BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Koniec z paleniem
PostNapisane: 7 marca 2010, 18:37 
Forumowicz

Moje BMW: E46 Touring
Przepraszam ze powiedzialem za wszystkich, ale niestety zdecydowana wiekszosc palaczy jakich znam jest taka wlasnie. Jak dla mnie ta ustawa jak wypali jest strzalem w 10, choc sam kiedys palilem nigdy nie lubilem siedziec w jakies knajpie gdzie jest pelno dymu. W ogole to ostatnio obilo mi sie o uszy ze maja wprowadzic zdjecia na paczkach papierosow powiklania jakie powoduja fajki, ale na ile jest to prawda to nie wiem, ale jakbym widzial na wszystkich paczkach jakies pluca po 40 latach palenia albo inne takie rzeczy to chyba by to na mnie podzialalo.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 marca 2010, 18:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Nex napisał(a):
ze maja wprowadzic zdjecia na paczkach papierosow powiklania jakie powoduja fajki, ale na ile jest to prawda to nie wiem, ale jakbym widzial na wszystkich paczkach jakies pluca po 40 latach palenia albo inne takie rzeczy to chyba by to na mnie podzialalo.
tak maja wprowadzic i paczki maja byc wielkosci a4

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 7 marca 2010, 19:17 
becek napisał(a):

kurde, trochę przesada, jakby nie było, a4 to kawał auta, do kieszeni się nie zmieści :/

PostNapisane: 7 marca 2010, 19:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
becek napisał(a):
paczki maja byc wielkosci a4

do kieszeni ich nie zmieszcze :cwaniak:

PostNapisane: 7 marca 2010, 20:01 
Forumowicz

Moje BMW: E46 Touring
becek napisał(a):
Nex napisał(a):
ze maja wprowadzic zdjecia na paczkach papierosow powiklania jakie powoduja fajki, ale na ile jest to prawda to nie wiem, ale jakbym widzial na wszystkich paczkach jakies pluca po 40 latach palenia albo inne takie rzeczy to chyba by to na mnie podzialalo.

:/

"Ustawa nie ograniczy jednak tylko palenia w miejscach publicznych. Zgodnie z propozycją rządu ma także dopuścić możliwość stosowania na opakowaniach papierosów ostrzeżeń zawierających barwne ilustracje. W praktyce oznacza to pojawienie się na nich drastycznych obrazów pokazujących szkodliwe skutki palenia - pisze "PB"."

PostNapisane: 7 marca 2010, 21:40 
Specjalista

To teraz czas na ustawę zabraniającą spożywania alkoholu.......wszędzie :]

......gdyż plaga tego zjawiska nie tylko zatruwa komuś życie a nawet zabija

Wiadome jest, że po spożyciu alkoholu prowadzenie auta jest zabronione, ale statystyki zatrzymań pijanych kierowców pozostawiają wiele wątpliwości, czy jakiekolwiek zakazy, nakazy na Nas działają.

Czerwona otoczka na znaku z ograniczeniem prędkości również działa na Polaka jak płachta na byka.
.......a może tej czerwieni w otoczce jest zbyt mało ???

Problem palenia, nie palenia to nic innego jak kwestia kultury w każdym z Nas. A wszelkie polemiki, czy słusznie, że do ustawy przyłączyli swe wytyczne liberaliści bądź nie, są właśnie tego wizerunkiem.

Długo już w Irlandii obowiązuje Liberalna ustawa ograniczająca palenie w miejscach publicznych i każdego dnia obserwuję ustosunkowanie się do niej przez społeczeństwo. W lokalach istnieje zakaz z wydzielonymi pomieszczeniami w których palić można.....nie przeszkadzają one jednak osobom nie palącym. Można palić na ulicy, przystanków poza dużymi aglomeracjami brak, wyrzucenie peta przez okno to mandacik w kwocie €80......trzeba jeszcze tylko uchwycić moment, kiedy zuchwalec peta wyrzucił.
Ludzie jednak nie żrą się między sobą o to, czy tego typu forma ograniczenia jest słuszna, czy nie. Jest i ją szanują obie strony względem siebie.

Sam palę i szanuję ludzi, którzy nie palą. Nie palę u kogoś w domu, jeśli nikt w nim nie pali. Nie palę komuś w aucie, którym jeździ osoba nie paląca. Nie łamię zakazów w samolocie, pociągu, taksówkach, autobusach.....bo chce mi się palić.

.....a jeśli ktoś mnie na ulicy pod chmurką zaczepi, że przeszkadza mu dym z mojego papierosa, to odpowiadam - nie podchodź......zdarzyło się to tylko raz na przestrzeni 4 lat.

Straszenie o szkodliwości palenia na opakowaniach też nie działa......bardziej by zadziałało na psychice osoby palącej to, co w wyniku palenia traci, czyli smak, zapach, lepsze samopoczucie i......czysty zysk ;)

PostNapisane: 8 marca 2010, 10:21 
Uzależniony od forum :)

robertbmw napisał(a):
Sam palę i szanuję ludzi, którzy nie palą. Nie palę u kogoś w domu, jeśli nikt w nim nie pali. Nie palę komuś w aucie, którym jeździ osoba nie paląca. Nie łamię zakazów w samolocie, pociągu, taksówkach, autobusach.....bo chce mi się palić.

Ale niestety nie kazdy tak potrafi

PostNapisane: 8 marca 2010, 12:01 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47
spider napisał(a):
Ale niestety nie kazdy tak potrafi

z tym się zgodzę :(
Palę od kilku lat,no może dłużej,ale staram się nie palić u mnie w aucie,bo mi to przeszkadza. Zapach,popiół itp. Podziwiam palaczy,którzy jadą samochodem,mają zamknięte szyby i kopcą :/
Jeśli jestem u kogoś,kto nie pali w domu itp to ja również nie palę. Zwykły szacunek do drugiej osoby. Ten kto pali w takich sytuacjach,jest poprostu źle wychowany. Takie jest moje zdanie. A co do zakazu to jestem w 99% ZA bo wyjdzie mi to na dobre. Mniej spale,więcej wypije :super:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1