BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 18:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Allegro - zmiany, nowe zasady od wtorku...
PostNapisane: 29 kwietnia 2010, 05:57 
Uzależniony od forum :)

O ile wiem na ebay sprzedawca nie może wysłać komentarza negatywnego od kupującego o ile ten dokona wpłaty?

Ale to też nie jest dobre. Znajoma opowiadała jak sprzedała buty - szpilki. Nowe ale na podeszwie były slady - w sensie zakładane w sklepie czy gdzieś w domu do sprawdzenia. Była DOKŁADNA i duża fotka podeszwy - dokładnie było widać lekkie ryski na plastikowej podeszwie. Po otrzymaniu butów dzwoni:

1.One nie są nowe, są używane, podeszwa jest zniszczona, chcę je zwrócić
2.Mija następny dzień. One są niewygodne, chcę je zwrócić
3.Kolejny dzień - Byłam w nich w pracy, koleżanki się śmiały że takie "płytkie" buty, chcę je zwrócić.

Ewidentnie nieuczciwy kupujący. Mimo bardzo dokładnych zdjęć babce się towar nie spodobał i szukała pretekstu aby je oddać. Potem chciała oddać używane (była w pracy). Codziennie nowy pretekst. Oczywiście wystawiła negatywa. Czy słusznie? Jak dla mnie nie, szczególnie że w aukcji napisała że prosi o przemyślane zakupy bo nie ma zwrotów.

Wina nie raz leży po obu stronach.

Co do maruderów co sporo ludzi ma podejście komunistyczne, będzie bić pianę że mu się coś należy i będzie wymagać zamiast kupić gdzie indziej jak mu nie pasi. Ile to ja słyszałem opowieści....

Kumpel zmieniał opony. Po 3 dniach kapeć na jednej. Pojechał. Wentyl uszkodzony. Potem opowiada że go wulkanizator naciągnął bo mu nie zmienił wentyli przy zmianie opon. I opowiadał że mu nie chciał zapłacić, bo on zmieniał opony 3 dni temu a teraz jest kapeć to wina wulkanizatora.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 kwietnia 2010, 09:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
najlepiej zeby sprzedajacy nie mial zadnych praw...panowie myslenie nie boli, zastanowcie sie co piszecie
widze ze ci co sie wypowiadaja negatywnie kupuja sporadycznie ale maja "duzo " do powiedzenia
sprobujcie sprzedac pare rzeczy i zobaczycie jakie "kwiatki" bedzie mieli
zreszta niewazne,nie wiem o co tyle krzyku , mysle ze wiekszasc sprzedajacych bedzie wystawiac wysrodkowane opnie na wszelki słuczaj

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 29 kwietnia 2010, 10:06 
becek napisał(a):

Ja sprzedałem parę rzeczy i co?

PostNapisane: 29 kwietnia 2010, 10:11 

I ja też a nawet kupiłem kilka :orany: Cz mogę wyrazić opinię? Ile trzeba mieć pkt. za sprzedaż żeby móc coś powiedzieć?

PostNapisane: 29 kwietnia 2010, 10:14 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
becek napisał(a):
najlepiej zeby sprzedajacy nie mial zadnych praw...panowie myslenie nie boli, zastanowcie sie co piszecie
widze ze ci co sie wypowiadaja negatywnie kupuja sporadycznie ale maja "duzo " do powiedzenia
zreszta niewazne,nie wiem o co tyle krzyku , mysle ze wiekszasc sprzedajacych bedzie wystawiac wysrodkowane opnie na wszelki słuczaj

Za dużo jest wolnej Amerykanki na Allegro i totalnego braku poszanowania klienta. Ile razy tak mam że kupuje płacąc na konto od razu żeby nie dopłacać do pobrania i pamiętać żeby mieć hajs w domu za paczkę jak przyjdzie listonosz. Sprzedający jak dostanie hajs ma już w dupie klienta i czekam czasem tydzień czy dwa aż ruszy dupę na pocztę. Płacenie za kuriera a potem znajduje kopertę z poczty w skrzynce :kwasny:

Sprzedałem na Allegro 38 rzeczy i nagata mam jednego od kolesia który wylicytował nie kupił, zero odzewu a potem za pół roku wystawił mi z dupy negata.

PostNapisane: 29 kwietnia 2010, 11:05 
KotSylwester napisał(a):
Ile trzeba mieć pkt. za sprzedaż żeby móc coś powiedzieć?

Podejrzewam, że bez "SUPER SPRZEDAWCY" nie ma szans!

PostNapisane: 29 kwietnia 2010, 19:35 
Zacna persona forum

Bobby_Valentino napisał(a):
Za dużo jest wolnej Amerykanki na Allegro i totalnego braku poszanowania klienta. Ile razy tak mam że kupuje płacąc na konto od razu żeby nie dopłacać do pobrania i pamiętać żeby mieć hajs w domu za paczkę jak przyjdzie listonosz. Sprzedający jak dostanie hajs ma już w dupie klienta i czekam czasem tydzień czy dwa aż ruszy dupę na pocztę. Płacenie za kuriera a potem znajduje kopertę z poczty w skrzynce
no i dlatego do tej pory miales opcje wytsawienia mu opini negatywnej-teraz wystawisz mu pozytyw z 1
a ja patrzac na komentarze pomysle" same pozytywy z 1 bo to pierwsza pozycja i pewnie sie nikomu nie chcialo przesuwac wiec ok"
cos to zmieni?? nie sadze
albo ma sie jaja i wystawia nega albo sie nie ma i bawi w pozytyw "negatywny" :rotfl:

PostNapisane: 30 kwietnia 2010, 08:23 

Fryderyk napisał(a):
Podejrzewam, że bez "SUPER SPRZEDAWCY" nie ma szans!

Super sprzedawcy tez maja wpadki.20 kupilem towar wlasnie w super sprzedawcy,na dole aukcji wielkimi literami napisane "tylko u nas wysylka w 24h,na drugi dzien towar jest u panstwa". No to kupilem i poprosilem o fakture.Paczka przyszla 29,wyslana byla 26 i bez faktury!! :mur: Oczywiscie dostal negata,ciekawe czym sie odplaci :D

PostNapisane: 30 kwietnia 2010, 12:48 
Zacna persona forum

bede zgadywal...negatyw??? :rotfl:
ja dzisiaj wystawilem pierwsze opinie po nowemu-klikajac 5 gwiazdek jest szybko ,klikaja mniej juz trzeba sie wysilic i zaznaczac kolejne opcje dlaczego mniej
mnie jeden koles oszukal na 3 zeta...czekam do 4 maja i pewnie dostanie negatyw za 3 zeta
:rotfl:

PostNapisane: 30 kwietnia 2010, 17:54 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
becek napisał(a):
mnie jeden koles oszukal na 3 zeta...czekam do 4 maja i pewnie dostanie negatyw za 3 zeta
:rotfl:

hahahaha. :rotfl:

Do reszty - Eeeeee Pierdzielicie i znacie się jak kot na gwiazdach, dobrze jest.

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 30 kwietnia 2010, 19:13 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
no ja to mam co chwile jakieś jazdy z super klientami (mam wystawionych ponad 200 aukcji na allegro), jeden gościu (a w sumie firma) kupiła odemnie Sterownik+Pompe ABS do A6, po 2 dniach dzwoni, że uszkodzona, no to mówie spoko odeślijcie z numerem konta w paczce, odesłałem gościowi 250zł (płacił 250+30zł za przesyłke) a on mi dzwoni, że "ON NIE JEST CARITAS I ZA PRZESYŁKE MU TEŻ MUSZĘ ODDAĆ" to mu wytłumaczyłem, że na allegro pasuje ogólna zasada, że zwraca się tylko za towar (już pomijam to, że pompa w momencie wymontowywania z auta była sprawna no ale jestem UGODOWY i nie chciało mi się ciągać z gościem po sądach po prostu wpisałem to w straty). Gościu jak kupował to zażądał umowy kupna-sprzedazy pompy zeby mogl wystawic fakture. Zwrocilem mu 250zł i kazałem odesłać umowe k-s to mu oddam te 30zł (żeby nie stękał chociaż nie musiałem mu oddawać) to on mi z pyskiem wyjeżdża, że żadnej umowy nie dostał i, że "ZGŁASZA SPRAWE DO ALLEGRO I ONI SIE MNĄ ZAJMĄ" :rotfl: :rotfl:

i jak tu sie nie zdenerwowac? gosciowi uczciwie oddałem kase chociaż wiem, że pompa była sprawna to jeszcze mnie od oszustów wyzywa :(

PostNapisane: 30 kwietnia 2010, 22:07 

KaZi, uważam że ma rację. Sprzedawca sprzeda coś co nie działa - powinieneś oddać za przesyłkę w dwie strony. Czemu kupujący ma być stratny????? Podaj proszę argument. Skoro zgodzileś się na zwrot z powodu uszkodzenia - zwróć koszty wysyłki. Jeżeli zgodziłeś się żeby klient oddał pełnowartościowy przedmiop bo mu jednak nie pasuje z jakiegoś innego powodu - on płaci za przesyłkę.

Ja kupiłem windschotta. Miał byc igła był porysowany. Czemu mam być w plecy 40zł przez nieuczciwego sprzedawcę, który nie napisał prawdy w opisie???????????????

PostNapisane: 1 maja 2010, 06:35 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
po 1sze: nikt nie oddaje kosztów przesyłki na allegro od wielu lat i jest to ogólnie przyjęte
po 2gie: gościu nie zwrócił mi umowy kupna-sprzedaży twierdząc, że jej nie dostał

PostNapisane: 1 maja 2010, 08:58 

KaZi napisał(a):
po 1sze: nikt nie oddaje kosztów przesyłki na allegro od wielu lat i jest to ogólnie przyjęte

Ad.1. Nie mów nikt bo wszystkich nie znasz a oddają. Czy masz napisane w aukcji lub na stronie "o mnie" że jak coś jest popsute lub niezgodne to oddasz kaskę ale bez kosztów wysyłki?

Dlaczego jak kupię przedmiot NIEZGODNY Z OPISEM, czyli wina jest 100% po stronie SPRZEDAJĄCEGO, mam stracić od 20 do 70zł a czasem i więcej?

Kupiłem błotnik do e34 - miał być IGŁA w kolorze o do założenia. Przyszedł porysowany do lakieru. Odesłałem. Nieuczciwy sprzedawca nie chciał mi oddać kosztów wysyłki w dwie strony. Żałuję że wtedy nie wystawiłem nega tylko olałem sprawę. Zresztą mam DWA negatywy - właśnie od nieuczciwych sprzedawców.

Kupiłem mamie radio CD FORD do Fusiona. Miało być IDEALNE. Przyszło porysowane. Poszedł negatyw. Koleś zapytał dlaczego? Przecież mogłem zadzwonić, napisać dogadać się. Napisałem krótko. Allegro to nie zabawa w ciuciubabkę. Miało być super a jest porysowane. Oczywiście dostałem negatywa za to że zapłaciłem w terminie i zostałem oszukany. :wstyd:

PostNapisane: 1 maja 2010, 10:03 

KaZi napisał(a):

HeHe Dobre :D Chyba przez sprzedających są te zasady ogólno przyjęte bo jest masa drobnych ciułaczy dla których zwrot za przesyłkę równa się tym że będzie minus 10zł w plecy a wtedy do już dizaster bo nie będzie za co kupić w poniedziałek batoników w szkolnym sklepiku.

PostNapisane: 1 maja 2010, 10:09 

Zwrot kosztow za przesylke,powinien byz uzgodniony przed sprzedaza przedmiotu.Nie kazdy sprzedawca powinien oddac za przesylke,no bo z jakiej racji?Inna sprawa jesli zostaniemy oszukani.Ze sprzedaza aut tez powinno byc tak samo,jesli jedziesz 500km obejrzec auto ktore w ogloszeniu bylo lalka,a na miejscu szrot.To niech nieuczciwy sprzedawca odda ci kase,ilu tak robi? :D

PostNapisane: 1 maja 2010, 10:13 

spider napisał(a):
Zwrot kosztow za przesylke,powinien byz uzgodniony przed sprzedaza przedmiotu.Nie kazdy sprzedawca powinien oddac za przesylke,no bo z jakiej racji?Inna sprawa jesli zostaniemy oszukani.Ze sprzedaza aut tez powinno byc tak samo,jesli jedziesz 500km obejrzec auto ktore w ogloszeniu bylo lalka,a na miejscu szrot.To niech nieuczciwy sprzedawca odda ci kase,ilu tak robi? :D

No tak ale tutaj płacisz hajs spodziewasz się tego co w opisie i sprawnego oczywiście a dostajesz zepsute no to sorry za co mam płacić ? Ja płacę za sprawny towar i za jego wysyłkę to że sprzedający wysłał mi jakiś szrot to jego pomyłka i on powinien pokryć koszty. Z

PostNapisane: 1 maja 2010, 10:16 

Bobby_Valentino napisał(a):
No tak ale tutaj płacisz hajs spodziewasz się tego co w opisie i sprawnego oczywiście a dostajesz zepsute no to sorry za co mam płacić ?

Zgadza sie,dlatego napisalem,ze powinni oddawac nieuczciwi sprzedawcy,a najlepiej ta kwestie uzgodnic przed wysylka.

PostNapisane: 1 maja 2010, 10:22 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ja powiem tyle - jeśli chodzi o sprzedających używane części na aallegro to nie spotkałem się jeszcze z uczciwym sprzedawca. Zawsze to kretacze u których wszystko jest zawsze tiptop a w rzeczywistości syf, niesprawne części, zniszczone i zawsze głupie pieprzenie.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 1 maja 2010, 10:31 

Handlarz to handlarz :) Czy sprzedaje części nowe, używane, samochody czy doniczki to zazwyczah cham, krętacz i prostak.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 61 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1