KotSylwester napisał(a):
renoraines, dobrze sie czujesz? Bo widzę że jakieś ciekawostki o mnie piszesz. Powiedz mi renio, czy ja w swoim aucie mam LPG? To po pierwsze, po drugie nie PKP a KM i SKM a nie komunikacją miejską. A w trasę biorę auto z wypożyczalni - małego diesla, bo jak może nie wiesz ale E36 cabrio i SL za dużego kufra nie mają. No ale oczywiście wszystko rozumiesz na opak. Zresztą sam przecież masz Pandę na LPG bo Ci żona zabroniła kupować BMW
Powiedz mi znawco tematu, jak się odpala auto na LPG, jak ma sekwecję, bo widzę że niezbyt się na tym znasz.
Czytam w Tobie jak w otwartej księdze

i wiedziałem, że nie zrozumiesz ironii
renoraines napisał(a):
Ty możesz nawet odpalac na gazie jak chcesz...
czyli ... trzech kropek i na to zareagujesz. Podobnie jak reagujesz na inne sprawy, a ja miałem i mam z Ciebie ubaw

. Pisałem wyżej o przełączeniu z benzyny na gaz, wiec logiczny wniosek jest taki, że skoro się przełącza z benzyny na gaz, tzn, że najpierw zasilanie jest na benzynie a potem na gazie. Wyjasniajac Tobie,żeby nie było nieporozumień, czyli potocznie mowiac najpierw spalana jest benzyna, a potem gaz. Pamiętaj benzyna jest droższa od gazu.
KotSylwester napisał(a):
Powiedz mi renio, czy ja w swoim aucie mam LPG?
Czy Ty pamiętasz jak się nazywasz, czy przed podaniem tych danych musisz jednak spojrzeć w dowód osobisty? Czy może to auto żony, kochanki, konkubiny? Piszesz ''my'' więc to także Twoje auto.
KotSylwester napisał(a):
A więc podsumowując:
Stag 300 Plus
Hana H2000 - zielone (następny model po czerwonych) - do pojedynczego montażu (nie w listwie)
Skorpion GT
Guzik w "popielniczce" a raczej w miejscu popielniczki bo jest pakiet dla niepalących
Wlew pod klapką + siurdak do wkręcania.
Całość "gratów" umieszczona jest tam gdzie w wersji cztero cylindrowej jest akumulator. Na allegro zamówiłem już osłonę akumulatora, więc przykryję całość sprzętu pokrywą. Kwestia kiedy bo przy takie temperaturze mi się nie chce siedzieć w garażu
Podziękowania za pomoc dla Kyo i Nikosia za cenne uwagi.
Auto się szybko przełącza na LPG.Teraz zobaczymy ile będzie palić, bo przyspiesznie już sprawdzone .
KotSylwester napisał(a):
po drugie nie PKP a KM i SKM a nie komunikacją miejską.
Nazewnictwo nie zmieni faktu, że jeżdzisz koleją do Wawy, a po Wawie komunikacją miejską lub taxi.
KotSylwester napisał(a):
A w trasę biorę auto z wypożyczalni - małego diesla, bo jak może nie wiesz ale E36 cabrio i SL za dużego kufra nie mają.
Hahaha potwierdzasz. Masz kilka aut i nie patrze Ci w kieszeń tylko stwierdzam fakt. Kupujesz auta na kredyt, ktorymi na codzień nie jeździsz, bo jeżdzisz koleją. W trasę też nie jeżdzisz swoimi autami, bo za dużo pala i można dostać mandat wiec płacisz za wypożyczenie i paliwo do nich .

.