KotSylwester napisał(a):
Hehehe, myślę że to świetny temat. Genialnie pokazuje jak można w dyskusji nie mając argumentów/dowodów napierać na swoją rację. A kto się sprzeciwia ma "przedszkolny poziom".
Tak trzymać
ja tez tak mysle Kocie- bo Ty argumentow nie masz zadnych- Bog nie istnieje, bo nikt go dotad nie złapał za noge- to zdaje sie jedyny. Do tego dowiedziałem sie,ze boską sprawą były dinozaury i migreny

i to jest oczywiscie powazna rozmowa
KotSylwester napisał(a):
Nawet teraz jak napiszesz na forum BMW-Sport że Boga i Chrystusa nie ma możesz się narazić i wysłuchać obelg
a co dopiero mozesz wysłuchac, jesli napiszesz na forum bmw-sport, ze oni istnieją
KotSylwester napisał(a):
Frank, co dziwnego jest że ludzie mieli potrzebe wiary?
nie zrozumiałes- pytałem , dlaczego na roznych kontynentach, wszyscy doszli do tych samych tudziez bardzo podobnych teorii....ah, zapomniałem o Tobie
racja , nie wszyscy
KotSylwester napisał(a):
Nie ma konkretnych dowodów/argumentów na to że Bóg istnieje - jedynie są to domysły no i kto go stworzył? I dlaczego jest taki okrutny że pozwala na afganistan, 11 września, I, II Wojnę światową, gwałty, rozboje, okaleczenia, choroby? Bo istnieje Szatan? Równie silny jak Bóg, dlatego nie może go Bóg zlikwidować? A może nadstawia drugi policzek? A może Bóg go stworzył?
Nie ma tez konkretnych dowodow/argumentow na to ,ze nie istnieje...A opowiesci o okrucienstwie są dziecinne..

moze ma jeszcze przeprowadzac dzieci przez ulice, zeby nikt nie wpadł pod samochod...ponoc stworzył ludzi na swoje podobienstwo i pozostawił im wolną wole...I kto mowił o Szatanie ? Nie wierzysz w Boga w Szatana tak? ciekawe..
KotSylwester napisał(a):
Panowie:
Fizyka, chemia, biologia.
chyba najpierw była matematyka

noo dodajmy jeszcze w-f, geografie , wos i godzine wychowawczą
Cytuj:
Kiedyś zaćmienie słońca też tłumaczono karą Boską - identyczna dyskusja WTEDY może była jak teraz: Nie umiesz udowodnić jak dochodzi do zaćmienia- to Bóg.
poczytałbys troche, to wiedziałbys, ze Sumerowie znali zagadke zacmien na duzo wczesniej, zanim Egipcjanie zaczeli straszyc niewiernych tym zjawiskiem

ale przeciez do dzis przebiegli chciwcy wykorzystują wiarę i głupotę innych- patrz Radio MAryja .
Za 10 lat moze przybyc ekipa nawracajaca siłą do wiary w Rydzyka- i czego to dowodzi? Z wiarą w Boga nie ma to nic wspolnego. A ze wsrod ludzi byli i są tacy , ktorzy na wszystkim chcą zarobic , to inna sprawa.