raven_1983 napisał(a):
Motocykliści skłonni do kopania w drzwi lub uderzania z pięści w lusterka niech się sami zastanowią co się z nimi stanie w takiej sytuacji.
takie cos jest ponizej krytyki i szczerze to nie spotkalem sie z takim czyms jeszcze
ale ...
raven_1983 napisał(a):
Sam często blokuję "cwaniaków" którzy np. prawym poboczem chcą wyprzedzić korek.
Zapewne za chwilę pojawi się masa postów jaki to ja zły kierowca jestem. Dla mnie jest to proste - każdy "cwaniak" którego puszczę oznacza dłuższe stanie w korku dla mnie i wszystkich za mną.
Nie mam również nic przeciwko tym którzy blokują lewy pas ruchu widząc "cwaniaka" co jedzie z nastawieniem "jakoś będzie... ktoś mnie wpuści... albo się wepchnę..."
Oczywiście powinno się takiego wpuścić... przecież on się śpieszy...
... taka sytuacje mialem jadac kiedys do gdanska, godzina 23 i na CB bylo slychac ze tam most robia za kilka km i jest wachadlo,
droga jest dwukierunkowa o 1 pasie w kazdym kierunku
i gielnialny kierowca jeden z drugim paluje lewym pasem pod swiatla i sie wciska,
oczywiscie reakcja wszystkich na cb prosta - blokowac skur...now, i tak bylo, ale bylo trzeba odpuscic bo z naprzeciwka stali i sie totalny budrel robil, takze takiemu pedalowi za przeproszeniem zawsze sie upiecze i tak juz chyba bedzie (no chyab ze wszyscy cb beda mieli i nie beda patrzec i jechac przed siebie a cwaniak do rowu bedzie musial uciekac

- swoja droga fajnie by to wygladalo)