BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Rzucanie palenia:)
PostNapisane: 16 maja 2012, 15:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: Mitsubishi Galant
Kod silnika: 4G63
Odświeżam,

chciałem się zapytać palaczy obecnych i byłych czy korzystali może z takich tabletek jak "zyban" lub "Champix".

Pytam bo mój ojczulek wrócił od lekarza bo chce rzucić palenie po xx latach :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: i kogoś opinia zawsze mile widziana.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 maja 2012, 20:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
słonecznik :cisza:

Tabletki jeszcze bardziej ryją wątrobe niż papierosy, dlatego nie warto zażywać jakichkolwiek tabletek.

ew. Tabaka :) też zaspokaja na jakiś czas głód nikotynowy :)

PostNapisane: 16 maja 2012, 20:19 
Uzależniony od forum :)

Jak tam, rzucający? Już Wam się znudziło, czy jeszcze nie zapaliliście papieroska?

PostNapisane: 16 maja 2012, 20:23 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 525iaT, E46 325
Kod silnika: M54B25
Zyban i champix to chyba leki psychoaktywne więc ostrożnie,doczytaj.
Ja polecam Tabex.
Już dwa lata z hakiem bez faja :cwaniak:

i tylko 10kg+ :piwo:

E46 323i --> SPRZEDANY

E36 316i Compact --> SPRZEDANY

E36 320i Coupe --> SPRZEDANY

PostNapisane: 16 maja 2012, 23:07 
Forumowicz

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43
A ja polecam silną wole i nic więcej. Bez fai 4 lata i żyje :hyhy:

PostNapisane: 16 maja 2012, 23:19 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 316i Compact
Kod silnika: M43TUB19
Kuba318i napisał(a):
polecam silną wole

x2

dodatkowo po rzuceniu pijący - unikać browarów(piwko lubi papieroski i odwrotnie) i ogólnie ostrej
naj :cenzura: ki.
Ja już 4 lata bez petów, jestem na etapie że zapach dymu fajek mnie drażni, wręcz czuje ostry wstręt.

PostNapisane: 16 maja 2012, 23:28 
Zacna persona forum

też to tłumacze mojemu tacie ale niestety wie swoje,

te tabletki co podałem to przepisał lekarz, chciałem podpytać czy ktoś stosował i jakie efekty.

PostNapisane: 16 maja 2012, 23:33 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Ja sobie tam podpalam :P Ale u mnie to norma :P

PostNapisane: 18 maja 2012, 12:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
StreetFire7 napisał(a):

x2 :hyhy: :hyhy: :hyhy:

ale niezbyt często, po prost jak mam ochotę i zapale i spokój - bez ciśnienia jakoś do tego podchodzę :)

PostNapisane: 18 maja 2012, 17:00 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320d
Kod silnika: M47
Owad napisał(a):
StreetFire7 napisał(a):

x2 :hyhy: :hyhy: :hyhy:

ale niezbyt często, po prost jak mam ochotę i zapale i spokój - bez ciśnienia jakoś do tego podchodzę :)

jak wyżej , nie palacy nalogowo od 6 miechow w tym 2 miechy absolutnie bez petow a teraz okazyjnie jak najdzie 1 papierosek na miesiac. Odnośnie tabletek i e-papierosów to myślę że są po to żeby zarabiac na palaczach którzy i tak nie rzucą palenia.

PostNapisane: 18 maja 2012, 18:20 
nie pale od pażdziernika 2011 :) nie brałem tabletek ,sretek itp
przytyłem 5,6kg,,na łakocie ma sie większą chęć.
Nie pale bo szkoda na to kasy,zdrowia -to główne powody rzucenia ( i żona też mnie nakłaniała) :serce:

PostNapisane: 18 maja 2012, 18:39 
Fan F1

Moje BMW: e36 328i
Kod silnika: M52B28
nie paliłem 6 miesięcy co się równa 1800 w kieszeni :) ostatnio czasem zapale:/ bo kobieta, mimo tabletek i też 5 miesięcy bez faja, znów zaczeła:/ ale paczki nadal nie kupiłem, więc nadal oszczędzam:) kupiłem wypaśny rower za to i chudne bo troszke przybralem, więc jeszcze większa motywacja bo rowerem po fajce trudno przejechać 50 km;P

PostNapisane: 21 maja 2012, 18:31 
Forumowicz

Moje BMW: e91 320d
Kod silnika: --
kurcze nawet nigdy nie próbowałem rzucić, może teraz bym chciał...ale....to chyba przez to że nie chce przybrać na wadze bo dużo już z niej zszedłem ( było 115 jest 85) a widzę po znajomych co rzucali że nie oszczędzali lodówki :) ograniczyłem ilość ale podpalam dalej...i chyba tak przynajmniej na chwilę obecną zostanie.

PostNapisane: 21 maja 2012, 19:02 
Zacna persona forum

jeśli obawiasz się że będziesz wpieprzać po odstawieniu fajek (co w 99,9% tak jest) to żadna wymówka dla mnie. Wcale nie musisz przestawać jeść, tylko trzeba robić to umiejętnie i z głową nie wyłączając jakiegoś wysiłku fizycznego z "diety"

PostNapisane: 21 maja 2012, 19:20 
Forumowicz

gms napisał(a):
jeśli obawiasz się że będziesz wpieprzać po odstawieniu fajek (co w 99,9% tak jest) to żadna wymówka dla mnie. Wcale nie musisz przestawać jeść, tylko trzeba robić to umiejętnie i z głową nie wyłączając jakiegoś wysiłku fizycznego z "diety"

na diecie jestem jakieś 2 lata :) najpierw niskowęglowodanowa teraz liczenie kalorii 1500 na dzień w 5 posiłkach, więc raczej to robię umiejętnie ;) do tego basen i ćwiczenie brzucha...a mam dużą tendencje to tycia udało mi się w 2 lata zrzucić 35 kg i nie chce raczej wrócić do poprzedniej wagi....oczywiście masz racje...człowiek uzależniony zawsze będzie szukał wymówki...

PostNapisane: 21 maja 2012, 20:12 
Zacna persona forum

marcinsk, no to jak masz dietę to tylko działać. Jak będziesz miał pakmana to wcinaj grejfruta (bardzo mała kaloryczność), albo żywność o niskim indeksie glikemicznym i będzie gitara ;)

PostNapisane: 21 maja 2012, 20:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 320i Coupe
Kod silnika: M50B20
a może przeliczcie sobie ile jeżdżenia Waszą ulubioną beemką będzie, to Was może bardziej zmotywuje :D albo co moglibyście w niej wymienić ;)

PostNapisane: 22 maja 2012, 06:24 
Forumowicz

coraz więcej myślę o rzuceniu palenia więc jeszcze trochę i na pewno spróbuje :)

PostNapisane: 22 maja 2012, 09:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Ja nie miałem peta w zębach 14 miechów i nic nie przytyłem, waga jak pokazywała tak pokazuje prawie to samo, różnica do 2kg w jedną lub drugą. Więc sie tak nie spinajcie że od razu będzie atak na lodówe. Nie każdy będzie tył, a warto spróbować rzucić pety. :)

PostNapisane: 1 czerwca 2012, 22:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 535D
Kod silnika: M57X
Paliłem 30 lat. Paka mocnych fajek dziennie. Jak jednych już nie mogłem zmieniałem na inne. Rzucałem dziesiątki razy ale gówno mam nie silną wolę. Nie potrafiłem i już. Momentalnie sam siebie oszukiwałem po decyzji nie pale. Rekord przez 30 lat to 4 dni nie palenia. Nawet przeziębiony jarałem jak lokomotywa. Ciężki przypadek nie uleczalny jestem i już. W 2010 roku kumpel ze śląska napisał mi że kupił elektryka i tym się wspomaga. Nie jarał już około 30 dni w tym czasie analogów. Mając o tym zerowe pojęcie kupiłem polecony zestaw i 23 grudnia 2010 roku od południa jak przyszła paczka nie pociągnąłem nawet raz analoga. Początek był super tak z tydzień, później już tylko gorzej. I tak było ze trzy miesiące. Chińszczyzna e-fajek jest do bani i to cała przyczyna. Ale kiedy człowiek mało zorientowany w tym temacie przetrwa trudny pierwszy okres i zbierze więcej informacji, rzucenie fajek to tylko formalność. Gdy ktoś to wyłoży na początku jak się za to zabrać jest praktycznie bezstresowe przejście i w konsekwencji od upodobań jaranie albo ograniczanie stopniowe i zaprzestanie i elektryków po jakimś czasie . Ja w tej chwili wyleczyłem się całkiem z analogów i praktycznie nie musiał bym już elektyka pociągać. Potrafię cały dzień nie palić go i nie ma mam, żadnego ciągu do palenia. Ale potrafię do kawki przy kompie w dalszym ciągu sobie smacznego dymka z elektyka puścić, choć to jest symboliczne na tą chwilę jeśli chodzi o ilość. Jest dość duże forum o elektrykach

http://www.papierosyforum.pl/viewforum.php?f=266

tylko ciężko się przebić o doczytać o co tak naprawdę chodzi. Jednak jak ktoś jest zatwardziałym palaczem i che rzucić fajki naprawdę, mogę podpowiedzieć w elementarnym skrócie jak się do tego zabrać w razie zainteresowania. Warunek jest jeden niezmienny. Trzeba chcieć przestać palić i to musi wychodzić z psychiki człowieka. E-fajka nie smakuje tak jak analog. Porównał bym to bardziej do wszelkiego bukietu smaków zależnie od upodobań i liquidu, jednak moc e-fajki można dobrać tak, że na porządnym sprzęcie ma kopa jak analog.

I taka puenta na koniec. Osobiście czuję się świetnie, zapomniałem co to kaszel, czuję wyraźnie wszelkie zapachy i smaki. Nie dusze się po 10 przebytych schodach. Wagę utrzymuje na poziomie jak paliłem. Bilans finansowy też jest ciekawy. Nie pale na dzisiaj 526 dni x 12 zeta więc 6312 pln na dzisiaj. Jakieś 500 zeta wydałem na e-palenie w tym czasie. Te 6 koła bym zapłacił defakto akcyzy przez ten czas bo koszt produkcji fajek jest znikomy :). Działa na wyobraźnię przynajmniej u mnie jak diabli.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1