BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 17:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 165  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: cena paliw na stacjach a cena barylki...
PostNapisane: 16 grudnia 2010, 21:02 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
To ja pomyślę nad taką wersją to przy okazji będę ludzi do pracy dowoził i jeszcze zarabiał :rotfl: :rotfl:

http://moto.allegro.pl/pojazd-6-osobowy ... 79052.html

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 16 grudnia 2010, 21:05 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Lukoil pb98 - 4.80, LPG - 2.50

PostNapisane: 16 grudnia 2010, 21:08 
Częsty bywalec

Moje BMW: e32
Polska sie kończy..same pijawy.. :zalamany:

PostNapisane: 16 grudnia 2010, 21:54 
Forumowy terrorysta

trollu napisał(a):
czyli gazorowi mówimy nie? ja teraz sie mocno zastanawiam, jak coś po nowym roku będę chyba zakładał sekwencję. dziennie robię przeważnie odcinki 5km, jak dojeżdżam do celu to silnik prawie dobrą temperaturę zaczyna chwytać. latem ok 8L/100km, teraz z kompa zależy, raz poniżej 13 nie zejdzie ale zrobię 1km więcej i spada do 10 ale można przyjąć że w tych warunkach po okolicy 10 mi bierze. instalka by mnie kosztowała koło 2k. golf przynajmniej do września, października zostaje u mnie, raczej zostanie dłużej bo jak ja zmienię auto to golf ląduje u brata. pi razy oko od lipca do teraz robię około 1.5kkm miesięcznie, zimą wiadomo trochę mniej. gaz drogi ale to co sie z bryną dzieje to zakrawa na k... przecież. gaz wolniej się teraz zwraca ale chyba i tak założę :dontgetit:

Szkoda kasy na instalkę przy takich przebiegach dziennych. Najpierw auto i tak będzie jeżdziło na benz zanim się przełączy na gaz, jeśli w ogole się przełączy ze względu na temp.

kamil_85 napisał(a):
Przydałyby się jakieś "świry", które zrobiłyby dym pod sejmem, łącznie z jego podpaleniem :] z powodu cen paliw :suchy:.

Kwestia czasu, przykład Grecji, Hiszpani, Węgier.

Bobby Vintage napisał(a):
Podziwiam wręcz krótkowzroczność niektórych :rotfl: Wszystko wina rządu ! Oni przecież wszystko mogą zmienić !

Co tam międzynarodowa gospodarka, przynależność do Unii przecież my jesteśmy samo wystarczalni ! Jak coś się źle dzieje to wina rządu ! :rotfl:

Zielona wyspa, miodem i mlekiem płynąca. O pardąsik :rotfl: biała wyspa z zasypanymi drogami, balaganem na koleji i bandą nieudaczników przy korycie, ktorzy mają styropian zamiast mózgu, też biały :rotfl: .
Dzisiejszy przyklad populizmu rządowego. Grabarczyk zdecydował, że prezesi spólek kolejowych nie otrzymają nagród rocznych i ciemny lud to kupił :rotfl: . Ale nie wszystkim, którym nagrodę ''odebrano'', nagroda ta przysługiwała. Chodzi o to, że aby otrzymać nagrodę roczną, trzeba przepracować w danej spółce cały rok obrotowy, za który nagroda ma być przydzielona, nie wszyscy prezesi tyle pracują. W tych przypadkach zabrano nieistniejące, ale poszło w eter jaki to minister Czaruś Wspaniały :rotfl:.

PostNapisane: 16 grudnia 2010, 23:39 
Częsty bywalec

umnie na stacji lpg 2.75 :zakrecony:

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 00:22 

renoraines napisał(a):
Najpierw auto i tak będzie jeżdziło na benz zanim się przełączy na gaz, jeśli w ogole się przełączy ze względu na temp.

Jak się o czymś ma słabą wiedzę to się nie wypowiada. Poczytaj temat o LPG w Estorilce. Kyo się przełącza po kilkuset metrach do 1km, nam nawet szybciej, przy -10st. na dworzu.

Benzyna 5zł, LPG 2,55zł.

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 00:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
sekwencja podobno przełącza się przy 20-30 st. ja jak dojeżdżam do celu mam ok 80st.poza tym wieczorem jak hulam po okolicy to już trochę więcej km czasami bije. tyle że jak na razie się wstrzymuje z LPG. być może pogonię golfa wcześniej niż mi się wydawało więc topienie 2k nie ma sensu, kasy nie odzyskam. sytuacja się rozwiąże za jakiś miesiąc-dwa :luka:
jak na razie Pb krąży wokół 4.8, gaz w okolicy niecałe 2.6. tak czy siak kolejne auto (chyba że jednak golf zostanie) z LPG

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 01:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
KotSylwester napisał(a):
renoraines napisał(a):
Najpierw auto i tak będzie jeżdziło na benz zanim się przełączy na gaz, jeśli w ogole się przełączy ze względu na temp.

Jak się o czymś ma słabą wiedzę to się nie wypowiada. Poczytaj temat o LPG w Estorilce. Kyo się przełącza po kilkuset metrach do 1km, nam nawet szybciej, przy -10st. na dworzu.

Benzyna 5zł, LPG 2,55zł.

Ja mam ustawione na 25 stopni, mniej to chyba już nie bardzo, no i przy -10 to te 2km trzeba przejechać około, może z 1.5.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 07:42 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
KotSylwester napisał(a):
Jak się o czymś ma słabą wiedzę to się nie wypowiada.

Radek, reno ma ma część racji, jak ktoś ma R4, i robi odcinki 3km praca-dom, to 2km będzie jechał na Pb.
LPG włącza się mniej więcej tuż po zejściu z niebieskiego pola. W R4 ~2KM a w R6 ~1KM przy mrozie.

Jak 323 przełączyło Wam się po 100m normalnej jazdy, przy -10, po 8 godzinach stania na mrozie, tak jak pisałeś, to sprawdź czujnik temp reduktora, czy się nie zaciął, masz instalację wtrysku fazy lotnej, nie ciekłej ;)

W tym przypadku czas zwrotu LPG ma charakter akademicki, nie wspominając o oszczędnościach.

U Ciebie to działa, bo robicie odcinki po 35km, u mnie też, bo robię po 12km, jak ktoś robi mało, to ekstremalnie się wydłuża zwrot.

trollu napisał(a):
sekwencja podobno przełącza się przy 20-30 st

Przełącza się przy tylu, przy ilu ustawisz że ma się przełączać. Może to być 15 a może być 45. Średnią bezpieczną wartość można przyjąć na 30st, czasem na 25, dającą czas na rozgrzanie się gazu, bo to że reduktor osiągnął 25 stopni, to wcale nie znaczy że gaz tyle ma, a powinien mieć też między 20 a 40 (więcej, też nie dobrze, bo jest przegrzany).
Gazownicy najczęściej ustawiają temperaturę przełączenia, na 35 stopni.

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 08:57 

Nie doczytałem że w sumoie 5km dziennie. Przy takim przebeigu cena paliwa nie gra roli i można kupić Amerykańskie 7litrowe V8.

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 10:13 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
renoraines napisał(a):
Zielona wyspa, miodem i mlekiem płynąca. O pardąsik :rotfl: biała wyspa z zasypanymi drogami, balaganem na koleji i bandą nieudaczników przy korycie, ktorzy mają styropian zamiast mózgu, też biały :rotfl: .
Dzisiejszy przyklad populizmu rządowego. Grabarczyk zdecydował, że prezesi spólek kolejowych nie otrzymają nagród rocznych i ciemny lud to kupił :rotfl: . Ale nie wszystkim, którym nagrodę ''odebrano'', nagroda ta przysługiwała. Chodzi o to, że aby otrzymać nagrodę roczną, trzeba przepracować w danej spółce cały rok obrotowy, za który nagroda ma być przydzielona, nie wszyscy prezesi tyle pracują. W tych przypadkach zabrano nieistniejące, ale poszło w eter jaki to minister Czaruś Wspaniały :rotfl:.

Jak ktoś był głupim ciemnym ludem i słucha mądrych głów z ekranu to przeżył rozczarowanie. Żeby wierzyć w obietnice wyborcze to chyba trzeba być na podobnym poziomie mentalnym co dzieci które w Św. Mikołaja jeszcze wierzą.

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 10:22 
Administrator

Jak ktoś był głupim ciemnym ludem i słucha mądrych głów z ekranu to przeżył rozczarowanie.

Co ty, takiego kogoś podwyżki nie dotyczą, on przecież zawsze i tak za 100zł wlewa.

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 10:28 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Kyokushin napisał(a):
Jak ktoś był głupim ciemnym ludem i słucha mądrych głów z ekranu to przeżył rozczarowanie.

Co ty, takiego kogoś podwyżki nie dotyczą, on przecież zawsze i tak za 100zł wlewa.

HaHa co nie :D

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 10:38 
Forumowy terrorysta

KotSylwester napisał(a):
renoraines napisał(a):

Jak sie ma o czymś słaba wiedze i nie odróżnia R4 od R6, nie posiada także umiejetności czytania ze zrozumieniem
KotSylwester napisał(a):
Nie doczytałem że w sumoie 5km dziennie. Przy takim przebeigu cena paliwa nie gra roli i można kupić Amerykańskie 7litrowe V8.

to lepiej się nie wypowiadać. Ty możesz nawet odpalac na gazie jak chcesz... Ktos kto czyta Twoje wypowiedzi moze postawić pytanie, po co Ci gaz, skoro jezdzisz PKP i komunikacją miejską, a w trase wolisz jeżdzić małolitażowym autem, żeby nie płacić mandatów za przekroczenie prędkości. Szerokiej drogi.

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 13:42 

renoraines, dobrze sie czujesz? Bo widzę że jakieś ciekawostki o mnie piszesz. Powiedz mi renio, czy ja w swoim aucie mam LPG? To po pierwsze, po drugie nie PKP a KM i SKM a nie komunikacją miejską. A w trasę biorę auto z wypożyczalni - małego diesla, bo jak może nie wiesz ale E36 cabrio i SL za dużego kufra nie mają. No ale oczywiście wszystko rozumiesz na opak. Zresztą sam przecież masz Pandę na LPG bo Ci żona zabroniła kupować BMW :rotfl:

Powiedz mi znawco tematu, jak się odpala auto na LPG, jak ma sekwecję, bo widzę że niezbyt się na tym znasz.

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 14:02 
Administrator

Oho, zaczyna się. Here we go again...

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 15:34 
Forumowy terrorysta

KotSylwester napisał(a):
renoraines, dobrze sie czujesz? Bo widzę że jakieś ciekawostki o mnie piszesz. Powiedz mi renio, czy ja w swoim aucie mam LPG? To po pierwsze, po drugie nie PKP a KM i SKM a nie komunikacją miejską. A w trasę biorę auto z wypożyczalni - małego diesla, bo jak może nie wiesz ale E36 cabrio i SL za dużego kufra nie mają. No ale oczywiście wszystko rozumiesz na opak. Zresztą sam przecież masz Pandę na LPG bo Ci żona zabroniła kupować BMW :rotfl:

Powiedz mi znawco tematu, jak się odpala auto na LPG, jak ma sekwecję, bo widzę że niezbyt się na tym znasz.

Czytam w Tobie jak w otwartej księdze :rotfl: i wiedziałem, że nie zrozumiesz ironii
renoraines napisał(a):
Ty możesz nawet odpalac na gazie jak chcesz...
czyli ... trzech kropek i na to zareagujesz. Podobnie jak reagujesz na inne sprawy, a ja miałem i mam z Ciebie ubaw :rotfl: . Pisałem wyżej o przełączeniu z benzyny na gaz, wiec logiczny wniosek jest taki, że skoro się przełącza z benzyny na gaz, tzn, że najpierw zasilanie jest na benzynie a potem na gazie. Wyjasniajac Tobie,żeby nie było nieporozumień, czyli potocznie mowiac najpierw spalana jest benzyna, a potem gaz. Pamiętaj benzyna jest droższa od gazu.

KotSylwester napisał(a):
Powiedz mi renio, czy ja w swoim aucie mam LPG?

Czy Ty pamiętasz jak się nazywasz, czy przed podaniem tych danych musisz jednak spojrzeć w dowód osobisty? Czy może to auto żony, kochanki, konkubiny? Piszesz ''my'' więc to także Twoje auto.
KotSylwester napisał(a):
A więc podsumowując:
Stag 300 Plus
Hana H2000 - zielone (następny model po czerwonych) - do pojedynczego montażu (nie w listwie)
Skorpion GT
Guzik w "popielniczce" a raczej w miejscu popielniczki bo jest pakiet dla niepalących
Wlew pod klapką + siurdak do wkręcania.

Całość "gratów" umieszczona jest tam gdzie w wersji cztero cylindrowej jest akumulator. Na allegro zamówiłem już osłonę akumulatora, więc przykryję całość sprzętu pokrywą. Kwestia kiedy bo przy takie temperaturze mi się nie chce siedzieć w garażu

Podziękowania za pomoc dla Kyo i Nikosia za cenne uwagi.

Auto się szybko przełącza na LPG.Teraz zobaczymy ile będzie palić, bo przyspiesznie już sprawdzone .

KotSylwester napisał(a):
po drugie nie PKP a KM i SKM a nie komunikacją miejską.

Nazewnictwo nie zmieni faktu, że jeżdzisz koleją do Wawy, a po Wawie komunikacją miejską lub taxi.

KotSylwester napisał(a):
A w trasę biorę auto z wypożyczalni - małego diesla, bo jak może nie wiesz ale E36 cabrio i SL za dużego kufra nie mają.

Hahaha potwierdzasz. Masz kilka aut i nie patrze Ci w kieszeń tylko stwierdzam fakt. Kupujesz auta na kredyt, ktorymi na codzień nie jeździsz, bo jeżdzisz koleją. W trasę też nie jeżdzisz swoimi autami, bo za dużo pala i można dostać mandat wiec płacisz za wypożyczenie i paliwo do nich . :rotfl: :rotfl: :rotfl: .

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 15:45 
Forumowicz

Moje BMW: E61 530D ^^
Kod silnika: M57 D30 :]
...
;)

U mnie na BP w Knurowie dzisiaj obniżka była i służbowego diesla za 4.48 tankowałem :rotfl:

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 15:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Przy małych przebiegach najciekawszą opcją staje się Polo z SDI (1.9D bez turbinki).
Za 7K można już szukać. Golfa 3 z tym silnikiem dostaniesz taniej - chyba widziałem wczoraj za 4600.

Shell:
PB 95 - 4.99 PLN
LPG - 2.62 PLN (było 2.64 przez 2 dni)

PostNapisane: 17 grudnia 2010, 16:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 325 tds touring
to jest patologia co sie dzieje na stacjach a najsmieszniejsze jest to ze bedzie jeszcze drozej :D rzad nie utnie sobie zadnych podatkow, juz i tak ukrocili sobie kase ale cos nie wierze w te ich "dobrodusznosc dla spoleczenstwa" wiec trzeba czekac co sie bedzie dzialo, albo jezdzic po knajpach i olej z frytkownic do baku wlewac ;p

on - 4,61
a cala reszta jeszcze wiecej ...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 165  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1