BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 261 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Facebook - choroba XXI wieku czy...
PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:35 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Ania napisał(a):
ale tu też są luźne tematy, gdzie dzielisz się poglądami ze światem, niekoniecznie na temat aut. Ba! Możesz nawet wstawić swoje foto do tematu czy się znamy z reala czy innego supermarketu albo umieścić ogłoszenie, że szukasz pracy.

No, ale to nie znaczy, że tak powinno być :-D Śmietnik się robi :-) Żeby to chociaż był offtop motoryzacyjny... :-k

One redline a day keeps a mechanic away.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:38 
Ania napisał(a):
ale tu też są luźne tematy,

Tak, ale to nie jest główne przeznaczenie, to jest luźny dodatek.

Ania napisał(a):
Nie zgadzam się tu z tobą w kwestii tego ograniczenia.

Jest, bo główna tematyka, czyli BMW mocno filtruje ludzi tutaj, więc mamy raczej tylko tych, którzy mają cokolwiek z BMW związane, % w społeczeństwie to jest raczej nie za wiele :D

...i to jest właśnie fajne, bo ze znajomymi nie pogadam za bardzo o samochodach, zwłaszcza BMW, bo ich zanudzę, dlatego forum jest fajne.

Ania napisał(a):
Możesz nawet wstawić swoje foto do tematu czy się znamy z reala

Owszem, jest taki temat. Ale nie wyskakuje popup czy jakaś info na głównej, że "WRZUĆ ZDJĘCIE DO TEMATU CZY ZNAMY SIĘ Z REALA!!" - bez tego to nic nie ujmuje w korzystaniu forum w jego pierwotnym przeznaczeniu.

Różnica jest taka, że takich for tematycznych może być mnóstwo, głównym celem jest skupienie się na konkretnym temacie, nie znajdzie się tu zbyt wielu starych znajomych, więc nie jest to bramka, która ogranicza z nimi kontakt.

Ania napisał(a):
albo umieścić ogłoszenie, że szukasz pracy.

Nie miałem na myśli tego, że nie mogę wrzucić, że szukam, ale gdy już mam, pracodawca/partner strategiczny tak łatwo nie znajdzie o mnie informacji, jak mógłby to zrobić wpisując imię i nazwisko w portalu społecznościowym. No, może nie każdy bierze to pod uwagę, bo nie zawsze musi.

W każdym razie, pozostaję o wiele bardziej anonimowy pisząc na forum, moi
"znajomi" nie widzą raczej co piszę i to jest mi na rękę :)

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:40 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Podobuje mnie się ta dyskusja ! Kliknąłbym wam Lajka ale guzika nie widzę :(

:rotfl:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
mlody 318 is napisał(a):
A dlatego ze mam trochę znajomych i przyjaciół nad morzem ,gdzie mieszkałem przez 19 lat .Bardzo rzadko się widujemy .Nie korzystam z durnych aplikacji gier itp. itd ,poprostu służy mi do komunikacji z nimi no i zawsze można zobaczyc co się zmieniło ,jak się chołota starzeje

A ja myślałem, że do tego wystarczy poczta lub ostatecznie osobista strona/blog.

Ania napisał(a):
Facebook jako narzędzie marketingowe jest imho rewelacyjne. Wykorzystanie w działaniach zależy oczywiście od targetu, ale generalnie sam pomysł fan-page'ów i reklam nie pojawiających się na zasadzie okienek pop-up bardzo popieram.

I to jest właśnie główny problem z FB. Wchodzisz na stronę Play i masz to g.wno podpięte pod modele telefonów (do tego na początku mocno zmulało ich ładowanie) i pod oferty, wchodzę na stronę Samsunga i to samo, wbijam na dowolny większy portal/vortal o czymkolwiek i widzę to cholerne logo i "xxxx likes it". Natomiast jak słyszę w TV "odwiedź nas na facebook.com/cośtam", to już mnie krew zalewa.
Czy taki wstyd/wysiłek posiadać własną stronę domową, że trzeba się wspomagać kontem na FB? Litości! Czy każdy portal (nawet funkcjonalny - bo takie było założenie) musi zostać sprowadzony do komercyjnego kibla? Miałem kiedyś konto na NK, aby zobaczyć co słychać u znajomych. Jednak obecnie nie mam i nie zamierzam już zakładać na żadnym portalu społecznościowym - bo każdy prędzej czy później stanie się kiblem z reklamami.

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 13:57 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Niedługo wejdziesz na sporta i zobaczysz 'i like it'

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:03 
Częsty bywalec

dobry temat :ok: Lubię to :rotfl:

niestety mnie takze nie ma na zadnym portalu :/ a szkoda, miał bym tylu znajomych
z forum bmw :hyhy:
kiedys byłem zalogowany na nk, ale jak czasami patrzyłem na niektóre
dodawane zdjecia i te wspanaiałe komentarze "ślicznie wyglądasz" szczescia życzę"

to mnie ch#j strzelał i konto poszło do usuniecia, najgorsze było to w tym portalu ze kazdy mógł wejsc na Twój profil i skopiowac sobie twoje zdjecie :znudzony:
dlatego na facebooka nie loguje się bo pewnie niedługo zrobi sie ten sam bajzer

nie ma jak bmw-sport :super:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Ja na nk długo nie miałem konta w końcu założyłem i korzystam z niej jak z bazy danych. Ludzie tam podają często telefony i maile, a nawet jak nie podają, to zawsze można wysłać do nich wiadomość.
FB założyłem w sumie nie dawno, bo nasza firma ma na nim swoje konto i sprawdzam czasami co tam jest ciekawego. Generalnie nie lubię tego portalu, uważam, że jest mało przejrzysty i ciągle jakieś badziewne zaproszenia mi przychodzą (gry, itp).
Moja siora ma coś takiego, że ona musi sprawdzić fb, czy czasami ktoś jej komentarza nie napisał, albo nie odpisał na jej posta :rotfl:.
Ja obstawiam, że jeszcze rok, może dwa i ludziom wyjdzie ten portal bokiem.

Aaa... zapomniał bym, czasami wrzucę jakąś fotkę na nk, żeby się polansować, a co :hyhy: :luka:.

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:39 
Ania napisał(a):

Schmeichel-lord napisał(a):
Jeżeli chodzi o moje zdanie to jest negatywne, i nigdy bym się tam nie zarejestrował.

Wspaniale, że nam o tym powiedziałeś. Może jeszcze jakaś argumentacja?

Śmieszą mnie takie portale jak Facebook czy NK czy też inne dziadostwa. Lepiej złożyć życzenia urodzinowe na portalu niż spotkać się "face to face" :faint: :faint: :faint: :faint:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Kyokushin napisał(a):

Nie wydaje mi się - domenę mam wyciętą w 'hosts', a wszelkie ramki pływające czy nawet divy wytnę z poziomu Stylish. Nie zawaham się użyć ABP - jeśli będzie trzeba ;]

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
ja założyłem fejsbuka z czystej ciekawości
gram tam w jedną gierką (w zasadzie to grałem, bo mi się znudziła i właśnie co skasowałem konto :P )
znajomych w ogóle nie przyjmowałem, już miałem grono i nk to mi wystarczyło (jakoś parę miesięcy temu skasowałem konta)

widocznie potrzeba posiadania profilu na jakimś portalu społecznościowym w moim przypadku jest niewielka, nie czuję się przez to ani lepszy ani gorszy :)

same portale społecznościowe mnie nie drażnią
facebook sam w sobie absolutnie też nie, niech sobie będzie, działa, łączy ludzi czy cokolwiek tam innego

jednak ta medialna otoczka jaką się wytwarza wokół facebooka działa mi ostro na nerwy

gdy np. słucham sobie radia i słyszę "zapraszamy na naszego facebooka" to mnie coś strzela "co to k*** hostingi podrożały, że was nie stać na stronę internetową??" :mur:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 15:04 
Częsty bywalec

Ciekawe jak by tak nagle usunęli te dwa portale nk i fb
ludzie wyszli by na ulice, żałoba narodowa gwarantowana :rotfl:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 15:10 
Uzależniony od forum :)

ULLISSES napisał(a):
Wchodzisz na stronę Play i masz to g.wno podpięte pod modele telefonów (do tego na początku mocno zmulało ich ładowanie) i pod oferty, wchodzę na stronę Samsunga i to samo, wbijam na dowolny większy portal/vortal o czymkolwiek i widzę to cholerne logo i "xxxx likes it". Natomiast jak słyszę w TV "odwiedź nas na facebook.com/cośtam", to już mnie krew zalewa. Czy taki wstyd/wysiłek posiadać własną stronę domową, że trzeba się wspomagać kontem na FB?

Z tym się zgadzam.

Kyokushin napisał(a):

Powiedz że żartowałeś... :23:

Te okienko "Lubię to" mnie dobijają. Są takie słitaśne a te okienko co teraz robisz... :zakrecony: Takie dla 15latek :)

marcin87k napisał(a):
gdy np. słucham sobie radia i słyszę "zapraszamy na naszego facebooka" to mnie coś strzela "co to k*** hostingi podrożały, że was nie stać na stronę internetową??"

Dokładnie... A chodzi o to że przecież na fb jak ktoś do nich napisze i kliknie "lubię to" to już mają darmową reklamę a ludzie się cieszą i sami chętnie klikają "lubię to". W ten sposób sami rozsyłają reklamę.

Śmieszy mnie że ktoś na swoim koncie ma 500 znajomych, 300 zdjęć z imprez, ksiażki jakie lubi, filmy itp.. normalnie "bravo girl"... A są już ludzie, którzy non stop z komórek śledzą fb. Już nawet smsów nie wysyłają tylko siedzą na fejsie... non stop wirtual life on facebook - dlatego uważam to za chorobę. Dlaczego nie N-K? Bo n-k przy FB to jak aspiryna przy morfinie.

Obecnie koledze się szykuje kawalerski, oczywiście organizator załatwia to na facebooku.. Tam założył jakieś forum zamknięte... i co mam zrobić? Albo będę poza wszystkim i będzie mi niezręcznie że nie pomogłem przy organizacji albo się zloguję jako "Bączysław Pierdzyński" i będę wirtual...

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 15:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116731
Więc tak, konto posiadam, Zdjęcia na profilu mam 2. Szkoda mi ludzi którzy co weekend wrzucają fotki z imprez.. Nie wiem po co to robią.. Głównie wchodzę po to żeby sprawdzić co BMW dodało za filmiki, i znajomi co śmiesznego wrzucili z youtube. Ale najbardziej rozpier*** mnie takie coś " Michał Kowalski lubi Nokia oraz inne strony (1345) o.O

Facebook to dobry pomysł, tylko nie każdy potrafi z niego odpowiednio korzystać...

Byłe e46 320d - >>KLIK<<

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 15:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
mam konto na fejsie i jestem zadowolony. Z naszej klasy szybko zrezygnowałem bo wichura straszna.
Fajnie że facebook jest połączony linkami z różnymi firmami- wszystko wyświetla się na tablicy - co nowego itp.
Ale dobija mnie ciągłe chwalenie się poprzez fotki - gdzie to ja nie byłam z moim misiem, jakie to moje dziecko zrobiło kupkę i fotki typu ja na imprezie...... itd.
wszystko dla ludzi ale z głową.

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 15:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
jak komus przeszkadzaj reklamy, klikasz prawym "ukryj wszystkie posty"
nie podobaja sie zaproszenia klikasz prawym "nie pokazuj zaproszen"
nie chcesz zeby ogladali twoje fotki zmienaisz w profilu opcje prywatnosci i oprocz twojego foto profilowego nie widac zadnych informacji :)
jak sie poswiecie troche czasu na konfiguracje konta to jest to calkiem przejrzysty portal :)

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 15:47 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
KotSylwester napisał(a):
Obecnie koledze się szykuje kawalerski, oczywiście organizator załatwia to na facebooku.. Tam założył jakieś forum zamknięte... i co mam zrobić? Albo będę poza wszystkim i będzie mi niezręcznie że nie pomogłem przy organizacji albo się zloguję jako "Bączysław Pierdzyński" i będę wirtual...

Wiesz, gość robi to na fejsie bo tam za darmo ma jakieś forum, jakąś tablicę, ułatwia to ogarnięcie takiej sprawy - stanowi to narzędzie.
Możesz się zarejestrować, nie podawać żadnych danych. Jakby Cię zaintrygował fejs bardziej, to możesz używać, ustawić sobie 'prywatność' tak że nikt nic o Tobie nie wie (poza np znajomymi i wielkim bratem, który targetuje reklamę ;)).
Generalnie dopóki traktujesz to jako narzędzie, nie jako sposób na życie to jest OK.
Nie musisz nic umieszczać, nie musisz klikać że coś lubisz, nie musisz nic.

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 15:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Nie mialem, i nie mam konta. Jestem :cool:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 16:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
Wg mnie Facebook jest super pomysłem. A dlaczego, zaraz Wam wytłumacze.

W dzisiejszym świecie na nic nie mamy czasu, spędzamy całe dnie na pracy bądź dojechaniu do niej, zakupach itd.... zostaje nam odrobina czasu na relaks, nie można już jak kiedyś poświęcić tyle czasu na życie towarzyskie (przynajmniej w moim przypadku). Włączając FB od razu wiem, kto jaki ma humor, który z moich znajomych dostał awans, któremu urodziło sie dziecko, gdzie był na wakacjach itp, wszystko w pigułce. Szybko krótko i na temat! To jest dla mnie największy plus FB :-)

Poza tym traktuje FB jako darmową reklame swojego PUBU :-) :-)

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 16:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Ja któregoś dnia z fejsa dowiedziałem się że za 2h mam egzamin o którym nie miałem pojęcia :hyhy:

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 17:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Ja nie miałem i nie mam konta na facebooku. Jakoś nigdy mnie do niego nie ciągnęło i nie ciągnie. Konto na NK miałem praktycznie od początku i mam nadal. Przydaje się nieraz by kogoś znaleźć, skontaktować się albo... podejrzeć ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 261 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1