BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: ktoś przehandlował moje dane, do Orange - dla detektywów
PostNapisane: 7 lutego 2012, 10:52 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW
Kod silnika: 007
Garaż: Taki tam stary rupieć.
Kyokushin napisał(a):
'enlarge your penis 100%' :rotfl: :rotfl:

Haahahah

Miedzy innymi z tego tez powodu prosilem o zmiane nicka :ok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 lutego 2012, 10:54 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Baurer, Ciebie to z avatara rozpoznają.... :D

Dzikus napisał(a):
....ale Boogie to właśnie ten 0,01% na którego takie nakłady służb specjalnych są niczym kropla w morzu, ja mówię o zwykłych prostych ludziach jak ja

Widzisz, o to chodzi że tu żadnych nakładów nie ma. To są automaty, które istnieją. Chcesz sprawdzić dowolnego gościa - klik - masz.
Dowolny gość z ulicy ani się nie zabezpiecza specjalnie, ani świadomie nie utrudnia działania automatom, jest po prostu zbierany jako jeden z milionów.
Później ktoś wchodzi sobie w system, podaje nie wiem, nr telefonu i widzi kto go używa, gdzie chodzi, gdzie ma konto etc, gdzie pracuje, jaki zapłacił podatek, gdzie mieszka, dzym jeździ, jakie strony ogląda, czym się interesuje i kogo bzyka.

Zebranie tych informacji można zautomatyzować nie dla jednej osoby ale masowo i nie jest to jakiś wielki problem technicznie. Wkładasz kasę w system raz i później korzystasz z niego bezkosztowo.
Stworzenie systemu też nie jest problemem, bo jego moduły już istnieją, wystarczy je połaczyć i jazda.
Biorąc pod uwagę środki jakie mają służby specjalne, to stworzenie takiego systemu to pikuś finansowy, można przyjąć że na 1000000% taki system jest i tak działa.

PostNapisane: 7 lutego 2012, 11:05 
Uzależniony od forum :)

Ktoś się zarejestruje na forum, wrzuci w awatar fotkę auta z komisu, w opis jakie to auto, gdzieś napiszę o innym z przebiegiem 479tys, gdzieś zachwali trzecie auto z tego komisu, poda ten sam nick co na allegro co na picasa, ten sam mail co na facebook-u i mamy gościa, fotki, upodobania i znamy jego znajomych i wiemy dla kogo pracuje...

Dzikus, stoją na pokaz, żeby Kowalski nie wiedział ze mają dostęp z automatu. Ci co marzną nie mają kodu dostępu 5. :D

PostNapisane: 7 lutego 2012, 11:08 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Dzikus napisał(a):
To po co CBŚ wystaje tygodniami pod chatą jak kołki na tym mrozie a nie wejdą sobie w system i nie sprawdza kto i z kim kiedy i po co się spotykał??

KotSylwester napisał(a):
Dzikus, stoją na pokaz, żeby Kowalski nie wiedział ze mają dostęp z automatu. Ci co marzną nie mają kodu dostępu 5. :D

Otóż to :D
To pionki.
Później wpada FBI, przejmuje sprawę i mówią że od dawna o tym wiedzieli :rotfl:

U nas to jeszcze ciemnogród jest, fakt że szybko to się zmienia, ale w usa mają już na poważnie takiego wielkiego brata.

PostNapisane: 7 lutego 2012, 11:12 

Kyokushin, FBI też stoi na mrozie. CIA i DEA dopiero w 6 i 7 kodzie dostępu mogą mieć to przez operatora po kodzie a poziom 9 i 10 mają w laptopie i komórce.

PostNapisane: 7 lutego 2012, 11:13 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
CIA i DEA dopiero w 6 i 7 kodzie dostępu mogą mieć to przez operatora po kodzie a poziom 9 i 10 mają w laptopie i komórce.

Radek. "Najlepsze kasztany są na placu Pigalle" ;)

PostNapisane: 7 lutego 2012, 11:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: BMW
Kod silnika: 007
Garaż: Taki tam stary rupieć.
Niestety ale wszystko co pisze Kyokushin to prawda :/. Jak byla np. afera z agentem Tomkiem - jak wyszlo na jaw to caly internet byl przepelniony zdjeciami jego facjaty. Jakos 2 dni pozniej nie bylo zadnego! PODKRESLAM! Zadnego! zdjecia w internecie :). Teraz sprawa ucichal, facet stal sie celebryta i wyglada to inaczej:).

PostNapisane: 7 lutego 2012, 12:00 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Bauer napisał(a):
jak wyszlo na jaw to caly internet byl przepelniony zdjeciami jego facjaty. Jakos 2 dni pozniej nie bylo zadnego! PODKRESLAM! Zadnego! zdjecia w internecie

Cholera, ktos mi podkradł pomysł jak stworzyć globalną korporacje i zarabiać miliardy, myślałem że to jeszcze nie istnieje :rotfl:

Rozumiem, że pamietaci dane sprzed kilku miesięcy którejś z komisji europejskich, o ilości podłuchów telefonicznych w Polsce ?
Okazało się że w roku ubiegłym w UK które jest tyglem muzułmanów, hindusów, jest kupa niebzepiecznego elementu terrorystycznego służby mające uprawnienia korzystały z podłuchu telefonu (i czegoś jeszcze bodajże) 200 tys razy.
W Polsce zaś gdzie mamy jednolite kulturowo społeczeństwo, nie ma takich potencjalnych ognisk do obsweracji jak na wyspach a Polske odwiedza znikoma ilość turystów w porównaniu do UK - nawet tranzytowo, polskie służby używały narządzi inwigilacji ponad milion razy !!! 1 000 000
Pytanie jest, w stosunku do czego, kogo ? Co oni robią ?
Gdyby sprawa wyszła 5 lat temu to by była medialna po prostu rzeź, paru dziennikarzy myślę by wyemigrowało zrzekając się obywatelstwa itp....
A tymczasem jak makiem zasiał

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 7 lutego 2012, 12:01 

Moje BMW: e91
Boogie napisał(a):
No nic, dowiedziałem sie czego chciałem, nie zamierzam kometować przedszkolackich tekstów co poniektórych którzy mają szczęście życ w totalnej błogości i nieświadomości.

Mam tylko nadzieje, że zawsze znajdzie sie pare osób które zainteresują sie wolnością jednostki nieco szerzej niż własne koryto i sracz w obejściu, nawet za tych, co zza koryta nie chcą niczego zobaczyć

heh. z mojego punktu widzenia to ty jesteś śmieszny.

nie pasuje ci to wyprowadź się w bieszczady. jest tam kilku pustelników. podobno im sms nie przchodzą

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

PostNapisane: 7 lutego 2012, 12:29 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Boogie napisał(a):
Gdyby sprawa wyszła 5 lat temu to by była medialna po prostu rzeź, paru dziennikarzy myślę by wyemigrowało zrzekając się obywatelstwa itp....
A tymczasem jak makiem zasiał

Kiedy to właśnie 5 lat temu było z tym najwięcej zamieszania i to ówczesne władze nie kryły się ze swoją manią kontroli i prześladowania wszystkiego i wszystkich.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 7 lutego 2012, 12:38 
Pytanie:

wczoraj dzwonił facet. Rozmowa wyglądała mniej więcej tak- oczywiście nagrywali ją:

Facet: Czy zgadza się pan na przesyłanie dokumentów - opisów umów itd. - drogą elektroniczną?
Ja: Tak.
Facet: Czy zgadza się pan na wykorzystywanie pana adresu mailowego do celów marketingowych wewnątrz firmy?
Ja: Nie.
Facet: Czy zgadza się pan na wykorzystywanie pana adresu mailowego do celów marketingowych poza firmą?
Ja: Nie, tym bardziej nie.
Facet: Aha, czyli zgadza się pan na wykorzystywanie e-maila do celów marketingowych wewnątrz firmy, a poza firmą nie, czy tak?

Pytanie brzmi- czy facet jest głupi (bo słyszał wyraźnie, nie ma opcji o niedosłyszeniu), czy to manipulacja, że niby, że powtarza, co mówiłem, ale zmienia delikatnie i pyta o potwierdzenie - i wówczas miałby nagranie, że potwierdziłem, a że wykorzystują, to tak łatwo bym się nie dowiedział przecież? Hmmm...

Wiem, że szukam teraz znów teorii spiskowych, ale zaczęło mnie to zastanawiać? Czy kolejny teleinteligent, czy siła wielkich korporacji :rotfl:

PostNapisane: 7 lutego 2012, 12:40 

Fryderyk, skoro się zgodziłeś to przesłania umowy mailem... Ja mam kilka adresów mailowych ktore odbieram w jednej skryznce. Jak sie np. chce zalogować na jakies dziwne forum, daje nowy nick, nowy mail...

PostNapisane: 7 lutego 2012, 12:50 
Administrator

Fryderyk napisał(a):
Pytanie brzmi- czy facet jest głupi (bo słyszał wyraźnie, nie ma opcji o niedosłyszeniu), czy to manipulacja, że niby, że powtarza, co mówiłem, ale zmienia delikatnie i pyta o potwierdzenie - i wówczas miałby nagranie, że potwierdziłem, a że wykorzystują, to tak łatwo bym się nie dowiedział przecież? Hmmm...

to NLP. Liczył że odpowiesz tak :rotfl: :rotfl:

Ostatnio dzwoni do żony gość z Orange.
W skrócie to wygładało tak "mamy dla pani promocje, laptop internet, cośtam", zona się pyta 'aha, ale ile to kosztuje?' to gość 'że promocja, laptop bezpłatnie', żona 'ale ten internet?'... "a to tyle i tyle, to na jaki adres wysyłać paczkę?". Żona na to że ona nie chce żandej paczki, na nic się nie zgodziła, nie chce tej oferty i nie zamierza jej mieć... gośc że 'tylko dla niej, musi się TERAZ zdecydować'
A ile osób się nabierze?

PostNapisane: 7 lutego 2012, 12:59 

hehe ja tam mam Ps3 z play za 1zł i jestem zadowolony ;)

PostNapisane: 7 lutego 2012, 17:25 
Specjalista

e34 540i '94
darcyn napisał(a):
heh. z mojego punktu widzenia to ty jesteś śmieszny.

wiem wiem, i tak być musi, bo po prostu część wiedzy nigdy nie powinna być dostępna dla mas, sam to popieram, i jeśli kiedyś będę miał na to czynny wpływ, to również będę tak robił :rotfl:

Tomek napisał(a):
Kiedy to właśnie 5 lat temu było z tym najwięcej zamieszania i to ówczesne władze nie kryły się ze swoją manią kontroli i prześladowania wszystkiego i wszystkich.

Nie nie Tomek, Ty właśnie dokładnie mówisz o robieniu rwetesu przez dziennikarzynów z zamykaniem sie w klatce itp. Racja że oni mówili itp. chwalili się, jednak jak widać na zasadzie, krowa która dużo ryczy.....
Ale to właśnie któraś z komisji UE zauważyła w rocznych raportach o aktywności służb w zakresie środków inwigilacji, że zanotowano bardzo duży wzrost ich użycia w Polsce, a przy okazji padły liczby i porównania do populacji mieszkającej w UK, dwa razy wyższej nieomal niż w Polsce, gdzie pięć razy mniej razy służby używały niejawnych technik inwigilacji elektronicznej.....

PostNapisane: 7 lutego 2012, 17:33 

Kod silnika: BCY+
Bauer napisał(a):
Kyokushin napisał(a):
'enlarge your penis 100%' :rotfl: :rotfl:

Haahahah

Miedzy innymi z tego tez powodu prosilem o zmiane nicka :ok:

zDeterminowany :hyhy:

Czyli kto sprzedał te dane? Bo jakoś ten wątek stracił wątek.

PostNapisane: 7 lutego 2012, 17:37 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Boogie napisał(a):
że zanotowano bardzo duży wzrost ich użycia w Polsce

Cytuj:
Polak jest najbardziej inwigilowanym obywatelem UE - uważa Naczelna Rada Adwokacka. Dlatego postuluje pilną zmianę prawa dot. przechowywania danych telekomunikacyjnych, m.in. bilingów. W zeszłym roku służby pytały o nie 1,3 mln razy. To najwięcej w Unii.

http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiado ... 32693.html
a to dane rządowe za ten sam rok
Cytuj:
Z dokumentu wynika, że w 2010 r. wszystkie uprawnione organy (policja i pozostałe służby) skierowały wnioski o zarządzenie kontroli i utrwalanie rozmów lub wnioski o zarządzenie kontroli operacyjnej łącznie wobec 6723 osób. Wobec 6453 osób sąd zarządził kontrolę i utrwalanie rozmów lub kontrolę operacyjną. Odmówił tego wobec około 1 procenta osób - 52. Wobec 218 osób zgody na wnioski o kontrolę operacyjną nie wyraził prokurator - wynika z informacji Seremeta.W środę Jamrogowicz tłumaczył senatorom, że podana w dokumencie liczba określa, ile osób było objętych kontrolą. - Ale samych wniosków było więcej, bo mogło być np. tak, że jedna osoba używała więcej niż jednego numeru telefonu - wyjaśnił

http://www.polskatimes.pl/artykul/42926 ... l?cookie=1
dlaczego się różnią????
ano dlatego ze w tym "milionowym" inwigilowaniu ludnosci cywilnej bylo
Cytuj:
Według KE w 2010 r. zanotowano 1,3 mln zapytań dot. danych abonentów, wykazów połączeń (bilingów) oraz informacji o lokalizacji telefonów komórkowych, czyli również ich użytkowników

tak się rodzą legendy....albo Nowe Świeckie Tradycje :rotfl:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 7 lutego 2012, 17:58 
Specjalista

e34 540i '94
beny. napisał(a):
Czyli kto sprzedał te dane? Bo jakoś ten wątek stracił wątek.

Sprzedał może i bank, ale dane to za dużo powiedziane myśle.. to chyba było tak jak tu piszecie na zasadzie numer + miast (dzielnica)

becek napisał(a):
Według KE w 2010 r. zanotowano 1,3 mln zapytań dot. danych abonentów, wykazów połączeń (bilingów) oraz informacji o lokalizacji telefonów komórkowych, czyli również ich użytkowników

Ok Becek
ale chyba nikt dla sportu nie brał sobie billingów w tym 1,3 mln razy i nie robił z nich wykładziny w garażu ??
Są przeciez oprogramowania do kojarzenia numerów w bilingach w połączeniu z danymi retencyjnymi (lokalizacja).
To nie podsłuch, ale jakby nie było inwigilacja - a raczej namierzanie kontaktów i umiejscowienia osobnika.

I jednak faktem jest, że nikt tego w Europie (?!) tak często jak w Polsce nie robi....

PostNapisane: 7 lutego 2012, 18:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Boogie napisał(a):
że nikt tego w Europie (?!) tak często jak w Polsce nie robi....
trzeba by porównać co oznacza w "europie" sprawdzenie np bilingu
poza tym myślę ze w tej liczbie zawierają się wielokrotnie te same zapytania
bo na logikę dziennie by składano 3500 wniosków i tak dzień w dzień przez cały rok

TOTALNA BZDURA

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 7 lutego 2012, 18:53 

Tak jak z tymi unikalnymi odwiedzinami danej www. Chwyt marketingowy że niby tylu użytkowników. Ciekawe z ilu IP ja pisałem posty na forum od czasu rejestracji :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1