BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 10 czerwca 2025, 23:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 135  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2014 / 2015 - Zapraszam wszystkich. Kultura ! :)
PostNapisane: 25 września 2015, 23:35 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):
elegancki napisał(a):
Korona nie przyjeżdza na R22 wiec raczej nie przyjedzie Street

Nie wiedziałem

Odkąd wiślaccy nożownicy zamordowali kibica Korony w Kielcach na światłach, kibice obu drużyn nie są do siebie dopuszczani.

Co do meczu, to ważny punkt na bardzo ciężkim terenie, meczu niestety nie miałem czasu obejrzeć.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 września 2015, 07:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Street napisał(a):
binta napisał(a):
elegancki napisał(a):
Korona nie przyjeżdza na R22 wiec raczej nie przyjedzie Street

Nie wiedziałem

Odkąd wiślaccy nożownicy zamordowali kibica Korony w Kielcach na światłach, kibice obu drużyn nie są do siebie dopuszczani.

Co do meczu, to ważny punkt na bardzo ciężkim terenie, meczu niestety nie miałem czasu obejrzeć.

O samym czynie oczywiście wiem, i chyba nie muszę nic więcej pisać...

Ja obejrzałem. Typowe spotkanie na remis. Wisła mocno przycisnęła jak grała w przewadze. Tylko w doliczonym czasie gry miała 2 świetne okazje do strzelenia bramki. Remis wg. mnie sprawiedliwy.

Śląsk - Piast 1:2 - Tutaj widziałem tylko kawałek. Szczerze powiedziawszy nie sądziłem, że Piast wygra we Wrocławiu, o czym wcześniej wspominałem w komentarzu. Trzeba jednak przyznać, że Piast konsekwentnie idzie do przodu, i jak na razie nie zapowiada się na żaden dołek formy.

Dzisiejsze mecze:

15:30 - Górnik Łęczna - Podbeskidzie B-B | Ciężko o jakikolwiek typ, ale jeśli miałbym się już pokusić to pomyślałbym o remisie z lekkim naciskiem na Łęczną |
18:00 - Cracovia - Ruch Chorzów | Gospodarze nie powinni przegrać |
20:30 - Lech Poznań - Górnik Zabrze | Na koniec "Mecz na szczycie". Wierzę w ekipę Ojrzyńskiego !!

PostNapisane: 26 września 2015, 10:37 
Forumowy terrorysta

Piast kolejny raz wygrywa :ok:, regularnie punktuje na Mistrza Polski.

PostNapisane: 27 września 2015, 08:06 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
15:30 - Górnik Łęczna - Podbeskidzie B-B | Ciężko o jakikolwiek typ, ale jeśli miałbym się już pokusić to pomyślałbym o remisie z lekkim naciskiem na Łęczną |
18:00 - Cracovia - Ruch Chorzów | Gospodarze nie powinni przegrać |
20:30 - Lech Poznań - Górnik Zabrze | Na koniec "Mecz na szczycie". Wierzę w ekipę Ojrzyńskiego !!

Mecz na szczycie na remis. W dziale "czerwona latarnia" ligi nic się nie zmienia. W pozostałych spotkaniach Podbeskidzie jednak wygrywa w Łęcznej, a Cracovia zgodnie z planem pokonuje Ruch.

Dzisiejsze mecze:

* Lechia - Zagłębie
* Legia - Termalika

PostNapisane: 27 września 2015, 09:58 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Lech okradziony po chamsku przez sędziego. Karny z kapelusza.

PostNapisane: 27 września 2015, 10:34 
Przyjaciel forum

Street napisał(a):

Szczerze powiedziawszy nie widziałem meczu, tylko coś dzisiaj czytałem, więc nie będę się wypowiadał. Z drugiej strony, dziwne, że to jeszcze nie zostało skomentowane na forum...

Ps. Lechia się dzisiaj przełamie ?? :looka:

PostNapisane: 27 września 2015, 11:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: E30+E36+Z3+E61
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=149858
viewtopic.php?f=6&t=171187
Karny faktycznie z kapelusza. Górnik miał bardzo, bardzo dużo szczęścia, że zremisował.
Swoją drogą Lech oddał 27 strzałów i strzelił tylko jednego gola. Brak skuteczności dalej jest największym problemem Lecha.

Mecz Cracovii znów się dobrze oglądalo, podoba mi sie jak ta drużyna gra :ok:

Zagłębie w formie, Lechia wręcz przeciwnie więc w dzisiejszych meczach stawiam na Zagłębie i oczywiście Legię ;)

PostNapisane: 27 września 2015, 11:18 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Street napisał(a):

Trudno się nie zgodzić. Mocno kontrowersyjna decyzja.

PostNapisane: 27 września 2015, 11:57 
Przyjaciel forum

_KL_ napisał(a):
Zagłębie w formie, Lechia wręcz przeciwnie więc w dzisiejszych meczach stawiam na Zagłębie i oczywiście Legię ;)

A mi się coś wydaję, że Lechia może się dzisiaj przełamać. Za dobrze to wszystko jak na razie idzie Zagłębiu. Kiedyś musi przyjść tego koniec ;)

PostNapisane: 27 września 2015, 11:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57X
Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
Nie wiem, nie widziałem jeszcze powtórek. A na meczu nie było widać. Lech sam sobie winny bo okazji miał dużo żeby strzelić bramkę. Kownacki taki sam napastnik jak Niemiec, można powiedzieć że Jevtic strzelił nim bramkę :) na razie "fotel lidera" utrzymany ...
A sędzia z stolicy więc nie ma się co dziwić ;)

PostNapisane: 27 września 2015, 12:16 
Forumowy terrorysta

Kolejorz się przełamuje, akcje, kontry, strzały z dystansu, kombinacje. Przy rzutach rożnych mogło być wiecej zagrań w 5tkę, żeby podczas zamieszania strzelać bramki. Hamalainena dałbym na ławkę, a wprowadził od początku Lovrencsicsa.

Po stronie Górnika na pochwałę zasługuje bramkarz Kasprzik.

Warszawski sędzia Raczkowski z mazowieckiego okręgu dyktując karnego z kapelusza wydrukował mecz. Standard :rotfl:.

PostNapisane: 27 września 2015, 12:46 
Forumowicz

http://weszlo.com/wp-content/uploads/20 ... .47.57.png

No rzeczywiście, naturalne ułożenie ręki :)
Jeśli chodzi o mecz, no to w końcu Lech zagrał mecz, był pewny siebie, nawet dominował w drugiej połowie, zabrakło najzwyczajniej szczęścia no i kogoś innego niż Kasprzik na bramce ;) Robak wrócił w niezłym stylu (wolej czapki z głów), no i Kownacki w końcu w środku, a nie na skrzydle.

Typer 10 / 2013 - II miejsce , Typer 11 / 2013 - II miejsce , Typer 12 / 2013 - I miejsce , Typer 1 / 2014 - III miejsce , Typer 02 / 2014 - III miejsce , Typer 03 / 2014 - I miejsce , Typer 04 / 2014 - II miejsce , Typer 5 / 2014 - III miejsce ,
Typer 7 / 2014 - I miejsce , Typer 8 / 2014 - II miejsce , Typer 9 / 2014 - II miejsce , Typer 10 / 2014 - III miejsce , Typer 11 / 2014 - I miejsce , Typer 01 / 2015 - II miejsce , Typer 2/2015 - II miejsce , Typer 3 / 2015 - III miejsce , Typer 04 / 2015 - I miejsce , Typer 8 / 2015 - II miejsce , Typer 09 / 2015 - II miejsce
Typer Mistrzostw Świata w Brazylii - II miejsce
, Typer 2014 - I miejsce

PostNapisane: 27 września 2015, 20:56 
Zacna persona forum

Garaż: były dwie e46 328Ci i 330d a teraz jest e61 535d http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=141217
Oglądałem ostatnie 15 minut meczu Legia - Termalica i z tej koncowki to Nieciecza zasłużyła na wygraną. Forma Legii na chwilę tylko wzrosła...

PostNapisane: 27 września 2015, 21:12 
Częsty bywalec

No cóż moje typowanie nie bardzo wyszło dzisiaj ;)
Z przebiegu całego meczu Termalica zaprezentowała się lepiej. Pierwszej połowy nie dało się oglądać, druga sporo lepsza.

PostNapisane: 28 września 2015, 07:22 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
_KL_ napisał(a):

A mi się coś wydaję, że Lechia może się dzisiaj przełamać. Za dobrze to wszystko jak na razie idzie Zagłębiu. Kiedyś musi przyjść tego koniec ;)

Miałem rację ;)

Legia - Termalika 1:1 - Oczywiście wynik traktuję jako stracone 2 punkty, ale trzeba przyznać Termalice, że nie przyjechała się bronić, a grać w piłkę. Odważnie, konsekwentnie, do przodu, bez bojaźni. Gratulacje !!

No i te wyjścia z obrony pod presją. Żadnej "lagi" do przodu, tylko rozgrywanie piłki. Naprawdę szacunek. Piłkarzem meczu był dla mnie Jarecki. Facet świetnie radził sobie w obronie, a i do przodu fajnie się podłączał. Taki czołg :ok:

Wracając do kontrowersyjnego karnego dla Górnika. Obejrzałem wczoraj kilka powtórek, "Ligę + extra" , wysłuchałem trochę opinii i komentarzy. No i, tak zupełnie luźno... Na pewno Fin na samym początku chciał schować rękę, a później musiał ją wychylić za pleców, żeby zamortyzować upadek. Proste. Z drugiej strony, ruch ręką był. Powiększenie szerokości blokującej również. Okay, zostawmy to, i przyjmijmy, że musiał tą rękę wychylić, by nie upaść na twarz. Spójrzcie tylko teraz o innym czynniku. Mianowicie, widzieliście jak i gdzie piłka szła po strzale Madeja ?? W drugi (długi) róg. Strzał był naprawdę mocny. Nie sądzę, by bramkarz Lecha sobie z nim poradził. Kiedy piłka odbiła się od ręki zawodnika z Poznania, strzał został zamortyzowany, zwolniony, po czym bramkarz bez problemu złapał piłkę.

Ciekawy mnie teraz fakt jak sędzia tłumaczył swoją decyzję, chociażby trenerowi Skorży, który poszedł po meczu do pokoju sędziowskiego.

Reasumując, materiał zapewne do szerszej analizy, przy okazji jakichś kursów sędziowskich / szkoleniowych.

PostNapisane: 28 września 2015, 14:26 
Częsty bywalec

Ponoć w piątek ma zostać zwolniony z Legii Henning Berg. Jego następcą miałby być... Jan Urban. Jeśli te pogłoski są prawdziwe to po prostu mamy kabaret.
Już za rok: Jan Urban zwolniony z Legii! Cierpliwość władz skończyła się po tym, jak po 10 kolejkach gry drużyna zajmuje skandaliczne 2 miejsce w lidze, zakwalifikowała się do fazy grupowej LE i skutecznie walczy w PP. Na jego następcę typuje się Macieja Skorżę, który szuka pracy odkąd został zwolniony z Lecha w zeszłym roku. Władze Legii uważają, że tylko on może zagwarantować nieustające pasmo sukcesów na kilka kolejnych lat.

PostNapisane: 28 września 2015, 14:41 
Przyjaciel forum

_KL_ napisał(a):
Ponoć w piątek ma zostać zwolniony z Legii Henning Berg. Jego następcą miałby być... Jan Urban. Jeśli te pogłoski są prawdziwe to po prostu mamy kabaret.
Już za rok: Jan Urban zwolniony z Legii! Cierpliwość władz skończyła się po tym, jak po 10 kolejkach gry drużyna zajmuje skandaliczne 2 miejsce w lidze, zakwalifikowała się do fazy grupowej LE i skutecznie walczy w PP. Na jego następcę typuje się Macieja Skorżę, który szuka pracy odkąd został zwolniony z Lecha w zeszłym roku. Władze Legii uważają, że tylko on może zagwarantować nieustające pasmo sukcesów na kilka kolejnych lat.

A nie Czerczesow, który ostatnio pracował w Dynamie Moskwa ?? ;)

Tylko teraz ciekawe jakbyśmy w Czwartek zaskoczyli Napoli ;)

PostNapisane: 29 września 2015, 12:09 
Częsty bywalec

Dla Wisły należał się jeszcze rzu karny w 90 minucie, po ewidentnym kontakcie bramkarza z Marszalikiem.

PostNapisane: 29 września 2015, 16:13 
Przyjaciel forum

elegancki napisał(a):
Dla Wisły należał się jeszcze rzu karny w 90 minucie, po ewidentnym kontakcie bramkarza z Marszalikiem.

Chodzi Ci o wejście w pole karne od jego lewej strony, i zahaczenie nogi Marszalika przez Małkowskiego ?? Zgadzam się, na żywo, a nawet w pierwszych powtórkach wyglądało to jako symulacja, ale po głębszej analizie widać, że karny się należał.

Ps. Nikt nie ma żadnego komentarza / żadnej wizji opisanej przeze mnie wcześniej sytuacji ?? Tak czysto szkoleniowo / informacyjnie :)

"Wracając do kontrowersyjnego karnego dla Górnika. Obejrzałem wczoraj kilka powtórek, "Ligę + extra" , wysłuchałem trochę opinii i komentarzy. No i, tak zupełnie luźno... Na pewno Fin na samym początku chciał schować rękę, a później musiał ją wychylić za pleców, żeby zamortyzować upadek. Proste. Z drugiej strony, ruch ręką był. Powiększenie szerokości blokującej również. Okay, zostawmy to, i przyjmijmy, że musiał tą rękę wychylić, by nie upaść na twarz. Spójrzcie tylko teraz o innym czynniku. Mianowicie, widzieliście jak i gdzie piłka szła po strzale Madeja ?? W drugi (długi) róg. Strzał był naprawdę mocny. Nie sądzę, by bramkarz Lecha sobie z nim poradził. Kiedy piłka odbiła się od ręki zawodnika z Poznania, strzał został zamortyzowany, zwolniony, po czym bramkarz bez problemu złapał piłkę."

PostNapisane: 29 września 2015, 19:04 
Zacna persona forum

co do ręki Fina, widziałem ale szczerzę to nie wiem jak to zinterpretować, wiadomo że dla kibiców Lecha nie było ręki a dla kibiców Górnika była :) gdyby Lech wykorzystał 1/4 swoich strzałów i szans na gola wygrałby 3:1, i nie byłoby tematu.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2681 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 135  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1