BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 17:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Śląsk na forum ogólnopolskim, czyli przewodnik Tommy'ego
PostNapisane: 13 kwietnia 2011, 15:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
:27: nie będę pisał ile osób Tobie już coś napisało i ile osób jest zrażonych do Ciebie,bo za dużoooo czasu by mi to zajęło :)

renoraines napisał(a):
które przenosząc się z tematu na temat, szukają nadal zaczepki

kto jej szuka,ten jej szuka,bo chyba nie o mnie mówisz :D

renoraines napisał(a):
co jak wspomniałem już w tym temacie, robi się nudne.

no to:
renoraines napisał(a):
zal.pl, smuteczki.eu, problem.pl, debile.com,

PostNapisane: 13 kwietnia 2011, 16:34 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
renoraines napisał(a):
Bez obrazy, ale nie kazdy musi kilofem czy łopatą na zycie zarabiać. A propos zarobków, ktos chce miec wielodzietną rodzine - ok, ma do tego prawo, ale niech sam ją utrzyma, a nie wyciaga rękę po zasiłki od ''znienawidzonego'' skarbu panstwa. Albo, gdy były górnik roztrwoni kilkadziesiat tysiecy PLN z górniczej odprawy, bo je wydał na glupoty i staje sie beneficjentem MOPSu.

Ma się rozumieć, że w innych częściach polski nikt nie jest beneficjentem MOPSu?
Rok temu byłem w małej wiosce niedaleko Świdwina i wyobraź sobie, że tam ludzie żyją głównie z MOPSu. Praca dla nich by się znalazła, ale oni wolą siedzieć, nic nie robić i żyć z pomocy MOPSu, więc nie wiem, skąd taki text o śląsku. Może jakiś uraz/zazdrość roztrwonienia odprawy/albo nie wiem co?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 kwietnia 2011, 16:31 
Forumowy terrorysta

rafiksx napisał(a):
renoraines napisał(a):
Bez obrazy, ale nie kazdy musi kilofem czy łopatą na zycie zarabiać. A propos zarobków, ktos chce miec wielodzietną rodzine - ok, ma do tego prawo, ale niech sam ją utrzyma, a nie wyciaga rękę po zasiłki od ''znienawidzonego'' skarbu panstwa. Albo, gdy były górnik roztrwoni kilkadziesiat tysiecy PLN z górniczej odprawy, bo je wydał na glupoty i staje sie beneficjentem MOPSu.

Ma się rozumieć, że w innych częściach polski nikt nie jest beneficjentem MOPSu?
Rok temu byłem w małej wiosce niedaleko Świdwina i wyobraź sobie, że tam ludzie żyją głównie z MOPSu. Praca dla nich by się znalazła, ale oni wolą siedzieć, nic nie robić i żyć z pomocy MOPSu, więc nie wiem, skąd taki text o śląsku. Może jakiś uraz/zazdrość roztrwonienia odprawy/albo nie wiem co?

Inne regiony Polski nie domagaja się tego co Slask. Używając obrazowego porównania, Slask jak kobieta, która uwaza, że jej pieniadze są tylko jej, natomiast pieniadze faceta są wspolne. Utożsamianie się z Ruchem Autonomii Slaska. Propagowanie proniemieckiej postawy czy to przez uzywanie niemieckojęzycznych nazw polskich miast ( co też widać na forum), czy to zabieganie o niemieckie obywatelstwo (co wykorzystywane jest także do pobierania niemieckich zasiłków, ale mieszkajac w Polsce, w przeliczeniu z euro na złotówki). Przepisy UE na to pozwalają, ale niech nie zawracają d.py, że Polska jest zła itd.
A propos spisu powszechnego i deklarowanie narodowości slaskiej. Nie ma czegos takiego jak narodowość slaska, nie ma też narodowości wielkopolskiej, mazowieckiej, pomorskiej, małopolskiej itd. Przypomina mi się III Rzesza, gdy Niemcy sztucznie probowali stworzyć narodowość góralska Goralenvolk. Podczas spisu z tamtego okresu, około 20 % osób zadeklarowało Goralenvolk.

PostNapisane: 14 kwietnia 2011, 16:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
widzę, że mało kto potraktował ten temat tak jak powinien

na rozluźnienie:
tekst z 7 minuty ;)
http://www.youtube.com/watch?v=ZIRBHrJZ ... 42CCC2AE52

PostNapisane: 14 kwietnia 2011, 19:11 
Forumowicz

Moje BMW: E36 coupe 328i
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=89005
A może na wybory?

http://forum.bmw.big4.pl/viewtopic.php?t=5440

;)

PostNapisane: 15 kwietnia 2011, 20:02 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
dałbym 100zł żeby zobaczyć renoraines, na żywo

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

PostNapisane: 16 kwietnia 2011, 00:32 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
No ja tam nie wiem, lubie na Śląsk jeździć, i znam tamtejsze trasy jak własno kieszeń, i bywało że co najmniej raz na tydzień udawałem tam.
A i najlepsze interesa robiłem z ludźmi ze Śląska, i jakoś dobrze szło się porozumieć z nimi, i kilka razy sie śmiałem, że sie tam wyprowadze hehehe
Ja bardzo dobrze odbierałem tubylców i znajomych ze Śląska, jakoś jak człowiek z uśmiechniętą michą do nich szedł, to można było wszystko ugadać.

Ogólnie to kraina bardzo zróżnicowana, od gór do płaskiego, od jury do okolic Jaworzna.
A za pare dni chleje na weselu śląskim i będzie gites :rotfl:

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 16 kwietnia 2011, 07:00 
Zacna persona forum

Czy Ty Tommy czujesz się ślązakiem.Masz chyba SB na tablicy.Bo ja choć mam też S z przodu to nie czuję się z tym dobrze.Lepiej już jakbyśmy trafili do małopolskiego tak jak było kiedyś.A jeszcze lepiej gdyby zostało bielskie.Ale cieszę się bardzo,że nie jest jeszcze gorzej i nie mam na tablicy W z przodu.

PostNapisane: 17 kwietnia 2011, 20:21 
Forumowicz

Moje BMW: E36 coupe 328i
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=89005
Cytuj:
Lepiej już jakbyśmy trafili do małopolskiego tak jak było kiedyś

Mam nadzieję, że moderator wybaczy jeśli mnie trochę poniesie, ale akurat siedzę sobie z drinkiem przy laptopie i oglądam jakiś beznadziejny film na jutubie, więc mam trochę czasu żeby wrzucić tu coś od siebie.

greg27 - Pozwól, że sprostuję. W zamierzchłych czasach, gdy po ziemiach polskich biegały jeszcze smoki, a Krzysztof Ibisz wyglądał na jakieś 40 lat Bielsko-Biała (znane również jako Zielsko-Białe) należało do województwa Bielskiego, którego z resztą było "stolicą".

Mam na tablicach SB, ale w bagażniku nie wożę pepeszy i gumowej pały. Bynajmniej nie przeszkadza mi przynależność administracyjna do Śląska. Owszem, Bielsko pod względem kultury czy krajobrazu jest zupełnie odmienne od przeważającej części województwa, jednak obnoszenie się z urazą do ludzi z prawdziwego Śląska za to, że jakiś alfons w garniturze na wiejskiej postanowił zmienić układ województw nie jest w mojej ocenie zbyt mądre.

Region tworzą ludzie, a ludzi trzeba postrzegać przede wszystkim jako potencjalnych przyjaciół.

Uwielbiam ludzi ze Śląska, za optymizm, humor i totalnie luźne podejście do życia. Uwielbiam ludzi z Łodzi za to, że zawsze wyciągną do mnie pomocną dłoń i zawsze mogę liczyć na dobrą radę. W Sopocie mam świetnego kumpla, którego w życiu nie widziałem na oczy, a planujemy od 2 lat wspólnie jak przejąć kontrolę nad światem, a potem dać główną nagrodę w "Mam talent" gościowi, który jadł bigos.

Uwielbiam ich i mam w dupie jaki mają kod pocztowy.

W zasadzie nie czuję się Ślązakiem. Bielsku bliżej do gór. Nigdy nie miało kopalni, przemysł opiera się na zupełnie innych wartościach, a terminy "hasiok" czy "krupnioki" mówią mi równie dużo co kolor na jaki moja dziewczyna chce pomalować sypialnię.

Mimo to czuję się zaszczycony, iż dane mi było poznać wiele osób z regionu prawdziwego śląska i pomimo, że obecnie moje ukochane miasto cierpi nieco z powodu władczej pozycji Katowic w kwestii finansów, jestem szczęśliwy z tego S na tablicy.
Z reszta gdyby to było "Z" to też bym się cieszył. Albo "RR" jak brygada z jednej z moich ulubionych kreskówek.. Tak, to by było w dechę.

Generalnie jakoś od dziecka tak mam, że cieszę się jak debil ze wszystkiego - wybaczcie.

A jeśli ktoś mówi, że dany region powinien być autonomiczny, niepodległy, niskokaloryczny czy jakiś tam jeszcze to niech lepiej pierdolnie się w głowę. Idąc tym tropem przydało by się wyodrębnić w kraju dwie krainy - w zależności od tego czy mieszkańcy w salonie mają zielone, czy beżowe zasłony. A potem jeszcze podzielić je w zależności od tego czy dziadek ma wąsy czy nie. A jeśli babcia ma wąsy to już w ogóle.

Jesteśmy Polakami do chuja Wacława.

A jak ktoś ma z tym problem to niech pisze do Bravo. To idealne miejsce na takie tematy.

Pozdrawiam,
Tommy

PostNapisane: 17 kwietnia 2011, 20:30 
Zacna persona forum

Nie chciałem nikogo urazić.Nie jestem ślązakiem.Jestem góralem.Bliżej mi też do małopolski niż do sląska.Nic na to nie poradzę.Nic absolutnie nie mam do ślązaków ale osobiscie wkurza mnie,że wcisnięto nas niejako na siłę do śląskiego.No cóż trudno.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1