BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 17:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 17:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Poniekąd, ale nie do końca. Długo by dyskutować, skoro nie robimy masowych najazdów na muzea, gdzie normą jest ekspozycja ludzkich szczątków, tutaj również nie poowinniśmy podnosić alarmu. Nawet tutaj tym bardziej, gdyż faktycznie są walory naukowe, mniejsze lub większe, dla mniejszego, czy szerszego grona, ale są.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 17:34 
Kyokushin napisał(a):
Upadek z 12 piętra boli czy nie?

Na pytanie albo się odpowiada, albo odmiawia się odpowiedzi, natomiast nie odpowiada się pytaniem na pytanie. To po pierwsze. Zwłaszcza tak głupim pytaniem z tymi piętrami :wstyd:

Miałem to olać i już sobie darować, ale co oznacza "Fryderyk wyszedł z Akademika?" Nie mierz ludzi swoją miarą, to może Ty ciągle tylko dom-praca-forum-dom-praca-forum :ok:

Potem napisałeś "ooo jatka fajnie na pewno Ci się podobała" - zupełnie jakbym poszedł tam zafascynowany śmiercią, z taką drwiną, jak zwykle. Nie, nie jestem zafascynowany śmiercią, ani tego typu rzeczami.

Dalej.

W szkole na biologii oglądałeś żaby bądź inne rzeczy w formalinie. To też prawdziwe eksponaty. Nie rozumiesz co to jest uczyć się czegoś na czymś sztucznym, a mieć zobaczyć coś, co jest prawdziwa. Nie zrozumiesz, bo Twoja wyobraźnia widocznie nie potrafi tak działać. Zupełnie inaczej, jeśli widzisz coś, co jest prawdziwe, tak działa ludzki umysł, że na replice- tylko tak sobie o patrzy, a ori, to ori- bardziej dochodzi do człowieka to, co widzi.

Krolik_Bugs napisał(a):
martwi ludzie ktorzy sa wystawiani w celach zarobkowych. :dobani:

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Średniowiecze panowie. Po pierwsze, ja jestem na studiach dziennych- nie w celach zarobkowych, ale państwowe instytucje wydają książki, z których się uczę i muszę za nie też płacić :wstyd:

Gratuluje podejścia. Idźcie do sklepu, weźcie książkę z anatomii, albo historii, czy matematyki, a jak ekspedientka zażąda pieniędzy za książkę, to nawyzywajcie jakie to chamskie robić książkę i pieniądze za nią żądać, że dla pieniędzy napisana, a nie dla pogłębiania wiedzy :wstyd:

W jakim Wy świecie żyjecie? Wg. tego co przeczytałem, te osoby wyraziły zgodę na to. Przyczyniły się do tego, że możesz Ty i ja zobaczyć jak to jest naprawdę, co jak wygląda. Z resztą. Jak poznawano jak zbudowany jest człowiek? W podobny sposób. Tak to już jest.

Najlepiej w 1. poście Radka jest opisane, zgadzam się, wystawa nie jest niepoprawna moralnie, po kolei pokazane jest całe ciało człowieka, nie ma żadnej sztuki, tylko jak w książce- rozdział po rozdziale. Widząc piłkarza również 1. wrażenie moje "o damm it" jednak tam, na miejscu, człowiek widzi co innego. Widzi piłkarza w trakcie kopania, jak zatrzymać czas i zobaczyć jak się dzieje. Człowiek, przynajmniej ja kroiłem myślowo siebie i nad sobą się zastanawiałem i nad swoim zdrowiem.

Kyo, napisałeś:
Cytuj:
eżeli dzięki tej wystawie ktoś miałby posunąć naukę na przód, tak, aby człowiekowi żyło się lepiej to nie mam nic przeciwko, natomiast wszyscy wiemy że tak nie jest - wystawa ma wywołać szum który ma zarobić kasę

I taki jest skutek, przynajmniej mi to ta wystawa dała, z innymi znajomymi, z którymi rozmawiałem i też tam byli- podobnie. Nikt nie mówił o moralności, tylko o biologii. Sztuki tam nie ma, a jest jedynie nauka. Wstęp do muzeum- zawsze prawie zawsze kosztuje. Książki kosztują, studia, wszystko. Nie ma podstaw, żeby tą wystawę określać "ma wywołać kontrowersje, zgorszenie większe, niż muzeum lokomotyw na Warszawie Głównej. Ale Ty tego Andrzeju nie możesz wiedzieć, bo nie byłeś i nie widziałeś. ALE jednak lepiej wiesz od tych co byli :ok:

Ale okay, rozumiem, możesz mieć inne zdanie na ten temat bla bla bla, tak samo jak dla mnie lpg to profanacja, jednak nie mówię "ej, Ty czy Ty- bezcześcisz BMW"- jego sprawa czemu zakłada instalację, ja tego robić nie będę. Tak samo Ty nie zarzucaj mi w dobrze wiesz jaki sposób, że pociąga i fascynuje mnie śmierć, cierpienie itd.

Kyokushin, spójrzmy prawdzie w oczy.

Nie widziałeś tej wystawy, a najwięcej krzyczysz w tym temacie :ok:

No i koniecznie Twoje posty muszą być na wierzchu. Ile Ty masz lat? :wstyd:

Z mojej strony koniec, zaczynam rozumieć jak się Boogie czuł i chyba też tak jak on- dlatego zaczynam może troszkę przeginać.

...albo to jest po prostu UHUHA UHUHA POLSKAAA :wstyd: :wstyd: :wstyd: i średniowieczne myślenie.

Peace!

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 17:44 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Fryderyk napisał(a):
Na pytanie albo się odpowiada, albo odmiawia się odpowiedzi, natomiast nie odpowiada się pytaniem na pytanie. To po pierwsze. Zwłaszcza tak głupim pytaniem z tymi piętrami

Ty sobie możesz tak uważać. Ja Ci nie odpowiadam natomiast się pytam.
Głupich pytań nie ma, są głupie odpowiedzi (patrz cytat).

Fryderyk napisał(a):
No i koniecznie Twoje posty muszą być na wierzchu. Ile Ty masz lat?

Więcej od Ciebie :) Powiem więcej, zawsze będę miał więcej (na chwilę obecną niemal 30%więcej) :)
Zastanów się teraz na którym etapie Ty jesteś.
Nie potrafisz nawet dyskutować tylko zaczynasz wycinać z wycieczką osobistą i słabym sloganem 'ile masz lat'.
Także, wyjdź ponownie z domu, może tym razem do teatru, wystawa w kwestii odchamienia, jak widać mogła nie przynieść rezultatu jakiego oczekiwałeś.

Używasz argumentu o średniowieczu - wymyśl własny, wszak intelYgentną jesteś personą a nie małpuj po mnie :) Bo nijak potrafisz to odnieść do kontekstu.

Wystawy zwłok nie mam ochoty oglądać, nie czuję tego dreszczyku co ty :)

Natomiast powiedz, czy upadek z 12 piętra boli?

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 18:03 
Kyokushin napisał(a):
Nie potrafisz nawet dyskutować tylko zaczynasz wycinać z wycieczką osobistą i słabym sloganem 'ile masz lat'.

Nauczyłem się od Ciebie. Zawsze to Ty wypominasz, żebym zaczął myśleć, pytając "ile masz lat", ciekaw byłem reakcji :) Więcej masz ode mnie, więc tym bardziej powinieneś lepszy poziom dyskusji prezentować.

Cytuj:
Wystawy zwłok nie mam ochoty oglądać, nie czuję tego dreszczyku co ty :)

Widzisz, to jest ten poziom.

Kyokushin napisał(a):
wszak intelYgentną jesteś personą a nie małpuj po mnie :) Bo nijak potrafisz to odnieść do kontekstu.

Znów zaczynasz te Twoje "słynne gierki kyo". Ja jestem jednak o tyle głupi, że zawsze się dam wplątać z Tobą w takie potyczki.

Ale okay, dość. Ja napisałem co sądzę o tej konkretnie wystawie i tyle starczy.
Komentowanie czegoś w obszerny sposób, o czym się nie ma pojęcia- również wyraziłem swoje zdanie o takich komentatorach.

Kyokushin napisał(a):
Natomiast powiedz, czy upadek z 12 piętra boli?

Za stary jestem na ciągnięcie kolejnej głupiej potyczki przez 10 stron i "scen" na linii admin-mod. Na innych forach się z nas jak zwykle śmieją, nasi koledzy na pewno też.

Możesz zamknąć temat, albo dalej mi pojechać (i postawiłbym kasę, że tak będzie- w wysublimowany sposób :) ), jak uważasz, ja już tutaj nie mam więcej do powiedzenia, pass.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 18:05 
Cytuj:
Także, wyjdź ponownie z domu, może tym razem do teatru, wystawa w kwestii odchamienia, jak widać mogła nie przynieść rezultatu jakiego oczekiwałeś.

Ostatnio to zauważyłem, Jak zwykle jak ja odpisuje, Ty ZAWSZE edytujesz temat, żeby coś dopisać, czego zwykle od razu albo nie zauważę i nie skomentuję :)

Sprytne to :]

Ja na to nigdy nie wpadłem :) Re5pect!

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 18:20 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Edytuję bo często mam swoje dalsze przemyślenia, jak moj post jest ostatnim, normalne że to robię, aby nie dodawać kolejnego, własnego. Natomiast nigdy nie edytuję gdy odpowiesz. Skąd mam widzieć czy czytasz czy piszesz czy siedzisz w innym pokoju. Zwykłeś rychło odpisywać - nie mniej jednak dziękuję Ci za nadanie dynamiki dyskusji, staje się przez to bardziej dla mnie atrakcyjna - nie było by tak ciekawie czekać cały dzień na odpowiedź.
W tej kwestii, postaram sie swoje przemyślenia sporządzać na brudno i głebiej się zastanawiać zanim ostatecznie, finalnie, kategorycznie, wcisne guzik 'wyślij'. ;)

Peace :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 20:50 
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Kyokushin napisał(a):
Zwykłeś rychło odpisywać

A bo mnie czasami :21: i wtedy się szybko :19: i wtedy zamiast :medit: i normalnie odpisać, to :11:

Kyokushin napisał(a):
nie mniej jednak dziękuję Ci za nadanie dynamiki dyskusji, staje się przez to bardziej dla mnie atrakcyjna

:zdrowko:

Polecam się na przyszłość :hug:

:-"

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2009, 22:51 
Administrator

:zdrowko:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1