BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 44  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: POLICJA-pomocna czy też nie? Znajomi czy służbiści?
PostNapisane: 30 grudnia 2014, 13:07 
Forumowy terrorysta

Starsi ludzie z wiekiem stają się mniej sprawni i ruchowo i intelektualnie, wiec na to tez trzeba brać poprawkę. Nie szukając daleko, tak jak na filmie, kierowca z pasa obok czeka aż piesza przejdzie. Na logikę, facet da 1 krok, a taka babcia na tą samą odległość musi postawić 2-3 kroczki wiec przejście na druga stronę ulicy starszej osoby trwa dłużej.
Podobnie na dzieci trzeba tez brać poprawkę, gdy bawią się i mogą wbiec na ulice itd., itp.

Natomiast policjantka to z tych, którzy
soolek napisał(a):
I żyją sobie potem w przeświadczeniu "Mogę wszystko".

i dobrze, że takie tematy się pojawiają. Policjantka zamiast jechać prosto swoim pasem czy też umożliwić babci bezpieczne przejście na drugą strone ulicy, potem pouczyć czy tez rozliczyć, zjezdza na prawo łamiąc przepisy i nie czarujmy się, mogła zabić na przejsciu babcie.
Może policjantka ma papiery na dysleksje typu mieszanego i ma zaburzenia wzrokowe, słuchowe, wyobraźni przestrzennej. Tak jak nie potrafiła ocenić otaczającej jej rzeczywistości, tak tez może nie czyta ze zrozumieniem, nie widzi roznicy miedzy epilogiem, a epizodem, filologią, a fizjologią. Na pytanie kim był Leonardo da Vinci ona odpowie, że to autor Kodu da Vinci, a gdy mowa o informatyce to ‘’Silicon Valley’’ przetłumaczy jako silikonowa dolina, a nie Dolina Krzemowa, bo… nie potrafi zrozumieć kontekstu.

Roznica starsze osoby i dzieci - a tacy jak policjantka i ograniczone jednostki w kapturach i słuchawkach na uszach, którzy nie patrzą gdzie idą.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 grudnia 2014, 14:54 
To co ta baba za kierą radiowozu zrobiła to ludzkie pojęcie obok przechodzi :zdziwko: ................. :faint:

Babcia przechodziła dość wolno - trochę wyrozumiałości i zrozumienia dla starszego człowieka ale niestety ta 'pała' nie wie co to takiego. :zdegustowany:

PostNapisane: 30 grudnia 2014, 21:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
soolek napisał(a):
Owszem, mandat dla takiej Babci może być uciążliwy, ale niestety może być jedynym sposobem, żeby ją nauczyć "przechodzić" po pasach.
Niestety, jest też sporo "emerytów", którzy wychodzą z założenia, że im wolno, że im się należy, bo mają już swoje lata. I niestety, podobna sytuacja może się skończyć kiedyś tragicznie, a jakiś "niewinny" kierowca będzie miał taką Babcię na sumieniu. Sytuacje bywają różne i nie raz spotkałem się z sytuacją, kiedy starsi ludzie "przeginali". BYć może nieświadomie, nieumyślnie, ale właśnie dlatego trzeba ich uświadomić.

Ale takie zachowanie im tego nie uświadomi. Sądzę, że taki mandat 50 pln by bardziej podziałał. Albo długi wykład nt. przechodzenia przez pasy.

Co do drugiej części. Może i to taniodziennikarskie, ale to nie jest "ktokolwiek", tylko to jest Policjant, który ma świecić przykładem, pomagać.
Jeśli nie umie, niech zmieni zawód.
Tutaj nie powinno być zmiłuj, bo potem właśnie mamy takie sytuacje.
I żyją sobie potem w przeświadczeniu "Mogę wszystko".

Z emerytami jest tak jak piszesz, ale nie ze wszystkimi. Myślę, że policjantka po dresiarsku chciała "pokazać" babci, że tak nie należy robić (wchodzić na czerwonym). Na ogół z takimi osobami jest problem podczas kontroli i wlepiania mandatu, dlatego chciała uniknąć kłótni, pyskówki, kończyła służbę i chciał po prostu jechać do domu - już nie mówiąc o tym, że jak dała by 200zł mandatu, to wszyscy jechali by po policji jaka jest zła i niedobra.
Uważam, że jedynie co lasce się należy, to ochrzan od przełożonego, że zrobiła co zrobiła i za to, że nie dała mandatu - do tego wszystko przy świadkach.

Ja niestety należę do tych kierowców, którym jak ktoś wejdzie na czerwonym to rozganiam klaksonem i swoją maską, albo prawie przejeżdżam po nogach. Sorry po to są światła żeby ich przestrzegać, uważać trzeba tylko na dzieci, bo one dopiero się uczą oraz nie posiadają doświadczenia zdobytego latami. Dorosły człowiek stary czy młody sam bierze za siebie odpowiedzialność. Co innego nie zdążyć przejść - każdy kierowca myślę, że zrozumie i poczeka aż ktoś przejdzie, a co innego pakować się na czerwonym i być świętą krową.
Jak ktoś broni babci, to niech pomyśli co by było, gdyby to była droga 3 pasmowa o którą nie trudno w mieście i do przejścia zbliżał się samochód z prędkością 50km/h, a na sygnalizatorze było już zielone światło, a kierowca świętej krowy nie widział. Zgadnijcie kto miałby w tej sytuacji przewalone kilka lat życia i kogo uznano by winnym, stracił pracę, itp.

PostNapisane: 30 grudnia 2014, 23:13 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Rider_85 napisał(a):
Ja niestety należę do tych kierowców, którym jak ktoś wejdzie na czerwonym to rozganiam klaksonem i swoją maską, albo prawie przejeżdżam po nogach.

:wstyd:

Rider_85 napisał(a):
Zgadnijcie kto miałby w tej sytuacji przewalone kilka lat życia i kogo uznano by winnym, stracił pracę, itp.

Kierowcę. Słusznie.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 31 grudnia 2014, 09:40 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
A mi dziś Policja pomogła odpalić na pych, nie musiałem nawet wysiadać :D :ok: Bardzo w porządku chłopaki.

PostNapisane: 31 grudnia 2014, 10:23 
Zacna persona forum

To pewnie Aitalię pchali, bo wiadomo, że nie e36 2.8 Sport Edition :cwaniak:

PostNapisane: 31 grudnia 2014, 10:51 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Ja myślę, że dla społeczeństwa jest to zbędne zainteresowanie czekać aż jaśnie stara święta krowa sobie przejdzie. Jak widzi, że miga zielone lub jest czerwone i nie zdąży przedrzeć się na drugi koniec nie blokując kierowców to powinna stać grzecznie, a nie bezczelnie przed radiowozem przechodzić na czerwonym. Według mnie konsekwencje bardzo lajtowe poniosła, bo powinna być ukarana przykładnie mandatem.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 31 grudnia 2014, 11:08 

j27 napisał(a):
To pewnie Aitalię pchali, bo wiadomo, że nie e36 2.8 Sport Edition :cwaniak:

Wiadomo ! Włoskie g.... :P

PostNapisane: 31 grudnia 2014, 15:56 
Zacna persona forum

Beatles napisał(a):
Sęk w tym, że ona nie weszła na zielonym tylko na czerwonym, powinna czekać na wysepce czy jak to inaczej nazwać. No, ale przecież ona jest stara, jej wszystko wolno

Powiedz mi czy Ty normalny jesteś? Czy raczej kolejny pojeb z BeeMki?

PostNapisane: 31 grudnia 2014, 17:37 
Forumowicz

Moje BMW: Nie mam
Kod silnika: Brak
Garaż: Nie mam garażu
MAJSU napisał(a):
A mi dziś Policja pomogła odpalić na pych, nie musiałem nawet wysiadać :D :ok: Bardzo w porządku chłopaki.

Jak się donosi na kwadracie, to podobno pomagają, i jednak to prawda :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 31 grudnia 2014, 17:41 

Wiślak napisał(a):
MAJSU napisał(a):

Jak się donosi na kwadracie, to podobno pomagają, i jednak to prawda :rotfl: :rotfl:

:cwaniak: Prawilna konfitura.

PostNapisane: 31 grudnia 2014, 21:07 
Zacna persona forum

Tomek napisał(a):
Rider_85 napisał(a):
Ja niestety należę do tych kierowców, którym jak ktoś wejdzie na czerwonym to rozganiam klaksonem i swoją maską, albo prawie przejeżdżam po nogach.

:wstyd:

Rider_85 napisał(a):
Zgadnijcie kto miałby w tej sytuacji przewalone kilka lat życia i kogo uznano by winnym, stracił pracę, itp.

Kierowcę. Słusznie.

Jak dajesz cytaty to bardzo proszę o dawanie całości mojej wypowiedzi.

Jeśli uważasz, że ktoś wchodząc pod koła na czerwonym świetle jest ok, to chyba bardzo mało jeździsz. Natomiast taka sytuacja zasługuje na potępienie, bo może się zdarzyć każdemu i później człowiek przez idiotę ma problemy.

Generalnie nie jestem chamem drogowym, pomimo tego przed świętami niestety zostałem zmuszony dwukrotnie do tzw. road rage. Dlaczego? Bo facet którego wyprzedzałem zajechał mi drogę i miał pretensje, bo zatrąbiłem (pominę już to że chciał mnie zepchnąć z drogi i zatrzymać za mój klakson i długie), jakaś baba z synem zastawiła wyjazd i nie chciała mnie wypuścić z firmowego parkingu.
Ostatnio zatrzymałem się dzieciakowi (8-9 lat), żeby przeszedł przez przejście i co się stało? Tamowałem ruch przez 5 minut, bo nikt z przeciwka nie stanął, a ja czekałem aż przejdzie - to też nazwiesz chamstwem?

PostNapisane: 2 stycznia 2015, 12:05 
Forumowy terrorysta

Cytat z tematu -Skrajna głupota, czy umiejętności czyli on board e92 M3 Wwa

Beatles napisał(a):
nie przychodzą mi do głowy narzędzia jak zgodnie z prawem można by ukarać takiego, ale dobrze jakby można mu postawić zarzut usiłowania zabójstwa :mur:

Beatles to samo dotyczy ww policjantki...

PostNapisane: 2 stycznia 2015, 12:18 
Zacna persona forum

renoraines napisał(a):
Cytat z tematu -Skrajna głupota, czy umiejętności czyli on board e92 M3 Wwa

Beatles napisał(a):
nie przychodzą mi do głowy narzędzia jak zgodnie z prawem można by ukarać takiego, ale dobrze jakby można mu postawić zarzut usiłowania zabójstwa :mur:

Beatles to samo dotyczy ww policjantki...

OK, ale co to zmienia, że do mnie kierujesz te słowa ;)

Na marginesie, to policjantka przegięła, ale kierowca e60 jednak dużo bardziej...

PostNapisane: 2 stycznia 2015, 13:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Kierowca od E60 jest idiotą co potwierdził w swoim tłumaczeniu, bo zasada zachowania bezpiecznego odstępu działa jeżeli hamowanie jest awaryjne, uzasadnione sytuacją na drodze, a tutaj widać na filmiku dokładnie jaka jest przyczyna zagrożenia na drodze, więc nie ma mowy o zwyczajowości domniemania winnego jadącego z tyłu jakoby nie zachował odstępu na wypadek awaryjnego hamowania jadącego przed nim.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 2 stycznia 2015, 14:21 
Forumowy terrorysta

Beatles napisał(a):
OK, ale co to zmienia, że do mnie kierujesz te słowa ;)

Na marginesie, to policjantka przegięła, ale kierowca e60 jednak dużo bardziej...

Byłeś wcześniej zniesmaczony krytykowaniem policjantki. Piszesz,że ona przegięła, więc wiesz już co mamy na myśli ;). Pozdro

PostNapisane: 2 stycznia 2015, 15:03 
Zacna persona forum

renoraines napisał(a):
Byłeś wcześniej zniesmaczony krytykowaniem policjantki.

z której z moich 3 wypowiedzi w tym temacie wynika że jestem zniesmaczony krytykowaniem policjantki?

podpowiedź 1:
nie jestem zniesmaczony krytykowaniem policjantki, tylko naginaniem rzeczywistości żeby ją zlinczować.

podpowiedź 2:
naginanie rzeczywistości to twierdzenie że policjantka:
- chciała przejechać babcię
- babcia zgodnie z przepisami szła sobie przez pasy

a że już dawno wiem o tym, że nie ma sensu niektórych osobników uczyć rozumienia i wnioskowania z tekstu pisanego, to nie mam potrzeby dalszego produkowania się :]
pozdr

PostNapisane: 2 stycznia 2015, 22:33 
Zacna persona forum

Tutaj kolejny debil bodajże na A4

Niestety takich delikwentów na drogach jest pełno...
Na szczęście Policja ukarała sprawcę.

PostNapisane: 2 stycznia 2015, 23:57 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Rider_85 napisał(a):
Tutaj kolejny debil bodajże na A4

A dokładniej dwóch siebie wartych debili.

To jeszcze lepsze, moze ktos z forum :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 3 stycznia 2015, 00:59 
Fan F1

Moje BMW: E36 Compact
Kod silnika: M43TUB19
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157698
Chyba przydałoby się jakoś zająć tą sprawą, bo te same wątki są poruszane w dwóch tematach jednocześnie :P

viewtopic.php?f=10&t=141912&start=800

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 876 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 44  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1