BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2009, 17:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Luke napisał(a):
Jeśli diesel i do jazdy po mieście to tylko Golf TDI, tani w zakupie i utrzymaniu części w bród na każdym kroku, na pewno więcej niż to dieslowskich BMW, spalanie za średnie można uznać 6 lit. po za tym mniejszy więc lepiej będzie się jeździło w zatłoczonym mieście, jedyna taka wada 3-ki (w tym wypadku Golfa) to rdza dość szybko się pojawia, chyba że znajdziesz bezwypadkowego, ale na to nie licz w tym kraju.

- spalanie tdsa też spokojnie można uznać na tym poziomie, ale jak już pisał autor pytania, auto może palić i 11 litrów
Papa Smerf napisał(a):
Jeśli idzie o spalanie, może być nawet te 11 litrów spokojnie, tym się nie martwię.

Przestańcie więc wszyscy z tym spalaniem tacy uparci być, skoro widać że to którys tam w kolejności argument.
Poza tym różnica, o której sami mówicie, to góra litr, więc jest o czym bić pianę widząc cytat wyżej :rotfl:

- części do tdsa jest multum, wybierz się na pierwszy lepszy szrot i zobacz. No bez jaj, powielacie jakiś stereotyp, że części do bmw to majątek, a w ogóle to tylko w serwisie.
To chyba dowodzi faktu, że swoich nie musicie napprawiac, co z kolei jest argumentem kolejnym za bawarką :)

- że golfem lepiej po mieście się lata niż e36 :rotfl:
Czytając takie herezje, to naprawdę wątpię czy kiedykolwiek jeździłeś jednym i drugim. Czy po mieście, czy po łące, czy po autostradzie nie wmówisz mi że golfem się jeździ lepiej. Różnica klas jednak między tymi autami jest

Luke napisał(a):
Dodatkowy argument mogę dodać taki że o ile nie masz wypasionego radia to można spokojnie zostawić Golfa otwartego pod supermarketem żeby się w środku nie zagrzało za bardzo, a i tak nikt sie nim nie zainteresuje.

Dawno nie zagladałem w statystyki na ten temat, ale zawsze było tak, że najczęściej kradzione są po prostu najpopularniejsze auta. O ile więc w regionie wiecej jest e36 bedzie to prawda. Kiedy odwrotnie to pewnie na odwrot
Wiem natomiast od kolegi z gdanska, ktoremu skradli tdi, ze policjanci z tamtejszej komendy twierdzili, że to najchodliwszy towar.

Bobby_Valentino napisał(a):
Widzisz qqiz tobie nie przeszkadza jazda samochodem po wypadkowym bez poduszek, droższym w naprawie niż VAG i marnym stanie bo nie uwierzę w to że za tyle się kupi malinowe E36 a Golfa III za te pieniądze będzie wychuchany i oddany z pocałowaniem ręki. Różne są priorytety. Znam takich którzy nigdy nie wsiądą w inną markę niż BMW i jeżdżą takimi padłami że mi by było wstyd na spota podjechać.... ale mają BMW a nie "dziadowskiego" Golfa.

Pokaż mi golfa III, którym lata się lepiej niż tamtym e36.

Aktualnie jeżdzę e30 i tą starą padaczką również jeździ mi się wygodniej niż golfem III.
Nie wydaje mi się żeby to była kwestia klapek na oczach.
Miałem chyba 7 sztuk golfa III i jakoś nie wyobrażam sobie, żeby ktoś w golfie mógł stwierdzić uczciwie, że jeździ mu się tym lepiej niż e36.

No chyba, że ktoś jest teoretykiem gawędziarzem, co golfem przejechał 5km z wujkiem 10 lat temu ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2009, 17:54 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
:spi:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2009, 18:01 
Forumowicz

Moje BMW: W202 '96
A myślałem że wybór będzie prosty :przestraszony:
Faktem jest, że przetrzepałem alledrogo i wybór tdsów w tej cenie z klimą jest dość skromny. Natomiast vw jest naprawdę sporo. I nie jest tak jak niektórzy napisali, że nie będą miały wyposażenia. Większość ma wyposażenie na poziomie e36, tj elektryka szyb, lusterek, wspomaganie, ta nieszczęsna klima..

Tak mi jeszcze przelotnie Volvo 940 przeszło przez myśl... :luka:

Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2009, 18:15 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Papa Smerf napisał(a):
Tak mi jeszcze przelotnie Volvo 940 przeszło przez myśl... :luka

Wyjdź...

Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2009, 18:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
qqiz napisał(a):
Luke napisał(a):
Dodatkowy argument mogę dodać taki że o ile nie masz wypasionego radia to można spokojnie zostawić Golfa otwartego pod supermarketem żeby się w środku nie zagrzało za bardzo, a i tak nikt sie nim nie zainteresuje.

Dawno nie zagladałem w statystyki na ten temat, ale zawsze było tak, że najczęściej kradzione są po prostu najpopularniejsze auta.

Dokładnie, golf od lat lideruje w klasyfikacji kradzionych aut.

Papa Smerf napisał(a):
Faktem jest, że przetrzepałem alledrogo i wybór tdsów w tej cenie z klimą jest dość skromny. Natomiast vw jest naprawdę sporo. I nie jest tak jak niektórzy napisali, że nie będą miały wyposażenia. Większość ma wyposażenie na poziomie e36, tj elektryka szyb, lusterek, wspomaganie, ta nieszczęsna klima..

Klima w golfie działa tak (pozwolicie że zacytuje J. Clarksona) "to tak jakby astmatyk dmuchał na ciebie przez słomke" (było to co prawda o jakimś peugeocie ale wg mnie w golfie działa to właśnie tak).

Papa Smerf napisał(a):
Tak mi jeszcze przelotnie Volvo 940 przeszło przez myśl... :luka:

Do tego części tanie nie będą...

Typer EURO 2016 - I miejsce

Ostatnio edytowano 4 lipca 2009, 18:22 przez Gumiś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 4 lipca 2009, 18:22 
Forumowicz

Bobby_Valentino, okej, żartowałem z tym Volvo :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 21:18 
Forumowy terrorysta

Co bys nie kupil, znaczenia ma tez rocznik, bo nie bedziesz tym autem przeciez jezdzil wiecznie i predzej czy pozniej bedziesz chcial je sprzedac.

Moze to http://otomoto.pl/bmw-325-2-5td-ekonom- ... 34099.html :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 21:21 
Forumowicz

renoraines napisał(a):

zdaje się, że pogodziłeś wszystkich w tym temacie :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2009, 21:26 
Forumowy terrorysta

Papa Smerf napisał(a):
renoraines napisał(a):

zdaje się, że pogodziłeś wszystkich w tym temacie :rotfl: :rotfl: :rotfl:

otoz to, :zdrowko:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1