quote="DoReK"]T i to co tu robia Ci dwaj kierowcy uwazam za sluszne a to dlatego, ze w Polsce nie wiemy co to jazda na suwak !! trabia na CB prawy pas idzie to i tak polowa kierowcow osobowek majacych CB pcha sie do konca lewym co nie jest fair wobec ludzi czekajacych na prawym pasie. Wszystko fajnie przeciez moglby dalej podjechac ta ciezarowka lewym pasem ale zauwazcie dlaczego nikt na tym filmiku nie zjechal z prawego pasa i nie pojechal lewym do konca ?? bo wie, ze lewy pas bedzie zablokowany, sam osobiscie jezdzac robilem tak pare razy gdy remonotowali Gierkówke, mogli mowic debil ale ja i tak wiedzialem, ze w ten sposob to wszystko pojdzie sprawniej mozecie linczowac hehe[/quote]
Gratuluję, po prostu genialny tok rozumowania. Zabawne, że 2. części 1. zdania, jakbyś nawiązywał, że jazda na suwak jest okay, ale ponieważ nie każdy zna to, to lepiej, żeby wszyscy nie znali... hmmm
Jak na lewym pasie jest pusto, nie fair jest nim jechać do końca, bo ten z prawej stoi - KTO TEMU Z PRAWEJ BRONI ZJECHAĆ NA LEWY PAS I JECHAĆ JAK BIAŁY CZŁOWIEK?
Rozumiem, że jak np. wszyscy ludzie dookoła wpadną na pomysł zbiorowego samobójstwa, to też rozumiem, że muszę to zrobić, bo ktoś, kto umarł, byłby pokrzywdzony, że ja też się nie zabiłem, a tkwię w takiej samej biedzie...
MichcioManiak napisał(a):
a chętnie bym poznał tego gościa co wyhamował to czerwone volvo ;]
każda osobówka sobie nadgoni, bo może jechać i nawet 300km/h... ale duży tylko 92, góra 95. zależy jak ustawiona odcinka...
więc o co ten szał ? o to że dwa duże stoją obok siebie ? ilu z Was wjedzie na suwak? 10ciu?
głupi temat, głupia sprawa.
...blokowanie cwaniaków, którzy zasuwają poboczem, albo inne takie cuda, jak przed wahadełkiem wjazd na przeciwny pas ruchu i kombinowanie - to rozumiem.
....ale nigdy nie zrozumiem, jak można być takim totalnym bezmózgiem i blokować pas ruchu, który jest sprawny i po to jest, żeby go używać.
Skoro to takie fajne, to niech mi cholera durni ludzie, którzy tak robią oddadzą moje pieniądze, które oddaje m.in. na budowanie dróg, które mają więcej, niż jeden pas.
Jeśli chodzi o kierowców TIRów, to niektórych z nich jestem w stanie zrozumieć, że oni nie mogą tego zrozumieć - żeby zrobić C+E nie trzeba mieć matury. Ba, nawet podstawówki.
to jest po prostu
PORAŻAJĄCECytuj:
parti i wszystko w temacie, klocicie sie, ze nie powinien blokować pasa ale co powinien zrobić kierowca widząc znak, ze za ile tam metrow jest zwezenie ?? zjechac na pas ktory bedzie wolny i jechac razem ze wszystkimi, a jesli kierowca z ciezarowki nie zablokowalby pasa to stalby jeszcze dluzej, bo doszedl by pelen pas z jego lewej strony. Ludzie przedewszystkim nie czytaja znakow bo i tak ich ktos wpusci na koncu zwezki !!
Nie no po prostu dalej

używaj czasem szarych komórek. Tyle pisania i nic do Ciebie nie dociera.
Przepisy i zasada mówi jasno dlaczego, jak nie potrafisz tego sobie wyobrazić dlaczego, to zapytaj, może sam porobię Ci rysunki dlaczego to jest dobre. Na tym filmie ewidentnie widać, że tak rozumujący debile doprowadzają prawie do wypadku!!!
CO TO MA DO RZECZY ILE ZWĘŻENIE, JAK PRZEPIS MÓWI JASNO kiedy ma zjechać....
Nie wiem, po prostu nie rozumiem, jak jakikolwiek lekarz może podpisać świstek, że tak ograniczeni ludzie mogą przystąpić do kierowania pojazdami...