BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 17:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 781 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40  Następna strona

Na jakÂą partiĂŞ oddasz swĂłj gÂłos?
Ankieta wygasła 4 września 2007, 23:09
Krajowa Partia Emerytów i Rencistów (KPEiR) 2%  2%  [ 2 ]
Liga i Samoobrona (LiS) 2%  2%  [ 3 ]
Partia Kobiet (PK) 1%  1%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 40%  40%  [ 53 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 2%  2%  [ 3 ]
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 23%  23%  [ 31 ]
Prawica Rzeczypospolitej (PR) 0%  0%  [ 0 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 11%  11%  [ 15 ]
Inna 2%  2%  [ 3 ]
P******* nie idę 16%  16%  [ 21 ]
Liczba głosów : 132
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 13:34 
Uzależniony od forum :)

Kyokushin napisał(a):
Nie chcemy przecież by ktoś otrzymał ostrzeżenie, mylę się

Masz rację, wtedy znowu się przestraszy i 2 tyg sie nie pojawi na forum.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 13:40 
Zacna persona forum

GARCIA RAMIREZ napisał(a):
Zawsze może być gorzej bracie Mike R6. Ja oczywiście rzycze PO sukcesów, bo nie jestem jakimś fanatykiem PIS. Wygrali w demokratycznych wyborach - niech rządzą. Ale chce zobaczyć te cuda .

Cudów pewnie nie bedzie. Chcialbym widziec normalnosc jakas w tym rzadzie oraz odpowiedzialnosc za swoje decyzje. Wiem, UTOPIA.
Pokój z Tobą, Zakonniku w Białej Przyłbicy :medit:

Dobrze się też stało, że Andrzej i Roman znikną z parlamentu

The Best Of Wybory 2007 :D

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 13:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
ja nie oczekuję cudów, ale oczekuję odejścia od państwa policyjnego i dążącego do totalitarnej władzy w ręku jednego władcy w dwóch osobach :D mi to wystarczy

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 13:45 
Zacna persona forum

ale cuda mają przecież być. Czy może sie przesłyszałem. Miłością doprawdy cudów można dokonać, a RUDY wyraźnie mówił że miłość jest najważniejsza !

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 13:54 

Cud gospodarczy:

W niemczech był:
Cud Gospodarczy Niemiec. Ludwiga Erharda Koncepcja
Społecznej Gospodarki Rynkowej

Ta książka jest poświęcona wybitnemu niemieckiemu ekonomiście profesorowi Ludwigowi Erhardowi, uważanemu słusznie za twórcę "cudu gospodarczego" powojennych Niemiec. Została wydana w setną rocznicę urodzin wielkiego ekonomisty i - po raz pierwszy w Polsce - przedstawia jego osobę i dzieło.

W japonii był:
Japonia wkraczała na drogę nowoczesnego rozwoju gospodarczego już w latach 1820-1830, a potem gwałtownie w czasie Restauracji Meiji po 1868 roku. To wydarzenie przyniosło nieoczekiwane polityczne i gospodarcze przemiany. W ciągu dwóch dziesięcioleci powstały zręby nowego systemu gospodarczego który w późniejszym okresie umożliwił Japonii spektakularny rozwój nazywany dziś „cudem gospodarczym”.

CUD GOSPODARCZY to chyba określenie ekonomiczne? Laikom kojarzące się z Bogiem i stworzeniem świata.

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 18:25 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Kyokushin napisał(a):
bierute napisał(a):
Kyo - manipulacja. FanBMW napisała, że większośc olała Kaczyńskiego, a nie, że głosowała na PO. NIE głosowało na PIS 68%. czyli wiekszośc.

analogia do much - zapewne poniżej Twojego poziomu. wiem, że stac Cię na więcej. ;)

Towarzyszu Bierucie, nie manipulacja a szczera prawda, od serca!
Skoro więc 68% olało PIS, 59% olało PO, więc jakim prawem przegrani są u władzy? Wynika z tego że większość olała zarówno PO jak i PIS.

Może powiesz więc że większość PIS jest gorsza od większości PO?!
Mi to wygląda na układ 'równości i równiejszości'...

Marności pełne rządy 'najmniej olanych'. Przykre a jakże prawdziwe.

Drogi Kyo - tylko nie "towarzyszuj" proszę mi tu! może być np. kolego.

a co do reszty - masz oczywiście rację. ja jedynie sparafrazowałem wypowiedź JK po poprzednich wyborach, kiedy mówił, że PIS wybrała większość Polaków, a raczej, że większość Polaków popiera ich program i metody... (a tak na prawdę to było 30% z 40% które poszło do wyborów z ok. 80% które ma prawo głosu, czyli nie całe 10% populacji Polaków...)

[ Dodano: 25 Październik 2007, 19:32 ]
KotSylwester napisał(a):
CUD GOSPODARCZY to chyba określenie ekonomiczne? Laikom kojarzące się z Bogiem i stworzeniem świata.

Kot znowu ma rację. No może nie do końca, ale ma. wiadomo, że w ekonomii wiele zjawisk jest trudnych do zdefiniowania, opisania wprost czy nazwania po imieniu. podobnie jest z cudem gospodarczym. nie należy tego terminu brać zbyt dosłownie. podobnie jak np. określenia "cud chilijski" Miltona Friedmana. oznaczał on sytuację, w której rządzaca w Chile junta zezwoliła poniekąd na wprowadzenie liberalnych reform gospodarczych, co poskutkowało szybkim rozwojem, i całą tę sytuację można właśnie nazwać cudem gospodarczym.

[ Dodano: 25 Październik 2007, 19:35 ]
a z kolei teraz cały PIS śmieje się z tych "cudownych" zapowiedzi. a jak dobrze pamiętam, to przecież zarówno JK jak i Zyta mówili, że obecnie w Polsce (jak jeszcze rządzili) jest cud gospodarczy, który oczywiście zakończył swój byt z dniem przegranych wyborów...

[ Dodano: 25 Październik 2007, 19:43 ]
W całej rozciągłości popierałem reforme finansów publicznych zapoczątkowaną przez Zytę, która niestety nie będzie kontynuowana. Nie jestem również ( jako z wykształcenia ekonomista) zwolennikiem podatku liniowego mimo że dla mnie samego byłby on niezwykle korzystny. Założenia do budżetu proponowane przez platformę uważam za nierealne. Obawiam się również zbytniego zmiękczenia naszych stosunków z sąsiadami ( w świetle np. poparcia pani kanclerz Merkel dla związku wypędzonych !!!) Dlatego głosowałem na PIS.

a ja jako ekonomista i liberał jestem za podatkiem liniowym. nie rozumiem, dlaczego mam oddawać większy procent swoich dochodów (i tak bym oddawał przy liniowym, bo przecież ten sam procent liczony od większej podstawy daje większą sumę do zapłacenia w postaci podatku) do wspólnego gara? pracować na innych? dlatego, że podjąłem ryzyko, założyłem firmę, daję ludziom pracę, sam zapier..lam jak kot... co progresywny podatek ma do tzw "sprawiedliwości społecznej"? sprawiedliwie to chyba jest wtedy, gdy masz tyle ile sobie naru...sz? dlaczego o tym bzdurnym określeniu "sprawiedliwość społeczna" najgłośniej krzyczą ci, którzy chcą taką kupą kasy dysponować? i kupować za moją kasę poparcie społeczne określonych grup interesu?

jedna wielka lipa i tyle!

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 20:53 
KotSylwester napisał(a):
Uważaj co mówisz, bo się znowu ośmieszysz i wyjdziesz kolejny raz na tchórza, jak Ci CZWARTY raz zaproponuję spotkanie. Czy jak zwykle nie będziesz mał czasu? :rotfl: :rotfl: Zresztą może sam podjadę na UW, skoro wiem że studiujesz dziennie? Nie masz tylu oddziałów UW w Warszawie żebym nie trafił na ten, na którym studiujesz.
Będzie okazja do wymiany poglądów.

Możesz sobie proponować, ale własnej kobiecie wyjście do kina. Ja nie mam zamiaru spotykać się z "przekręciarzami". Jeśli pozwolisz, to opowiem publicznie jak oszukałeś kolegę.

KotSylwester napisał(a):
Bagor, jako osoba z "wtykami" doskonale wiesz że zdjęto mi moderatora, na moje własne życzenie, prawda? :rotfl: :rotfl: Brakuje narzędzi w dyskusji , to trzeba zmyślać? A co z "zasady zobowiązują" ? :rotfl: :rotfl: Wiatr powiał, to żagielek się przestawia na "manipulację"?

Tomasz Lipiec też sam odszedł :rotfl:

KotSylwester napisał(a):
Bagor, widzę że się na tyle wypaliłeś że cytujesz bzdury znalezione w internecie. Czyż ostatnio mi nie zarzucałeś że kopiuję bezsensy z internetu i że to nie argument?

Od kiedy to publikacje na TVN24 są bzdurami? :hyhy: Zauważ różnicę, że Ty kopiowałeś jakieś punkty, nie podając nawet źródła. Druga sprawa. TVN jest medium obiektywnym (z tym różnie bywa), a nie stroną typowo antypisowską, a z takich właśnie czerpałeś swoje informacje. Na tego typu stronach można napisać wiele, niekoniecznie prawdę, a TVN to jednak inna liga. Kocie jak przekopywałeś zasoby internetu nie natknąłeś się na spis cudów PO?:
Poniedziałek
Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. 3 miliony Polaków wraca do kraju.
Wtorek
Zarządzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe.
Środa
Donald Tusk obniżył podatki --- od środy PIT, CIT i VAT w Polsce wynoszą 1%, jednocześnie Donald Tusk zwiększył wynagrodzenia -
-- pielęgniarka zarabia średnio 5890 zł netto, a lekarz 25630 zł
netto. Nauczyciele zarabiają od środy 8300 zł netto, a urzędnicy 6250. Zachodnie granice Polski przekraczają tysiące lekarzy z Niemiec Francji i Irlandii by podjąć pracę w polskich szpitalach.
Czwartek
W czwartek Donald Tusk gwałtownie podniósł prestiż Polski na świecie
-- UE ogłosiła wprowadzenie Nicei i pierwiastka jednocześnie, Niemcy
zrezygnowały z Gazociągu Północnego, a bałtycką rurą będzie transportowane mięso z Polski do Rosji.
W piątek Donald Tusk wybudował 2500 kilometrów autostrad 840 pływalni i 320 stadionów.
Hanna Gronkiewicz-Waltz --- nowa minister infrastruktury
- przecięła 6000 wstęg w ciągu 18 godzin
Sobota
Donald Tusk rozdał akcje, średnio 70 tysięcy na głowę.
Ponadto wprowadził poszóstne becikowe i
ulgę na dziecko --- bez kozery - pińcet tysięcy.
Niedziela
Po zrobieniu tych wszystkich cudów, siódmego dnia,
Donald Tusk odpoczął.
PS
Wieczorem w niedzielę od niechcenia Donald Tusk
zniósł przymrozki, by jabłka już nigdy nie drożały.

KotSylwester napisał(a):
Idąc Twoim myśleniem

"Idąc Twoim myśleniem" :zdziwko:
Odkąd to powstał nowy zwrot w języku polskim? A może ja jakiś zacofany jestem i nie nadążam. No cóż, nie każdy mógł się urodzić inteligentem :(

Fanbmw napisał(a):
Kocie w takim razie musisz szukać : wzrost ok 165-170, chudy wręcz cherlawy, okulary, rozczochrane włosy, zmęczona cera, duży wyładowany plecak( przechylający Go raz do tyłu, raz do przodu),zwężone dżinsy firmy "Stanley", ciut przyduże obuwie,pod pachą kilka gazet i kartek ze świeżymi notatkami, a najlepiej wsłuchuj się w rozmowy. Myślę ,że na uczelni jest on popularny niczym Dylan z "Beverly Hills 90210".

Szczerz się uśmiałem. Opis kompletnie nietrafiony, ale masz dryg do pisania. Mogłabyś napisać do jakiegoś filmu charakteryzację postaci studenta z lat 20 :rotfl:

Fanbmw napisał(a):
Bagor a ja ponawiam zaproszenie na kawę. Miejsce możesz Ty wybrać.Mieszkamy tak blisko siebie.Ja płacę. :hyhy:

Przykro mi, ale nie skorzystam. Nie wiem czego się spodziewać po kobiecie, która już w awatarze pokazuje tyłek. W to, że lubisz stawiać (kawę) nie wątpię.

Kucharz napisał(a):
oj Bagor frustracja widzę Cię dotknęła, no cóż żal mi Ciebie po raz kolejny

Żebyś się kiedyś nie nabawił wrzodów w żołądku od tej żałości.

Kucharz napisał(a):
większość ekspertów ds. międzynarodowych jest za Kartą Praw Podstawowych, oczywiście Ty znalazłeś jakiegoś który jest przeciw, skąd Ty ich wykopujesz, w TV Trwam występują?

Podaj nazwiska tych ekspertów. Karta niesie za sobą pewne niebezpieczeństwa dla Polski. Nie prościej jest przyłączyć się do tzw. protokołu brytyjskiego? Dzięki niemu Karta Praw Podstawowych będzie miała ograniczone zastosowanie w Wielkiej Brytanii i w Polsce.

KotSylwester napisał(a):
Masz rację, wtedy znowu się przestraszy i 2 tyg sie nie pojawi na forum.

Nie wiem zupełnie o czym piszesz. Kto się wystraszył? Chyba mówisz o sobie, jak wyśmiewali Ci na innym forum BMW, to do tej pory przestraszony tam nie wróciłeś.

stones1 napisał(a):
Szkoda Bagor ze nie jestes w stanie powstrzymać sie od prób dosrywania mi.. no cóż to świadczy o Tobie :ok: , bo jak zapewne wiesz nie znajdziesz w tym temacie osobistej wycieczki pod Twoim adresem z mojej strony.

Fakt, przepraszam, ale Ty również nie jesteś bez winy. Gdybyś się powstrzymał od ataku na moją osobę, to ja również nie atakowałbym Ciebie. Chodzi mi mianowicie o tę wypowiedź:
stones1 napisał(a):
Pewnie ktoś z ogromnego frontu walki z Najjaśniejszym Rządem Wciąż Jeszcze Urzędującym się nim zajął.

Po co to było? Nie było mnie na forum raptem 2 dni, a już jakieś zgryźliwe komentarze. Oczywiście rozpoczął to Kucharz, ale u niego to normalne. Potem dołączyła się wierna świta z odsieczą. Wybacz więc Kyo, nie będę pozostawał głuchy na takie zaczepki. Przypominam, że ten temat nie jest o mnie, więc po co piszecie nie na temat?

Ponawiam pytanie. Nie wydaje się Wam dziwne to, że Waltz chce zbudować stadion narodowy w Łomiankach? Jeszcze tydzień temu zapowiadała zupełnie co innego. Skąd ta nagła zmiana zdania po wygranych wyborach parlamentarnych?
Wrocław już dawno się uporał z takimi problemami, a w Warszawie ciągle nic nie wiadomo. Jak tak dalej pójdzie, to nie zdążą na Euro 2012.

[ Dodano: 25 Październik 2007, 21:57 ]
Bierute, byłeś może kiedykolwiek w Rosji? Tam też wprowadzono podatek liniowy. Spowodowało to podział na biednych i bogatych. Posłuchaj ekspertów co mówią na temat Łotwy, czy Estonii. Z powodu podatku liniowego za parę lat grozi katastrofa. Nie jestem ekonomistą w przeciwieństwie do Ciebie, więc liczę, że się do tego ustosunkujesz.

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 21:06 
Przyjaciel forum

Bagor, podatek liniowy w Rosji podzielił społeczeństwo? jaja se robisz czy o drogę pytasz, a może nie wiesz jak wyglada współczesna Rosja

Bagor, spójrz na to:
Wyniki wyborów w Szpitalach psychiatrycznych:

Andrychów

PiS 51,3%
PO 28,2%
PSL 10,3%
LPR 5,1%
SO 5,1%

Gorlice

PiS 62,1%
PO 24,2%
PSL 7,6%
LiD 4,5%

Kraków - Babińskiego

PiS 46,5%
PO 32,4%
LiD 7,6%
PSL 5,4%

Lublin - Abramowice

PiS 37,1%
PO 34%
LiD 14,4%
PSL 9,3%

Lublin - Głuska 1

PiS 59,1%
PO 31,8%
LiD 4,5%
SO 4,5%

Międzyrzecz

PO 43,7%
LiD 23,4%
PiS 21,9%
PSL 7,2%

Morawica

PiS 30,6%
LiD 17,7%
PSL 14,5%
PO 14,5%
LPR 9,7%
SO 6,5%
PPP 6,5%

Olsztyn

PiS 28%
PO 24%
LiD 22%
PSL 8%
SO 8%
LPR 6%
PPP 4%

Pruszków - Tworki

PiS 35%
PO 34%
PSL 13,2%
LiD 9,4%

Radecznica

PiS 42,9%
PO 20,4%
PSL 14,3%
SO 12,2%
LiD 6,1%
LPR 4,1%

Stronie Śląskie

PiS 30,6%
LiD 22,2%
PO 19,4%
PSL 11,1%
SO 8,3%
PPP 5,6%

Świecie

LiD 38,5%
PiS 20,5%
PO 20,5%
LPR 12,8%
PSL 7,7%

w którym głosowałeś? :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 21:09 
Forumowicz

Baguś owszem jestem trochę nienormalna ale bez obaw, potrafię się kontrolować ;) Wręcz bywam zimna jak wczorajsza herbata :hyhy: Ba, któż wie, może z nas dwojga to ja jestem gentelmenem...( sorry za obcojęzyczny zwrot ,ale przecież Ty doskonale władasz językami).Obiecuję tylko kawa, piwo etc. będę ręce trzymać przy sobie....(a może Ty jesteś z Tych jeżdżących drugą stroną drogi? :zdziwko: osobiście nie mam uprzedzeń)

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 21:11 
Przyjaciel forum

kurde Emi, czekaj Macieyo się dowie :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 21:16 
Forumowicz

No to co. Przecież mi nic nie zrobi, najwyżej Mu głowę ukręci... ( delikatnie mówiąc):rotfl:
Baguś uwierz nigdy, jak żyję nie zaprosiłam faceta pierwsza, nawet nie wiesz jaki robię wyjątek!!!! :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 21:18 
Przyjaciel forum

Fanbmw napisał(a):
najwyżej Mu głowę ukręci... ( delikatnie mówiąc):rotfl:

Bagor proszę, zgódź się :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 21:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
Skończcie OT :zly: :rotfl:

a zresztą to Pogawędki i jest juz po Wyborach...

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 21:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Kucharz napisał(a):
Bagor, spójrz na to:

Andrychów

PiS 51,3%
PO 28,2%
PSL 10,3%
LPR 5,1%
SO 5,1%

Gorlice

PiS 62,1%
PO 24,2%
PSL 7,6%
LiD 4,5%

Kraków - Babińskiego

PiS 46,5%
PO 32,4%
LiD 7,6%
PSL 5,4%

Lublin - Abramowice

PiS 37,1%
PO 34%
LiD 14,4%
PSL 9,3%

Lublin - Głuska 1

PiS 59,1%
PO 31,8%
LiD 4,5%
SO 4,5%

Międzyrzecz

PO 43,7%
LiD 23,4%
PiS 21,9%
PSL 7,2%

Morawica

PiS 30,6%
LiD 17,7%
PSL 14,5%
PO 14,5%
LPR 9,7%
SO 6,5%
PPP 6,5%

Olsztyn

PiS 28%
PO 24%
LiD 22%
PSL 8%
SO 8%
LPR 6%
PPP 4%

Pruszków - Tworki

PiS 35%
PO 34%
PSL 13,2%
LiD 9,4%

Radecznica

PiS 42,9%
PO 20,4%
PSL 14,3%
SO 12,2%
LiD 6,1%
LPR 4,1%

Stronie Śląskie

PiS 30,6%
LiD 22,2%
PO 19,4%
PSL 11,1%
SO 8,3%
PPP 5,6%

Świecie

LiD 38,5%
PiS 20,5%
PO 20,5%
LPR 12,8%
PSL 7,7%

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Kucharz... już nie mogę!!!.... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 21:47 
Kucharz gdzie nazwiska tych Twoich ekspertów?

Kucharz napisał(a):
Bagor, spójrz na to:
w którym głosowałeś? :D

Wiesz jak głosowano w aresztach i zakładach karnych?
PO - 76,2%, PiS - 2,8% :wstyd:

Fanbmw napisał(a):
Baguś uwierz nigdy, jak żyję nie zaprosiłam faceta pierwsza, nawet nie wiesz jaki robię wyjątek!!!! :wstyd:

Ja też nigdy damie nie odmówiłem.

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 21:50 
Przyjaciel forum

no dobra, przyznam się, mam wyrok na koncie :) dlatego głosowałem na PO :)

Bagor, jakbyś miał jaja to byś się umówił na tę kawę, a później spojrzał i zbierał zęby z podłogi

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 21:56 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
temat coraz wyraźniej osiada na dnie.. zupełnym dnie.

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 21:58 
Przyjaciel forum

ja się czuję jak na mieliźnie :)

a o czym ma być wybory parlamentarne za nami, więc teraz piszemy o wyborach Bagora, więc teraz piszemy czy się umówi z piękną brunetką czy nie, jakiego dokona wyboru :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 21:59 

stones1 napisał(a):
temat coraz wyraźniej osiada na dnie.. zupełnym dnie.

co ty tam wiesz "komuchu" :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 25 października 2007, 22:00 
Specjalista

Starczy tego........temat zamykam.

Po wyborach, to raz.
Poprzez wypowiedzi na nic nie wpłyniemy, to dwa.
Uszczypliwość zeszła do poziomu poniżej pasa, to trzy.
Naruszane są zasady obowiązujące w regulaminie forum, to cztery.
Admin Kyo już ostrzegał, to pięć.
Mod Biały także, to sześć.

Jako, że o siódemce było już wspominane w poście na przedostatniej stronce tego tematu, to ja zamykam.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 781 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 36, 37, 38, 39, 40  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1