BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 16:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 14:10 
Forumowicz

...się wątek zrobił jak stypa :zalamany:

kondolencje :|

szkoda, że brak było stabilizacji toru jazdy , pewnie skończyło by się tylko na strachu...
a co do opon to nie wiem czy nie ważneijsze albo tak samo ważne jak wysokość bierznika jest to jaki wiek opon... :hyhy: i w samochodzie a juz najwiecej to w motocyklu sprawdziłem jak kolosalne znaczenie ma wiek opon... dawniej kupowałem tylko używki z niemiec i patrzyłem z politowaniem na ludzi kupujących nową dębicę ale kilka razy spociłem się jak dziwka w kościele i stwierdziłem, że nie stać mnie na używane bądź leżakowane opony...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 16:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Jeztom napisał(a):
Współczucia...

Co do opon to maja diametralne znaczenie, do niedawna używałem Pirelli PZero Assimetrico, świetna opona i na suchy i na mokry, teraz mam CONTISPORT2 w takim samym biezniku(bardzo dobrym) i znacznie nowszy rok od pirelli i wczoraj zrobiłbym sobie "kuku" na suchym asfalcie przy wyprzedzaniu (nie mam ASC)gdy zrobiłem kicka przy 60km/h, niedawno też się lekko spociłem gdy na ostrym zakręcie miałem predkośc nie małą i poczułem że tył jest na granicy już przyczepności. jeździłem tamtedy wiele razy i z pirelli czułem się pewniej. Conti dobra opona na suche, ale i tak gorsza od Pirelli. Na przedzie mam micheliny, pierwszy i ostatni raz, miekka guma za miekka.

używam rozmiaru 235/45/17 na szerokości felgi 8,5 .

pozdrawiam

To mamy podobne odczucia co do CONTISPORT2 ten sam rozmiar 235/40/17 - raz musialem szybko uciekac z ronda, w deszczowa pogode, docisnąlem troche wiecej gazu i momentalnie poszedlem bokiem :zdziwko: , prawie sie wyrypalem na krawezniku :kwasny: ale dalem rade.
O koleinach i ulewnym deszczu juz nie wspomne, trzeba byc czujnym na zakretach i to przy normalniej jezdzie

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 17:01 
Uzależniony od forum :)

Kierowca caly to najwazniejsze a autko nie wyglada zle gorsze na lawetach woza jak ubezpieczalnia wyplaci to mozna wstawic autko do warsztatu i bedzie ok po kilku tyg.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 17:19 
Pierwsze kroki

No taka śliczna była :kwasny: Grunt że masz ubezpieczoną .Sprzedasz tą weżmiesz kase z polisy i napewno znajdziesz jakiegoś cukierka ;) Głowa do góry

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 17:52 
Zacna persona forum

nie przejmoj się od tej pory będziesz lepszym kierowcą

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 17:53 
Pablo wyklepiesz i znów będzie bezwypadkowa :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 18:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
moja też była bezwypadkowa jak kupowałem, więc wiem co czujesz

ale najważniejsze, że Ty jesteś cały, bo i drzewka przy drodze były, samochodu szkoda, ale cóż tak bywa

5 bieg przy 2000 w 528 to ok. 80-90 kmh więc trochę szybko chyba jak na 90 stopni skręt

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 18:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
Kucharz napisał(a):
5 bieg przy 2000 w 528 to ok. 80-90 kmh więc trochę szybko chyba jak na 90 stopni skręt

no tak mi się wydawało że prędkość pewnie zacna była. choć jak wiadomo pablo nie jest pewien jej do końca i raczej twierdzi że było wolniej. może to ten wahacz strzelił i był powodem tego niekontrolowanego driftu. może wcale nie pekł w momencie wypadku,a był jego inicjatorem.

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 20:00 

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
Boogie napisał(a):
Nie wierze troche ze te opony miały 5mm bieżnika.
5mm to nie jest jeszcze zła opona, do tego takie niskie obroty i predkosc silnika ktory dół ma nie za ciekawy, moc ponizej 200 KM, no i jescze ASC (DSC?) włączone....

Nie mam pojecia jak to auto zaczeło lecieć bokiem

zgadza sie ..opony 5mm sa jeszcze dobre i zachowuja swoje wlasciwosci..powiem tylko ze michelin pilot primacy to szajs i tez mialem problemy z tymi oponami..

generalnie na deszcz to jak frank powiedzial pirelli p zero rosso i nero,lub goodyear F1..tak tak Boogie..ty miales stary model opon F1 a ja mowie o "3"..sa najlepsze!

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 22:42 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Przykro przykro ale nie jest tak zle :) Wazne, ze Ty caly.

Ja mam miszelinki primacy ale jakos nie zauwazylem tragedii po deszczu, moze za wolno jezdze :P

Co do ASC to pomaga jak stracisz przyczepnosc (przynajmniej powinien ) Na sniegu kobiete mi wyciagnelo jak zaczynala bokiem isc :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, 22:53 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
7ka napisał(a):
generalnie na deszcz to jak frank powiedzial pirelli p zero rosso i nero,lub goodyear F1..tak tak Boogie..ty miales stary model opon F1 a ja mowie o "3"..sa najlepsze!

Jest różnica między wodą na drodze, a mokrym asfaltem.

Ja jakoś specjalnie na F1 nie narzekałem, ładnie trzymały, lepiej niż Dunlop 9000.
7-ka, pomięszałeś cuś.
No i F1 ze swoim bieżnikiem jest jedyny, nowy typ 3 jest zwyczajny.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 01:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: saab 93 SC
Kod silnika: Z19DTH
Boogie, juz odkladam kase na odpowiedni sprzet... ktos w koncu musi Cie skillowac :D

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 06:17 

Moje BMW: E38
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
Boogie napisał(a):
7ka napisał(a):

Jest różnica między wodą na drodze, a mokrym asfaltem.

Ja jakoś specjalnie na F1 nie narzekałem, ładnie trzymały, lepiej niż Dunlop 9000.
7-ka, pomięszałeś cuś.
No i F1 ze swoim bieżnikiem jest jedyny, nowy typ 3 jest zwyczajny.

czyzby?? niedawno pisales ze F1 ma slaba przyczepnosc na mokrej nawieszchni..co do roznicy GDS2 i GDS3 jest nie tylko zewnetrzna ale i mieszanka gumy jest w 3 duzo lepsza..

a oto roznic z wygladu

GDS2 "stara"
http://moto.allegro.pl/item192471343_26 ... _2szt.html

http://moto.allegro.pl/item194141138_22 ... 2_szt.html

i GDS3 twoim zdaniem "zwykla"
http://moto.allegro.pl/item193593373__g ... _7mm_.html
http://moto.allegro.pl/item194705168_op ... a_vat.html

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 09:40 
Forumowicz

nie chce wnikać czy to wina opon ale jedno czego jestem w 100% pewien to to że poduchy jeśli nikt na fotelu nie siedzi nie powinny wypalić :!: :!: :!: Po prostu jak zwykle w ciulki robia nas na kazdym kroku po co jest te 150 kilo elektorniki w takich furach za ktora jeszcze trzeba doplacać. Kocham tą marke ale widze takie rzeczy i mnie krew zalewa :zdegustowany:
A pozatym rozstrzasacie tyle ze auto rzbite ze szkoda itp ale koledze sie nic nie stalo i ztego sie trzeba cieszyc tak więc głowa do góry przystanek z niej nie jest ;)

Ostatnio edytowano 18 maja 2007, 09:44 przez Gniewek89, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 10:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
pablo022 będzie dobrze, najważniejsze, że Tobie się nic nie stało!

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 11:35 
Zacna persona forum

Moje BMW: 323i
Kod silnika: M52TuB25
strach się bać... o mało wczoraj i ja bym tak skończył :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 15:03 
Forumowicz

Współczuje rozbicia takiej ładnej betki ale głowa do góry, jak dobry fachowiec zrobi to nie będzie śladu.

Bagor napisał(a):
Moim zdaniem, to wina opon. Micheliny są z tego znane, że na deszczu to PORAŻKA. Sam mam (niestety) opony z koncernu Michelin i na deszczu jest tragedia. Nigdy więcej nie kupię takich opon. Mam na oku Toyo lub Yokohama.
Współczuję.

A to ciekawostka, też mam Micheliny używki, ale są jak nowe, na mokrym ciężko jest zarzucić tyłem, choć nie raz już próbowałem.

Mam kolege który 8 lat pracuje w oponach i wg niego nie ma lepszych opon od Michelinów.
Nie raz klienci przy zmianie opon opowiadają mu jak im się jeździło na poprzednich i Michelin jest na pierwszym miejscu, nawet znacznie zużyte dobrze trzymają na mokrym.

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 17:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: 330Ci/535D/M3/M3/X5
"niedostosowanie predkosci do warunkow na drodze" .. a tak na serio to jakos nie bardzo chce mi sie wierzyc czy napewno bylo tak "wolno".. moje opony maja zdecydowanie mniej niz 5mm bieznika i podczas spokojnej jazdy problemow nawet na sliskim nie mam ..

teraz zycze udanej wojny z ubezpieczycielem - przechodzilem to ostatnio i wiem ile nerwow to kosztuje ..

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 17:41 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39
wczoraj mialem ogledziny auta i na poczatku nie bylo tak zle, ale po chwili (a wlasciwie jak zobaczyl srodek) stwierdzil, ze bedzie szkoda calkowita :zalamany:

robie wszystko,zeby jej nie bylo, tzn mam wycene naprawy po stronie mechanicznej(czesci i naprawa) i po stronie blacharsko lakierniczej i z tym pojade najprawdopodobniej w poniedzialek do ubezpieczalni i bede sie bronil, a wlasciwie bede bronil Buni, niech mi dadza 15k i nic wiecej od nich nie chce :zalamany: :zalamany:

mam nadzieje ze wszystko sie dobrze potoczy,ale slabo to widze :zalamany: :( :zly:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 17:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
pablo022 napisał(a):
wczoraj mialem ogledziny auta i na poczatku nie bylo tak zle, ale po chwili (a wlasciwie jak zobaczyl srodek) stwierdzil, ze bedzie szkoda calkowita :zalamany:

To przez poduchy i elektronike :|

Ale moze nie bedzie tak zle, od wartosci auta przed wypadkiem odejma wartosc wraku i moze wyjsc calkiem niezle. Jakbys dostal za malo to sprzedajesz wrak po cenie X a piszesz na umowie cene Y, ktora jest duzo mniejsza od X i roznice pomiedzy wycena wraku przez ubezpieczyciela a cena za jaka go sprzedales musza Ci zwrocic, tzn doliczyc dodatkowo do odszkodowania,
tak mi podpowiadal moj spec od ubezpieczen, chyba ze cos pomieszalem

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1