Cytuj:
i zarobki 2000 netto notowane w ZUSie i US nie wystepowaly czesto.
....a jakie występują teraz ?? ....te oficjalne i nieoficjalne......ile osób oficjalnie przedstawia to, co zarabia nieoficjalnie ??......ile osób wogóle oficjalnie przedstawia, że zarabia, że pracuje, że dorabia ?? W zasadzie nikogo to nie powinno obchodzić, ale fakt, że na umowie o pracę widnieje tak niska kwota zarobku nie napawa raczej optymizmem o przyszłość.
Cytuj:
i zarobki 2000 netto
...bo kto by chciał dawać darmozjadom

......ZUS było dobrą instytucją za czasów komuny, a ponieważ jest to pozostałość to zrobiło się centrum biznesu.....śmiać mi się chce na samą myśl, jaką dostanę emeryturę za wysokość składek.
Cytuj:
NIe wiem o co chodzi, jesli wtedy zarabialas tyle, a teraz to co piszesz.... ?
....a ja wylądowałem na obczyźnie.....chłop z fachem......chcesz spróbować???
Cytuj:
Chodze po miescie i widze WSZEDZIE ogloszenia o prace, na witrynach, w biurach
....i bardzo dobrze.....niech praca szuka pracownika, a nie na odwrót.....nie łatwo jest się jednak zdecydować, aby z posady z możliwościami dokształcenia się i osiągnięcia przyszłościowej wiedzy o funduszach na przyszłość, za jedyne 900zł, zrezygnować dla innej pracy, dalekiej od jakiegoś fachu za nawet jeszcze raz więcej.
Wszyscy narzekają na lekarzy, że domagają się podwyżek.......proponuję wszystkim płacić jednakowo......tym, co nie mają wykształcenia płacić tyle samo, co osobom z wieloletnią nauką i praktyką......będzie sprawiedliwie ???????
Cytuj:
Zarobki rosną !! a nie spadają,
...o to właśnie chodziło.....ale niestety są to wciąż jeszcze ziarenka piasku na pustyni.....zarobki rosną....owszem....ale życie także staje się droższe.....w pewnej części proporcja jest nadal zachowana, a cierpią na tym najubożsi.