Thomas_HD napisał(a):
prawda jest taka ze w profesjonalnym sporcie doping jest nieodzowna sprawa...
Myslisz ze taki Pudzian sie "nie meczy" ?- i bylby Pudzianem bez dopingu ?
Elita kulturystow myslisz ze jedzie tylko na kreatynie ? lol...
apropo- wiesz ze kreatyny tez chcieli zakazac ?
Granica miedzy srodkami dozwolonymi a nie dozwolonymi sie zaciera,- Prohormony np
Zjawisko uwazam jest powszechne i zamykajac sie na dyskusje o tym zrobimy wiecej zlego niz dobrego.
Wszystko jest dla ludzi- tylko trzeba robic z glowa.
Chcialbym sprowokowac dyskusje o tym zeby Ci ktorzy chca stosowac takie srodki wiedzieli z czym musza sie liczyc i na co uwazac.
A mi się wydaje, że mimo wszystko TomekB ma rację, iż nie pozwala tutaj prowadzić otwartej dyskusji o środkach zabronionych prawnie i całym tym procederze, więc dla dobra tematu odpuściłbym. Rozumiem, że jesteś profesjonalistą, skoro doping jest dla Ciebie nieodzowny. Jakie masz osiągnięcia? Wiesz, mi tam kolesie na siłowni też gadali "e chłopie bez kredki to nie masz co liczyć na 40 w łapie", dziwnym trafem miałem sporo więcej na samym jedzeniu. Równie dobrze możemy zacząć pisać o amfetaminie, heroinie itp. z przekonaniem, że zrobimy więcej złego, niż dobrego, granica między dozwolonym, a zakazanym zaciera się i wszystko jest dla ludzi, trzeba robić z głową, bla bla. Tylko tutaj podobnie jak z koksem, 90% nie robi tego z głową, bo się nie nadaje/nie potrafi/nie ma potrzeby.
Daverc:
Poniedziałek:
Klata: (ciężar oczywiście zwiększasz z serii na serię jeżeli ilość powtórzeń spada)
1.Wyciskanie sztangi na ławce plaskiej 5x (12, 10, 8, 8, 6), ew. (12, 10, 8, 6, 4)
2.Wyciskanie hantelek na skosie dodatnim 4x (12, 10, 8, 6)
3.Wyciagi 4x10 (tutaj możesz też zastosować progresję)
Biceps:
1.Sztanga płaska stojąc(szeroko) 5x (12, 10, 10, 8, 6)
2.Hantelek na kolanie 4x (12, 10, 8, 6)
Środa:
Plecy: (możesz tutaj wrzucić kaptury, ale dopuszcza się robienie ich z barkami - jak wolisz, dodatkowo WYPADA mieć podciąganie na drążku w zestawie ćwiczeń na plecy, pomyśl o tym, tylko uwzględnij drugie ćwiczenie odpowiednio do sposobu podciągania aby nie dublować ćwiczeń na te same mięśnie - jak coś pytaj, jakbyś robił 5x MC to też by było fajnie, ale sam robię 4x, bo mi chwyt i tak siada)
1.Martwy ciąg 4x 12/10/8/6
2.Wiosłowanie sztangą w opadzie tułowia 5x (12, 10, 8, 8, 6)
3.Ściąganie uchwytu wyciągu do brzucha 4x (12, 10, 8, 6)
Triceps: (trochę podobne ćwiczenia, ale ujdzie)
1.Francuskie wyciskanie leżąc 5x (12, 10, 8, 8, 6)
2.Prostowanie ramion na wyciagu 4x (12, 10, 8, 6)
Czwartek
Nogi: (w łydkach też różnicój ciężar i rób nie mniej jak 15 powt. w seriach, najlepiej więcej)
1.Przysiady ze sztangą 5x12/10/8/6/4
2.Wykroki z hantlami 3x1(24, 20, 16) - dla dwóch nóg licząc
3.Wyprosty na maszynie z tyłu 3x (tutaj też zmieniaj ciężar i odpowiednio ilość powtórzeń)
4.Łydki na bloczku betonowym 3xMAX
Piątek:
Barki:
1.Wyciskanie sztangi zza karku 5x12/10/8/8/6
2.Unoszenie hantelek w bok 4x8
3.Unoszenie hantelek w tył 4x8
4.Kaptury 4x MAX (też stosuj różny ciężar)
GDZIE JEST BRZUCH? A 3 ćwiczenia nie mogą być na bicek i tricek... teoretycznie mogą być, ale po co? Ja po dobrym 1 ćwiczeniu mam już spompowaną łapę jak ta lala, 2 ćwiczenia w zupełności wystarczą i przy następnym cyklu treningowym będzie większy wybór aby zaatakować mięśnie zupełnie inaczej.