BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 08:34 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
KotSylwester napisał(a):
Hehehe, myślę że to świetny temat. Genialnie pokazuje jak można w dyskusji nie mając argumentów/dowodów napierać na swoją rację. A kto się sprzeciwia ma "przedszkolny poziom".

Tak trzymać

ja tez tak mysle Kocie- bo Ty argumentow nie masz zadnych- Bog nie istnieje, bo nikt go dotad nie złapał za noge- to zdaje sie jedyny. Do tego dowiedziałem sie,ze boską sprawą były dinozaury i migreny :ok: i to jest oczywiscie powazna rozmowa :rotfl:

KotSylwester napisał(a):
Nawet teraz jak napiszesz na forum BMW-Sport że Boga i Chrystusa nie ma możesz się narazić i wysłuchać obelg

a co dopiero mozesz wysłuchac, jesli napiszesz na forum bmw-sport, ze oni istnieją :rotfl:
KotSylwester napisał(a):
Frank, co dziwnego jest że ludzie mieli potrzebe wiary?

nie zrozumiałes- pytałem , dlaczego na roznych kontynentach, wszyscy doszli do tych samych tudziez bardzo podobnych teorii....ah, zapomniałem o Tobie :rotfl:
racja , nie wszyscy :rotfl:
KotSylwester napisał(a):
Nie ma konkretnych dowodów/argumentów na to że Bóg istnieje - jedynie są to domysły no i kto go stworzył? I dlaczego jest taki okrutny że pozwala na afganistan, 11 września, I, II Wojnę światową, gwałty, rozboje, okaleczenia, choroby? Bo istnieje Szatan? Równie silny jak Bóg, dlatego nie może go Bóg zlikwidować? A może nadstawia drugi policzek? A może Bóg go stworzył?

Nie ma tez konkretnych dowodow/argumentow na to ,ze nie istnieje...A opowiesci o okrucienstwie są dziecinne.. :) moze ma jeszcze przeprowadzac dzieci przez ulice, zeby nikt nie wpadł pod samochod...ponoc stworzył ludzi na swoje podobienstwo i pozostawił im wolną wole...I kto mowił o Szatanie ? Nie wierzysz w Boga w Szatana tak? ciekawe..
KotSylwester napisał(a):
Panowie:
Fizyka, chemia, biologia.

chyba najpierw była matematyka :rotfl: noo dodajmy jeszcze w-f, geografie , wos i godzine wychowawczą :rotfl:

Cytuj:
Kiedyś zaćmienie słońca też tłumaczono karą Boską - identyczna dyskusja WTEDY może była jak teraz: Nie umiesz udowodnić jak dochodzi do zaćmienia- to Bóg.

poczytałbys troche, to wiedziałbys, ze Sumerowie znali zagadke zacmien na duzo wczesniej, zanim Egipcjanie zaczeli straszyc niewiernych tym zjawiskiem ;) ale przeciez do dzis przebiegli chciwcy wykorzystują wiarę i głupotę innych- patrz Radio MAryja .

Za 10 lat moze przybyc ekipa nawracajaca siłą do wiary w Rydzyka- i czego to dowodzi? Z wiarą w Boga nie ma to nic wspolnego. A ze wsrod ludzi byli i są tacy , ktorzy na wszystkim chcą zarobic , to inna sprawa.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 08:47 
Specjalista

Ooooo....jaki fajny temat :zdziwko:

Kto Nas stworzył i skąd jesteśmy ??
....a kim jesteśmy i co robimy.....prawo dziedziczenia w genach
....czyż nie próbujemy podpić inne planety, dla ratowania własnego gatunku ??

...aaaaa....no i tworzyć......bo już nie wystarczy przecież naturalny sposób ??

to tyle :P

narazie...tyle ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 08:52 
Administrator

robertbmw napisał(a):
....czyż nie próbujemy podpić inne planety, dla ratowania własnego gatunku ??

...aaaaa....no i tworzyć......bo już nie wystarczy przecież naturalny sposób ??

tylko ktos musiał ten łancuszek zacząc...no i skad sie wział ten, kto zaczął.. :zakrecony:

Przy kazdym wierzeniu, teorii -dochodzimy do tego pytania i ja wcale nie zaprzeczam,ze ono jest.

Zauwazyłem natomiast ostatnimi czasy ,ze nie wierzenie w BOga jest COOL i TRENDY, natomiast Ci co wierzą, to mohery i ciemnogrodzianie ;)

Ostatnio edytowano 28 września 2007, 08:55 przez Frank, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 08:55 
Uzależniony od forum :)

Frank, nie zrozumiałeś

Czy ja powiedziałem że fizyka chema czy biologia były pierwsze? Może nie zrozumiałeś mojego posta, pisałem o tym że te nauki wiele zagadek wyjaśniły, np cud poczęcia, układ słoneczny, istnienie bakterii...

Frank napisał(a):
Cytat:
Kiedyś zaćmienie słońca też tłumaczono karą Boską - identyczna dyskusja WTEDY może była jak teraz: Nie umiesz udowodnić jak dochodzi do zaćmienia- to Bóg.

poczytałbys troche, to wiedziałbys, ze Sumerowie znali zagadke zacmien na duzo wczesniej, zanim Egipcjanie zaczeli straszyc niewiernych tym zjawiskiem ale przeciez do dzis przebiegli chciwcy wykorzystują wiarę i głupotę innych- patrz Radio MAryja .

Świetna uwaga. Podobnie jak Sumerowie tak i naukowcy wiedzą o wielkim wybuchu, a wieni nadal wierzą że to boskie stworzenie w 7 dni. :D W końcu Radio Maryja opiera się na religii i wierze w Boga

To się nazywa samobój.

Rozumiem że badania węglem c14 są również bzdurą, dinozaury i ewolucja też :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 09:03 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Frank, nie zrozumiałeś

Czy ja powiedziałem że fizyka chema czy biologia były pierwsze? Może nie zrozumiałeś mojego posta, pisałem o tym że te nauki wiele zagadek wyjaśniły, np cud poczęcia, układ słoneczny, istnienie bakterii...

owszem zrozumiałem, ale zeby owe nauki mogły powstac, najpierw skorzystano z cudów matematyki, dlatego smiesznym mi sie wydało ,ze nie zaczałes od niej...

I nie kwestionuje absolutnie zdobyczy nauki i techniki - w tym wzgledzie zdaje sie nadal mnie nie rozumiesz :)
KotSylwester napisał(a):
Świetna uwaga. Podobnie jak Sumerowie tak i naukowcy wiedzą o wielkim wybuchu, a wieni nadal wierzą że to boskie stworzenie w 7 dni.

To się nazywa samobój.

Jak zwykle bełkoczesz , usiłujac uczynic Twego rozmowce idiotą. To samo robiłes z Bagorem przy okazji kazdego tematu.
Po 1 - nic mi nie wiadomo,aby źródła Akadyjskie/ Sumeryjskie wspominały o wielkim wybuchu.
Po 2 - Naukowcy nam wspołczesni od dłuzszego czasu snują takie teorie, nie mogąc jednak przeskoczyc pytania- skad wzieło się to co wybuchło.

Po 3- pisałem juz wczesniej ,ze zarowno Nowy jak i Stary Testament traktuje z DUZYM przymruzeniem oka i osobiscie nie wierze w boskie stworzenie swiata w 7 dni. Nie mieszaj wszystkiego do jednego worka. Ale rozumiem ,ze nie mozna wierzyc w Boga, nie wierząc jednoczesnie w arke noego i to co pisali LUDZIE, zajeci w miedzyczasie naukowym poznaniem swiata.

Tak Kocie, to sie nazywa samobój.

KotSylwester napisał(a):
Rozumiem że badania węglem c14 są również bzdurą, dinozaury i ewolucja też

Zle rozumiesz. Jak zwykle. Nigdzie tego nie napisałem. Co nie zmienia faktu,ze badania C14 są nieprecyzyjne, a teorie o wyginieciu dinozaurów oraz ewolucji mają jak dotąd powazne luki i ludzie nauki sprzeczają sie mniej lub bardziej konstruktywnie, ktora z teorii jest tą prawdziwą.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 09:26 

hehehehehehe :rotfl: :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 09:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
KotSylwester napisał(a):

Świetna uwaga. Podobnie jak Sumerowie tak i naukowcy wiedzą o wielkim wybuchu, a wieni nadal wierzą że to boskie stworzenie w 7 dni.

........trochę niedopracowana jest nasza wiara......

"stary i o to chodzi!" jak w tym dowcipie z Jezusem;-)

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 09:36 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
hehehehehehe

:zdziwko: :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 09:51 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
W sumie to jesteśmy okrążeni świeckim podejściem do kwestii stworzenia.
Kiedyś na kablówce zobaczylem taki film "inwazja pogan".
Myślalem ze to bedzie jakis film w sensie rozterek nad zepsuciem ludzie etc.
Ale byl to program przedstawiajacy odkrycia naukowe odnosnie stworzenia i ewolucji.
Dowiedzialem sie przy okazji ze istnieje duza liczba naukowcow ktorzy konkretnie, podkreslam - operujac konkretami- podważają teorie ewolucji.

Co wiecej, swego czasu 80 (!) amerykanskich noblistów zlożylo oficjalny protest odnośnie nauczania w szkole teorii ewolucji, w tym Fermi i inni. Nazwisk nie pamietam, ale jak ktoś zainteresowany to wygrzenie szczegoy.

Co do istnienie Boga, jest wciąż sprawa która nie ma rozwiązania poza boskim.
Powstanie życia w ogóle.
Czyli jaka sila spowodowala ze aminokwasow powstala cos, co mialo zdolnosc zycia, rozmnazania, interakcji z otoczeniem.
Naukowcy stworzyli tzw. prazupe, czyli mieszanine kwasow i bialek, z ktorej powinno sie wziac zycie, jednak nic takiego nie powstalo samo z siebie.
Samorzutne powstanie zycia nie istnieje.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 10:00 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
KotSylwester napisał(a):
Frank, W końcu Radio Maryja opiera się na religii i wierze w Boga

radio maryja opiera sie na wykorzystywaniu wiary i religi, ale raczej nie w Boga tylko w ojca dyrektora.

ja nie wierze ale nie wiem z jakiego powodu mialbym przekonywac wierzacych do tego by nie wierzyli.. tak jak ich wiara jest ich wewnetrzna sprawa, tak moje nie wiara jest moja sprawa.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 10:31 

Ja nie mam zamiaru nikogo nakłaniać do nie wiary....

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 10:47 
Frank napisał(a):
Po 2 - Naukowcy nam wspołczesni od dłuzszego czasu snują takie teorie, nie mogąc jednak przeskoczyc pytania- skad wzieło się to co wybuchło.

ja z innej strony... właśnie to pytanie mnie najbardziej nurtuje...

bardzo ciekawa i interesująca jest teoria strun...

http://tenthdimension.com/

bardzo mnie to ciekawi, kiedyś mam nadzieję, że znajdę więcej czasu na zajęcie się tym. najciekawsze, że to, co opisuje świat, czyli np. matematyka, fizyka, chemia, filozofia, topologia wszystko łączy się w całość... jest ze sobą powiązane... to jest strasznie ciekawe nie sądzicie?

no i żadna z tych nauk nie wyklucza Boga... tą sferą nie bardzo zajmuje się nauka.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 11:55 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
bog najpierw stworzyl czarna dziure, potem gwiazy, stwierdzil ze wokol jednej zrobi pare platet niezdatnych do zycia oprocz jednej nazwanej przez nas ziemia (nie wiem czy z jego polecenia i w jakim jezyku). jeszcze nie mial pomyslu na zycie jakie moze powstac wiec stworzyl jednokomorkowce, stwierdzil ze dalej nuda, wiec sprawil ze one zaczely sie rozwijac i w koncu powstaly dinozaury, ale one tez mu nie odowiadaly wiec pacnol nas meteorem i dinozaury wiginely. potem stworzyl adama i ewe i byl zadowlony dopuki ewa jablka nie zerwala, wtedy rozlozyl rece i stwierdzil radzcie sobie sami, sami sie wybijiecie i wyniszczycie. i teraz tak patrzy na nas i ma najlepszy kanala rozrywkowy, z jednej strony sie smieje hehe wirzycie nie w to co trzeba, do piekla z wami, a z drugiej wierzycie ale nie tak jak trzeba do czyscca z wami. aaa i jeszcze sie zastanawia kto jego stworzyl, moze nasz bog ma tez swojego boga stworce.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 12:25 

GP-T1000 napisał(a):
moze nasz bog ma tez swojego boga stworce.
:hyhy:
Boogie napisał(a):
swego czasu 80 (!) amerykanskich noblistów
to nic nie znaczy bo przecierz nobla można dostac nie majć nic wspolnego z nauką np. naprzykład teorie naukowe takiego wałesy raczej za wiele warte by nie były...
pozatym udowadnienie tak odległych w szasiezdarzeń nie jest sprawą oczywista i wile kwesti jest poprostu interpretacją , całkiem możliwe że niektórekwesti są niezgodne z rzeczywistosiąale całokształ jednak tak
Frank napisał(a):
a tez tak mysle Kocie- bo Ty argumentow nie masz zadnych- Bog nie istnieje, bo nikt go dotad nie złapał za noge
niesety Ty równierz niemasz bo to że istnieje takie wierzenie nie jest żadnym argumentem.... nawet jakby było to wtedy nalerzało by przyjąć że to Allach jest owym bogiem bo ma najwięcej wyznawców ( o ile mnie pamięc niemyli)

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 12:36 

GP-T1000, zapomianles o tym ze dal nam szanse 2 tys lat temu.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 12:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Ukasz napisał(a):
naprzykład teorie naukowe takiego wałesy raczej za wiele warte by nie były...

duze prawdopodobienstwo ze w tych 80 sa sami tacy jak on :) ale ona ma nowa teorie, ze szatan jest w postaci blizniakow :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 12:45 
Administrator

Ukasz napisał(a):
niesety Ty równierz niemasz bo to że istnieje takie wierzenie nie jest żadnym argumentem....

sorry ale do czego zmierzasz ? Od zarania dziejów ludzie wierzą w bogów/bóstwa/ BOga i to ,ze nie da sie udowodnic ich istnienia nie oznacza ,ze ich nie ma. Kto tu kogo kwestionuje ? JEsli kwestionujesz fakt istnienia mózgu w czaszce np pana Leppera, to musisz to najpierw udowodnic. To tak samo jak z UFO i duchami. Są, czy ich nie ma ? Jak moge zakwestionowac istnienie UFO czy duchów, jesli nie moge tego udowodnic ?

Rożnica miedzy wiarą a nauką jest prosta- mozna w cos wierzyc nie posiadawszy dowodów, a naukowo rzecz biorąc bez dowodów nie mozna uwierzyć w nic. Jednak naukowe podejscie ma słaby punkt- zeby cos wykluczyc rowniez trzeba miec na to dowody...bo poki co ateisci , scjentolodzy odrzucają Boga na tej samej zasadzie, na ktorej chrzescijanie go przyjmują...na zasadzie WIARY = " wierzę w to,ze nie ma Boga " .
Chyba,ze są jakies nowe dowody w tej sprawie, to chetnie sie zapoznam.

Ukasz napisał(a):
... nawet jakby było to wtedy nalerzało by przyjąć że to Allach jest owym bogiem bo ma najwięcej wyznawców ( o ile mnie pamięc niemyli

Nie wazne jak jest okreslany, chodzi o koncepcję istnienia STwórcy, siły ostatecznej...
poza tym pamiec Cie myli, Islam jest drugą co do wielkosci pod wzgledem liczby wyznawców religią....

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 13:16 

Frank, wierzysz w duchy ? :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 13:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
GP-T1000 napisał(a):
dopuki ewa jablka nie zerwala,

....to nie było jabłko lecz OWOC bliżej nieokreslony. Jabłko pojawiło się tylko jako odzwierciedlenie samego owocu. Bo co mieli malować renesansiści?:-)

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2007, 13:28 

Frank napisał(a):
JEsli kwestionujesz fakt istnienia mózgu w czaszce np pana Leppera
siłą rzeczy coś tam jest może mało rozwinięty ale jest ;)
GP-T1000 napisał(a):
ale ona ma nowa teorie, ze szatan jest w postaci blizniakow
i w ten sposób nasz były pan prezydent piersza mądra rzecz powiedział :rotfl:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=26102#26102 - nowe zdjĂŞcia w galeri

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1