BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 11:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 44  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: POLICJA-pomocna czy też nie? Znajomi czy służbiści?
PostNapisane: 19 stycznia 2014, 20:59 
Uzależniony od forum :)

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
ZuchLCT napisał(a):
Chyba każdy kto posiada/ł samochód pędzony tyłem to robił :zawstydzony:
do tych 500zł dolicz jeszcze z 200-300zł. Musisz zainwestować w okulary... jak można walić bokiem i nie widzieć radiowozu :rotfl: a tak w ogóle to, że się nie boicie jak stoją/jeżdżą inne auta? przecież zawsze coś może pójść nie tak i możesz wpaść na zatłoczony przystanek albo jadącą z przeciwka rodzinkę z dziećmi. Nie robię z siebie świętego, bo zdarza mi się wyjechać bokiem, ale nigdy, ale to nigdy nie robiłem tego jak w promieniu 100m były jakieś osoby czy samochody. Także trochę nauczki dostałeś i ja nie nazwałbym go służbistą tylko realistą :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 stycznia 2014, 21:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M52B20
Garaż: Jest: E36 320iC
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=142418&start=0
Było: E36 323i:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=104755&start=0
Wojtas, kolega napisał że stworzył zagrożenie poza drogą publiczną ;)

Jeśli latałeś gdzieś bokiem po jakimś pustym placu/parkingu to ja bym nie przyjął mandatu. Kiedyś tu na forum ktoś opisywał przypadek, że policja chciała mu dać mandat za latanie bokiem po pustym placu, nie przyjął, sprawa poszła do sądu i zakończyła się uniewinnieniem. Sąd uznał, że na pustym placu na którym nikogo nie ma w danej chwili nie można stworzyć zagrożenia w ruchu lądowym ;) I moim zdaniem sędzia miał 100% racji.

Cytuj:
jak można walić bokiem i nie widzieć radiowozu

Można, ja kiedyś zimą u siebie pod blokiem wyleciałem bokiem prosto pod radiowóz jadący z naprzeciwka :hyhy: Na szczęście policjant okazał się "człowiekiem" i bardzo w porządku. Nie prawił mi morałów że mogłem kogoś zabić itp (w końcu prędkość to było 20-30km/h) tylko stwierdził że mogłem spowodować stłuczkę i dostałem pouczenie ;)

PostNapisane: 19 stycznia 2014, 22:03 

no dobra to teraz zdefiniujmy co tzn "poza drogą publiczną"... na torze Poznań i tam wjechał radiowóz i przywalił mandat? place pod marketami też mogą być drogą publiczną :P ciekawi mnie co ten Zuch nawywijał :rotfl:

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 06:57 
Zacna persona forum

Kod silnika: M54B22
Garaż: E46 320i
Wojt4S90 napisał(a):
no dobra to teraz zdefiniujmy co tzn "poza drogą publiczną"... na torze Poznań i tam wjechał radiowóz i przywalił mandat? place pod marketami też mogą być drogą publiczną :P ciekawi mnie co ten Zuch nawywijał :rotfl:

W Łańcucie jest taki duży plac zwany ruskim rynkiem, to miejsce handlu oraz zatoczka autobusowa. Tam są latarnie i duże przestrzenie, a ze była godzina po 21 i stało tam moze z 2-3 samochody to pomyslalem dlaczegoby nie spróbować? Kiedy zabawa trwała w najlepsze to pieszy patrol pojawił się znikąd (jak motocykliści) wypisał mandat i w jednej chwili zniknął tak szybko i tajemniczo jak się pojawił. Psy zostały powieszone na mnie, a to nie było na drodze, ruchu tam nie było, stały zaparkowane z 3 samochody, wiem winny się tłumaczy, dlatego konsekwencje przyjąłem. Policjant mi jeszcze powiedział, żebym jechał na jakąś łąkę albo pusty plac :hurra:

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 08:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11

w Polsce by pewnie zawineli rozrabiaków a syf by został, a tutaj z miejsca resocjalizacja :ok:

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 16:21 

no to się Zuch trochę sfrajerzyłeś :) ja bym nie przyjął mandatu, najwyżej by w sądzie mi dowalili

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 18:12 
Zacna persona forum

Kod silnika: M54B22
Garaż: E46 320i
Wojt4S90 napisał(a):
no to się Zuch trochę sfrajerzyłeś :) ja bym nie przyjął mandatu, najwyżej by w sądzie mi dowalili

Następnym razem zrobie jak mówisz :P

PostNapisane: 25 stycznia 2014, 12:01 
Forumowy terrorysta

Idę chodnikiem, parenaście metrów z przodu przewraca się starszy jegomość, pochodze naturalny odruch pytam czy mu się nic nie stało i pomagam mu wstac. Tak się złozyło, że pały jechały, zatrzymały się i juz kontrola dokumentów pod kątem czy nie jestesmy pijani :rotfl: . Obszczymury szukają okazji, żeby mandat dac.

PostNapisane: 12 lutego 2014, 13:40 
Forumowy terrorysta

:rotfl:

PostNapisane: 12 lutego 2014, 13:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Pomysłowe :) Tylko ciekawe co by było gdyby trafili na służbistę..

PostNapisane: 27 lutego 2014, 16:47 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Funkcjonariusze Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Miejskiej Policji w Łodzi otrzymali 7 nowych radiowozów i 2 motocykle. Nowością są wyświetlane na tyle pojazdu napisy np. wyłącz telefon.Funkcjonariusze Wydziału Ruchu Drogowego w Łodzi zostali doposażeni również w 2 motocykle marki Kawasaki. To pojazdy nieoznakowane i wyposażone w wideorejestratory.
http://www.policja.pl/pol/aktualnosci/9 ... cykle.html

----------------------------------------------------------------------
Samochód Google przyłapał radiowóz :rotfl:

Obrazek

http://moto.onet.pl/google-street-view- ... owoz/bynt1

PostNapisane: 4 marca 2014, 12:22 
Zacna persona forum

Sytuacja z wczoraj wieczorem jadę przez miasto, przepisowo 50 widzie ze zbliża się do mnie dosyć szybko i siada mi na dupie jakieś nowe auto na xenonie i trzyma mi się tyłka góra metr, ale w sumie nie przyśpieszałem bo i tak miałem kupę czasu, za chwile sygnał i oczywiście pedały w środku
100 zł 2 pkt za to że nie miałem przyciemnionej szyby tylnej i pedały widziały, że jade bez pasów...
zastanawia mnie jak bym dał mocno po hamulcach i by wpadli mi na tył auta. znaleźli by pewnie jakiś przepis na mnie i wyszli by na niewinnych?
czy rozdupczył bym im to nowe gówno, oni dostali by zjeby w pracy, a ja bym sobie naprawił auto z policyjnego OC

za brak pasów 100 zł (czyli dwa dni pracy na minimalnej krajowej) dziękuje państwu za dbanie o moje bezpieczeństwo, w nagrodę z nerwów trochę dalej jechałem 180 na 70tce :ok: ale już w pasach
aha i zapomniałem znowu miałem problemy z Angielskim prawo jazdy. Chcieli żebym płacił na miejscu, po mimo tego ze mam polski dowód z jakimś adresem.
ale z tego się wybroniłem

PostNapisane: 4 marca 2014, 13:55 
Częsty bywalec

Trzeba było im powiedzieć w twarz że są pedałami. A mandat dostałeś za brak zapiętych pasów, i tak zapewne pisze na blankiecie a nie za to że szybę miałeś nie przyciemnioną.

Cytuj:
za brak pasów 100 zł (czyli dwa dni pracy na minimalnej krajowej) dziękuje państwu za dbanie o moje bezpieczeństwo, w nagrodę z nerwów trochę dalej jechałem 180 na 70tce :ok: ale już w pasach

Jesteś debilem jednak. Inaczej tego nazwać nie można. Strasznie żeś im na złość zrobił :wstyd:

PostNapisane: 4 marca 2014, 14:06 
Zacna persona forum

Nie obrażaj mnie stary przez internet bo wogole mnie nie znasz.
Jeśli twoim zdaniem policja takim zachowaniem buduje zaufanie w społeczeństwie to gratuluje Ci relacji z dziećmi jeśli je masz.
Mogli mnie pouczyć wytłumaczyć co zyskuje mając pas i wykazać się troska, w końcu powodowałem zagrożenie tylko dla siebie,
Swoje w radiowozie im powiedziałem ale widać ze wyprawy mózg, przez odrobine władzy, wogole na to nieregował

PostNapisane: 4 marca 2014, 15:49 
Forumowy terrorysta

mile_end napisał(a):
Sytuacja z wczoraj wieczorem jadę przez miasto, przepisowo 50 widzie ze zbliża się do mnie dosyć szybko i siada mi na dupie jakieś nowe auto na xenonie i trzyma mi się tyłka góra metr, ale w sumie nie przyśpieszałem bo i tak miałem kupę czasu, za chwile sygnał i oczywiście pedały w środku
zastanawia mnie jak bym dał mocno po hamulcach i by wpadli mi na tył auta. znaleźli by pewnie jakiś przepis na mnie i wyszli by na niewinnych?

Zdjąc noge z gazu, bez użycia hamulca.

Przy gwałtownym hamowaniu mogliby sie powołać na Prawo o ruchu drogowym, art 19:
2. Kierujący pojazdem jest obowiązany:
2) hamować w sposób niepowodujący zagrożenia bezpieczeństwa ruchu lub jego utrudnienia;

http://www.arslege.pl/predkosc-bezpiecz ... 68/a22268/

Odległość miedzy pojazdami, bezpieczny odstęp to jedno, a złosliwe hamowanie to drugie.

PostNapisane: 4 marca 2014, 16:22 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
mile_end napisał(a):
Mogli mnie pouczyć wytłumaczyć co zyskuje mając pas i wykazać się troska, w końcu powodowałem zagrożenie tylko dla siebie,

Buhahah :D A Ty byś sobie te tłumaczenia wziął do serca. Już to widzę :hah: Poza tym, jeśli nie wiesz takich rzeczy, to nie powinieneś za kółkiem siadać :D Ja pierdzielę, jakby każdemu tak musieli tłumaczyć, jak krowie na rowie... W kółko to samo... No nie wyszła Ci ta teza, serio :D Popełniłeś wykroczenie - dostałeś mandat, nie ma co płakać. Shit happens. Policja nie jest od układania przepisów, tylko od ich egzekwowania. Inna sprawa, gdyby temat nie był ewidentny - można by zaryzykować twierdzenie, że się zachowują jak świnie.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 4 marca 2014, 16:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99809
Mandat się bierze i nie płacze,jak się zasłużyło.jak chce się jeździć bez pasów,świateł,ze znaczną prędkością,wyprzedzanie policji na zakręcie itd ... Zapraszam do Gruzji :D Nie jestem święty lubię zap... ale jak mnie złapią nie proponuję łapówki i nie płaszczę się przed nimi.

PostNapisane: 4 marca 2014, 16:56 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z4 e89, e60 LCI
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129051
wykroczenie=się mandat :cwaniak:
a nie lepiej zamiast lecieć 180 na 70 postawić auto na parkingu, wysiąść z niego i z rozbiegu yebnąć barana w ścianę? :rotfl:
Wydaje mi się, że w tych czasach pouczenia się skończyły :hyhy:

PostNapisane: 5 marca 2014, 00:31 
Forumowicz

mile_end napisał(a):
w nagrodę z nerwów trochę dalej jechałem 180 na 70tce

Na zlosc babci odmroze sobie uszy.
Gdyby cos Ci poszlo nie tak przy tej predkosci przynajmniej zadzialalaby selekcja naturalna.

PostNapisane: 5 marca 2014, 22:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: nie lubi znaków :(
Kod silnika: mityczny
Garaż: in progress
pawelek napisał(a):
Trzeba było im powiedzieć w twarz że są pedałami. A mandat dostałeś za brak zapiętych pasów, i tak zapewne pisze na blankiecie a nie za to że szybę miałeś nie przyciemnioną.

Cytuj:

Jesteś debilem jednak. Inaczej tego nazwać nie można. Strasznie żeś im na złość zrobił :wstyd:

no sorry stary, ale musze się z tym zgodzić...
popełniasz świadomie wykroczenie i jeszcze oczekujesz pouczenia i tego, żeby Ci wytłumaczno co dają zapięte pasy? A co Ty dziecko w przedszkolu, które nie jest w stanie sobie czegoś takiego wyobrazić?
No cóż, chciałeś przykozaczyć na forum, ale nie siadło, no i fejm się nie zgadza... :kwasny:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 44  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1