, a nawet jak sie nawinie jakis Pan Wladza to i za palenie na przystanku mozna dostac ladny mandacik. Pozatym czy tak ciezko wam wyskoczyc na 3 minutki za drzwi i zapalic? Sadze ze i wam lepiej sie siedzi w restauracji gdzie jest czyste powietrze niz w takiej co trzeba dym pila przecinac.

PostNapisane: 7 marca 2010, 17:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
hmm,przeczytałem wszystkie wypowiedzi,niektóre bardzo ostre :)
Ja pale,ale nie przeszkadza mi,że wejdzie ustawa,która zabroni palenia w knajpach czy na plaży,ale w dyskotekach nie widzi mi się to jakoś.
Mimo,że sam jestem palaczem,denerwuje mnie jak wchodzę do knajpy i można wieszać w powietrzu siekierę bo tyle dymu jest. Coraz częściej bywam tam,gdzie palić nie wolno i odpowiada mi to. Nie śmierdzę dymem,powietrze jest normalne, alkohol tak szybko mnie nie ścina ;) ,a jak chce sobie puścić dyma to wychodzę na zewnątrz i po problemie. Chyba,że komuś po prostu nie chcę się DUPY ruszyć z miejsca,to już jego sprawa i dlatego wprowadza się tę ustawę. Zgodzę się z którymś z przedmówców,że dzisiejsze plaże to jedna popielniczka,ale NIE WSZYSCY palacze śmiecą na niej. Lubie wypić piwko w czasie relaksu,dymka oczywiście też sobie puszcze,ale peta wyrzucam do jakiegoś pustego opakowania,których jest pełno na plaży :hyhy:
Co do karania kierowców za palenie-walka z wiatrakami. Sam nie pale w aucie bo przeszkadza mi później zapach,aczkolwiek zdarzyło mi się,gdy leciałem w trasie,zapalić. Ktoś wyżej napisał,że jesteśmy durnym narodem. Co do tego nigdy się nie zgodzę,ale niektórym szybciej przychodzi coś,jeśli po prostu im się to narzuci. Inaczej mówiąc,lepiej działa na kogoś napis: "ZAKAZ PALENIA-niedostosowanie się,będzie karalne" niż "PROSIMY O NIEPALENIE". Są ludzie palący i niepalący i trzeba dojść do porozumienia,choć z nie każdym to się uda. Jednej osobie niepalącej nie przeszkadza,że ktoś zapali koło niej, innej to przeszkadza. A wprowadzanie sal dla palących i niepalących mija się z celem. Bo w jednym lokalu musiałoby być dwie szczelne sale,żeby każdy był zadowolony. Tyle mogę wnieść do tego wątku. A teraz idę zapalić na zewnątrz bo babie to przeszkadza :rotfl:

PostNapisane: 7 marca 2010, 17:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
Nex napisał(a):
wam

Nex napisał(a):
wam

Jakim WAM??? :mad: Nie każdy palacz ma w DUPIE,że nie można w danym miejscu palić. Jeden rzuci peta na chodnik,drugi rzuci do śmietnika. Nie można wszystkich skupiać w jednej kategorii. No chyba,że ktoś jest na tyle popierolo..y,że jak widzi "ZAKAZ PALENIA",a pali to można po nim pojechać,ale nie po każdym.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1