BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 11:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 44  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: POLICJA-pomocna czy też nie? Znajomi czy służbiści?
PostNapisane: 5 marca 2014, 23:05 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
Panowie, tak w ramach luzu - Szybcy i wściekli na TVNie!!! :D

....Po raz 3427

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 6 marca 2014, 19:18 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Kaliska policja została okradziona! Cztery komplety kół z samochodów zaparkowanych na policyjnym parkingu w Kaliszu ukradli nieznani ciągle sprawcy
http://www.gloswielkopolski.pl/artykul/ ... l?cookie=1 :rotfl:

Cytuj:
Po­li­cjan­tom skra­dzio­no ponad 20 tys. pa­czek pa­pie­ro­sów z kon­tra­ban­dy, którą funk­cjo­na­riu­sze wcze­śniej prze­chwy­ci­li!
Miał to być suk­ces po­li­cji w walce z prze­myt­ni­ka­mi ty­to­niu. Za­pew­ne byłby też list gra­tu­la­cyj­ny od ko­men­dan­ta i pre­mie za do­brze wy­ko­na­ną pracę... Ale wy­szło ina­czej. Po­li­cjan­ci z no­wo­gardz­kie­go ko­mi­sa­ria­tu po­sta­no­wi­li całą prze­chwy­co­ną kon­tra­ban­dę pa­pie­ro­so­wą – o war­to­ści 200 tys. zł – scho­wać w ga­ra­żu na po­dwór­ku ko­men­dy.
http://www.fakt.pl/nowogard-okradli-pol ... 160,1.html :rotfl:

PostNapisane: 7 marca 2014, 15:52 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
renoraines, Najciemniej pod latarnią :rotfl:

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 7 marca 2014, 16:53 
Forumowicz

Te fajki to pewnie sami gliniarze wynieśli... albo dali cynka że odwrócą wzrok o danej porze w dany dzień i się podzielą

PostNapisane: 7 marca 2014, 19:15 
Częsty bywalec

Moje BMW: Z4 e89, e60 LCI
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=129051
Tu Kamil Nosel ukazał jacy to pajace ubiegają się do służby w policji :rotfl:
http://www.radiozet.pl/Programy/Nosel-k ... strzelania
Jak tacy mają chronić obywateli to nie mam już pytań :mur:

PostNapisane: 7 marca 2014, 19:39 
Forumowy terrorysta

Dżordż, dobrze powiedziane :D .

swistar, Nosal jest wkrętaczem :rotfl: .

----------------------------------------------------------------

Są tacy, ktorzy test oblewają :rotfl: .

PostNapisane: 18 marca 2014, 23:53 
Forumowicz

Moje BMW: Mercedes 190E 2.0
Kod silnika: M102
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=107790
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc dodam to tutaj.

http://m.interia.pl/motoryzacja/news,2001972,415

Trzeba przyznać, że gość ma jaja, większość z nas pewnie obawiałaby się uszkodzenia naszego pojazdu. Dla gościa szacunek :ok:

PostNapisane: 19 marca 2014, 01:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 330ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=99809
wojtas385, No ok pomógł,ale mi osobiście taka postawa się nie podoba (patrząc w przyszłość )
Jest Policja .? niech sobie radzi..! autostrada..co innego jak by to było w mieście przed nami piesi itd to co innego.

PostNapisane: 24 marca 2014, 19:51 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Gdy policjanci przyłapią kogoś na załatwianiu swych potrzeb w miejscu publicznym, natychmiast wystawiają mandat. Jak jednak widać, czasem karta się odwraca i to mundurowi zostają przyłapani na gorącym uczynku. Czy i oni dostali mandaty? To pytanie retoryczne
http://www.motywatorki.pl/artykuly,www. ... 135,1.html

PostNapisane: 26 kwietnia 2014, 14:29 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Od kiedy jest ten temat na forumie, patrze na jego tytuł, patrzę i patrzę, i pojąć do końca nie mogę.... o co w nim chodzi...
"POLICJA....().....Znajomi czy służbiści?"
dokładnie o to, co zostawiłem w cytacie powyżej....

Jeden z psychologów daje chyba odpowiedź na moje pytanie:
http://moto.onet.pl/wioski-bezprawia/vlz1r

kilka cytatów zahaczających o sedno:
czują się bezkarnie, ponieważ uważają, że policjant nie ukarze znajomego.
po drugie policjant nie ukarze swojego szwagra, wuja, czy sąsiada, skoro ci są jedynymi pracującymi w gospodarstwie – dodaje Kot.

Ten temat bardzo fajnie pokazuje profil psychologiczny większości tu się wypowiadającej :)

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 14 maja 2014, 17:26 
się zebrało chłopu na dyskusje

PostNapisane: 14 maja 2014, 17:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
smietnik napisał(a):
się zebrało chłopu na dyskusje

Skończyłoby się na mandacie za prędkość ale sadził się, zgrywał "niedowidzącego" kozaka i "znafcę prawa" to go podsumowali jeszcze za: AR, stan tech. i art.65 kw.

PostNapisane: 14 maja 2014, 18:29 
Specjalista

e34 540i '94
"jak jest radiowóz to trzeba przyhamować"
to też jest dobre hehe pokazuje fajnie sposób traktowania policji przez ludzi, nie tylko konkretnie tego kolesia z filmu, bo często jest tak że jak jedzie, stoi, radiowóz to wszyscy nagle zaczynają hamować chociaż jechali wcześniej w zgodzie z przepisami...

A teraz próbka cwaniactwa policji:
policjant mówi że to wykroczenie, że koleś nie chce mu powiedzieć ile zarabia, że to art 65.
a tymczasem .....

Art. 65. Wprowadzanie w błąd co do swojej tożsamości
§ 1. Kto umyślnie wprowadza w błąd organ państwowy lub instytucję upoważnioną z mocy ustawy do legitymowania:
1) co do tożsamości własnej lub innej osoby,
2) co do swego obywatelstwa, zawodu, miejsca zatrudnienia lub zamieszkania,
podlega karze grzywny.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto wbrew obowiązkowi nie udziela właściwemu organowi państwowemu lub instytucji, upoważnionej z mocy ustawy do legitymowania, wiadomości lub dokumentów co do okoliczności wymienionych w § 1.

Swoją drogą, ciekawe kto jest uprawniony do uzyskiwania, przetwarzania informacji o naszym stanie posiadania i majątku, i na czyj wniosek jesteśmy zobowiązani te informacje przedstawić. Na pewno nie jest to policja, i na pewno nie w toku czynności na drodze....

Inna sprawa, że rzeczywiście każdy z nas ma prawo do odmowy składania wyjaśnień na każdym etapie postępowania przeciw nam.
Pouczenie policja nam powinna czytać, bo nie mamy obowiązku umieć/być w stanie czytać - sławna scenka z filmów z USA :)
I niestety, ale gość ma rację, bo nie mamy również obowiązku niczego podpisywać czy poświadczać, co do czego mamy przekonanie że jest niezgodne/niesłuszne/nieprawdziwe etc.
To kolejny kalafior który sobie urósł - policja tworzy własne procedurki i narzuca je na człowieka hehehe podobnie było i jest z pismami ze straży miejskiej czy ITD.

Co tego jeszcze wezwania, potwierdzenia, co koleś nie chciał wziąć do ręki, to niestety wygląda na to, że też miał racje.... pokutuje u nas zdaje się jakieś uwikłanie w ten urzędnicyzm... i jakieś dziwne pseudo procedury
Jako żywo przypomina mi sie sprawa kobiety która do metra w Grudniu wjechała CLSem... miała się zgłaszać na komendę raz w tygodniu, ale się nie zgłaszała, bo sie okazało, że nie dostała żadnego zawiadomienia z komendy na którą komendę w okolicy ma sie zgłaszać. Podobno żadne zawiadomienia nie są wysyłane - kulawe przepisy bo sąd nie wysyła niczego, policja nie jest stroną , a poczciwy obywatel sam sie idzie dowiadywać gdzie ma sie zgłaszać... ale jak ktoś sie zna na tym prawie, to robi cały sąd i policje w ciula jak chce...

PostNapisane: 14 maja 2014, 18:52 
Częsty bywalec

Ten art. 65 to wyrwany mocno z kontekstu. Zapytał się go warunki materialne bo pewnie typ powiedział, że mandatu nie zapłaci lub jest bidny i nie ma pieniędzy. Co nie zmienia faktu, że policjanci dali się wpędzić z nim w niepotrzebną dyskusję co tylko potwierdziło, że "oni się najlepiej znają na wszystkim".

Boogie napisał(a):
Jako żywo przypomina mi sie sprawa kobiety która do metra w Grudniu wjechała CLSem

To już jest czkawka wymiaru sprawiedliwości. Teraz paniusia składa zażalenie, że musi iść do zakładu zamkniętego na badania, na które skierował ją sąd. Jaja.

PostNapisane: 14 maja 2014, 19:01 
Boogie, rzeczywiście masz rację w tym co piszesz, ale materiał też pocięty więc do końca nie wiadomo jak dyskusja przebiegała. Czy koleś na tym lepiej wyszedł nie wiem, ale jeśli jest to Warszawa to przedawnienie tego nie będzie wymagało zbyt dużego wysiłku.

PostNapisane: 14 maja 2014, 19:19 
Specjalista

e34 540i '94
KowalGR napisał(a):
Ten art. 65 to wyrwany mocno z kontekstu. Zapytał się go warunki materialne bo pewnie typ powiedział, że mandatu nie zapłaci lub jest bidny i nie ma pieniędzy.

Oni mają tam taki punkt w tych papierkach, że sie pytają o zarobki,
a że bezprawnie, to ch.....j ... przecież to PL hehehe
Mnie też sie pytali, nawet SM kiedys, to ściemniłem takie wysokie, bo już walka była na noże prawie, że aż sie strażnik zakrztusił hehe

KowalGR napisał(a):
To już jest czkawka wymiaru sprawiedliwości. Teraz paniusia składa zażalenie, że musi iść do zakładu zamkniętego na badania, na które skierował ją sąd. Jaja.

wiesz, sprawa jest medialna, więc robimy tak :szok:
ale ile takich tematów się odbywa w zaciszu sądu....
po prostu jak ktoś ma prawnika do stałej obsługi swego życia, to ten prawnik wie, gdzie to nasze prawo jest dziurawe, jak lawirować, i jak wyjść z opresji.
Ja sam nawet wiem, jak w PL jeździć dowolnie długo po przekroczeniu 24 pkt, na legalu zupełnie...

PostNapisane: 14 maja 2014, 19:33 
Częsty bywalec

Boogie napisał(a):
Oni mają tam taki punkt w tych papierkach, że sie pytają o zarobki,
a że bezprawnie, to ch.....j ...

Tego akurat nie wiem bo ostatnio kontrolowali mnie bardzo dawno temu.
Boogie napisał(a):
nawet SM kiedys

Ojojoj oni to tylko za kupy powinni rozliczać.
Boogie napisał(a):
wiesz, sprawa jest medialna, więc robimy tak :szok:
ale ile takich tematów się odbywa w zaciszu sądu....
po prostu jak ktoś ma prawnika do stałej obsługi swego życia, to ten prawnik wie, gdzie to nasze prawo jest dziurawe, jak lawirować, i jak wyjść z opresji.
Ja sam nawet wiem, jak w PL jeździć dowolnie długo po przekroczeniu 24 pkt, na legalu zupełnie...

Zupełnie się z Tobą zgodzę. Dobra papuga zdziała cuda.

PostNapisane: 14 maja 2014, 20:39 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Boogie napisał(a):
Swoją drogą, ciekawe kto jest uprawniony do uzyskiwania, przetwarzania informacji o naszym stanie posiadania i majątku, i na czyj wniosek jesteśmy zobowiązani te informacje przedstawić. Na pewno nie jest to policja, i na pewno nie w toku czynności na drodze....

Jest. Od tego zależy wysokość mandatu. A w toku czynności na drodze to nic innego jak postępowanie mandatowe.
Art. 33 par. 2 kodeksu wykroczeń:
Wymierzając karę, organ orzekający bierze pod uwagę w szczególności rodzaj i rozmiar szkody wyrządzonej wykroczeniem, stopień winy, pobudki, sposób działania, stosunek do pokrzywdzonego,jak również właściwości, warunki osobiste i majątkowe sprawcy, jego stosunki rodzinne, sposób życia przed popełnieniem i zachowanie się po popełnieniu wykroczenia.

Innymi słowy, policjant ma obowiązek pozyskać od nas takie dane. Bo w oparciu o nie, a nie o swoje widzimisię, ma wystawić mandat. Od tego może być też również uzależniony rodzaj kary (jeśli np. przepis przewiduje sankcję w postaci nagany albo grzywny).

Przepis powyższy pozostaje w korespondencji z art. 23 ust. 1 pkt 2 ustawy o ochronie danych osobowych:
Przetwarzanie danych jest dopuszczalne tylko wtedy, gdy:
2) jest to niezbędne dla zrealizowania uprawnienia lub spełnienia obowiązku wynikającego z przepisu prawa

a nawet z pkt 4:
4) jest niezbędne do wykonania określonych prawem zadań realizowanych dla dobra publicznego (na dobro publiczne należałoby tu wskazać zapewnienie porządku i bezpieczeństwa na drogach - oczywiście z założenia, bo w realu wiemy, jak jest)
Na potwierdzenie - wyrok NSA z dnia 12 maja 2000 r., sygn. II SA 52/2000:
Zgodnie z art. 23 ust. 1 pkt 2 i 4 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. 1997 r. Nr 133 poz. 883) zarówno Policja, jak i organy UOP mają prawo i obowiązek zbierania danych osobowych, realizując swe obowiązki w ramach określonych w art. 1 ustawy z dnia 6 kwietnia 1990 r. o Policji (Dz. U. 1990 r. Nr 30 poz. 179 ze zm.) i art. 1 ustawy z dnia 6 kwietnia 1990 r. o Urzędzie Ochrony Państwa (Tekst jednolity: Dz. U. 1994 r. Nr 51 poz. 526).

Generalny Inspektor Danych Osobowych nie jest uprawniony do kontroli przetwarzania danych osobowych zbieranych przez Policję i UOP w ramach ich ustawowych obowiązków.

Boogie napisał(a):

Obyś się nie przejechał... ;-) Nie żebym chciał być złośliwy, bo nie chcę, ale zastanawiające jest to, że tylko Ty znasz ten patent, a tysiące kierowców, którym zatrzymuje się prawko, nic o tym nie wie i idą na egzamin :-D
KowalGR napisał(a):
Zupełnie się z Tobą zgodzę. Dobra papuga zdziała cuda.

Zwłaszcza w kwestii wyciągnięcia kasy z kieszeni :ok:

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 14 maja 2014, 21:48 
Specjalista

e34 540i '94
maaaad napisał(a):
Jest. Od tego zależy wysokość mandatu. A w toku czynności na drodze to nic innego jak postępowanie mandatowe.
Art. 33 par. 2 kodeksu wykroczeń:
Wymierzając karę, organ orzekający bierze pod uwagę w szczególności rodzaj i rozmiar szkody wyrządzonej wykroczeniem, stopień winy, pobudki, sposób działania, stosunek do pokrzywdzonego,jak również właściwości, warunki osobiste i majątkowe sprawcy, jego stosunki rodzinne, sposób życia przed popełnieniem i zachowanie się po popełnieniu wykroczenia.

Innymi słowy, policjant ma obowiązek pozyskać od nas takie dane. Bo w oparciu o nie, a nie o swoje widzimisię, ma wystawić mandat. Od tego może być też również uzależniony rodzaj kary (jeśli np. przepis przewiduje sankcję w postaci nagany albo grzywny).

ok, w takim razie,
jak do art33 mają się urzędowe widełki, tabela mandatów, za różnego rodzaju wykroczenia ? Skąd wynika zakres uznaniowości policjanta nakładającego mandat, skoro tabela stawek mandatowych jest konkretna, ustala minimum i maximum ?
Wysokość mandatu zależy od majątku obwinionego ? Taka wykładnia jest w tej chwili zgodna choćby z Konstytucją? wątpie....

A skoro policjant jak dorozumiewam, ma obowiązek posługiwania się tabelą wysokości mandatów (odmawia on kategorycznie wychodzenia poza widełki), to poniższy art.23
maaaad napisał(a):
Przepis powyższy pozostaje w korespondencji z art. 23 ust. 1 pkt 2 ustawy o ochronie danych osobowych:
Przetwarzanie danych jest dopuszczalne tylko wtedy, gdy:
2) jest to niezbędne dla zrealizowania uprawnienia lub spełnienia obowiązku wynikającego z przepisu prawa

nie ma zastosowania do wcześńiejszego art 33 KW konkretnie w świetle czynności wydziału drogowego policji, bo pozyskiwanie danych typu majątkowego nie jest niezbędne do ustalenia wysokości mandatu.....
Podkreślić trzeba, że policja ma znacznie szerszy zakres działań, czynności, niż dawanie mandatów za wykroczenia drogowe. Mam wrażenie mocne, że to co tu podałeś dotyczy elementów pracy policji pt. działania niejawne, Wydz. gospodarcze, CBŚ, kryminalni...

Dowodzik na podparcie tego co piszę - pytania o stan majątkowy w wykonaniu policji mają miejsce wyłącznie podczas wypełniania wniosku o ukaranie przed sądem okręgowym :) kiedy droga do wystawienia mandatu już nie istnieje... a o ile wiem, chyba nie ma nigdzie prpcedurki przerzucającego na policje ustalenie skłądników majątku na potrzeby sądu i ewentualnego wyroku wydawanego przez tę instancję ;)

maaaad napisał(a):
ale zastanawiające jest to, że tylko Ty znasz ten patent, a tysiące kierowców, którym zatrzymuje się prawko, nic o tym nie wie i idą na egzamin

Bo ja o nim wspomniałem, a raczej nikt się nie garnie do ujawniania swojej wiedzy odnośnie dziurawości naszego prawa, w żadnej płaszczyźnie zresztą.... może nie jestem w 0,1% wierchuszki która skleja lewe spółki pod nosem US, wyłudza miliony z VATu za obrót prętami stali, ale na pewno mam nieco większą wrażliwość na kwestie prawne niż średnia społeczna, więc i mi z czasem coś "skapnie" z tego zamiesznia hehe

PostNapisane: 14 maja 2014, 22:28 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Boogie napisał(a):
Wysokość mandatu zależy od majątku obwinionego ? Taka wykładnia jest w tej chwili zgodna choćby z Konstytucją? wątpie....

Oczywiście. Jest to wykładnia językowa. Po to są m. in. widełki (tam, gdzie są).
Boogie napisał(a):
nie ma zastosowania do wcześńiejszego art 33 KW konkretnie w świetle czynności wydziału drogowego policji, bo pozyskiwanie danych typu majątkowego nie jest niezbędne do ustalenia wysokości mandatu.....

Pisałem wyżej - organ powinien (czyt. "musi") te okoliczności ustalić wymierzając karę. Przeczytaj art. 33 ust. 2 kw jeszcze raz.
Boogie napisał(a):
Mam wrażenie mocne, że to co tu podałeś dotyczy elementów pracy policji pt. działania niejawne, Wydz. gospodarcze, CBŚ, kryminalni...

Nie, odnosisz błędne wrażenie. Art. 1 ust. 2 ustawy o policji (do którego odwołuje się zresztą Sąd w orzeczeniu, które przytoczyłem):
Do podstawowych zadań Policji należą:
1) ochrona życia i zdrowia ludzi oraz mienia przed bezprawnymi zamachami naruszającymi te dobra;
2) ochrona bezpieczeństwa i porządku publicznego, w tym zapewnienie spokoju w miejscach publicznych oraz w środkach publicznego transportu i komunikacji publicznej, w ruchu drogowym i na wodach przeznaczonych do powszechnego korzystania;
3) inicjowanie i organizowanie działań mających na celu zapobieganie popełnianiu przestępstw i wykroczeń oraz zjawiskom kryminogennym i współdziałanie w tym zakresie z organami państwowymi, samorządowymi i organizacjami społecznymi;
4) wykrywanie przestępstw i wykroczeń oraz ściganie ich sprawców;
5) nadzór nad specjalistycznymi uzbrojonymi formacjami ochronnymi w zakresie określonym w odrębnych przepisach;
6) kontrola przestrzegania przepisów porządkowych i administracyjnych związanych z działalnością publiczną lub obowiązujących w miejscach publicznych;
7) współdziałanie z policjami innych państw oraz ich organizacjami międzynarodowymi, a także z organami i instytucjami Unii Europejskiej na podstawie umów i porozumień międzynarodowych oraz odrębnych przepisów;
8) gromadzenie, przetwarzanie i przekazywanie informacji kryminalnych;
9)
10) prowadzenie bazy danych zawierającej informacje o wynikach analizy kwasu dezoksyrybonukleinowego (DNA);
11)

Jak widzisz, są to zadania sformułowane dość ogólnie (celowo), a skonkretyzowane są w innych aktach prawnych (kodeks postępowania karnego, kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia, prawo o ruchu drogowym itd.).

Nadmienię tylko, że jest to katalog otwarty "Do podstawowych zadań Policji..."
Boogie napisał(a):
pytania o stan majątkowy w wykonaniu policji mają miejsce wyłącznie podczas wypełniania wniosku o ukaranie przed sądem okręgowym

Nie przed okręgowym, tylko przed rejonowym. Policja robi to dla sądu, bo sąd, wydając wyrok nakazowy, opiera się na tym, co przedłoży Policja (taka procedura, postępowanie nakazowe - "Wydając wyrok nakazowy, sąd uznaje za ujawnione dowody dołączone do wniosku o ukaranie." - art. 93 par. 2 zdanie drugie kodeksu postępowania w sprawach o wykroczenia). Wydając wyrok nakazowy, sąd nie ma nawet bezpośredniego kontaktu z obwinionym, więc jak ma uzyskać informację o stanie majątkowym? A wymierzając karę również sąd powinien ten stan majątkowy uwzględnić (zgodnie z dyspozycją art. 33 ust. 2 kw).
Boogie napisał(a):
a raczej nikt się nie garnie do ujawniania swojej wiedzy odnośnie dziurawości naszego prawa

Daj spokój... W dobie internetu można już sobie o wszystkim info znaleźć, nawet o tym, jak uniknąć zaległej opłaty abonamentowej ;-)

One redline a day keeps a mechanic away.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 44  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1