BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 22:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: KSIĄDZ
PostNapisane: 11 maja 2011, 10:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Dowód na to że wiara czyni cuda

:cwaniak:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 maja 2011, 10:19 
Częsty bywalec

Moje BMW: Audi
Kod silnika: AVJ
DanyU napisał(a):
Faktycznie, instytucja kościoła jest delikatnie mówiąc nieporozumieniem. Są wyjątki, ale jest ich bardzo mało. W okolicy gdzie teraz mieszkam, młody ksiądz "odszedł", bo się okazało że zrobił dzieciaka jakiejś małolacie..no cóż, chwila słabości, wiadoma sprawa :hyhy:

Wiadomo, organizmu nie oszukasz, dobrze ze trafilo na malolate a nie jakiegos kleryka :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Tak jak wiekszosc z was mysle podobnie, zorganizowana grupa przestepcza (jawna :hyhy: ) tylko siano sie liczy...
Nie ma to jak dobry PARAFIANIN...

PostNapisane: 11 maja 2011, 11:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
MiFFoU napisał(a):
DO koscioła chodziłem bo musiałem. od bierzmowania nie chodze. nic nie ukradłem raczej (chyba ze klocki w przedszkolu i nie pamietam) co do ksiezy hmm temat rzeka. jak dla mnie to w tych czasach to zawod nie powołanie . a kosciol to preznie działajaca korporacja wysysaczy emerytur i ręt od starszyzny społeczenstwa ktora wiezy w to co im klecha powie.

racja,racja :hurra: :hurra:

E32 735i 92'
E36 318i 92'

PostNapisane: 11 maja 2011, 12:42 
Przyjaciel forum

Kiedyś natrafiłem na forum, gdzie temat założył Były ksiądz, opowiadał o swojej służbie itd. Zapamiętałem głównie jedno zdanie, w którym napisał, że czasy kiedy był księdzem, to czasy najbogatsze w sensie materialnym, nigdy na nic mu nie brakowało, po pasterce imprezy z innymi księżmi itp.

PostNapisane: 11 maja 2011, 14:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: E92
Kod silnika: 2.5
Zapomniałem również powiedzieć że ludność wiejska; wiejsko/miejska ma dużo wyższe przywiązanie do kościoła niżeli spore miasta (powyżej 50tys. mieszkanców)
:)

PostNapisane: 11 maja 2011, 14:25 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
PiotrRadom napisał(a):
Zapomniałem również powiedzieć że ludność wiejska; wiejsko/miejska ma dużo wyższe przywiązanie do kościoła niżeli spore miasta (powyżej 50tys. mieszkanców)
:)

A to prawda....

PiotrRadom co do bierzmowania mam na myśli to, że kościół nie powinien zmuszać do chodzenia do kościoła, przygotowania do bierzmowania nie powinny ograniczać zainteresowań i obowiązków młodzieży i nie powinno być w szkole wpajane, że Bóg jest wszystkim i wszystko co mamy powinniśmy poświecić Bogu. :ok:

PostNapisane: 11 maja 2011, 14:39 
Częsty bywalec

Moje BMW: M5 e39
Kod silnika: S62B50
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=89&t=129566
odnosnie tematu dodam tylko ze u mnie parafia zbiera od 10lat na postawienie nowego czy tam rozbudowe kosciola. Nawet wczesniej chodzili po domach raz w miesiacu i kazdy im tam dawal na ten kosciol z dwie dychy.
Ale jak ludzie pokapowali sie ze nowego kosciola jak nie bylo tak nie ma to przestali dawac :zdegustowany:

PostNapisane: 11 maja 2011, 14:50 
Przyjaciel forum

Sidor, w mojej okolicy powstają kościoły, kilka lat temu został wybudowany jeden, teraz kończą drugi. Czyli kasa idzie na budowę, ale przy tym ostatnim najpierw wybudowali zajebistą plebanie.. po co ?? nie wiem, przecież księża powinni żyć w ubóstwie itd :/

PostNapisane: 11 maja 2011, 15:02 
Częsty bywalec

Moje BMW: M5 e39
Kod silnika: S62B50
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=89&t=129566
DanyU napisał(a):
Sidor, w mojej okolicy powstają kościoły, kilka lat temu został wybudowany jeden, teraz kończą drugi. Czyli kasa idzie na budowę, ale przy tym ostatnim najpierw wybudowali zajebistą plebanie.. po co ?? nie wiem, przecież księża powinni żyć w ubóstwie itd :/

U mnie plebanii nawet nie postawili, tylko jakies kible. A gdzie podziala sie reszta kasy? Tego nikt nie wie i za bardzo wszystkie "babcie" ktore daly na kosciol zapewne nie jedna emeryturke jak i rodziny w normalnym wieku to nie interesuje. Kasa "rozplynela sie w powietrzu" najwidoczniej.

PostNapisane: 11 maja 2011, 18:03 
Zacna persona forum

Temat się rozwija ,tak jak podejrzewałem wszyscy jesteśmy katolikami na pokaz , chodzimy do kościoła owszem ale czy ktoś zna wszystkie święta kościelne ? i kiedy trzeba uklęknąć a kiedy wstać w kościele ?

PostNapisane: 11 maja 2011, 18:07 
Zacna persona forum

marcin87k napisał(a):
bo tak sam makaron z kukurydzą wpi****ać

1 makaron durum
2 pieczarki
3 cebula
4 kukurydza
5 zioła prowansalskie
6 ser zółty
7 ser topiony
8 smietana
9 przyprawy

PostNapisane: 11 maja 2011, 18:14 

kazio1919 napisał(a):
marcin87k napisał(a):
bo tak sam makaron z kukurydzą wpi****ać

1 makaron durum
2 pieczarki
3 cebula
4 kukurydza
5 zioła prowansalskie
6 ser zółty
7 ser topiony
8 smietana
9 przyprawy

Ide zrobić ! :cool:

PostNapisane: 11 maja 2011, 18:42 
Częsty bywalec

Art. 196 KK

Kod:
"Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 11 maja 2011, 19:23 
Forumowicz

Moje BMW: 7er ///M-Sport
Kod silnika: M57d30
Dobry temat. Kościół od zawsze był głownie nastawiony na biznesy i kręcenie wałków. Kościół katolicki ma na sobie dużą plamę z krwi: święte inkwizycje (czyt. masowe mordy Hiszpanów), palenie czarownic, nawrócenia, tortury "ladacznic" i niewiernych... Najlepszym zobrazowaniem dzisiejszych działań Kościoła jest papa Rydzyk. Tutaj chyba nic dodawać nie trzeba. Ostatnimi czasy głośno było o beatyfikacji JotPeDwa jako WIELKIEGO CZŁOWIEKA :hyhy: cokolwiek ma to u katoli oznaczać. Ja osobiście uważam zupełnie odwrotnie: Wojtyła był starym nieudolnym heretykiem. Szanowałem go jako człowieka, nie jako papieża. Został wybrany na stanowisko głowy Watykanu nie dlatego, że miał jakieś wyjątkowe zasługi czy pasował do tego miejsca a dlatego by pomóc znieść ustrój PRL i cały Układ Warszawski co znacznie miało osłabić potęgę militarną ZSRR. Spore zasługi w wyborze Wojtyły na papieża miało właśnie USA. Dlaczego uważam iż JP2 był heretykiem i obłudnikiem? Proste... Cały czas tolerował patologię która była i jest w kościele (pedofilia, przekręty finansowe, wyzysk owieczek...) Do ostatniego dnia swego życia był przeciwny antykoncepcji, pomimo iż wiedział co się dzieje w Afryce. Wiedział też doskonale, że najszybciej mnożą się rodziny biedne i patologicznie gdzie religia gra kluczową rolę. Matki w czasie ciąży piją na umór, dzieciaki są bite i zaniedbane. Odsetek tych ludzi potem wychodzi na prostą ale większość jest na naszym utrzymaniu (czyt. MOPS'u). Pomimo to zabraniał używać pana kapturka i piguł.
Ja do kościoła nie chodzę i nie chcę mieć nic wspólnego z tą chorą i zakłamaną instytucją. Po prostu nie mam sumienia okradać ludzi i patrzeć jak ludzie na własne życzenie są łupani. Nie jestem obłudnym hipokrytą, który w niedziele przekazuje znak pokoju a w poniedziałek środkowym palcem pozdrawia innego kierowcę... Z tego powodu jestem szczęśliwszy i bogatszy :rotfl:

-------------------------------------------------
///M-Sport Individual

PostNapisane: 11 maja 2011, 19:54 

partii napisał(a):
Art. 196 KK

Kod:
"Kto obraża uczucia religijne innych osób, znieważając publicznie przedmiot czci religijnej lub miejsce przeznaczone do publicznego wykonywania obrzędów religijnych, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2."

No straszne !

Tata jerzyka masz dużo racji, lecz co do Jana Pawła moim zdaniem wyolbrzymiasz i do tego człowieka szacunek będę miał zawsze, a i miejsce w mojej pamięci też będzie na zawsze...

Co do Inkwizycji to lepiej sie nie wypowiadać no gdyby media to upubliczniły cały EkoSystem Kościoła by raz, dwa padł... Sku...wiele jakich mało... Inkwizytorzy ludzie tak przeszkolenie aby nie zabijać, a sprawiać ból.

PostNapisane: 11 maja 2011, 20:11 
Forumowicz

Moje BMW: 7er ///M-Sport
Kod silnika: M57d30
bendzamin napisał(a):
co do Jana Pawła moim zdaniem wyolbrzymiasz i do tego człowieka szacunek będę miał zawsze, a i miejsce w mojej pamięci też będzie na zawsze...

Oczywiście szanuję Twoje zdanie i Twoje poglądy ale spójrz obiektywnie: czy nie mam racji? Czy papież się temu nie sprzeciwiał?

-------------------------------------------------
///M-Sport Individual

PostNapisane: 11 maja 2011, 20:14 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 90 325i,Z 3 1.9i
tata_jerzyka zgadzam się z Tobą w 100%.U mnie w domu zawsze była wpajana do głowy ciemnota religijna,cała rodzina pobożna.Ja jedyny jakiś taki antychryst.Ale patrząc co się wokół nas dzieje to zastanawiam się ,gdzie jest Bóg?Gwałt,złodziejstwo i ludobójstwo.Głupie pieprzenie o życiu pozagrobowym,że tam będzie lepiej.A skąd to księża wiedzą,skoro nikt stamtąd jeszcze nie wrócił.

PostNapisane: 11 maja 2011, 20:15 

tata_jerzyka napisał(a):
bendzamin napisał(a):
co do Jana Pawła moim zdaniem wyolbrzymiasz i do tego człowieka szacunek będę miał zawsze, a i miejsce w mojej pamięci też będzie na zawsze...

Oczywiście szanuję Twoje zdanie i Twoje poglądy ale spójrz obiektywnie: czy nie mam racji? Czy papież się temu nie sprzeciwiał?

Z jednej strony tak, ale z drugiej porównaj naszego papieża do obecnego? Co ten robi? Nic, a jakby nie było nasz papież mial kontakt z ludźmi jak żaden inny. Można też na to spojrzeć tak, że papież jest jak prezydent czyli reprezentuje swój kraj, a nie nim rządzi, w tym przypadku Kościół.

PostNapisane: 11 maja 2011, 20:17 

szunaj 71 napisał(a):
tata_jerzyka zgadzam się z Tobą w 100%.U mnie w domu zawsze była wpajana do głowy ciemnota religijna,cała rodzina pobożna.Ja jedyny jakiś taki antychryst.Ale patrząc co się wokół nas dzieje to zastanawiam się ,gdzie jest Bóg?Gwałt,złodziejstwo i ludobójstwo.Głupie pieprzenie o życiu pozagrobowym,że tam będzie lepiej.A skąd to księża wiedzą,skoro nikt stamtąd jeszcze nie wrócił.

Święta Faustyna miała wizję piekła i najwięcej było tam ludzi nie wierzących w piekło.

PostNapisane: 11 maja 2011, 20:43 

Właśnie Bóg jest, a oni sie ruchają i zabijają

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1