BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 44  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: POLICJA-pomocna czy też nie? Znajomi czy służbiści?
PostNapisane: 4 stycznia 2014, 19:03 
Uzależniony od forum :)

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
dzisiaj trafiłem na policja służbistę-barana. Wrzucam Wam poniżej foto skrzyżowania, przez które straciłem dobre pół godziny...

Obrazek

Zjeżdzam z góry, dojeżdzam do pkt A na foto (nakaz skrętu w prawo, ustąp pierwszeństwa), wrzucam zawczasu kierunkowskaz, skręcam, jestem na drodze jednokierunkowej, dojeżdżam do pkt B, zawczasu kierunkowskaz w lewo, skręcam i wyłączam kierunkowskaz, dojeżdżam do pkt C... ustąp pierwszeństwa, zakaz jazdy w prawo. Jadę na wprost i rozlega się za mną kogut. Pierwsze co pomyślałem, że mają jakieś kontrole na stan trzeźwości i myślę i bardzo dobrze, trzepać i szukać pijaków. Zjeżdżam, opuszczam szybę. Podchodzi do mnie policjant:
-dzień dobry
-dzień dobry
-czy wie Pan jaka jest przyczyna zatrzymania?
zbaraniałem trochę, myślę któraś żarówka mi się spaliła :zdegustowany:
-nie mam pojęcia
-przyczyną zatrzymania jest nieużywanie kierunkowskazów sratata i rzuca mi tam jakimiś znakami, artykułami.
-zaraz, zaraz jakich kierunkowskazów?
-proszę Pana stojąc na skrzyżowaniu ulic Karola Miarki, bankowa skręca Pan w prawo w ulicę bankową nie sygnalizując manewru.
-jaki skręt w prawo jak pojechałem na wprost?
-proszę Pana nie będziemy się tu licytować, mamy wszystko nagrane czy życzy Pan sobie obejrzeć nagranie?
-oczywiście, życzy Pan sobie (już złość mnie bierze na maxa :zdegustowany: )
Idę do środka, na filmiku jak byk sygnalizuję wszystkie poprzednie manewry i jadę na wprost w pkt C, więc się go pytam
-panie sierżancie, proszę mi powiedzieć jak wg przepisów RD mam sygnalizować jazdę na wprost? przecież tam jak byk stoi zakaz skrętu w prawo, więc nie mogłem pojechać w prawo, bo wjechałbym pod prąd w ul. Karola Miarki
-proszę Pana przepisy są jednoznaczne i dotyczą wszystkich, wykonał Pan niesygnalizowany manewr co w dniu dzisiejszym zakończy się mandatem w wysokości 200zł i 2pkt karne. Czy przyjmuje Pan mandat?
-nie, nie przyjmuję mandatu, proszę sporządzić wniosek do sądu, podać mi swój stopień, imię, nazwisko i nr legitymacji, a ja za chwilę jadę do na komendę złożyć oficjalną skargę na piśmie na Pana
-proszę Pana po co ten nerwy?
sprawdził jeszcze stan trzeźwości, czy posiadam gaśnicę i trójkąt i się rozjechaliśmy każdy w swoją stronę.

DEEEEEEEEEEEEEEEEEBIL :!: jeleni szukają, którzy przyjmą taki mandat i wyskoczą chętnie z 200zł?

tak na marginesie jakieś 3lata temu miałem prawie identyczną sytuację na tym samym skrzyżowaniu, tyle że z babą w roli głównej. Wypisała mandat przyniosła mi, a ja jej mówię, że nie przyjmuję mandatu, proszę sporządzić wniosek do sądu, to włożyła ten mandat w bloczek, obraziła się, wsiadła w samochód i pojechała :zdziwko:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 stycznia 2014, 00:28 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Wojtas, świetnie ze sie nie dales, tym bardziej ze miales racje, a i tak postepowales rozsadnie na drodz, bo wiekszosc historii na forum to niestety ewidentne dawanie sie strzyc i podstawowa nieznajomosc prawa....
Ale mozesz napisac, jakie są przesłanki ku temu ze oni mogą tak do ludzi startować ?
bo nie kumam, skad takie u nich przekonanie, ze tam cos trzeba sygnalizowac...

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 5 stycznia 2014, 00:36 

nie mam pojęcia skąd oni sobie to biorą, bo nie jestem pierwszą osobą, którą tam zatrzymują za jazdę na wprost bez włączonego kierunkowskazu w prawo :zdziwko: tego nie widać dokładnie na mapce, ale jadąc tak jak ja w ulicę bankową nie jedziesz idealnie prosto tylko to jest taki prawy skos, ale przecież nie mogę sygnalizować skrętu, bo jak byk stoi zakaz skrętu w prawo. Wydaje mi się, że po prostu łapią frajerów, bo czasem widzę jak stoją z kimś na poboczu-takie małe trzepanie kasy :/

PostNapisane: 5 stycznia 2014, 00:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: e60 f25
Kod silnika: m54b30 n52b30
Wojt4S90 napisał(a):
proszę sporządzić wniosek do sądu, podać mi swój stopień, imię, nazwisko i nr legitymacji, a ja za chwilę jadę do na komendę złożyć oficjalną skargę na piśmie na Pana

Mam nadzieję, że tą skargę złożysz bo inaczej dalej będą cwaniakować i szukać jeleni.

PostNapisane: 5 stycznia 2014, 00:43 

Złożyłem, niech się teraz tłumaczą z zapisu video, którym tak mnie straszył

PostNapisane: 5 stycznia 2014, 10:57 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z4 e89, e60 LCI
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129051
Wojt4S90 napisał(a):
Złożyłem, niech się teraz tłumaczą z zapisu video, którym tak mnie straszył

Brawo :ok: Trzeba tępić baranów.
Tylko czy na komendzie w porozumieniu z "najwyższym" niechcący się nagarnie video nie skasuje bądź stanie się zbyt mało czytelne.
A na koniec padnie stwierdzenie: baczność! mandaty klepać dalej, marsz!!!
Ty zaś otrzymasz listownie stosowną odpowiedź na swoją skargę+prawo 7dni na odwołanie :/

PostNapisane: 5 stycznia 2014, 11:29 
E34 lover

swistar napisał(a):
A na koniec padnie stwierdzenie: baczność! mandaty klepać dalej, marsz!!!

A chłopaki z drogówki na pewno wymienią się informacją które auto teraz zatrzymywać.
Niestety ale sporo jest dylematów w takich sytuacjach. Ja zazwyczaj staram się normalnie rozmawiać i w większości przypadków wychodzę obronną ręką.

PostNapisane: 5 stycznia 2014, 12:43 
Forumowy terrorysta

Wojt4S90 napisał(a):
-czy wie Pan jaka jest przyczyna zatrzymania?

Nawet jak sie domyślam to nie mówie jaka.

Wojt4S90 napisał(a):
jeleni szukają

Zgadza sie, czy w tym czy w innych przypadkach jak np ktoś gdzieś widział, ze auto (marka, kolor) jeżdziło zygzakiem, pały przyjeżdzają do wytypowanego z CEPiKu gościa, który chodzi za płotem na swojej posesji i chcą, żeby gosć dmuchał w alkomat :rotfl: .

PostNapisane: 5 stycznia 2014, 16:09 
Forumowicz

Kod silnika: m20
W zeszłym roku po sylwestrze zatrzymali mnie kilkaset metrów od domu za brak świateł. Pierwsze co to przyczepił się za brak boczka w drzwiach następnie zrobili mi test na obecność narkotyków dokładnie ten sam tester jak na zdjęciu niżej. Czekałem na wynik 30 minut w tym czasie dostali wezwanie na interwencje i wtedy można powiedzieć, że psy się pogryzły, bo kierowca chciał mnie zabrać ze sobą a drugi burek siedział ze mną z tyłu i oczekiwał na wydruk wymieniając z kolegą zdania jedziemy/czekamy. Ostatecznie pies za kierownicą wypisał mi mandat na stówkę mimo, że drugi policjant chciał mnie puścić. Moje pytanie to, czy siedząc w takiej sytuacji w radiowozie mogę to nagrywać? Czy mając nagranie o tym, że policjant chciał jechać ze mną na interwencje mogę złożyć skargę?
Jak u was w miastach w kwp wygląda podejście do osób które chcą się dobrowolnie poddać badaniu alkomatem? bez problemu czy z problemem?

Obrazek

Ostatnio edytowano 5 stycznia 2014, 16:19 przez Piotrek.Rm, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 5 stycznia 2014, 16:16 

z tego co się orientuję to policjantów można nagrywać, bo są funkcjonariuszami publicznymi. I nie potrzebujesz ich zgody na to

PostNapisane: 5 stycznia 2014, 17:26 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Piotrek.Rm napisał(a):
Jak u was w miastach w kwp wygląda podejście do osób które chcą się dobrowolnie poddać badaniu alkomatem?

czasem robią problemy, rzucają różne burackie teksty pt. my nie przychodnia etc.
Generalnie, to są buraki, i ten slogan co sie powtarza, że oni nie sa uczeni służenia i pomagania obywatelowi, to jest 100% racji.
Acha, ZAWSZE dmuchasz w dobrowolnie w alkomat, i zawsze mozesz odmówić dmuchania w niego :)

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 5 stycznia 2014, 17:31 
Boogie napisał(a):
Piotrek.Rm napisał(a):
Jak u was w miastach w kwp wygląda podejście do osób które chcą się dobrowolnie poddać badaniu alkomatem?

czasem robią problemy, rzucają różne burackie teksty pt. my nie przychodnia etc.
Generalnie, to są buraki, i ten slogan co sie powtarza, że oni nie sa uczeni służenia i pomagania obywatelowi, to jest 100% racji.
Acha, ZAWSZE dmuchasz w dobrowolnie w alkomat, i zawsze mozesz odmówić dmuchania w niego :)

Ja się kiedyś badałem tak, byłem przekonany, że 0,3-0,4 wyjdzie, a było 0. Jak wyszło 0, to jakieś głupie teksty, że im zawracam dupę i tak dalej...

Co do sloganu, to chyba to jest racja, jak któryś jest miły/w porządku/kulturalny/pomaga obywatelowi*, to raczej wyniósł to z domu po prostu.

* - niepotrzebne skreślić

PostNapisane: 14 stycznia 2014, 20:09 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Policjanci wypisali mandat za "usiłowanie spożycia alkoholu". Butelka z piwem była zamknięta.

Policjanci z Radomia ukarali mandatem mężczyznę, który miał przy sobie zamkniętą butelkę piwa. Choć Radomianin kary nie przyjął, sąd potwierdził, że "usiłował spożywać alkohol". Teraz jednak będzie musiał sprawdzić, czy tam, gdzie mężczyzna stał z piwem, w ogóle obowiązywał zakaz picia alkoholu...

http://natemat.pl/88251,policjanci-chci ... -zamknieta

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cytuj:
Mszana: rozbitym porsche kierował pijany policjant

Samochodem porsche, który w niedzielę rano rozbił się i doszczętnie spłonął w Mszanie Dolnej, kierował pijany policjant – ustaliła prokuratura rejonowa w Limanowej. Jak powiedziała Radiu Kraków prokurator Janina Tomasik, właściciel samochodu, 33-letni mieszkaniec powiatu myślenickiego, który również uczestniczył w wypadku, został dziś przesłuchany i usłyszał m.in. zarzut narażenia funkcjonariusza policji i innych osób na niebezpieczeństwo utraty życia i zdrowia poprzez udostępnienie nietrzeźwemu funkcjonariuszowi kluczyków i zezwolenie mu na jazdę samochodem.

Przypomnijmy: około 5 rano w niedzielę rozpędzone porsche wypadło z drogi i uderzyło w słup. Samochód spłonął doszczętnie. Według pierwotnej wersji, 33-letni właściciel samochodu zdołał się w ostatniej chwili z niego wydostać i wyciągnąć nieprzytomnego pasażera. Tym pasażerem był policjant z posterunku w Mszanie, u którego badanie w szpitalu wykazało ponad 2 promile alkoholu we krwi.
http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/PPRA-9FCGEL

Pijany kierujący policjant usłyszy zarzuty jazdy po pijaku i narażenia innych osób na niebezpieczeństwo utraty życia i zdrowia?

PostNapisane: 14 stycznia 2014, 22:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M52B20
Garaż: Jest: E36 320iC
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=142418&start=0
Było: E36 323i:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=104755&start=0
Wojtas, w tym miejscu:

https://maps.google.pl/maps?q=boles%C5% ... 7,,0,34.26

Miałeś niby wrzucać prawy kierunkowskaz? :szok:

PostNapisane: 19 stycznia 2014, 08:39 
Zacna persona forum

Kod silnika: M54B22
Garaż: E46 320i
Tym razem służbiści, 500 zl 0 pkt :( za glupote sie placi

PostNapisane: 19 stycznia 2014, 08:45 

Bloody napisał(a):
dokładnie w tym miejscu... dostałem pismo z oficjalnymi przeprosinami :P ale odczuwam te przeprosiny na każdym kroku :) kilka kontroli w miesiącu :)

ZuchLCT napisał(a):
co odwaliłeś? :rotfl:

PostNapisane: 19 stycznia 2014, 08:57 
Compact z wyboru

Moje BMW: e36 316i
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... lit=malina
ZuchLCT napisał(a):

mnie spotkanie z nieoznakowaną laguną kosztowało 100 i 0 punktów

a jakby tego było mało, to dwa tygodnie później w ciągu jednego dnia, prawie dwa razy nadziałbym się na kolejne kontrole, raz w porę dostrzegłem vectrę i wyprzedzając ich, będąc już na wysokości nieoznakowanego radiowozu hamowałem, a drugi raz uratował mi dupę jakiś koleś w busie który mi się wepchał przed maskę

PostNapisane: 19 stycznia 2014, 11:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99809
A u mnie w okolicy tak się ustawiają po krzakach.to jest zgodne z przepisami .? i czy pomiar będzie prawidłowy .?
Obrazek

PostNapisane: 19 stycznia 2014, 13:43 
Zacna persona forum

Kod silnika: M54B22
Garaż: E46 320i
Wojt4S90 napisał(a):
Bloody napisał(a):
dokładnie w tym miejscu... dostałem pismo z oficjalnymi przeprosinami :P ale odczuwam te przeprosiny na każdym kroku :) kilka kontroli w miesiącu :)

ZuchLCT napisał(a):
co odwaliłeś? :rotfl:

Edit: "Stwożenie zagrożenia podczas prowadzenia pojazdu poza drogą publiczną i zagrożenie bezpieczeństwa innych osób art. 98 KW" Chyba każdy kto posiada/ł samochód pędzony tyłem to robił :zawstydzony:

PostNapisane: 19 stycznia 2014, 20:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Nightfox napisał(a):
A u mnie w okolicy tak się ustawiają po krzakach.to jest zgodne z przepisami .? i czy pomiar będzie prawidłowy .?

To skurwesyny

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 44  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1