BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 226  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Europejskie Puchary - LM, LE - ciekawostki, informacje, typy
PostNapisane: 4 grudnia 2012, 15:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
binta napisał(a):
la mnie obie podane przez Was pary, prezentują podobny poziom. Pepe nie lubię bo jest cwaniakiem. Gra bardzo ostro, często po chamsku i na pograniczu poważnej kontuzji, a jak sam zostanie sfaulowany, to płacze jakby go walec przejechał

Tego przede wszystkim u niego nie lubię.
binta napisał(a):
Zawsze byłem zwolennikiem systemu 4-4-2

Też byłem dopóki nie zobaczyłem co Hiszpanie robią w systemie w 2-8-0 :)
binta napisał(a):
Oto moja "11"

Nie działa :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 16:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
binta napisał(a):
Rafał525 napisał(a):
Nie wiem czemu Gumiś postawiłeś na Ramosa, chyba najbardziej przereklamowany piłkarz Realu.

Przede wszystkim dlatego, że jest za Realem :P , i nawet w naszym typerze, kiedy wszyscy typują jako pewniaka, zwycięstwo Barcy (kwestia tylko kto trafi dokładny wynik), to Gumiś daje przeważnie remis ;)

Dla mnie obie podane przez Was pary, prezentują podobny poziom. Pepe nie lubię bo jest cwaniakiem. Gra bardzo ostro, często po chamsku i na pograniczu poważnej kontuzji, a jak sam zostanie sfaulowany, to płacze jakby go walec przejechał

Heh, bardzo możliwe że fakt grania w Realu jakoś też przemawia na korzyść Ramosa w moim typowaniu ale nie zmienia to tego że jest czołowy stoper i nawet gdyby nie grał w Madrycie być może też by się tam znalazł.

Co do typera, kiedyś muszą te punkty tracić ;) W Saragossie zawsze ciężko idzie a i Bilbao zawsze może sprawić niespodziankę ;) No liczyłem że tam akurat mogą paść :/

Pepe to chyba nikt nie lubi, poza madridismo. Chociaż mnie te jego aktorzenia też wkurzają.
A raz przyklejonej łatki brutala którą przykleił sobie akcją z Casquero nie odklei już pewnie nigdy. I statystyki mówiące że to jeden najczyściej grających obrońców w europie też tego nie zmienią.

PS. Nie widać Twojej 11stki.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 16:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Rafał525 napisał(a):
binta napisał(a):
la mnie obie podane przez Was pary, prezentują podobny poziom. Pepe nie lubię bo jest cwaniakiem. Gra bardzo ostro, często po chamsku i na pograniczu poważnej kontuzji, a jak sam zostanie sfaulowany, to płacze jakby go walec przejechał

Tego przede wszystkim u niego nie lubię.
binta napisał(a):
Zawsze byłem zwolennikiem systemu 4-4-2

Też byłem dopóki nie zobaczyłem co Hiszpanie robią w systemie w 2-8-0 :)
binta napisał(a):
Oto moja "11"

Nie działa :)

Wiadomo, można by było ustawić to na różne sposoby, ale ja osobiście chciałem utrzymać jednak jakąś regułę. Chociaż lepiej bym wyszedł na tym, ustawiając na 3-4-3, bo z obrońcami miałem jednak mało problemu, a miejsce dla dodatkowego napastnika by się przydało :)

Wybrana przeze mnie "11":

Casillas - Alba, Cole, Ramos, Pique - Iniesta, Pirlo, Xavi, Reus - Messi, Van Persie

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 17:15 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Po losowaniu grup napisałem, że mam nadzieję, że Borussia narobi zamieszania i narobiła :)

Chelsea ma ciężki orzech do zgryzienia i wydaje mi się, że pożegnają się z LM, aczkolwiek liczę, że Juventus nie osiągnie tego awansu łatwo ;)

No i oczywiście mój ukochany Manchester United. Super, że chłopaki poważnie podeszlo do sprawy i nie powtórzyli wygłupu z poprzedniego sezonu. W 1/8 liczę na jakiegoś mocnego przeciwnika :) Życzył bym sobie Realu :)

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 17:18 
Forumowicz

Nigdzie nie ma Lewego :]

"Typer 01/2013 -I miejsce"
"Typer 04/2013 -III miejsce"

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 17:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
StreetFire7 napisał(a):
Chelsea ma ciężki orzech do zgryzienia i wydaje mi się, że pożegnają się z LM, aczkolwiek liczę, że Juventus nie osiągnie tego awansu łatwo ;)

Ja z jednej strony chciałbym żeby Chelsea awansowała, z drugiej jednak chciałbym żeby Juve awansował z pierwszego miejsca i zagrał z Realem. Rewanż za półfinał sprzed dziesięciu lat i 1/8 sprzed ośmiu :evil:

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 17:59 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
StreetFire7 napisał(a):
Życzył bym sobie Realu :)
Jestem jak najbardziej za :) Ja jako wierny kibic Realu Madryt, również z chęcią obejrzałbym tak szlagierowy dwumecz pomiędzy tymi zespołami ;)

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 21:45 
Przyjaciel forum

Sporto napisał(a):
Nigdzie nie ma Lewego :]

Mimo wszystko, do wyboru było kilka lepszych armat od "Lewego" :) Ja po mojej dwójce napastników, jako trzeciego wskazałbym Ronaldo, a na czwartym miejscu, znalazłby się właśnie Lewandowski :)

Ps. Bardzo mnie cieszy fakt, że "Lewy" ma duże szanse, aby przejść do United, ewentualnie do Juventusu, bo to 2 moje ulubione kluby od dawien dawna. Szczególnie MU :) Mimo tego, uważam, że lepiej by było jakby został jeszcze w Dortmundzie, bo Welbecka i Hernandeza (myślę, że jeden z nich by w tym przypadku odszedł) miałby szanse wygryźć, ale Rooneya i Van Persiego już by mu się raczej nie udało. Niestety

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 22:10 
Forumowicz

Będzie mu ciężko, lepiej chyba, żeby zagrał w Juve.

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 22:45 
Przyjaciel forum

Sporto napisał(a):
Będzie mu ciężko, lepiej chyba, żeby zagrał w Juve.

Jeśli chodzi o samą kadrę, to na pewno miałby tam większą szansę do przebicia się (Matri, Bendtner na wylocie, Quagliarella też nie spełnia pokładanych w nim nadziei), ale Włochy to jednak Włochy. Specyficzna piłka, duży nacisk na defensywę, co sprawia, że napastnikom trudno się tam gra i najnormalniej w świecie, wielu z nich, ciężko jest się tam odnaleźć

Jak dla mnie, powinien zostać, powalczyć o mistrza Niemiec, tytuł króla strzelców i dalekie zajście w LM. Jeśli pokaże się z dobrej strony także w 2 połowie sezonu (nie mam najmniejszej wątpliwości, że tak by się stało) to kontrahenci nie znikną, wręcz przeciwnie

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 23:03 

binta napisał(a):
Jak dla mnie, powinien zostać, powalczyć o mistrza Niemiec, tytuł króla strzelców i dalekie zajście w LM.

I tego się trzymajmy. Robert cały czas robi postępy w grze i udowadnia, że jest coraz lepszym napastnikiem. Poprzedni sezon miał świetny, w Bundeslidze strzelał jak na zawołanie, co na końcu sezonu pozwoliło mu uplasować się w czołówce najlepszych snajperów w Niemczech. Jednak w tym sezonie Lewandowski udowadnia, że jest jeszcze lepszym zawodnikiem niż przed rokiem i potrafi także zdobywać ważne bramki w LM, czym na pewno wzbudzi jeszcze większe zainteresowanie w zachodnich klubach.

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 23:18 
Forumowicz

Nie chcę tu umniejszać zasług Lewego, strzela gole, ale jeden podobny do drugiego, sam na sam z bramkarzem, dobitka. W Anglii trzeba mocno uderzyć zza pola karnego,wbiec z piłką w pole karne, a nie ja tylko przyjąć, cały czas grać łokciami, walka w powietrzu, to nie jest to co w Dortmundzie, gdzie każdy z przodu strzela bramki, obrońcy muszą się koncentrować na wszystkich, jest luźniej. I dlatego niech gra u Niemców jak najdłużej.

PostNapisane: 4 grudnia 2012, 23:33 

Moim zdaniem również Lewandowski jak najbardziej pasuje do stylu gry Borussi. Często w meczach Dortmundu można zauważyć, że Robert świetnie rozumie się z kolegami z zespołu, co w konsekwencji owocuje zdobytymi przez niego bramkami. A to czy Lewandowski sprawdziłby się w innym zespole to już inna sprawa. Zależy też gdzie ewentualnie miałby się przenieść. Jednak póki co tak jak mówisz - niech na razie jeszcze gra w Dortmundzie, bo jakby nie patrzeć to świetnie wkomponował się w skład Mistrza Niemiec.

PostNapisane: 5 grudnia 2012, 09:38 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Kod silnika: M42
Elo. Jest ktoś może w stowarzyszeniu Aquila Blanca??

PostNapisane: 5 grudnia 2012, 23:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Co do Lewandowskiego, to w Anglii byłby takim Crouch'em, tyle że trochę silniejszym fizycznie który potrafi cofnąć się po piłkę.
Życzę mu jak najlepiej, ale w premier league go nie widzę, w serie A bardziej.
Powinien zostać w bvb, rozwijać się i pomyśleć o odejściu za rok może dwa, albo i wcale. Wiadomo ze na transferze zarobić chce jego agent, ten cały Kucharski w piłkę grał słabo a teraz jest menagerem dobrego piłkarza i chce zarobić prowizje od transferu, wiadomo że Robert chce grac w "lepszym"
klubie, choć ciężko powiedzieć czy MU jest na teraz lepszy, na pewno bogatszy i "większy", co za tym idzie większa wypłata...

moja "jedenastka"
Obrazek

PostNapisane: 6 grudnia 2012, 14:59 

Wczoraj zakończyła się faza grupowa Ligi Mistrzów. Awans do następnej rundy zapewniły sobie następujące zespoły:

Grupa A: PSG, Porto, Dynamo Kijow, Dynamo Zagrzeb
Grupa B: Schalke, Arsenal, Olimpiakos, Montpellier
Grupa C: Malaga, Milan, Zanit, Anderlecht
Grupa D: Borussia, Real, Ajax, ManC
Grupa E: Juventus, Szachtar, Chelsea, Nordsjaelland
Grupa F: Bayern, Valencia, Bate, Lille
Grupa G: Barcelona, Celtic, Benfica, Spartak
Grupa H: ManU, Galatasaray, Cluj, Braga

I jak ocenicie tegoroczne grupowe rozgrywki LM? Jak spisali się Wasi faworyci?

PostNapisane: 6 grudnia 2012, 16:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: E38
Kod silnika: M52
Mnie cieszy awans Celtic'u, miło widzieć że także tym słabszym czasami udaje się awansować i wyjść z grupy. :)

PostNapisane: 6 grudnia 2012, 17:04 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Wczoraj zakończyła się faza grupowa Ligi Mistrzów. Awans do następnej rundy zapewniły sobie następujące zespoły:

Grupa A: PSG, Porto, Dynamo Kijow, Dynamo Zagrzeb - Bez niespodzianek
Grupa B: Schalke, Arsenal, Olimpiakos, Montpellier - więcej spodziewałem się po Montpellier, mimo tego, że nie mieli łatwej grupy. Na plus, bardzo dobra postawa Schalke
Grupa C: Malaga, Milan, Zanit, Anderlecht - Przed pierwszymi meczami, więcej szans na wyjście z grupy dawałbym Zenitowi niż Maladze
Grupa D: Borussia, Real, Ajax, ManC - Największa niespodzianka to brak awansu City. Nie spodziewałem się, że Borussia tak gładko (mimo wszystko) "wygra grupę śmierci"
Grupa E: Juventus, Szachtar, Chelsea, Nordsjaelland - Niespodzianką oczywiście jest odpadnięcie ubiegłorocznego zwycięzcy, a więc Chelsea. Świetna postawa Shakhtara
Grupa F: Bayern, Valencia, Bate, Lille - Bez większych niespodzianek, chociaż myślałem, że Lille napsuje trochę krwi pozostałym zespołom
Grupa G: Barcelona, Celtic, Benfica, Spartak - Przed pierwszym meczem, jako kandydatów do wyjścia z grupy, typowałbym Barcelonę i Benficę. Nie wiem czy Celtic znalazłby się nawet na 3 pozycji, która gwarantuje grę w LE
Grupa H: ManU, Galatasaray, Cluj, Braga - Do przewidzenia, chociaż Braga mogła ugrać coś więcej

I jak ocenicie tegoroczne grupowe rozgrywki LM? Jak spisali się Wasi faworyci?

Grupa A: PSG, Porto, Dynamo Kijow, Dynamo Zagrzeb - Bez niespodzianek
Grupa B: Schalke, Arsenal, Olimpiakos, Montpellier - więcej spodziewałem się po Montpellier, mimo tego, że nie mieli łatwej grupy. Na plus, bardzo dobra postawa Schalke
Grupa C: Malaga, Milan, Zanit, Anderlecht - Przed pierwszymi meczami, więcej szans na wyjście z grupy dawałbym Zenitowi niż Maladze
Grupa D: Borussia, Real, Ajax, ManC - Największa niespodzianka to brak awansu City. Nie spodziewałem się, że Borussia tak gładko (mimo wszystko) "wygra grupę śmierci"
Grupa E: Juventus, Szachtar, Chelsea, Nordsjaelland - Niespodzianką oczywiście jest odpadnięcie ubiegłorocznego zwycięzcy, a więc Chelsea. Świetna postawa Shakhtara
Grupa F: Bayern, Valencia, Bate, Lille - Bez większych niespodzianek, chociaż myślałem, że Lille napsuje trochę krwi pozostałym zespołom
Grupa G: Barcelona, Celtic, Benfica, Spartak - Przed pierwszym meczem, jako kandydatów do wyjścia z grupy, typowałbym Barcelonę i Benficę. Nie wiem czy Celtic znalazłby się nawet na 3 pozycji, która gwarantuje grę w LE
Grupa H: ManU, Galatasaray, Cluj, Braga - Do przewidzenia, chociaż Braga mogła ugrać coś więcej

Liczę na ciekawe pary w fazie pucharowej. Np. Arsenal - Borussia :)

PostNapisane: 6 grudnia 2012, 17:55 

binta napisał(a):
Największa niespodzianka to brak awansu City. Nie spodziewałem się, że Borussia tak gładko (mimo wszystko) "wygra grupę śmierci"

Tu się z Tobą zgadzam. Na pewno niewielu z początku przypuszczało, że ManC w ogóle nie zdoła wywalczyć awansu z grupy. No i mało tego, na wiosnę nie zagrają nawet w LE. Co innego jeśli chodzi o Borussię. Moim zdaniem zaprezentowali się ze świetnej strony. Szczerze mówiąc po wylosowaniu grup, nawet nie myślałem, że zdołają z niej wyjść. A tu proszę, awans i to z pierwszego miejsca. Zobaczymy z kim teraz przyjdzie im się zmierzyć.

PostNapisane: 6 grudnia 2012, 21:09 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):
Największa niespodzianka to brak awansu City. Nie spodziewałem się, że Borussia tak gładko (mimo wszystko) "wygra grupę śmierci"

Tu się z Tobą zgadzam. Na pewno niewielu z początku przypuszczało, że ManC w ogóle nie zdoła wywalczyć awansu z grupy. No i mało tego, na wiosnę nie zagrają nawet w LE

Z tego to akurat się chyba cieszą. Dla takich klubów, LE jest przekleństwem. Śmiem twierdzić, że grając "na poważnie", nie mieliby większych problemów z pokonaniem, tej w pół rezerwowej Borussii. Teraz najważniejsze jest dla nich mistrzostwo Anglii

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4513 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 226  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1