BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 14:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Co powiecie Seat Leon Cupra 225/km
PostNapisane: 22 października 2010, 06:10 
Forumowicz

Moje BMW: e46 320i
Kod silnika: M52B20
Zakov napisał(a):
Wolał bym Audi TT. W sumie podobne pod paroma względami, a jakość lepsza. :)

TT mi kompletnie nie podchodzi, wolałbym Audi z serii S, S3 bądź też S4 2.7 Biturbo :hurra:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 października 2010, 15:06 
patrykRR napisał(a):
Zakov napisał(a):
Wolał bym Audi TT. W sumie podobne pod paroma względami, a jakość lepsza. :)

TT mi kompletnie nie podchodzi, wolałbym Audi z serii S, S3 bądź też S4 2.7 Biturbo :hurra:

Choćby nawet, ale zawsze to Audi. :)

PostNapisane: 22 października 2010, 15:20 
Uzależniony od forum :)

Ja tam się nie upieram tylko na BMW. Nie mam klapek na oczach. BMW jak każda marka ma swoje wady np. skrzynie automatyczne w BMW z silnikami R6, V8 i pewnie V12 często się psują a ich naprawy są bardzo kosztowne. Jeżeli ktoś szuka mocnego automata to niestety wg.mnie Mercedes. ale Mercedes też ma swoje wady, np rdza w okularach.

Co do Mitsubishi i tego typu wynalazków to przerażają plastiki. Jeździłem różnymi autami i muszę powiedzieć że ciężko jest dorównać wykonaniu BMW i MB. Jeździłem nowym A3, plastiki nie były złe, wykonane naprawdę nieźle więc pewnie w wyższych modelach lepsze - ale nie wiem. Wiem że Skoda, Toyota czy Ford są lekko mówiąc kiepskie.

Seata postrzegam inaczej niż Skodę. Koncern ma kilka marek
Audi - wyższa klasa
VW - Dobrej jakości auta dla mas
Skoda - tańsze auta, gorzej wykonane VW

Seat natomiast wg. mnie zajmuje specyficzny segment aut. Trzeba przyznać że Seaty mają ciekawą stylistykę, w porównaniu do Skody czy VW. Audi też jest raczej stonowane.

A to że BMW jest uber alles... Jeden lubi jedno drugi drugie. Trzeba pojeździć i VAGiem żeby docenić inną markę.

PostNapisane: 22 października 2010, 17:08 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):
Trzeba pojeździć i VAGiem żeby docenić inną markę.

:ok:

PostNapisane: 22 października 2010, 20:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 Sedan 5.0 v8
KotSylwester, Madra odpowiedz wiem ze jestesmy na forum BMW i kazdy z nas posiada BMW ale nie zapominajmy ze sa inne marki i modele o dobrych walorach , Nie znaczy to wiele jesli ktos ma bmw e36 e30 badz e36 i patrzy tylko na znaczek bmw a auto ma juz grubo ponad 12/15 lat to co to za bmw sam mam z 98 roku i zeczywiscie przy zakupie patrzylem na znaczek bo ta marka bmw poprostu robi wrazenie czy np.. kupili byscie auto wygladajace jak e36 badz e30 lub e46 jak by mialo na masce logo opla czy skody ??????zapewne nie ,,, tak ma kazdy z nas czyli pseudo fan bmw jak i ja sam sie do tego przyznaje. :kwasny: :kwasny: :kwasny:

PostNapisane: 22 października 2010, 20:26 
WąskiMaciek napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
Trzeba pojeździć i VAGiem żeby docenić inną markę.

:ok:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

MISTRZ :padam:

PostNapisane: 22 października 2010, 20:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
Ja bym przyjela pod warunkiem wygladu, wykonania, silnika i wlasciwosci trakcyjnych.
Wtedy moze miec i znaczek trabanta. Nie wiem.. jezdzisz samochodem, czy znaczkiem na masce? :zdziwko:

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 22 października 2010, 20:33 
dawidzio2233 napisał(a):
czy np.. kupili byscie auto wygladajace jak e36 badz e30 lub e46 jak by mialo na masce logo opla czy skody ??????zapewne nie ,,, tak ma kazdy z nas czyli pseudo fan bmw jak i ja sam sie do tego przyznaje. :kwasny: :kwasny: :kwasny:

Zazwyczaj jestem tolerancyjny, ale przesadziłeś. Jesteś typem taniego lansera.. kupić BMW, dla znaczka, mały silnik, z pierwszego roku produkcji danego modelu, czyli najtańszy z możliwych.

Większość z nas kupuje BMW dla "radości z jazdy". i... za dużo pisać i tak nie zrozumiesz.

Jak tak patrzysz na rocznik to kup sobie nową Dacie i zaloguj się u nich na forum, będziecie sobie pisać o modach.. np.. nowe chlapacze czy pokrowce z misia.

PostNapisane: 22 października 2010, 20:37 
Częsty bywalec

Nie chodzi mi o znaczek tylko o sile marki , dlamnie BMW jest dobrym autem ale sa tez inne marki jakosciowo podobne do bmw wezmy ta cupre silnik 1.8 i 225km robi wrazenie za to moje 1.8 co mam 115km zamienil bym sie bez wachania :hyhy: :hyhy:

PostNapisane: 22 października 2010, 20:42 
Częsty bywalec

Pierwsza produkcja mowisz BMW TO BMW nie ma znaczenia z jakich lat rybik, czy nie tak powinien pisac fan bmw , widac ze tobie chodzi o pierdolki i czepianie sie ,zauwaz masz kase na nowy idziesz i kupujesz jakie chcesz w salonie jaki chcesz kolor i silnik ja szukalem swojego e46 okolo 2 miesiecy i kiedy znalazlem cos ladnego to silnik padaka i na odwrot dlatego w koncu znalazlem ladne bmw z silnikiem 1.8 i musialem pobrac po auto bylo potrzebne na gwalt nie doslownie oczywiscie hehe :rotfl: :rotfl: ogladalem 2.0 2.5 rozne naprawde zanim kupilem swoje widzialem z 10 aut i zawsze cos nie pasilo

PostNapisane: 22 października 2010, 20:44 
Przyjaciel forum

dawidzio2233 napisał(a):
Nie chodzi mi o znaczek tylko o sile marki , dlamnie BMW jest dobrym autem ale sa tez inne marki jakosciowo podobne do bmw wezmy ta cupre silnik 1.8 i 225km robi wrazenie za to moje 1.8 co mam 115km zamienil bym sie bez wachania :hyhy: :hyhy:

jakosciowo podobne. no dobra.... a ta jakosc to co? Dodmuchany silnik 1.8?
VAG ostatnio przoduje w downsizingu. Z 1.3 wydmuchali bodajrze 170 KM.... przemilcze zywotnosc jednostki.
Kup se motór, to bedziesz mial z 1l 150 kucy :zakrecony:

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 22 października 2010, 20:46 
dawidzio2233 napisał(a):
wezmy ta cupre silnik 1.8 i 225km robi wrazenie za to moje 1.8 co mam 115km zamienil bym sie bez wachania :hyhy: :hyhy:

...ale czemu Ty porównujesz te 2. silniki? one wspólne mają tylko pojemność, jeden jest atmosferyczny, drugi doładowany, a ten doładowany zjara też sporo, przy tym też sporo będzie kosztować jego naprawa. Podobnie zakup. Więc?

Kompletnie nie rozumiem, że boisz się panzermotorów 3.0 np. a nie boisz się doładowanego mikrusa...

PostNapisane: 22 października 2010, 20:49 
dawidzio2233 napisał(a):

Osobiście "lubię" Leona, ale gdzie widzisz podobną jakość? Miałem Leona/Toledo i tej podobnej jakości nie widzę.

Ale się podniecasz tym silnikiem, napaliłeś się jak szczerbaty na suchary.

PostNapisane: 22 października 2010, 20:51 
Częsty bywalec

greenevil, Skoro dopuscili ten silnik do produkcji to oznacza ze musial sie jakos prezentowac, widzialem fiata coupe 2.0 350km i jezdzil a zauwaz ze wlasnie cupra to perelka seata model ktory ma odzwierciedlac sport a wiec nie strzelili by sobie samobuja kazda marka teraz walczy o nabywcow i staraja sie robic jakosciowo jak najlepsze auta , wezmy kia 7 lat gwarancji

PostNapisane: 22 października 2010, 20:53 
dawidzio2233 napisał(a):
Pierwsza produkcja mowisz BMW TO BMW nie ma znaczenia z jakich lat rybik, czy nie tak powinien pisac fan bmw

No tak, dla mnie każde BMW to BMW.. ale dla Ciebie to tani lans- oby tylko nowy model, z pierwszego roku produkcji.

Kup se tą Cuprę i jeździj....

PostNapisane: 22 października 2010, 20:56 
Częsty bywalec

rybik, Nie poruwnuje bmw do leona wiadomo seat jest duzo gorszy jakosciowo i tanszy ale chodzi mi tu o tolerancje nie mozna pisac w kolko bmw mega zajebiaszcza marka inne blaaa nie o to chodzi , Fryderyk, jak pisalem wyzej chcialem kupic e46 2.0 badz 2.5 lub 3.0 ale kiedy szukalem nic nie bylo a auto bylo niezmiernie potrzebne dlatego bylem zmuszony kupic co prawda ladne e46 ale z 1.8 :niepewny: :niepewny: :niepewny:

PostNapisane: 22 października 2010, 21:07 
Przyjaciel forum

dawidzio2233 napisał(a):
widzialem fiata coupe 2.0 350km i jezdzil

A jak dlugo? :rotfl:
Bo wiesz... ja znam jednostki 125ccm, ktore maja po 80 kucy. (dodam, ze wolnossace).

Dawidzo, jakes sie napalil to kup sobie ta cupre. Tylko nie przekonuj wszystkich dookola, ze kupili BMW, bo ma znaczek a cupra jest naj.
(ja nadal wole swoje wolnossace 210 kucy z porzadnym wykonaniem i prowadzeniem, ktore codziennie zwala mnie z nog.... a downsizing zupelnie mnie nie rajcuje)
Plastikom mowie stanowcze nie.

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 22 października 2010, 21:11 
Częsty bywalec

greenevil, moze i tak ze cie zwala z nog. rybik, troche mi sie z ciebie smiac chce zauwaz ze piszesz cytuje No tak, dla mnie każde BMW to BMW.. ale dla Ciebie to tani lans- oby tylko nowy model, z pierwszego roku produkcji.
:rotfl: :rotfl: ,jak bys nie wiedzial ja nie szukalem trupa dlatego zaplacilem za swoje 98 wiecej niz moglem kupic i 200rok ale w hu.... stanie rozumiesz to nie pier.... mi tu glupot ze kupilem z 98 dlatego aby miec juz model e46 za ladne 98 i to ze jestem jego 2 wlascicielem nie w polsce ale od poczatku sie placi jak ty masz jakies zerdzewiale e30 na stalowkach to sie nie wypowiadaj :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy:

PostNapisane: 22 października 2010, 21:11 
dawidzio2233 napisał(a):
Fryderyk, jak pisalem wyzej chcialem kupic e46 2.0 badz 2.5 lub 3.0 ale kiedy szukalem nic nie bylo a auto bylo niezmiernie potrzebne dlatego bylem zmuszony kupic co prawda ladne e46 ale z 1.8 :niepewny: :niepewny: :niepewny:

na 2.0 narzekałbyś tak samo, na 2.5 mniej, a na 3.0 wcale, za pewne ;)

ale nie pisz proszę, że 1.8 lipa w BMW, a w seatach cudo, bo 225km, to zupełnie inna filozofia, inne podejście, inne rozwiązania, inny cennik.

Pozdr.

PostNapisane: 22 października 2010, 21:13 
Uzależniony od forum :)

A to przepraszam obciach kupićpierwszy rocznik E46 z 1.8? Sam bym kupił piekne E46 coupe z pierwszego roku 1.8 jakby było ladne.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 186 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1