BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 15:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
bialy napisał(a):
W reichu złożono w tym roku ponad 25tyś zamówień na logany więc nie tylko rumunia

to pewnie Rumuni mieszkajacy w Niemczech... :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 17:27 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Około 2300 Loganów w Polsce się sprzedało w 2008 roku (dając całkowitą liczbę 8105 nowych Dacii do końca 2008 roku).
Na tle wyników Opla, Forda, Fiata czy Hondy to cieniutko ale i tak lepiej niż Subaru, AR czy Mazda.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 18:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
Yugo:

Obrazek

AMC Pacer:

Obrazek

Citroen SM:

Obrazek

AMC Gremlin:

Obrazek

Peel:

Obrazek

Polonez Atu Plus:

Obrazek

Dlaczego ostatni Polonez? Próbowali przeciągnąć jego stagnację, podczas gdy auto w ostatnich latach produkcji było strasznie przestarzałe. Konstrukcja, która nie przenosiła obciążeń przy uderzeniu, generalnie archaizm. Na "niekorzyść" Poloneza działa też fakt, że w Polsce mamy sporo inżynierów, którzy daliby radę stworzyć ciekawe Polskie auto, gdyby tylko dać im fundusze na badania.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 19:13 
Częsty bywalec

Dla m,nie najwiekszy niewypał i w ogóle pomyłka konstruktorów-pewnie po pijaku go wymyślili- to Fiat Multipla.
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 19:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
El-Tomaso, jest już na 1 stronie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 20:01 
Częsty bywalec

Pod koniec lat 50-tych Ford postanowił stworzyć odrębną markę będącą konkurencją dla luksusowych modeli produkowanych przez General Motors.
Nowe samochody postanowiono nazwać imieniem syna samego Henry Forda - Edsela. Na opracowanie nowej stylistyki i ogólnokrajową, szeroko zakrojoną kampanię reklamową wydano miliony dolarów. Dodajmy że miały one w latach 50-tych inną, niż dziś wartość. Pierwszego Edsela zaprezentowano Amerykanom 4 września 1957. Nowe samochody postanowiono nazwać imieniem syna samego Henry Forda - Edsela. Na opracowanie nowej stylistyki i ogólnokrajową, szeroko zakrojoną kampanię reklamową wydano miliony dolarów. Dodajmy że miały one w latach 50-tych inną, niż dziś wartość. Pierwszego Edsela zaprezentowano Amerykanom 4 września 1957. Ford przedłużał agonię marki aż do 19 listopada 1959, kiedy w końcu postanowiono o wycofaniu jej z rynku. Straty były niewyobrażalnie wysokie i wyniosły w sumie ponad 350 milionów dolarów! O skali porażki niech świadczy fakt, że do dziś przykład Edsela uważany jest za największe fiasko w historii motoryzacji.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 20:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Skoro juz w temacie Forda to do niewypałów zaliczyłbym Couguara, który sukcesu Capri nie powtorzył.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 20:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
TomekB napisał(a):
Około 2300 Loganów w Polsce się sprzedało w 2008 roku (dając całkowitą liczbę 8105 nowych Dacii do końca 2008 roku).
Na tle wyników Opla, Forda, Fiata czy Hondy to cieniutko ale i tak lepiej niż Subaru, AR czy Mazda.

Tak tylko że Dacia ma tylko i wyłącznie Logana a np Opel Corse, Merive, Astre II i III, Vectre, Zafire itp. Należało by porównywać tylko jeden model danej marki :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 21:12 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Ooo, Edsel - klasyczny przypadek wielkiej wtopy :D
A wiecie, jaka była jedna z przyczyn fiaska tego auta? :hyhy:
Atrapa chłodnicy budziła u dość purytańskiego wówczas społeczeństwa USA skojarzenia z... waginą.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 21:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: g30
Kod silnika: b58
Garaż: Jest x5 g05, x3 g45 bylo x3 g01, 5 g31, 5 g30,3 e46
ja do niewypałów doliczyłbym np montowanie szyb na korbę w aucie które kosztowało jako nowe blisko 40 tys euro (patrz moje e46 :zawstydzony: ) Co to za oszczędność?

a jeżeli klasyfikować auta jako niewypały to zaliczyłbym tutaj jeszcze nissana primerę. Paskudne w środku i na zewnątrz szczególnie hatchback.

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2009, 23:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
dla mnie największa porażka BMW to E46 compact - jak pierwszy raz zobaczyłem te auto to myślałem, że jest po jakimś agro tuningu tylnych i przednich lamp :O

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 09:10 
Zacna persona forum

Zakładajacemu temat Przemkowi chodzilo aby porozmawiac o autach ktore z pewnych przyczyn okazaly sie niewypalami, czyli nie osiagnely sukcesu rynkowego gdyz byly np. zbyt drogie, zbyt brzydkie, za malo prestizowe itp. To nie jest temat o autach ktore nam sie nie podobaja, stad tez obecnosc tu Nissana Primery czy tez e46 compact uwazam za chybioną, oba modele (primera od niemal 20 lat) sprzedaja sie swietnie i sporo widac ich na ulicach, nie slychac tez specjalnie niepochlebych opinii uzytkownikow. Podobnie Logan jest raczej sukcesem rynkowym grupy Renault, widac tego pelno nie tylko na drogach Europy Wschodniej, ale i w Niemczech, Francji czy Wloszech, niska cena zrobila swoje pomimo zle kojarzacej sie marki Dacia.
W temacie chodzi raczej o np. Opla Signum - mimo sporych nakladow poniesionych na wskrzeszenie legendy Senatora pozostal tylko drogą Vectrą i sprzedawał sie slabiutko, o wspomnianego Phaetona - w tej klasie mimo doskonalosci auta ludzie nie chcieli jezdzic volkswagenem czy tez innego vw - Foxa, slabiutko sprzedajacego sie z powodu kontrowersyjnego ksztaltu i wysokiej ceny, sprzedaje sie gorzej niz nawet vw lupo. ktory polegl w bratobojczej walce z vw polo, docelowa grupa klientow wolala wybrac wiekszy model za podobne pieniadze.

A do avantime'a dodalbym jeszcze inne dziwadlo z tamtego okresu - velsatisa, oba modele zreszta bardzo usterkowe. Ksztalty rzeczywiscie kontrowersyjne, ale moga sie podobac. Idac dalej po autach francuskich - peugeot 1007 z ciekawym rozwiazaniem przesuwnych drzwi bocznych okazał się klapą (zbyt drogi?zbyt brzydki?).

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 09:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: Individual
Kod silnika: 2.5 VTEC
E36 napewno niewypalem nie byl, wrecz przeciwnie. A w niemieckiej prasie bylo mniej glosow krytycznych na temat lamp za szybka czy deski niz na temat masywnego tylu. Ale jednak przyjal sie swietnie.
Ale E46 Compact jednak nim byl, sprzedawal sie znacznie gorzej niz konkurencja i dlatego tak szybko zniknal z palety.
I nie ma to nic wspolnego ze mi sie nie podoba, bo E36 Compact tez nie, ale niewypalem nie byl.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 09:44 
Zacna persona forum

Bo ja wiem? Compacty zawsze sprzedawaly sie gorzej niz klasyczne limo. To ze e46 widac mniej to nie znaczy ze okazal sie klapą. Fakt ze ze stylistyką przesadzili, jest jakaś idiotycznie slodko koreańska, można było wziąć przód z e46 a na tył dać klasyczne lampy podobne do np. Z3

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 09:48 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Kobiety wyglądają w tym fajnie, moja chce takiego i pewnie jej kupie za jakiś czas.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 11:53 
Poszukaj zanim zapytasz

BMW 1 to jest niewypał

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 13:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Capone napisał(a):
BMW 1 to jest niewypał

Bo Ci się nie podoba?
Przeczytaj wyżej el Presidente, fajnie wyłumaczył o co chodzi z nie wypałami.
Seria 1 dobrze się sprzedaje w Niemczech, a jakby była niewypałem nie robili by 3d, coupe i cabrio wersji.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 15:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Capone napisał(a):
BMW 1 to jest niewypał

Samochód, który jest w swojej klasie w czołówce rankingów dot. niezawodności i bezpieczeństwa, do tego jeździ ich całkiem sporo nazywasz niewypałem? Wyjdź.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 21:34 
Zacna persona forum

Obrazek
To jak i jego pierwsza generacja to niewypały choc to w sumie dobre auta.Nowa jezdziłem i powiem szczerze jest udanym autem.A pierwsza Croma miała rewelacyjnego Diesla przodka dzisiejszych JTD wczesniej niz VAG z TDI ale nie wyszło.Znam osobiscie zadowolonych uzytkowników pierwszej generacji.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 23:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
maaaad napisał(a):
Atrapa chłodnicy budziła u dość purytańskiego wówczas społeczeństwa USA skojarzenia z... waginą.

pussy magnet?

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 81 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1