BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 20:32 
Pierwsze kroki

Fryderyk napisał(a):
Kyokushin napisał(a):
To chyba w takim razie lepiej, że lobby kradnie na jednych, niż miało by kraść na jednych i na drugich...

Sytuacja sprawiedliwa, była by gdyby nie okradano ani jednych ani drugich, natomiast jakiekolwiek złodziejstwo nie ma nic wspólnego z równowagą ani prawidłowością.

Ja mam gdzieś takie "kradzenie połowiczne". Wiadomo, podatki, ekologia, srogia, akcyza, sryza, zapłacę, tylko czemu na lpg płacą mniej, a syfią tak samo (jak nie gorzej- wyjątek to stare zsiepowane auta na gaźniku). Gdzieś mam taką "lepszość".

Zaloz sobie LPG, ktos Ci zabrania? a moze fundusze nie pozwalaja i "boli" ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 14:28 
prokurator napisał(a):
Zaloz sobie LPG, ktos Ci zabrania? a moze fundusze nie pozwalaja i "boli" ?

Ciebie chyba coś boli. Napisałem wyraźnie, dlaczego mnie boli.

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 14:39 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Można odebrać to tak, że boli Cię że użytkownicy Pb są okradani a użytkownicy LPG nie są i chciał byś żeby i jedni i drudzy byli okradani.

Ja chcę, żęby ani jedni, ani drudzy nie byli okradani i lepiej jest jeżeli są okradani jedni, a nie jedni i drudzy bo to jest 50% debilizmu a nie 100% debilizmu.

Jeżeli coś ma się zmienić, to w stronę tego aby z Pb zdjąć podatki, natomiast pragnienie, aby na LPG je nałożono z racji tego, że na Pb są, to jest podejście psa ogrodnika - "sam nie zjem i drugiemu nie dam. Ja mam źle, to nich inni też mają źle".

Jak masz źle to walcz o to żeby mieć dobrze a nie próbuj dokopać tym co mają normalnie.

Ostatnio edytowano 25 czerwca 2009, 14:44 przez Kyokushin, łącznie edytowano 5 razy

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 10:27 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
kolejny artykul sterowany rządowo :

http://www.dziennik.pl/gospodarka/article405535/Benzyna_jest_juz_po_4_7_Bedzie_drozsza.html

Benzyna jest już po 4.7. Będzie droższa

Choć cena ropy spada, a złotówka umacnia się wobec dolara, to stacje benzynowe łupią nas coraz bardziej. Cena litra 95 przekroczyła już 4,7. A analitycy zapowiadają, że będzie jeszcze drożej.

Za litr e-95 na stacjach w okolicach Warszawy musimy zapłacić już 4,71. Benzyny specjalne, jak Shell V-Power kosztują już po 5 złotych za litr. A to dopiero początek. Analitycy ostrzegają, że w wakacje stacje paliwowe będą bezkarnie podnosić ceny, korzystając z tego, że do kurortów przyjadą turyści, którzy będą musieli tam zatankować.

Do tego na jesieni rząd prawdopodobnie podniesie VAT i akcyzę, co oznacza, że litr paliwa pójdzie w górę o kilkanaście groszy. Analitycy przewidują też, że po letnich spadkach cen ropy naftowej, ten surowiec znów pójdzie w górę, gdy świat wyjdzie z kryzysu i wzrośnie zapotrzebowanie na ropę. Dlatego kierowcy muszą się przygotować na coraz droższe tankowanie, a litr benzyny może przekroczyć nawet 7 złotych.

polecam przyjrzeć sie co jest w tym artykule :)
bezczelne nakręcanie atmosfery:

Choć cena ropy spada, a złotówka umacnia się ........analitycy zapowiadają, że będzie jeszcze drożej.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 11:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
wkurzaja mnie już ci wszyscy stronniczy dziennikarze i rząd. od półtora miesiąca pada. niech ich szlag!

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 11:40 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Boogie napisał(a):
a litr benzyny może przekroczyć nawet 7 złotych.
:ok:

znakomicie. Proponuję od razu na 10 złotych :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 11:55 
Kyokushin napisał(a):
Można odebrać to tak, że boli Cię że użytkownicy Pb są okradani a użytkownicy LPG nie są i chciał byś żeby i jedni i drudzy byli okradani.

Inna sprawa, czy okradani. Tutaj są poruszane 2. różne sprawy. Userzy Pb płacą za to, że śmiecą. Akcyza itd. musi być i nie ma się co łudzić, że nigdy jej nie będzie, patrząc realnie, to możliwe byłoby tylko wyrównanie szans.

Kyokushin napisał(a):
Jak masz źle to walcz o to żeby mieć dobrze a nie próbuj dokopać tym co mają normalnie.

Dla mnie to jest normalne, że jak wyrzucam papierek po gumie do żucia, to opłacam śmieciarkę, która potem opróżni ten kosz itd. Dlatego niezrozumiałe jest to dla mnie, że ktoś wyrzuca papierek po lizaku i nie płaci za to.

Frank napisał(a):
znakomicie. Proponuję od razu na 10 złotych :)

re-raise to 20 :P

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 12:02 
Forumowicz

Ja tam popieram Fryderyka. Sorry, ale auta na LPG jeżdżą po tych samych drogach co te na PB i ON, wiec dlaczego LPG ma nie być tak samo obciążone podatkami??

Skoro LPG musi być tańsze to niech obniżą podatki na ON, aby ten co nie chce LPG miał możliwość jeździć taniej.

A co do tej ekologiczności LPG to jest wręcz śmieszne. Wiekszość aut z LPG jakie widuje jest w stanie agonalnym, mają jeździć, byle tanio. Przykład mojego znajomego. Ma golfa III w LPG, jak przyspiesza to kopci jak diesel :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 12:19 
Uzależniony od forum :)

Frank napisał(a):
znakomicie. Proponuję od razu na 10 złotych

Malo,niech bedzie 20zl.Zobaczymy ile wytrzymamy.

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 14:24 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Misek napisał(a):
aby ten co nie chce LPG miał możliwość jeździć taniej.

Ma możliwość. Ma wózki elektryczne, rowery, motocykle.... taki lajf.
Może też sie nie łamać a przełamać i mieć lpg.

Fryderyk napisał(a):
Inna sprawa, czy okradani. Tutaj są poruszane 2. różne sprawy. Userzy Pb płacą za to, że śmiecą. Akcyza itd. musi być i nie ma się co łudzić, że nigdy jej nie będzie, patrząc realnie, to możliwe byłoby tylko wyrównanie szans.

O tym, że LPG syfi mniej, już rozmawialiśmy, nie wracaj do tego tematu bo trzeba było oczyszczać i pewnie trzeba będzie, oczyszczać temat.

Tu nie chodzi już, o to co syfi, ale o to, że userzy Pb są okradani.
A w przypadku kradzieży, argumenty nie są istotne, bo równie dobrze 'zupa może być za słona', mamy do czynienia ze złodziejstwem a w/g zasad logiki, nie ważne jakie argumenty tłumaczą złodziejstwo, to nadal jest ono złodziejstwem, bo przecież, z kłamstwa, prawda wyjść nie ma prawa.

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 19:05 
Kyokushin napisał(a):
O tym, że LPG syfi mniej, już rozmawialiśmy,

Tak, rozmawialismy. LPG syfi porównywalnie, jak PB.

Przynajmniej wedle mojej wiedzy.

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 19:39 
Forumowy terrorysta

TomekB napisał(a):
Dlatego trzeba tankować na Lukoil ;)

Wie ktoś po ile teraz 95 na Litwie? Może znowu opłaci się jeździć tam na tankowanie :)

Jest pare groszy taniej na Łukoil, ale Lukoil kupuje paliwo od Lotosa http://www.flota.v10.pl/LOTOS,dostarczy ... 25279.html ,pozostałe koncerny Shel, Statoil, BP również.

spider napisał(a):
Sypneli odpowiednia ilosc kasy odpowiedniej osobie i sledztwo umorzono.Proste,przeciez tak to sie robi w naszym kraju,masz kase jestes nietykalny :wstyd:

To prawda, nie szukając daleko http://biznes.onet.pl/5,1563593,prasa.html spółka Kulczyka otrzymała kolejne zlecenie na budowe autostrady 106 km za 1.6 mld euro, co daje ponad 15 mln euro/1 km, a poprzednia afera z nim związana jest została wyjaśniona.

Pseudo kryzys to tylko wymówka rządowych karierowiczów, którzy chcą za wszelką cenę utrzymać władze. Pieniedzy
nie ma w budżecie to najłatwiej uderzyc w najsłabszych przez podniesienie akcyzy na paliwo, Vatu z 7 % i 22% na 23%, co jest rownoznaczne z podwyzkami cen. POpaprancy zapominają, że przez swoją niekompetencję sami doprowadzili do kryzysu dopłacaajc do KRUSu 16 mld zł, gdy deficyt budżetowy wynosi 18 mld zl.

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 20:37 

renoraines napisał(a):
spółka Kulczyka otrzymała kolejne zlecenie na budowe autostrady 106 km za 1.6 mld euro, co daje ponad 15 mln euro/1 km,

Zeby jeszcze te autostrady byly takie jak w Niemczech,a nie ze sie koleiny i dziury robia po roku.Swoja droga to czy ktos sie orientuje ile kosztuje 1km autostrady w Niemczech?

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 21:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
dobra proponuje mały protest :hyhy: tak jak juz bylo, zbieramy sie jak największa grupą i oblegamy stacje tankując za kwotę 2/3gr :hyhy: zanim dojdziesz do kasy oglądasz zapachy do auta, próbujesz powąchać ale ze jest w foli nic nie czujesz i sterczysz tak z 5 min :rotfl:

nie zarobią :wsciekly:

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 21:26 

U nas jest brak zjednoczenia i taki protest to fikcja nawet jak by zrobili 10zl za litr i tak bysmy potulnie lali to paliwko i jezdzili dalej narzekajac

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 21:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
spider napisał(a):
nawet jak by zrobili 10zl za litr i tak bysmy potulnie lali to paliwko i jezdzili dalej narzekajac

A widzisz jakąś alternatywę? Bo ja niebardzo

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 21:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Zaraz, zaraz, przecież żeby jechać na LPG też muszę kupić Pb.........dla mnie jest to sprawa oczywista, więc podatek też płacę bo bez Pb bym nawet auta nie odpaliła...

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 21:39 

bialy napisał(a):
A widzisz jakąś alternatywę?

Widze
bialy napisał(a):
Bo ja niebardzo

No i wlasnie o tym mowie,wiekszosc z nas nie widzi i dlatego napisalem to co napisalem w poscie powyzej

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 21:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
No to się nią podziel.

Rowerem śmigać? Na piechotę?

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 22:20 

bialy napisał(a):
Rowerem śmigać? Na piechotę?

Albo strzelic se w lep :D Nie sa lepsze metody,po co mam sie dzielic jak i tak nic z tego nie wyniknie.Ale pospolite ruszenie wskazane jak najbardziej ludzie!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1