BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 18:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: O pasjach i o nudnych ludziach...
PostNapisane: 7 kwietnia 2010, 22:03 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
nie zgodzę się z wami to o czym piszecie to nie jest pasja to porostu życie jeżeli ktoś jest normalny to coś z sobą robi spotyka się ze znajomymi chodzi na spacery siłownie do kina teatru jeździ samochodem dyskutuje na forum itd a jeżeli ktoś jest zamulony to nie robi nic bo i poco jedzie codziennie schematem praca dom itd i to niezależnie od tego czy jest wykształcony czy nie bogaty biedny ze wsi czy miasta mam znajomego odkąd go znam około 8 lat interesuje się alkoholami (jak każdy :hyhy: ) winami itd ma cala kolekcje trunków mnóstwo książek ciągle przegląda stronki o tej tematyce fora będąc na wakacjach odwiedza winnice sklepy ma naprawdę ogromna wiedzę i można o tym z nim rozmawiać godzinami i to właśnie dla mnie jest pasja

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 kwietnia 2010, 22:05 
DanyU napisał(a):
nie każdy, no chyba że mój kolega z pracy to nie samiec :zdziwko:

No to on ma inne terytorium! Np. tam, gdzie spaceruje z psem :P

PostNapisane: 7 kwietnia 2010, 22:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Zgadzam się z Fryderykiem, zawsze znajdzie się jakaś alternatywna, tańsza rozrywka albo zamiennik. Wystarczy chcieć.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 7 kwietnia 2010, 22:26 
Dobry temat!

Niedawno się nad tym zastanawiałem, ja sam sobie nie zdawałem może z tego sprawy do niedawna, ale po części znajomi uświadomili mnie, że zazdroszczą (niektórzy), jakiegoś zajęcia, że mi się to nie nudzi itd. Co do mnie nie przyjdą komp. z otwartym forum, a to jakieś czyszczenie, zdjęcia, drobne zakupy, to opony (przy okazji nowe doświadczenia) a to coś tam... jakieś grzebanie przy żółtku. Dla niektórych może to być śmieszne, inni uważają to za frajde (wszędzie muszą być jakieś granice) i to jest własnie cały myk moim zdaniem. Śmieszne czyli zupełnie nie w stylu "danego gościa". Ja interesując się mocno motoryzacją, można powiedzieć przypadkiem trafiłem na BMKi, doszło do tego, że mój ojciec ma BMW, moi znajomi myslą o zakupie itd.

Także pasje mogą być różne, ale nic na siłe, jeden z moich kolegów np. rzeźbi i wymodził mi lusterko ze znaczkiem BMW :cwaniak: . Są i tacy którzy sie nudzą i za wszelką cene chcą mieć jakieś ciekawe zajęcie- wtedy "nici" z tego, jeśli nie ma się jakiejś "żyłki", która będzie miała powiązania zakładajmy z BMW to nic z tego nie wyjdzie- bo dla mnie np. umycie samochodu jest przyjemnością, dla kogoś innego to koszmar.

Co do dzieci- pominąłbym, dwie różne sprawy.

PostNapisane: 7 kwietnia 2010, 22:48 
Forumowy terrorysta

anya napisał(a):
Może wynika to częściowo z faktu, że przeciętna kobieta ma na głowie pracę, ogarnięcie domu, dzieciaków itp i często nie ma czasu lub jets zbyt zmęczona na dodatkowe atrakcje.

Nazwijmy rzeczy po imieniu. Kobietom się w głowach poprzewracało i wiecznie narzekają.Pokolenie, 2 pokolenia wstecz czyli matki, babcie, bedąc w ciąży pracowały do końca. Oczywiście były i są sytuacje, że stan zdrowia kobiety nie pozwala pracować, ale obecnie kobieta w ciąży i chorobowe, no bo 100% wynagrodzenia za nic.
Jakoś poprzednie pokolenia kobiet potrafiły pogodzić prace z domem.

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 06:57 
Uzależniony od forum :)

CZECHU napisał(a):
nie zgodzę się z wami to o czym piszecie to nie jest pasja to porostu życie jeżeli ktoś jest normalny to coś z sobą robi spotyka się ze znajomymi chodzi na spacery siłownie do kina teatru jeździ samochodem dyskutuje na forum itd a jeżeli ktoś jest zamulony to nie robi nic bo i poco jedzie codziennie schematem praca dom itd i to niezależnie od tego czy jest wykształcony czy nie bogaty biedny ze wsi czy miasta mam znajomego odkąd go znam około 8 lat interesuje się alkoholami (jak każdy ) winami itd ma cala kolekcje trunków mnóstwo książek ciągle przegląda stronki o tej tematyce fora będąc na wakacjach odwiedza winnice sklepy ma naprawdę ogromna wiedzę i można o tym z nim rozmawiać godzinami i to właśnie dla mnie jest pasja

A ja właśnie się zgodzę ale nazwę to inaczej a raczej wydaje mi się że masz rację i jej nie masz :) Opisałeś to tak jak ja to widzę z tym że nie zgodzę się że NORMALNY człowiek robi to co napisałeś. Bo niestety większość jest jak to nazwałeś zamulona w wg mnie nie są zamuleni a nudni. A normalni to ci z pasją do życia, czyli zgadzam się z wypowiedzią tylko nazwałbym te grupy inaczej. ;) Ciekawe kto zozumiał moją wypowiedź :zly:

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 08:17 
Właściwie można by się zastanawiać nad sensem życia w ogóle...

Buddyzm- koncentrowanie się w sobie, pozostawienie problemów, likwidowanie potrzeb- dążenie do stanu Nirvany

Chrześcijaństwo- pomaganie innym, bliźnim, czy też właśnie dzieciom

Islam- edukowanie się, dokształcanie, dążenie do bycia lepszym

może ci nudni, to Buddyści po prostu :rotfl:

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 08:20 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
KotSylwester napisał(a):
ci z pasją do życia

masz racje co innego pasja życia a co innego pasja do życia lecz wszystko skupia się do jednego kto jakim jest człowiekiem
KotSylwester napisał(a):
wg mnie nie są zamuleni a nudni.
co dla Ciebie oznacza nudni ? możne bardziej pasuje określenie próżni ? bo z tego co ja obserwuje to 90% zawsze nie ma czasu jest zmęczona ma ważniejsze sprawy na głowie

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 08:37 

CZECHU, no nie próżni, Ci nudni to właśnie może Ci poukładani do bólu. Auto kombi 1.6 bo nie ma sensu in nego, zakupy tylko w sobotę o 9rano, drugą sobotę w tygodniu idziemy do kina, w tygodniu nie pójdziemy bo się nie wyspimy, obiad tylko przy stole, seks tylko w łóżku, itp itd.

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 09:00 

Wypych napisał(a):
Ja interesując się mocno motoryzacją, można powiedzieć przypadkiem trafiłem na BMKi, doszło do tego, że mój ojciec ma BMW, moi znajomi myslą o zakupie

A mercedesa juz nie chcesz kupic? :D
Fryderyk napisał(a):

Taaa,a potem wysadzenie sie w powietrze i przy okazji zabicie kilkunastu niewinnych osob

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 09:11 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
spider napisał(a):
Fryderyk napisał(a):

Taaa,a potem wysadzenie sie w powietrze i przy okazji zabicie kilkunastu niewinnych osob

Sa winni, bo niewierni :P

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 09:30 
spider napisał(a):
Fryderyk napisał(a):

bzdury bzdury bzdury

a Chrześcijaństwo, to palenie na stosie kobiet, które umieją całkować i seks z nieletnimi :padam:

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 09:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
KotSylwester napisał(a):
seks tylko w łóżku, itp itd.
a to mozna inaczej??? :szok:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 10:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Fryderyk napisał(a):
spider napisał(a):
Fryderyk napisał(a):

bzdury bzdury bzdury

a Chrześcijaństwo, to palenie na stosie kobiet, które umieją całkować i seks z nieletnimi :padam:

:szok: :szok: :zdziwko:

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 10:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 M3 + E60
Kod silnika: S54 + M54
Zgadzam się z Kotem w tej kwestii.

Jakiś czas temu bardzo polubiłem zdanie ś.p. Jamesa Deana: “Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today". Dość mocno wpływa to na sposób, w jaki spędzam czas wolny :) Wszystko, tylko nie stagnacja i nuda.

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 10:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
Każdy coś mądrego napisał, ja w skrócie ujme to tak :

- monotonia zabija
- a facet bez pasji umiera

Ale znam coś o wiele gorszego od braku pasji ...... Ja osobiście czerpię niesamowitą radość z jazdy M5, czy też podczas ścigania sie motocyklem po torze, to mój żywioł :serce: Ale wielu moich rówiesników jak i starszych ludzi może tylko pomarzyć o takich zabawach. Lecz równie wiele szcześcia daje mi widok pięknego zachodu słońca, spacer po fajnym lesie, zwiedzenie jakiś ruin, dzień spędzony na żwirowni, wycieczka, ogólnie natura i jej oblicze. Góry zimą jak i latem ( wszystko po najniższych kosztach, stare ruskie buty i drewniane narty, liczy się fun a nie lans, szkoda pieniądza). Lubię odszykować się, a potem napić dobrego alkoholu, w fajnym barze/restauracji i doborowym towarzystwie, ale tyle samo, jak nie więcej frajdy da mi porządna domówka, lub piwo z chłopakami na naszym starym dobrym podwórku pomiedzy starymi kamienicami :piwo: I wiecie co jest najgorsze, znam ludzi który mają sporo wolnego czasu i jeszcze więcej funduszy, mają E60, lub E klase, fajne mieszkanie/dom, stac ich na wypaśne wakacje dwa razy w roku i co !?. Dla nich E60 to tylko auto, nic nie warte, nic nie znaczace, zaniedbane, itd, jadąc na wakacje do 5 gwiazdkowego hotelu w Grecji, nie opuszczają jego bram by zwiedzić romantyczne małe uliczki, cieszyć sie widokami, spróbowac innej kuchni, poznac ciekawą kulture i ludzi innego państwa, cały dzień leża przy basenie pijac drogie drinki, na plaze też nie pujdą chociaż 100m, bo jest tłoczno a woda słona i szczypie w oczy :przestraszony: Gdy jadąc z nimi, opowiadam o jakimś filmnie, który wywarł na mnie wrażenie, pokazuje jakiś piękny zabytkowy lub nowy budynek, lub mówie patrz jaki ładny park, zachód słońca oni zawsze z dziwna miną tylko wzruszają ramionami :orany: NIC ich nie rusza, a gdy pytam co daje im szczęście w życiu ( nie mówie w prost, że mają pieniądze i czas ), i wymieniam, zdobywanie i zaliczanie lasek, imprezy, alkohol, wycieczki, jakieś hobby, film, muzyka, Vipowskie towarzystko lub spotkania, oni sami nie potrafią wymienić rzeczy, które daja im szczęcie, ani materialnych za pieniądze ani tych niematerialnych, których może doznac każdy człowiek, słonko, las, plaża. To jest dla mnie w 100% niezrozumiale, i jest to dla mnie PRAWDZIWA TRAGEDIA, móc zwiedzić pół świata, mieć w garażu E30 M3, 560 sec, i inne smaczki, mieć tyle możliwości i nie korzystać z tego, prowadząc naprawde nudne bezkolorowe życie :przestraszony: :rozpacz: Naprawde nigdy tego nie pojmę.............

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 10:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E61 535D LCI
Kod silnika: M57N2
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=164424
Fryderyk napisał(a):
spider napisał(a):
Z drugiej strony duzo ludzi by chcialo gdzies isc,jechac,miec ciekawe hobby.Ale ich po prostu na to nie stac,bo jak wiadomo kazda pasja to wydatek i nie ma sie co oszukiwac :(

Bzdury! To jest tylko i wyłącznie tłumaczenie się i usprawiedliwianie. To jest lenistwo, a nie.

Mnie też nie stać, żeby płynąć na Karaiby na marliny i żaglice, więc łapie tzw. "żaglice dla ubogich" w Bałtyku!

Nie stać mnie na F01, jeżdżę E36.

Nie stać mnie na WSOP za 11tyś. $ wejście + hotel w Vegas- gram z kumplami za 10zł.

Analogicznie wiele, wiele rzeczy można tak zredukować i zawsze można znaleźć ciekawe zajęcie dla siebie, nie uwierzę, że nie.

Poprę Fryderyka tutaj :)
Nie trzeba od razu rzucać się na najdroższe rzeczy. Też bym chciał mieć np taki zestaw w domu:
Obrazek
Jednak kosztuje majątek więc musi mi wystarczyć laptop oraz dobre oprogramowanie :)

Nie dawno również mój światopogląd zmienił się trochę i myślę że to co napisał Gasper jest bardzo trafne i tym trzeba się kierować :)

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 11:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
KotSylwester napisał(a):
Z przykrością muszę stwierdzić że się CAŁKOWICIE nie zgadzam. TO nie jest brak czasu, tylko BRAK PASJI DO ŻYCIA. Przez kilka miesiecy zeszłego roku miałem super plan dnia:
6:00 wyjście do pracy
15:00 w domu, obiad
16:00 - 21:30 - szlifowanie, malowanie, skrobanie, wiercenie, docinanie, montowanie, kucie, prucie...

Kot, widzisz, nie kazdy ma własny garaż, w którym może realizować swoją motoryzacyjna pasję (a chyba wiekszośc na forum to pasjonaci motoryzacji), nie kazdy pracuje do 14... Zobacz, Ty piszesz, że zaczynasz swoje hobby o 16 (juz po obiedzie) ja pisałem o powrocie do domu o 19... O rety, jakbym o 15 był w domu to bym chyba wynalazca został :) . Podobnie jak nie trafiaja do mnie gadki szmatki o wyskoczeniu do kina, teatru czy do restauracji. Temat jest o hobby/pasji a nie zyciu codzinnym. Jezeli dla kogos realizowaniem pasji jest wyskoczenie na obiad to ma małe potrzeby, a nazywanie tego pasja jest naduzyciem... Ja myslę o wiekszym zaangazowaniu, którego wersja ekstremalna jest połaczenie zarobkowania z realizowaniem swoich zainteresowań. A to przydaza się rzadko...

Ja np jestem koneserem filmu, zbieram tego od cholery, oglądam do 3 w nocy, podobnie z koszykówką, kolekcjonuje muzyke, przez wiele lat byłem dj-em w warszawskich klubach, ale nie nazywam tego pasją... po prostu stylem życia. moze zdefiniujmy o co nam chodzi w tym temacie, bo widze, ze się w ogóle nie rozumiemy...

(albo to moze ja nie rozumiem... :-k )

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 11:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Bierute ma racje swego czasu jak pracowałem do 14 i o 14:30 byłem w domciu to była kupa czasu na wszystko a teraz jak pracuje do 18 to wybaczcie ale zostaje 2 max 3 godzinki późnym wieczorem na te swoje pasje. Co nie znaczy, że są :)

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 12:38 

bierute, wlasnie to nie hobby, to przymusowy remont!! Ale i tak sie w tym odnajduje, robie tak żeby nie bylo nudnie. Nie każdy musi miec garaz!

bierute napisał(a):
Temat jest o hobby/pasji a nie zyciu codzinnym.

Absolutnie nie! Temat jest o nudnych życiach i pasji życia codziennego! O tym czy jest sie nudnym poukladanym czy ma sie spontanicznosc i kolory w zyciu!

bierute napisał(a):
Jezeli dla kogos realizowaniem pasji jest wyskoczenie na obiad to ma małe potrzeby, a nazywanie tego pasja jest naduzyciem... Ja myslę o wiekszym zaangazowaniu, którego wersja ekstremalna jest połaczenie zarobkowania z realizowaniem swoich zainteresowań. A to przydaza się rzadko...

Nieprawda! Chodzi o pasję do życia, o kolory w życiu.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1