BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 12:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
KotSylwester napisał(a):
i EU07

od razu przypomniał mi sie Garcia Ramirez... :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 14:44 
No wiem Maćku ;)

Temat PKP to faktycznie też dobry pomysł na żałobę narodową, tak czy inaczej, więc jak najbardziej trzymamy się tematu :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 15:23 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
gangster napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
Hotel od 3 lat miał być zamknięty!!! Bo w 2006 roku znaleziono liczne uchybienia! Mało tego to nie pierwszy pożar w tym hotelu.... :wstyd:

Pewnie jak zwykle odpowiedzialne za to organy będą umywały ręce :dobani: Zamknięcie to zamknięcie i ten hotel powinien być dawno zamknięty skoro był taki nakaz. To, że był czynny przez trzy lata świadczy tylko o państwie i o egzekwowaniu w nim prawa :/

Dzisiaj widziałem rano w TV jak Donald bił ręką w stół ze sroga miną i mówił że wszyscy odpowiedzialni za tą tragedię zostaną pociągnięci do odpowiedzialności ! Ach jak łatwo mu było to powiedzieć... Dlaczego tylko nie jest równie surowy w stosunku do swoich ministrów i urzędników którzy są odpowiedzialni za brak dróg na których giną rocznie tysiace ludzi. Banda pajaców.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 16:14 
Ja powiem (napisze)tylko tyle, ze BYLAM na miejscu tej tragedii (z racji tego ze jestem w Rewalu skad mam 20minut do Kamienia) w poniedzialek na kilkanascie godzin po wybuchu pozaru. W sumie poczatkowo chcialam tam jechac nie tylko, aby zobaczyc to miejsce, ale liczylam na to, ze zobacze premiera czy prezydenta. I wiecie co?
Jak zobaczylam ten budynek z odleglosci kilku metrow, palacy sie jeszcze dach, zgliszcza, placzacych ludzi ktorych przed chwila ogladalam w tv, pol miasta w dymie, strazakow w akcji... w dupie mialam tego premiera, prezydenta... to wszystko traci znaczenie w obliczu takiej tragedii. Mialam lzy w oczach. Ludzie opowiadali jak jedna matka wyrzucila jedno dziecko przez okno, drugiego nie zdazyla, spoloneli razem. Inni opowiadali o mlodym malzenstwie ktore wlasnie tam zamieszkalo, tak sie cieszyli... Jeszcze inni mowili o dziewczynie ktora stracila dwie mlodsze siostry, brata i matke.Zostala sama, uciekla w szoku ze szpitala, szukaja jej. Mnie zastanawia jedynie fakt, jak drabiny strazackie nie mogly siegnac drugiego pietra.
Czy zaloba jest slusznie? W noc z niedzieli na poniedzialek 21 osob stracilo zycie, niektorzy nagle, inni patrzac w cierpieniu jak plona ich rodziny. Sami sobie odpowiedzcie na pytanie czy slusznie jest zaloba, czy jest to zabieg polityczny. Ja juz sobie na to pytanie dawno odpowiedzialam.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 16:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
A wiesz ile osób zginęło na drogach w świąteczny weekend? Z tego wiele w niemniej tragiczny sposób? Jak dla mnie to żałoba powinna być wprowadzona na czas rządów braci Kaczyńskich.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 16:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
jiGsaw napisał(a):
A wiesz ile osób zginęło na drogach w świąteczny weekend? Z tego wiele w niemniej tragiczny sposób? Jak dla mnie to żałoba powinna być wprowadzona na czas rządów braci Kaczyńskich.

Dokładnie tak, permanentna żałoba narodowa. Kazda wieksza tragedia i mamy żałobe. A co z np. dziesiecioma mniejszymi? Ktore przeceiz codziennie sie zdarzaja... I ginie w nich wiecej niz 21 osob. Nic. Takie tragedie nikogo nie obchodza.
W czym jest roznica czy te wszystkie osoby zginely w Kamieniu Pom. czy w kilku innych wypadkach/tragediach/pozarach? Skoro wprowadzaja żaloby, planuja jakies odszkodowania, tereny oddac itp. To czemu gdy w kazdym innym mniejszym pożarze zginie kilka osob to ich rodziny nie dostaja NIC?? Ani odszkodowan, ani domow, nic....

Wielka jedna Parodia Panstwa.

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 16:43 
Płytkie myslenie. Wiadomym jest nie od dzisiaj, ze zaloba narodowa wprowadzana jest wtedy kiedy zdarzy sie tragedia narodowa wiekszej skali i w jednym miejscu (gdzie ludzie gina w tym samym czasie i miejscu). Nie lubie prezydenta Kaczynskiego, ale rozumiem go, bo co mial powiedziec? Cala Polska czeka czy prezydent oglosi zalobe, a on co, mial powiedziec- zaloby nie bedzie i kij wam w oko?
Fitolt napisał(a):
Skoro wprowadzaja żaloby, planuja jakies odszkodowania, tereny oddac itp. To czemu gdy w kazdym innym mniejszym pożarze zginie kilka osob to ich rodziny nie dostaja NIC?? Ani odszkodowan, ani domow, nic....

Mylisz sie. W mniejszych tragediach( mniejszych skalowo) ludzie otrzymuja pomoc,moze nie od prezydenta, ale od miasta/powiatu/wojewodztwa.

Fitolt napisał(a):

Parodia byloby nie wprowadzenie zaloby w tak przykrej sytuacji, w telewizji to nie to samo, wierzcie mi.
Nie obejdziecie sie bez kilku koncertow w te trzy dni? Smutne. Jak by nie daj Boze Wasze rodziny splonely tez byscie oczekiwali od Panstwa wprowadzenia zaloby narodowej. Przez cholerny szacunek! Na drogach gineli, fakt, przykre. Ale gina codziennie. A czy codziennie dzieja sie tragedie masowe? Na szczescie nie. Powtarzam- zaloba narodowa jest wtedy, gdy ginie duzo ludzi naraz, a nie 'po kawalku' bo tak to zaloba musialaby trwac caly rok.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 16:51 

A tak wogole to po obejrzeniu fotek przed pozarem,to ten budynek to jakies slumsy a nie hotel

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 16:59 
Przyjaciel forum

MadziaWU napisał(a):
Płytkie myslenie. Wiadomym jest nie od dzisiaj, ze zaloba narodowa wprowadzana jest wtedy kiedy zdarzy sie tragedia narodowa wiekszej skali i w jednym miejscu (gdzie ludzie gina w tym samym czasie i miejscu). Nie lubie prezydenta Kaczynskiego, ale rozumiem go, bo co mial powiedziec? Cala Polska czeka czy prezydent oglosi zalobe, a on co, mial powiedziec- zaloby nie bedzie i kij wam w oko?

Tak, dokładnie miał tak powiedzieć Pani Cała Polsko. Ot głębokie myślenie.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 17:17 
Zacna persona forum

Ło matko....urzekła mnie twoja historia :zakrecony:

MadziaWU napisał(a):
Ja powiem (napisze)tylko tyle, ze BYLAM na miejscu tej tragedii (z racji tego ze jestem w Rewalu skad mam 20minut do Kamienia) w poniedzialek na kilkanascie godzin po wybuchu pozaru. W sumie poczatkowo chcialam tam jechac nie tylko, aby zobaczyc to miejsce, ale liczylam na to, ze zobacze premiera czy prezydenta. I wiecie co?

A po co tam pojechałas...SZOK..co ty wypisujesz dziecko...co to Park Jurajski?
Pomoigłąs im..gasiłas pożar, reanimowałaś rannych, dałas jakieś datki , żywność , koce lub inne potzreby codziennego użytku? :wstyd:
Nie, pojechałas zobaczyć prezydenta :mur:

MadziaWU napisał(a):
Cala Polska czeka czy prezydent oglosi zalobe, a on co, mial powiedziec- zaloby nie bedzie i kij wam w oko?

Kto czekał??
MadziaWU napisał(a):
Jak by nie daj Boze Wasze rodziny splonely tez byscie oczekiwali od Panstwa wprowadzenia zaloby narodowej.

Nie. To jest moja rodzina i żałobę przezywa sie w smutku, kontemplując i wspominajac zmarłych. Tu sie nie ma czym dzielić z ludnością 38 mln Państwa.

Dam sobie głowę uciać że ldzie przeżywali to w ciąggu paru godzin..a teraz mało kto wspomina..każdy ma swoje życie i swoje problemy. Owsazem jest tragedia ale żałoba została ogłaoszona pod publikę...jak to bywa coraz czesciej...
MadziaWU napisał(a):
Na drogach gineli, fakt, przykre. Ale gina codziennie.

A to co...Ci ludzie są mniej ważni... :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 17:27 

Orso napisał(a):
Pomoigłąs im..gasiłas pożar, reanimowałaś rannych, dałas jakieś datki , żywność , koce lub inne potzreby codziennego użytku? :wstyd:

Dokładnie... TV sobie zrobiła wielkie show z pożaru i klepią to przez cały czas, prawie jak Polskie WTC :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 17:46 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Orso, wyjąłeś mi to z pod palców?

Magda jechałaś zobaczyć prezydenta i premiera a może miałaś nadzieje że gdzieś wciśniesz się przed kamerę?
Lubisz być w centrum uwagi?

Bobby_Valentino napisał(a):
TV sobie zrobiła wielkie show z pożaru i klepią to przez cały czas, prawie jak Polskie WTC

Teraz lubia rozdmuchiwać najlepiej jakieś tragedie bo można cały tydzień o tym w kółko nadawać.
Nie wiem ale wydaje mi się że jeszcze jakieś 10 lat temu TV była na dużo większym poziomie...

Ostatnio edytowano 15 kwietnia 2009, 17:54 przez GP-T1000, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 17:50 

spider napisał(a):
A tak wogole to po obejrzeniu fotek przed pozarem,to ten budynek to jakies slumsy a nie hotel

Bo to nie był hotel. To był budynek socjalny, a budynki socjalne bardzo często są slumsami.

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 18:00 
Przyjaciel forum

Orso napisał(a):

MadziaWU napisał(a):

Pewnie nie, ale może zrobiła każdemu bardzo fajne tipsy.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 18:05 

GP-T1000 napisał(a):
Nie wiem ale wydaje mi się że jeszcze jakieś 10 lat temu TV była na dużo większym poziomie...

Jak startowało TVN 24 to była całkiem niezła stacja informacyjna a teraz poziom jest tam jak w "Fakcie" Pytania zadawane przez reporterów są czasami tak debilne że aż nie chce mi się wierzyć w to co słyszę :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 18:31 
jiGsaw napisał(a):
Orso napisał(a):

MadziaWU napisał(a):

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

"W sumie poczatkowo chcialam tam jechac nie tylko, aby zobaczyc to miejsce, ale liczylam na to, ze zobacze premiera czy prezydenta."

śmieszne a zarazem żałosne

:wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 18:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
:dontgetit: :dontgetit: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :orany: :orany: :orany:

Mamy za mało emotów na forum na skomentowanie tego :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 19:53 
spider napisał(a):

Przecież nie powiedzą, że "spaliła się speluna".

Cytuj:
:dontgetit: :dontgetit: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :orany: :orany: :orany:

Mamy za mało emotów na forum na skomentowanie tego :wstyd:

Dobrze, że niedługo zmiana platformy na której będzie chodziło forum, mam nadzieję, że to coś da :ok:

:rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 20:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 525d xD / X3 M40i
Kod silnika: N47T / B58
Garaż: E46 328Ci:
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98605
F20 116i:
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170601
MadziaWU napisał(a):
Fitolt napisał(a):
Skoro wprowadzaja żaloby, planuja jakies odszkodowania, tereny oddac itp. To czemu gdy w kazdym innym mniejszym pożarze zginie kilka osob to ich rodziny nie dostaja NIC?? Ani odszkodowan, ani domow, nic....

Mylisz sie. W mniejszych tragediach( mniejszych skalowo) ludzie otrzymuja pomoc,moze nie od prezydenta, ale od miasta/powiatu/wojewodztwa.

Fitolt napisał(a):

Parodia byloby nie wprowadzenie zaloby w tak przykrej sytuacji, w telewizji to nie to samo, wierzcie mi.
Nie obejdziecie sie bez kilku koncertow w te trzy dni? Smutne. Jak by nie daj Boze Wasze rodziny splonely tez byscie oczekiwali od Panstwa wprowadzenia zaloby narodowej. Przez cholerny szacunek! Na drogach gineli, fakt, przykre. Ale gina codziennie. A czy codziennie dzieja sie tragedie masowe? Na szczescie nie. Powtarzam- zaloba narodowa jest wtedy, gdy ginie duzo ludzi naraz, a nie 'po kawalku' bo tak to zaloba musialaby trwac caly rok.

Sorry ze jestem taki plytki. Ale w takim razie co powiedziec o Tobie?? Pojechalas poogladac prezydenta i premiera :wstyd: Rozumiem, zeby pojechac i pomagac, bo przeceiz ta tragedia tak bardzo Ciebei poruszyla. Ale poogladac tych na przekór sobie robiacych politykow? To jest bardzo głebokie :wstyd: :wstyd:

Cala Polska to czekala wtedy na to co ciekawego premier z prezydentem wymysla zeby sobie podokuczac. Watpie zeby 38mln ludzi z napieciem oczekiwalo tej zaloby. Teraz zaloba narodowa przypomina "kielbase wyborcza", jest bardziej na pokaz niz ze szczerosci. Mnie te 3 dni nie zbawia, koncertow mi nie bedzie brak. Ale... 21 osob zginelo. A przez zalobe (i brak tych koncertow) straci prace co najmniej drugie tyle bo przedseibiorcy popłyną przez swoje zobowiazania zwiazane z tymi imprezami. Ale to juz nie jest dla Ciebie powod do smutku, co nie?

Mysle ze Twoje podejscie do sprawy jest rownie glebokie co Twoja wypowiedz i powod wycieczki do Kamienia Pom.

F20 116i M-Pakiet by Vit0 -->> Valencia Orange - sprzedane
E46 328Ci by Vit0 -->> Cosmosschwartz - sprzedane

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2009, 20:21 
Pisanie na bmw-sport robi sie bezsensowne od jakiegos czasu. Nigdy nie moge wyrazic wlasnego zdania, bo zamiast konstruktywnej odpowiedzi dostaje idiotyczne docinki na poziomie piaskownicy. Nie potraficie pisac jak ludzie, tylko:

jiGsaw napisał(a):

???

Nie musialam wozic tam kocy, jedzenia itp bo moge wplacic pieniadze na konto zeby pomoc.
I nie czytacie ze zrozumieniem. Nie pojechalam zeby zobaczyc prezydenta i premiera, pojechalam zeby zobaczyc miejsce tragedii bo jest to dla mnie ciekawe, nie musze robic z tego miejsca mekki, bo moi bliscy nie ucierpieli, ale chcialam tam jechac zeby sie pomodlic, zobaczyc, polaczyc sie w bolu z tymi ludzmi i chociaz duchowo ich wesprzec modlitwa. To, ze moglam zobaczyc przypadkiem premiera czy prezydenta bylo dla mnie ciekawostka, ale nie priorytetem wycieczki.
A zdania typu:
GP-T1000 napisał(a):
Magda jechałaś zobaczyć prezydenta i premiera a może miałaś nadzieje że gdzieś wciśniesz się przed kamerę?
Lubisz być w centrum uwagi?

sa poprostu nie na miejscu. Gp, dla twej informacji- nie mam parcia na szklo. Moze sam powinienes sie pomodlic za tych ludzi a nie pisac tylko durne posty.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1