BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 23:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Protest Paliwowy
PostNapisane: 29 stycznia 2012, 23:15 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Kyokushin napisał(a):

Gdzie się więc pogubiłem?

W życiu...

:rotfl: Nie mogłem się powstrzymać :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 stycznia 2012, 23:20 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Idź i nie wracaj zła maro.

PostNapisane: 29 stycznia 2012, 23:28 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: M57D30
Garaż: E46 330D
Saxo 1.5 D - w tym nic się nie psuje
Przeczytalem caly watek...
Ktos napisal, ze jak paliwo drogie to mozna komunikacja...kolego zycze ci dojazdu do pracy komunikacja 50 km w jedna strone.
Ktos inny napisal, ze fajki drogie...zgadzam sie, wszyscy jaraja te przemycane.

Ja nie jestem jakim socjalista, ale w sprawach paliwa oczekuje od rzadzacych pewnej ochrony.
Jesli mam radzic sobie sam to OK dam rade. Tu jedna oczekuje mozliwosci odliczen podatkowych jak w Niemczech, Slowacji i innych eurokrainach. Poki co kolejne rzady biora z unii te prawa ktore kopia w dupe obywateli od razu, negocjuja natomiast okresy przejsciowe dla praw umozliwiajacych np odpisy vat od paliw.

Oczywiscie rzad polski ma male mozliwosci w regulowaniu cen paliw, ale nawet te co ma nie wykorzystuje.

Popieram strajk, niestety chyba tylko jakis kataklizm zmusilby rzadzacych, aby zauwazyc problem i cos zrobic w kierunku obnizenia podatku od czegokolwiek.

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 07:36 
Zacna persona forum

Garaż: bylo e39V8 e38V12 e65V8 e60
Orfeusz napisał(a):
Popieram strajk, niestety chyba tylko jakis kataklizm zmusilby rzadzacych, aby zauwazyc problem i cos zrobic w kierunku obnizenia podatku od czegokolwiek.

....jeszcze jest opcja wyslac tego goscia do sejmu ;)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 12:00 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36
Kod silnika: m42b18
Garaż: obalił się;-)
Byczus napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
Tak naprawdę to była akcja przeciwko tym, którzy mają na paliwo i tankują i nie chcą protestować a nie przeciwko politykom. Polaków boli że drugi ma kasę i tankuje a teraz bogatemu chamowi pokażemy że se nie pojedzie tylko se będzie stał w korku, bo my co nas nie stać zrobimy protest.

Taka prawda kto ucierpiał? Ci co sobie w weekend jeździli samochodami - NIKT inny, czyli Ci co mają na paliwo.

podzielam opinię w 100%

ja też ją podzielam. ale niech urzędas odbieże wypłaty 1300zł i wtedy niech tankuje żeby pojeździć cały miesiąc do pracy zapłaci za mieszkanie i wyżywi rodzine. ale jak ma 10tyś/miesiac to wszystko ma głęboko w d... :cenzura:

Ostatnio edytowano 30 stycznia 2012, 12:10 przez mechest, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 12:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36
Kod silnika: m42b18
Garaż: obalił się;-)
a druga sprawa to wszystko ma kosztować tyle co w uni a gdzie unijne zarobki polaków ???? :mad: co to w ogóle ma być za kraj nie długo na suchy chleb ludzie nie będą mieli . ważne że władzom starczy na wszystko bo aby patrzeć kiedy sobie zarobki znów podniosą :mad:

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 17:15 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 Sedan 5.0 v8
WOJNA :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly:

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 17:47 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
mechest napisał(a):
ja też ją podzielam. ale niech urzędas odbieże wypłaty 1300zł

Uwierz mi, zdecydowana większość tyle właśnie zarabia ;-)

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 19:33 

Moje BMW: e60
Kod silnika: M54b25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134731
Panowie może niektórzy z was są bogaci i stać was na lanie wachy za 8 zł, ale mnie i większości społeczeństwa w Polsce nie stać. Poza tym zżerają nas podatki nie koszty produkcji, wydobycia itd. Skoro wszystko idzie w górę niech i pensję idą w górę jak ma być wzrost to wszystkiego.

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 19:37 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Świder napisał(a):
jak ma być wzrost to wszystkiego.

Ja to bym na przykład wyższy chciał być, parę cm tylko, tak do 185 gdzieś. Gdzie mam iść protestować?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 19:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Tomek, prawdopodobnie do dziadków... Podobno takie cechy po nich się dziedziczy. Może jakieś odszkodowanie uzyskasz? ;)

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 20:09 
E34 lover

Cholera wszyscy płaczą że ich nie stać na paliwo, a większość posiada dobrej klasy BMW zazwyczaj z dużym silnikiem. Do tego w mody pakuje od groma kasy. A to fele a to skórki. Ja tam jestem szary żuczek..... mam 2 stare mondeo.... ale na wachę mam. Nie jestem zachwycony cenami paliw ale nie użalam się nad tym tylko staram się zarobić na to wszystko i zapewnić rodzinie godne życie. Nie żyję na pokaz i kredytów na stare BMW nie biorę. Kasę zarobioną inwestuję w przyszłość a nie w felgi. A 1500 zł to zarabiają gamonie albo lenie co łatwiej im narzekać niż zabrać się do roboty. Zauważam też że ludzie nie mają ambicji, nie walczą o swoje, nie rozwijają się. Jak już złapią posadę to biernie robią swoje, by się nie narobić a pensję zgarnąć. A po paru latach budzą się że są nikim i dalej gówno zarabiają, a jak mieli okazję coś zrobić to im się nie chciało. Zróbcie sobie rachunek sumienia i zamiast narzekać, weźcie się do pracy :) Bo jak nie to nigdy kuponów odcinać nie będziecie i cenę pali dalej będziecie zganiać na rząd zapominając o sobie.
Żeby nie było OT, protesty blokujące drogę są bez sensu, stracony czas, nerwy i paliwo :) A można tą niedzielę było poświęcić żonie, dzieciom, dziewczynie, rodzicom, kochankom...... :D

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 20:57 
Zacna persona forum

Kod silnika: m52tub25

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 21:41 
Częsty bywalec

Świder, Podzielan uwage Tu nie chodzi o stac czy nie stac placic za wysoka cene paliw zawsze sie znajdzie grosz na paliwo bo to jest bezcenne niestety auto rowna sie paliwo , tu bardziej chodzio obiedzanie Polaka ktorego i tak na nic nie stac , przeciez zamiast placic 6zł za paliwo mogl by placic 4 zl a te 2 zl przeznaczyc na oszczednosci czy przyjemnosci a tak sie sklada ze jezeli ktos zarobi te 1.300zł to on sam nie wie co z tym zrobic po oplatach paliwie i wiadomo zyciu nie zaoszczedzi ani grosza a nawet sporo mu zbraknie , wiec ja sie pytam ....PANIE TUSKU JAK MA ZYC POLSKIE SPOLECZENSTWO W BIEDZIE I WYZYSKU OD TEGO JESTESCIE MAM NADZIEJE ZE TO PRZECZYTA :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: Ale raczej napewno NIE :dobani: :dobani: :dobani: :dobani:

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 21:44 
Częsty bywalec

Kamil_, Jakiej klasy BMW czlowieku mowisz o autach przewaznie 14 16 letnich z wymienionymi 80% czesci na zamienniki co ty bredzisz , napisz tego posta do Tuska jakimi on klasami jezdzi , zaloze sie ze wiekszosc forumowiczow nie zarabia wiecej niz 2 tys za miesiac pracy po 50godzin :chytry: :chytry: :chytry: Zenada

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 21:50 

Garaż: Mercedes E63 AMG 514KM 2007
Audi A4 b9 2.0TFSI 252KM 2018
Kamil_ cieszymy się, że niektórym współczujesz, że muszą pracować za 1500zl :suchy: nie każdy ma tyle szczęścia i kwalifikacji, żeby pracować za 2, 2,5 albo 3tys. I wiedz, że na te Twoje "tysiąc pińcet" też ktoś się musi naza...lać, bo nikt ich za darmo nie da. U mnie w mieście nie ma pracy dla ludzi po studiach. W małych miastach szukają rzemieślników. Rozejrzyj się w około, przejrzyj ogłoszenia pracy dla ludzi po liceum ogólnokształcącym. Wymagają albo doświadczenia (którego nigdzie nabyć nie masz możliwości) albo wykształcenia (jeśli studiujesz to robią Ci problemy z wolnym weekendem na zajęcia). Pracowałem tak 3 lata, szukając swojego szczęścia w trawie nawet za 900zł, żeby mieć czym chleb posmarować. Nazywanie kogoś leniem albo gamoniem to lekkie nie halo, bo wydaje się, że Tobie w życiu parę rzeczy przyszło zbyt łatwo.

ps. nie jestem z tych narzekający

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 22:00 
Forumowicz

Kod silnika: M57D30
Garaż: E46 330D
Saxo 1.5 D - w tym nic się nie psuje
Kamil__ postaram się specjalnie dla Ciebie wytłumaczyć o co nam chodzi z tym narzekaniem (kogoś mi przypominasz....no nic, może sobie przypomnę).

Patrz: Województwo Małopolskie średnie płace (z wyłączeniem Krakowa) kształtowały się na poziomie 2,7 tys. zł brutto (zajumałem z jakiegoś GUS czy jakiegoś innego statystycznego tworu).

Teraz 2,7 brutto to jest jakieś 1950 na tzw rękę. To jest średnio, niestety nie doszukałem się mediany (spać mi się chce.)

Więc średni małopolszczanin może sobie kupić 1950 : 5,85 = 330 litrów paliwa.

No 300 litrów paliwa miesięcznie, to racja nie ma na co narzekać. Zapytaj kolegów z wysp i z niemcowni ile mogą sobie kupić paliwa za średnią pensję.

...już sobie przypomniałem: była taka postać konia z folwarku zwierzęcego Orwella. Ten koń widzisz miał zasadę: świnie cały czas go rżneły, a on mówił, że musi więcej pracować.

Pozdrawiam.

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 22:09 
Częsty bywalec

Orfeusz, :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy:

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 22:45 

Kamil_ napisał(a):
Cholera wszyscy płaczą że ich nie stać na paliwo, a większość posiada dobrej klasy BMW zazwyczaj z dużym silnikiem. Do tego w mody pakuje od groma kasy. A to fele a to skórki. Ja tam jestem szary żuczek..... mam 2 stare mondeo.... ale na wachę mam. Nie jestem zachwycony cenami paliw ale nie użalam się nad tym tylko staram się zarobić na to wszystko i zapewnić rodzinie godne życie. Nie żyję na pokaz i kredytów na stare BMW nie biorę. Kasę zarobioną inwestuję w przyszłość a nie w felgi. A 1500 zł to zarabiają gamonie albo lenie co łatwiej im narzekać niż zabrać się do roboty. Zauważam też że ludzie nie mają ambicji, nie walczą o swoje, nie rozwijają się. Jak już złapią posadę to biernie robią swoje, by się nie narobić a pensję zgarnąć. A po paru latach budzą się że są nikim i dalej gówno zarabiają, a jak mieli okazję coś zrobić to im się nie chciało. Zróbcie sobie rachunek sumienia i zamiast narzekać, weźcie się do pracy :) Bo jak nie to nigdy kuponów odcinać nie będziecie i cenę pali dalej będziecie zganiać na rząd zapominając o sobie.
Żeby nie było OT, protesty blokujące drogę są bez sensu, stracony czas, nerwy i paliwo :) A można tą niedzielę było poświęcić żonie, dzieciom, dziewczynie, rodzicom, kochankom...... :D

Czyli idac twoim trybem rozumowania jestes gamoniem i leniem i nie masz ambicji bo masz 2 stare mondeo,nie zyjesz na pokaz i nie masz kredytow.Teraz przeczytaj jeszcze raz to co napisales i idz na dwor sie przewietrzyc bo od siedzenia w domu mozg ci sie lasuje.Czytajac takie brednie jestem za aborcja naprawde.

PostNapisane: 30 stycznia 2012, 22:51 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
spider napisał(a):
Czyli idac twoim trybem rozumowania jestes gamoniem i leniem i nie masz ambicji bo masz 2 stare mondeo.

:rotfl: OWNED :rotfl:

I jeszcze będzie nam jechał że wydajemy na felgi a nie inwestujemy :D

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1