BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 12 maja 2025, 02:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 12 listopada 2011, 16:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
piotrek0215 napisał(a):
Po karnym to już nie wiedziałem czy się śmiać, czy płakać :rotfl:

A za cóż to nie wiedziałeś czy się śmiać czy płakać ?? Może następnym razem sam "podejdziesz" do karnego i go strzelisz ?? Jak Kuba strzelił karnego z Niemcami to płakałeś czy się cieszyłeś ??

Aha, nie pisz mi proszę zdań typu "To on zarabia krocie, a nie ja" lub "Jakbym tyle zarabiał to bym musiał strzelić" bo faktu by strzelać wszystkie możliwe karne nie da się kupić, tak samo jak nie da się zdjąć z siebie presji w momencie wykonywania karnego

Pamiętaj też o tym, że nie tacy zawodnicy nie strzelali karnych, nie w takich meczach i nie w takich momentach. Tak na szybko podam Ci 2 przykłady:

1. Roberto Baggio na mistrzostwach - przestrzelił i to bardzo bo piłka poleciała w trybuny... Efekt, odpadnięcie z turnieju
2. Messi w meczu ligowym kilka tygodni temu, przeciwko Sevilli jak dobrze pamiętam. 92 czy 93 minuta, przy stanie 0:0

Na koniec jeszcze taka ciekawostka. Gram w piłkę półamatorsko i jak na treningu podchodzimy do karnych to zawsze jest jakiś zakładzik (tak samo jak na gierce wewnętrznej, przeważnie dobieramy się w pary z kolegą z drugiej drużyny i ten kto przegra to stawia piwo), a w przypadku karnych wygląda on tak, że Ci co nie strzelą zdejmują po treningu siatkę. Wydawało by się, że presji nie powinno być żadnej ale nawet głupie zdjęcie siatki sprawia, że w głowie zaczynają się emocje i lekka adrenalina. Wyobraź sobie teraz co ma w głowie zawodnik na którego w jednej chwili patrzy 42 tyś. ludzi i miliony przed telewizorami...

... Pamiętaj, że błędów nie popełnia tylko ten, który nic nie robi

Pozdrawiam :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 listopada 2011, 16:51 
Lokalny Ekscentryk

Moje BMW: ????
Kod silnika: ????
Garaż: Brak :(
Jest:
ProCeed

Było:
E36 325td
E36 318is Coupe
E39 530d Touring: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82514
E46 318i: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132544
E90 320d: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=159224
E87 120d
E60 535d
binta, popieram w 100% :)

piotrek0215 napisał(a):
Po karnym to już nie wiedziałem czy się śmiać, czy płakać :rotfl:

typowo Polskie myślenie :wstyd: Jakby strzelił to byś go na pewno chwalił, jaki jest cudowny, świetny i w ogóle, że wytrzymał presje itp. Tak robisz sobie żarty, a prawda jest taka ze bez Kuby nasza gra byłaby zdecydowanie gorsza, to On robi różnicę w tej drużynie :)

PostNapisane: 12 listopada 2011, 16:55 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
A mi tam się podobała wczorajsza gra Polaków. Mimo, że przegraliśmy to uważam, że Włosi musieli się trochę namęczyć - szczególnie w początkach meczu.

PostNapisane: 12 listopada 2011, 17:00 
Forumowicz

Moje BMW: F31
Kod silnika: N57
feder25 napisał(a):
prawda jest taka ze bez Kuby nasza gra byłaby zdecydowanie gorsza, to On robi różnicę w tej drużynie :)

coś w tym jest...
moim skromnym zdaniem naszej reprezentacji najbardziej brakuje konstruktywnego, ofensywnego pomocnika.
Typowego rozgrywającego, który ma świetny pogląd pola i potrafiłby ogarnąć naszą grę do przodu.
Od kilku lat oglądając poczynania naszej drużyny tego mi najbardziej brakuje...
Skrzydłowi są, napastnik(-cy) też, ale brakuje "głowy na karku" w środku pola :dobani:

PostNapisane: 12 listopada 2011, 18:57 
Forumowy terrorysta

A propos zarobków piłkarzy http://praca.wp.pl/title,Ile-zarabiaja- ... omosc.html

PostNapisane: 15 listopada 2011, 15:54 
Forumowy terrorysta

Dziś kolejny mecz, tym razem z Węgrami.

Co łączy Polskę, Włochy i Węgry? Odp koszulki :rotfl: .

Cytuj:
Również Włosi mają kłopoty z koszulkami swojej reprezentacji. W dzisiejszym meczu z Urugwajem na rzymskim stadionie “Azzurri” wystąpią w barwach... Węgier.Niemiecki producent strojów włoskiej kadry pomylił się i na kołnierzyku koszulki odwrócił kolejność kolorów. Zgodnie z przepisami powinien być najpierw zielony, potem biały, na końcu czerwony, tak w pionie licząc od lewej, jak i w poziomie. Właśnie w tej wersji zaszła pomyłka i włoscy piłkarze wystąpią w barwach Węgier. Na razie zwróciły na to uwagę tylko media i nie ma ani najprawdopodobniej nie będzie z tego powodu publicznych protestów.Pozostaje jedynie wstyd, że włoski związek piłki nożnej nie dopilnował wyglądu strojów reprezentacji. I to w dniu, gdy spotyka się ona z prezydentem republiki z okazji zakończenia obchodów 150. rocznicy zjednoczenia kraju.
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... ach-Wegier

PostNapisane: 15 listopada 2011, 19:06 
Przyjaciel forum

Polska - Węgry

Ciekawy jestem występu naszych zawodników w tym spotkaniu. Dziś zagrają teoretycznie w większości dublerzy ale z drugiej strony to jedna z ostatnich szans aby potwierdzić swoją przydatność do zespołu. Najważniejsze żeby nie przegrać bo wiadomo, że porażka działa negatywnie na morale

Ostatnio edytowano 15 listopada 2011, 19:34 przez binta, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 listopada 2011, 19:19 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36 320i sedan
Kod silnika: M50B20 vanos
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=40527&start=220
No zobaczymy Panowie jak nasza drużyna bedzie wyglądała na tle przecietnych Wegrów i czy żaden zawodnik podczas wslizgu nie schowa sie pod murawe :rotfl: (bo tam tez niezłe jaja sa chyba po raz 7 z ta trawa)
a tak na marginesie oglądałem wczoraj mecz U-21 z Mołdawia myślałem że może ktoś z młodych wskoczy do pierwszej drużyny na Euro i powiem tylko jedno ŻENADA :wstyd: szkoda straconych 2h.
dziennikarze tak sraja sie z tym Sobiechem ale jak dla mnie to ten chłopak nic nie zaprezentował :dobani:

Obrazek

PostNapisane: 15 listopada 2011, 19:59 
Forumowy terrorysta

Koszt wymiany murawy to około 400 tys zł , tu sie wywija :D http://www.lechita.net/news/kolejna-wymiana-trawy-2188

EDIT: wygraliśmy dzięki samobójczej bramce Węgra.

PostNapisane: 19 listopada 2011, 12:13 
Przyjaciel forum

Wczorajsze mecze

Zagłębie - Polonia 1:0
Jagiellonia - Śląsk 0:2

Pierwszy wynik mnie cieszy, drugi niekoniecznie ;) Ogólnie lubię Śląsk Wrocław, jego trenera i fakt jak przyjemnie dla oka gra ta drużyna ale przy obecnej sytuacji w tabeli wiadomo, że trzymam kciuki za zespoły przeciwne :ok:

Dzisiejsze mecze

Bełchatów - ŁKS. Godzina 13:30 - Mój typ: 1X
Ruch - Cracovia. Godzina 15:45 - Mój typ: 1X
(L)EGIA - Lechia. Godzina 18:00 - Mój typ: 1

Bez większej analizy bo mnie czas dzisiaj troszkę goni ale myślę, że wszystkie dzisiejsze mecze zapowiadają się ciekawie. W ŁKS-ie zadebiutuje Pan Tarasiewicz, oczywiście jako trener. "Wiślacy" z Ruchu będą chcieli "odbić" porażkę Wisły w derbach, a Cracovia na pewno nie odda punktów bez walki. W Warszawie natomiast zadebiutuje Pan Ulatowski w roli trenera Lechii i na pewno wygrana nad Legią była by przyjemnym rozpoczęciem jego pracy w drużynie z Gdańska ale... będzie musiał poczekać z tymi przyjemnościami do następnej kolejki :)

Pozdrawiam
binta

PostNapisane: 20 listopada 2011, 14:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
No prosze :) Typy wpadły :) na Ruch śmialo można było grać czystą 1, wkońcu te 22 pkt nie uzbierali przypadkiem.

Co do Legii to oglądałem mecz. Pierwsza połowa nie była najlepsza w ich wykonaniu, ale w drugiej zagrali ładną piłke :) Piękna bramka Wolskiego.

Jak dla mnie to główny kandydat do Mistrzostwa.

PostNapisane: 20 listopada 2011, 16:24 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Widzew 0 - 0 Korona

Mecz dało się oglądać oprócz ostatnich 15 minut. Myślę, że trener Ojrzyński powinien zabrać się za zawodników bo niestety, ale już w czwartym meczu była awantura. Niepotrzebne kartki, faule. Myślę, że można było pokusić się o ogranie Widzewa, ale wynik raczej sprawiedliwy i korzystny dla Korony.

PostNapisane: 21 listopada 2011, 12:22 
Przyjaciel forum

Tomek-E46 napisał(a):
No prosze :) Typy wpadły :) na Ruch śmialo można było grać czystą 1, wkońcu te 22 pkt nie uzbierali przypadkiem.

Co do Legii to oglądałem mecz. Pierwsza połowa nie była najlepsza w ich wykonaniu, ale w drugiej zagrali ładną piłke :) Piękna bramka Wolskiego.

Jak dla mnie to główny kandydat do Mistrzostwa.

Tomek-E46

Tak, weszły :ok:

Co do meczu Ruchu. Zespół z Chorzowa gra ciekawą piłkę ale zdarza im się jeden na kilka taki mecz w którym głupio tracą punkty, a, że Cracovia mimo tego, iż jest nisko w tabeli, nie gra źle i potrafi odebrać punkty każdemu to "podparłem" się remisem. Odnośnie meczu (L)egii. (L) praktycznie nigdy nie gra ładnej piłki zanim nie strzeli bramki. Dlaczego ?? Dlatego, że prawie wszystkie drużyny w naszej lidze grają z nią mocno defensywnie i często bywa tak, że 8-9 zawodnikami bronią się z tyły, a 2-3 stoi na "froncie" by coś ewentualnie zdziałać. Każdy wie, że w takich warunkach nie gra się łatwo, a po strzeleniu bramki już jest co innego bo drużyna przeciwna chcąc nie chcąc musi się trochę "odkryć" i zagrać ofensywniej, a to Legia przeważnie już umie wykorzystać co pokazała w meczu z Lechią. Bramka Wolskiego, marzenie ;)

StreetFire7. Trener Ojrzyński ma taki właśnie "warsztat" szkoleniowy i tak uczy grać. Twardo, na mocnym pograniczu faulu, a jak trzeba to nawet mocno "wjechać" w nogi na początku meczu i pokazać kto tu się kogo powinien bać. Nawet jeśli skończy się to kartką, oczywiście żółtą ;) Pewnych rzeczy nie da się jednak obejść bo jak się ma na koncie "żółtko" , a w głowie jest twarda gra to często się taki mecz kończy w konsekwencji z czerwonym kartonikiem. Po dobrym początku sezonu, zarówno w szeregach Korony jak i Widzewa doszło do zadyszki i niestety te drużyny nie wygrywają już tak jak na początku. Z całym szacunkiem dla obu ekip ale nie mają one tak mocnych i szerokich kadr by cały sezon grać tak jak na początku rozgrywek i zabierać wszystkim punkty

Dzisiaj zakończenie obecnej kolejki i mecz...

Podbeskidzie - Lech. Godzina 18:0 - Nie wiadomo czy zagra Rudnevs ale tak czy siak stawiam na brak porażki Lecha. Kibicuję oczywiście "Góralom" , a więc remis wziąłbym z góry :ok:

PostNapisane: 21 listopada 2011, 12:59 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):
StreetFire7. Trener Ojrzyński ma taki właśnie "warsztat" szkoleniowy i tak uczy grać. Twardo, na mocnym pograniczu faulu, a jak trzeba to nawet mocno "wjechać" w nogi na początku meczu i pokazać kto tu się kogo powinien bać. Nawet jeśli skończy się to kartką, oczywiście żółtą Pewnych rzeczy nie da się jednak obejść bo jak się ma na koncie "żółtko" , a w głowie jest twarda gra to często się taki mecz kończy w konsekwencji z czerwonym kartonikiem. Po dobrym początku sezonu, zarówno w szeregach Korony jak i Widzewa doszło do zadyszki i niestety te drużyny nie wygrywają już tak jak na początku. Z całym szacunkiem dla obu ekip ale nie mają one tak mocnych i szerokich kadr by cały sezon grać tak jak na początku rozgrywek i zabierać wszystkim punkty

No właśnie o to chodzi, że na początku sezonu to się sprawdzało gdy wszyscy zawodnicy byli świeży i wypoczęci. Teraz nakładają się kartki, kontuzje i robi się problem. Mimo wszystko remis w Łodzi uważam za korzystny wynik i liczę, że z Legią na Arenie Kielc zobaczę dobry mecz pełen czystej walki.

PostNapisane: 21 listopada 2011, 13:32 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
StreetFire7. Trener Ojrzyński ma taki właśnie "warsztat" szkoleniowy i tak uczy grać. Twardo, na mocnym pograniczu faulu, a jak trzeba to nawet mocno "wjechać" w nogi na początku meczu i pokazać kto tu się kogo powinien bać. Nawet jeśli skończy się to kartką, oczywiście żółtą Pewnych rzeczy nie da się jednak obejść bo jak się ma na koncie "żółtko" , a w głowie jest twarda gra to często się taki mecz kończy w konsekwencji z czerwonym kartonikiem. Po dobrym początku sezonu, zarówno w szeregach Korony jak i Widzewa doszło do zadyszki i niestety te drużyny nie wygrywają już tak jak na początku. Z całym szacunkiem dla obu ekip ale nie mają one tak mocnych i szerokich kadr by cały sezon grać tak jak na początku rozgrywek i zabierać wszystkim punkty

No właśnie o to chodzi, że na początku sezonu to się sprawdzało gdy wszyscy zawodnicy byli świeży i wypoczęci. Teraz nakładają się kartki, kontuzje i robi się problem. Mimo wszystko remis w Łodzi uważam za korzystny wynik i liczę, że z Legią na Arenie Kielc zobaczę dobry mecz pełen czystej walki.

Zgadza się, na początku sezonu się to sprawdzało bo było więcej ludzi do grania (brak kartek za ostrą grę, a pierwszych pauzujących później za kartki miał jeszcze kto zastąpić), a teraz kadra się wykruszyła i o punkty już jest ciężej. Co do remisu w Łodzi, też myślę, że nie jest to zły wynik dla Korony

Co do meczu z Legią, będę miał sprawę. Już piszę na PW :ok:

PostNapisane: 21 listopada 2011, 15:25 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
PZPN chce powrotu godła, ale nikt nie wie, jak to zrobić (...)Decyzja o powrocie godła nie rozwiąże jednak problemu. Prezes Lato miał kilkakrotnie przyznać w prywatnych rozmowach, że może to wywołać duże powikłania biznesowe. Firma Nike, która wyprodukowała już 150 tys. nowych koszulek i wiele innych produktów z nowym logo PZPN (w sumie około 80) może domagać się w związku z tym odszkodowania. I to nawet kilkanaście milionów euro. To byłby cios dla PZPN, który zarabia na współpracy z Nike około 4 mln euro rocznie. Do tego ma gwarantowaną premię 1,5 mln euro za sprzedaż koszulek.
http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/pzpn ... tykul.html

PostNapisane: 21 listopada 2011, 20:28 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Podbeskidzie - Lech. Godzina 18:0 - Nie wiadomo czy zagra Rudnevs ale tak czy siak stawiam na brak porażki Lecha. Kibicuję oczywiście "Góralom" , a więc remis wziąłbym z góry :ok:

Podbeskidzie - Lech Poznań 0:0

;)

Postawiłem na Lecha za 100 zł. po kursie 2,1. Do wygrania 210 zł. Na drugim kuponie na remis za 50 zł. po kursie 3,2. Do wygrania 160 zł. , a więc w przypadku wygranej Lecha 60 zł. do przodu, a kupon z remisem na "podpórkę" , zwrot pieniędzy i skromne 10 zł. do przodu w przypadku nie wygrania, a remisu Lecha :) Miałem oba postawić po 100 zł. , wtedy bym był do przodu 120 zł. ale myślałem, że jednak Lech wygra

Nic, remis też dobry. Lech traci 2 pkt. i... plus 10 zł. w kieszeni :P

Ostatnio edytowano 21 listopada 2011, 20:45 przez binta, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 21 listopada 2011, 20:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
Podbeskidzie - Lech Poznań 0:0

Mecz bardzo przeciętny :) Dopiero po wejściu w drugiej połowie Rudnevsa i Stilića ożywiła się gra, a Podbeskidzie zaczęło grać z kontry. Zasłużony remis.
Mocne drużyny chyba za bardzo lekceważą Bielsko, ponieważ mają cieżko ograć ich, a Legia i Wisła zaliczyły wpadki... natomiast Podbeskidzie gra tragicznie z typowymi przeciętniakami ligi.

PostNapisane: 22 listopada 2011, 15:45 
Przyjaciel forum

Typ na jutro :)

(L)egia Warszawa - Zagłebie Lubin. Godzina 18:30 - Bez dwóch zdań, musi być zwycięstwo Legionistów. Bilet już kupiony, a więc jutro...

Tylko zwycięstwo, hej Legio tylko zwycięstwo !!! :)

PostNapisane: 22 listopada 2011, 16:08 
Forumowicz

Moje BMW: F31
Kod silnika: N57
binta napisał(a):
ostawiłem na Lecha za 100 zł. po kursie 2,1. Do wygrania 210 zł. Na drugim kuponie na remis za 50 zł. po kursie 3,2. Do wygrania 160 zł. , a więc w przypadku wygranej Lecha 60 zł. do przodu, a kupon z remisem na "podpórkę" , zwrot pieniędzy i skromne 10 zł. do przodu w przypadku nie wygrania, a remisu Lecha :) Miałem oba postawić po 100 zł. , wtedy bym był do przodu 120 zł. ale myślałem, że jednak Lech wygra

Nic, remis też dobry. Lech traci 2 pkt. i... plus 10 zł. w kieszeni

Dobre :D :padam:

Legia - Zagłębie 2:0

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1