BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Czy jestes za rozmieszczeniem tarcz antyrakietowych w Polsce
Nie 68%  68%  [ 27 ]
Tak 33%  33%  [ 13 ]
Liczba głosów : 40
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 02:31 
Specjalista

Cytuj:
Moskwa zaś kolego byla oblegana przez NIemców w zimie 1941-42.

Oblegana, ale nie pokonana, więc nie powtarzaj tego samego......nie tylko Ty jesteś obeznanym
Cytuj:
Twoja mama mówila o glupku

A właśnie, że nie....miała na myśli idiotę, co ma swoje pozytywne konsekwencje
Cytuj:
Swój - obcy, to podstawowe ludzkie odczucie przy indetyfikacji wzajemnej ludzi.

Zaczynasz wreszcie jarzyć.....szkoda tylko że jak neon.
Jak obca jest Nam europa, to tym bardziej ameryka.
Cytuj:
NIemcom nie trzeba nic wytykać, ale przypominać nie pozwalajać na matactwa historyczne, i pamiętać o tym do czego ten naród jest zdolny.

Masz jakieś obiekcje, że Niemcy mogliby zmienić zapisy historyczne ??
Ty naprawdę jesteś antyall.......szkoda, że na gniewie za przeszłość starasz się budować przyszłość, co jeszcze bardziej oziębiłoby relacje pomiędzy krajami.
Całe szczęście, że PiS odszedł od władzy, który swoim proamerykańskim zapatrzeniem dostał zaparcia po bokach......brzmi jak pierwiastkowanie
Cytuj:
Doradź to paru mocarstwom, pewnie Cie posluchają.

I ciebie także.....nawet z bronią jądrową, będziemy mieli g.....do gadania.
Cytuj:
Na tym kończe temat.

Całe szczęście......bo już się podekscytowałeś a to i tak do niczego nie doprowadzi.....bynajmniej w twoim interpretowaniu.
Cytuj:
Na wnioski tu postawione nie odpowiedzialeś, i nie odpowiesz, nie jesteś w stanie.

Cały czas odpowiadam i daję do zrozumienia: tarczy antyrakietowej mówię NIE i to samo tyczy się broni atomowej.
Ważniejszą dla ciebie staje się kwestia obronna kraju, przed potencjalnym najeźdżcą z przeszłości aniżeli zastanowienie się nad możliwościami pozyskiwania tańszej energii. Gdybyś trochę poczytał, to wiedziałbyś, że to właśnie elektrownie jądrowe są "ściemą" dla zasobów jądrowych. Z każdej elektrowni pozyskiwany jest pluton, z nadwyżką którego nie ma co zbytnio zrobić. Ale twój cel jest oczywisty.
W.Brytania, Francja i przypuszczalnie Niemcy posiadają broń jądrową i nikt z tego powodu się nie chwali.
Cytuj:
Nadajesz sie na paplanine, ale nie na konkretną dyskusję.

I za to Cię "Kocham" :P
Kłaniam się nisko, pod same paplanisko

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 03:11 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
" Cytat:
Zainteresuj sie lepiej, dlaczego Armia czerwona czekala aż Powstanie Warszawskie się wykrwawi, zamist zainterweniować i wyzwolić.

Oczywiście.....i doczekali się wreszcie momentu, aż Niemcy wkroczyli na terytorium Rosji......dużo nie brakowało, aby i Moskwa padła.....warto było czekać
W podzięce dostali Nasze terytoria....taktycznie rozegrane bardzo dobrze. "

Normalnie socjalista, pluń, a on powie że deszcz pada...

Kolego, powyżej cytat, Twój, w odpowiedzi na mój zarzut, jak to Sowieci nas wyzwalali czekając aż sie powstanie Warszawskie wykrwawi.
Stwierdzasz że czekali, aż sie doczekali Niemców :rotfl:
To był właśnie sarkazm.....
W tym okresie to Niemcy byli w odwrocie, a front sukcesywnie sie cofal na Zachód.
Sowieci od ponad roku parli na Zachód, przystawając aż się W-wa wykrwawi, bo wtedy bylo im latwiej komunizm u nas wprowadzać.
Mam rozumieć, że wtedy z góry zakładano o przyszłości Naszych terytoriów w Twoim rozumowaniu ??
Trzeba być nieźle bezczelnym, żeby gadając glupoty, jeszcze o nich jeszcze polemizować.
Poczytaj najpierw troche, to pogadamy.
Co teraz planują z Nami robić ??.....Twoim tokiem myślenia wyprzedzają Nas w taktycznym planowaniu......jaką obecnie intrygę szykują przeciwko Nam.

Większość Twoich wywodów obalilem bez trudu. Więc o czym tu w ogóle mowa.
Nie uderz się w futrynę drzwiową.....w najlepszym przypadku nabijesz sobie guza
To że jesteś przeciwny broni A, to wiem.
Tyle że nie potrafisz podać żadnego argumentu w dowodzie.
Nawet zauważylem, że nie potrafileś wymienić, dopóki ja nie wymienilem, które kraje sa w posiadaniu broni atomowej....
Myślisz, że jesteś bardziej błyskotliwy od innych.....inni również posiadają internet i dojście do informacji nie stanowi żadnych problemów. Nie ująłem tego co oczywiste w kontekście doinformowania Ciebie, lecz przedstawienia braku strategii z faktu posiadania broni atomowej
Ja podalem przyklady z dnia dzisiejszego, czemu kraje mające broń jądrową mają lepszą pozycję, niż inne.
Trzeba najpierw osiągnąć dobrą pozycję, a później przymierzać się do tworzenia broni nuklearnej. Każdy kraj rozpoczynał ten schemat od elektrowni jądrowej a dopiero później osiągano broń jądrową.......Oczywiście Ty jesteś wywrotowcem i w sposób wręcz bezczelny zamierzasz dyskutować o posiadaniu samej broni.
Ty zaprzeczasz, a nawet ie wiesz dokladnie o jakich krajach mówimy :wstyd:
W przeciwieństwie do Ciebie nie potrzebuję aktualizować swojej wiedzy na bieżąco
Lubie tropić glupotę więc :

[quote="robertbmw"]
Ważniejszą dla ciebie staje się kwestia obronna kraju, przed potencjalnym najeźdżcą z przeszłości aniżeli zastanowienie się nad możliwościami pozyskiwania tańszej energii.
[quote]

Piękna bezsensowna zmiana tematu :)
Kwestia taniej energi?
Ogniwa paliwowe.
I całe szczęście, że jest inne źródło pozyskiwania energii od budowy reaktorów jądrowych.....nie łatwo byłoby tak owe u Nas umiejscowić
[quote="robertbmw"]
Gdybyś trochę poczytał, to wiedziałbyś, że to właśnie elektrownie jądrowe są "ściemą" dla zasobów jądrowych.

Z każdej elektrowni pozyskiwany jest pluton, z nadwyżką którego nie ma co zbytnio zrobić. Ale twój cel jest oczywisty.
[quote]

Nobel kolego masz w zasięgu ręki.
Mam nadzieje że wybaczą mi czytający, bo to co robie, to kopanie leżącego :)
Plutonu kolego nie uzyskasz w żadnej elektrowni.
Pluton nie jest odpadem, bo jest produktem przetworzenia Uranu.
I oczywiście pozostaje po oczyszczeniu uranu w szklance wody ?? :rotfl:
Poczytaj troszku.....

http://pl.wikipedia.org/wiki/Reaktor_j%C4%85drowy
Nie ma elektrowni jądrowej bez reaktora jądrowego.
Z żadnej elektrowni atomowej nie uzyskasz materialu do produckji bomby atomowej.
Chyba że zrobisz to co Żydzi w Dimonie.

Kolejny przyklad Twojej "wiedzy" która ma podpierać argumentacje.

[quote="robertbmw"]
W.Brytania, Francja i przypuszczalnie Niemcy posiadają broń jądrową i nikt z tego powodu się nie chwali.
[quote]

Kolejny rodzyneczek :)
A jak wytlumaczysz próby atomowe organizowane pare lat temu przez Francje na atolu Mururoa z udzialem kamer( w sumie ponad 200 prób !)
Anglicy prawie 50 razy odpalali na próbę bombe A.
I znowu interpretujesz w niewłaściwy sposób......miałem na myśli brak odnoszenia się do tych krajów z większym respektem z racji posiadania przez nich strategicznego argumentu w postaci posiadania broni atomowej, do czego usilnie Ty dążysz w umacnianiu strategicznej pozycji Polski.
Niemcy nie mają broni atomowej.
Ma ją za to RPA.
Dzięki Tobie wiem, że jesteśmy za murzynami......szkoda tylko, że jest wiele innych kwestii przemawiających za tym.
Gramy dalej ? Jaką kolejną glupotę palnie RObert ?
Czekaj dalej......
A w między czasie zapoznaj się z kilkoma wytycznymi z protokołu porozumienia, które musiałbyś naruszyć pod kątem własnych ideologicznych wywodów.
http://www.lex.com.pl/serwis/du/2007/1096.htm
......i wiele innych porozumień, które bez trudu znajdziesz w internecie......korzystaj z niego.
I pomyśl o konsekwencjach tego w racjonalny sposób w Naszym przypadku, a nie opierając się przykładami innych krajów do których Nam jeszcze daleko.
Widać, że nie jesteś pragmatykiem, lecz bujasz w przestrzeni kosmicznej.
Obudź się.....to już nie są lata wojenne i po wojenne a socjalizm zakończył się w 89 roku

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Ostatnio edytowano 17 lutego 2008, 12:47 przez Boogie, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 03:37 
Specjalista

Widzisz....tak bardzo się zapędziłeś, że nie potrafisz nawet normalnie zacytować fragmentów.....naprawdę się podekscytowałeś.
Gdy będziesz dokonywał korekty wypowiedzi zadbaj o odświeżenie swoich cytatów w kontekscie przebiegu całej dyskusji krok po kroku, analizując moje odpowiedzi do Twoich w których się odnoszę, a nie które wyrywam z kontekstu. Jesteś inteligentny więc powinieneś umieć odróżnić sarkazm od istoty treści i czytaj proszę ze zrozumieniem, bo "przypuszczalnie" starasz się niedostrzegać zależności w czytanych zdaniach.
Tak się widzisz rozpędziłeś.....mam nadzieję, że cię nie zdenerwowałem......wierz mi, nie było to celowe zamierzenie z mojej strony.

Ja w polemikę już niezamierzam się wciągnąć.....mam problemy z biodrem i trudno jest mi się zniżać.....może to od dźwigania mydła :hyhy: :wstyd:

Pozwolę sobie jednak trzymać na Tobie oko, bo się zapomniałem, że jestem modem, a Ty bardzo mi przypomniałeś swoim stylem jednego z błyskotliwych userów, którego obecnie dażę większym szacunkiem niżeli ciebie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 18:53 
Specjalista

e34 540i '94
Zakończenie dysuty z mojej strony.

Podczas niej przeczytalem tu wiele bezczelnych uszczypliwosci, pokrętnych - pseudosprytnych zmian temetów, plytkich dygresji.

W sumie nie doczekalem sie na konkretną próbę odparowania moich wniosków.
Stwierdzilem - że kraje posiadające broń atomową w swoim arsenale są w lepszej pozycji, niż kraje jej nie posiadające.
Dodatkowo kraje ją posiadające, blokują innym dostęp do niej. Czysty Franiszkanizm :) wiedzą jak niedobrze mieć broń A i z troski o innych blokują technologie....
Powyższy sarkazm jest ekstrapolacją tryby rozumowania ROberta.

Chcialem podsumować, już troche poza tą mierną dyskusją, że Polska zawsze zjandowala się miedzy mlotem i kowadlem - miedzy mocarstwem i wiecznym agresorem.
Dlatego musimy myśleć proakcyjnie, nie reakcyjnie - czyli wtedy, kiedy coś sie juz stanie.
Wsteczność kolegi w jego myśleniu wręcz idealnie pokazuje ten przyklad:

Ja: "W tym okresie to Niemcy byli w odwrocie, a front sukcesywnie sie cofal na Zachód. Sowieci od ponad roku parli na Zachód, przystawając aż się W-wa wykrwawi, bo wtedy bylo im latwiej komunizm u nas wprowadzać. "
Robert: "Mam rozumieć, że wtedy z góry zakładano o przyszłości Naszych terytoriów w Twoim rozumowaniu ?? "

D O K Ł A D N I E !!
Myśl polityczno strategiczna jest i byla stale obecne w dzialaniach naszych sąsiadów.
To my popelniamy wielki grzech mierząc swoją marną miarą innych.
Ja osobiście widzę, i wnioskuje, również czytam, skladając sobie w calość, trendy postępowań naszych najgorźniejszych sąsiadów.
Nie chce mi sie tu pisać, uczyć, lepiej zrobić to samemu.
Jednak każdy kraj zaczynając wojnę planuje do przodu co będzie po wojnie.
Temat ten jest tak oczywisty dla kogoś nawet troche interesującego się historią, że aż żenujące jest o tym sie rozpisywać.
Sikorski - zginąl na 99% z rąk Brytyjczyków, dlaczego, zapraszam do poczytania.

Robert: "Co teraz planują z Nami robić ??.....Twoim tokiem myślenia wyprzedzają Nas w taktycznym planowaniu......jaką obecnie intrygę szykują przeciwko Nam. "

Nie intryge ( kolejny sofizmat ).
Skąd to cholerne przekonanie że teraz świat sie już nie zmienia, że jest jakieś stauts quo ?
Skąd taka próżność, by siebie, teraźniejszość, traktować jako postać skończoną w sensie rozwoju, przemian ???
Nic nie stoi w miejscu !

Nie jestem geniuszem, nie posiadam zdolności przewidywania wypadków i dziejów świata.
Drażni mnie tylko, kiedy zastępy plytko myślących na silę wszytskim wmawiają stabilizacje iniezmienność.
Nic takiego nie ma. Zerknijmy na dzieje ostatnich 200 lat, jak wiele sie dzialo....

Jedyne co moge powiedzieć, to to, że Niemcy nas wykupują.
Z tego tak na prawdę śmieją sie inne kraje, że w Polsce nie ma polskiego banku, kiedy tu przyjeżdżają.
Rosja - trzbeba być totalnym ślepcem by nie widzieć ostatnicj wydarzeń z próbą przjecia calego sektora energetycznego przez PAŃSTWOWE firmy energetyczne z ROSJI.
Nie prywatne, a PAŃSTWOWE !
Co to oznacza ? biznes ???
A ostatnia afera, wyciszona jakoś, z umową PGNIGu z rosyjską mafią.
Umowa na dostawy do Polski gazu na pare mld PLN podpisano z firmą zarejestrowaną 3 dni wczesniej na węgierskiej wiosce na dwóch żuli i aktorkę.
Pomijam już kwestie agentury rosyjskiej w polskich wladzach.
I co to ma nuby być ?
Dzialania zmierzające do przejęcia kontroli nad polskim państwem.

Robert bredzisz bez końca.
Co ma do rzeczy kolejność wydarzeń w uzyskaniu broni atomowej, w świetle tych rozważań.
Ta rozmowa przypomina mi spieranie się ze szkolnym gówniarzem...
Czekam tylko, jak napiszesz że obudowy bomb atomowych są nieekologiczne.

Ekologie wtrąconą na zasadzie tańca pijanego odpuścileś, kwestie rozwalenia Rosji poprzez zniszczenie stolicy też.
Teraz jeszcze bzdura, że państwa będące mocarstwami atomowymi nie wykorzystują swej pozycji :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Czlowieku, może nie oglądasz ziemskiej telewizji, sprawdź lepiej :rotfl:

Socjalizm sie zakońćzyl w 1989 ?
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Piękny ten protokól z linku, kraje nie posiadające broni A, podpisują że nie będą jej rozpstrzestrzeniać. Euro gniot :)
Jest jeszcze takich pare. Gnioty nic nie dające, ani nie ustalające żadnej strategii. :wstyd:

W sumie na tym kończe, bo jeśli ktoś twierdzi że NIE WIDAĆ przewagi pozycji krajów z bronią A, to w sumie cala dyskusja byla jak gadanie ze ślepym o kolorach.
NIe jesteś dla mnie stroną do rzeczowej dyskusji strategicznej.
Koniec nauki.

Klaniam się poniżej biodra za uznanie mojej inteligencji, a w ramach uszczypliwości przypominam sobie pewne chińskie przyslowie : nie ma większej obelgi, niż kiedy glupcy nas chwalą ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 19:07 
Specjalista

Skończyłeś ??? :rotfl:
Dajesz popis....nie ma co :hyhy:

Powodzenia we własnych przekonaniach :P

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2008, 14:22 
Specjalista

e34 540i '94
Jakie macie Panowie opinie w temacie tarcz, na bazie tego co teraz robi Rosja ?

Ja dotychczas nie miałem zdania, za mało wiedzy i nie chciałem czegos sobie pomyśleć konkretnie, ale teraz chyba mam jasność....

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2008, 16:53 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Boogie napisał(a):
Jakie macie Panowie opinie w temacie tarcz, na bazie tego co teraz robi Rosja ?

Ja dotychczas nie miałem zdania, za mało wiedzy i nie chciałem czegos sobie pomyśleć konkretnie, ale teraz chyba mam jasność....

Jak jakiś czas temu rozmawiałem ze swoim dziadkiem na temat tarczy który swoje w wojsku odsłużył i orientuje się bardzo dobrze co się dzieje w polityce to śmiał się ze mnie że wierzę w to że tarcza jest na terrorystów z Zatoki Perskiej. On mówił że przecież to wszytsko jest szykowane na Rosję z czego z kolei ja się śmiałem :) Jak widac po tym co się teraz dzieje Rosjanom dalej śni się powrót do wielkiego ZSRR :/

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2008, 20:54 

Bobby_Valentino napisał(a):
śmiał się ze mnie że wierzę w to że tarcza jest na terrorystów z Zatoki Perskiej. On mówił że przecież to wszytsko jest szykowane na Rosję

no pewnie że na Rosję, przecież muzułmańscy terroryści nie krzyczą na tą tarczę tylko Rosjanie :| Niby jest już dawno po zimnej wojnie ale USA jak i Rosja wolą się zabezpieczyć na zapas, w razie czego. Sam w telewizji słyszałem wypowiedź jakiegoś rosyjskiego polityka, że "oni maja takie rakiety, że i tarcza nie pomoże"

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2008, 21:13 
Cytuj:
że "oni maja takie rakiety, że i tarcza nie pomoże"

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ZOBA JAKIE CWANIAKI!! :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2008, 21:40 
Forumowicz

Moim nic nieznaczącym zdaniem tarcza nie powinna być u nas budowana.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2008, 21:41 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
a moze zamiast zastanawiac sie co zrobic z problemem zimnej wojny i agresywnej polityki naszych kochanych wybawców z 1939 r. , ktos znajdzie sposob, zeby skłócic Chiny i Rosje ? :rotfl: problemy same sie rozwiazą, najwyzej przybedzie pare kraterów.

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2008, 21:46 

Frank napisał(a):
zeby skłócic Chiny i Rosje ? :rotfl:

nie da rady, teraz są dobrymi ziomkami:

http://wyborcza.pl/1,76842,5477117,Rosj ... zykom.html

http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34199,351924.html

Tytuł:
PostNapisane: 11 sierpnia 2008, 22:26 
Specjalista

e34 540i '94
Bobby_Valentino napisał(a):
rozmawiałem ze swoim dziadkiem na temat tarczy ........ja się śmiałem

z dziadka śmiać sie nie należy, swoje przeżył i pewnie poznaje się na tym co dzieje - jak widać.

Frank napisał(a):
ktos znajdzie sposob, zeby skłócic Chiny i Rosje

Dobry pomysł hehe, też sobie o pomyślałem żeby wykorzystać obecną sytuację .....
Sposób prosty jest - w tym momencie wszyscy sportowcy świata, prócz chińskich, powinni przerwać nagle udział w igrzyskach.
Igrzysk klapa totalna .....
Jako powód podać działania wojenne Rosji, która nie uszanowała klimatu olimpiady - a kiedyś było tak, że podczas olimpiady wojny były zakazne.
Wkurzenie Chin gwarantowane hehe

Sposób prosty, pokojowy, ale zbyt prosty....
Cała ta chałastra olimpijska patrzy już tylko na kase, a ludzie są zbyt znieczuleni i zbyt pochłonięci sobą i swoimi sukcesami, żeby poświęcić te sukcesy dla innych.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1