BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 23:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Protest Paliwowy
PostNapisane: 30 stycznia 2012, 23:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
dawidzio2233 napisał(a):
Świder, Podzielan uwage Tu nie chodzi o stac czy nie stac placic za wysoka cene paliw zawsze sie znajdzie grosz na paliwo bo to jest bezcenne niestety auto rowna sie paliwo , tu bardziej chodzio obiedzanie Polaka ktorego i tak na nic nie stac , przeciez zamiast placic 6zł za paliwo mogl by placic 4 zl a te 2 zl przeznaczyc na oszczednosci czy przyjemnosci a tak sie sklada ze jezeli ktos zarobi te 1.300zł to on sam nie wie co z tym zrobic po oplatach paliwie i wiadomo zyciu nie zaoszczedzi ani grosza a nawet sporo mu zbraknie , wiec ja sie pytam ....PANIE TUSKU JAK MA ZYC POLSKIE SPOLECZENSTWO W BIEDZIE I WYZYSKU OD TEGO JESTESCIE MAM NADZIEJE ZE TO PRZECZYTA :hyhy: :hyhy: :hyhy: :hyhy: Ale raczej napewno NIE :dobani: :dobani: :dobani: :dobani:

Też mam nadzieję, że on to przeczyta. Reforma szkolnictwa jest potrzebna, 3/4 Polaków nie potrafi pisać i/lub czytać.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 07:25 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Dawidzo na prezydenta...

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 07:38 

Świder napisał(a):
Panowie może niektórzy z was są bogaci i stać was na lanie wachy za 8 zł, ale mnie i większości społeczeństwa w Polsce nie stać. Poza tym zżerają nas podatki nie koszty produkcji, wydobycia itd. Skoro wszystko idzie w górę niech i pensję idą w górę jak ma być wzrost to wszystkiego.

Cenę paliwa dysktuje rząd, pensję ustala Twój pracodawca, powiedz nam co wywalczyłeś u niego. No chyba że pracujesz w budżetówce. Nie akceptujesz paliwa po 8zł to wróc do Polski, tu jest po 5,7zł. A LPG po 2,79 jak chcesz taniej.

Kamil_ napisał(a):
Nie żyję na pokaz i kredytów na stare BMW nie biorę.

hehehehe to masz zdrowo pod kopułą. Jesteś prawdziwym Polakiem, nie potrafisz pojąć że druga osoba robi coś dla siebie bo to właśnie Ty żyjesz pod publiczkę, tak bardzo interesuje co pomyśli sobie o Tobie sąsiad. Ciekawe czy dobrze sypiasz. Nie zapalasz pewnie lampki jak się obudzisz w nocy, żeby sąsiad nie pomyślał że źle sypiasz... :rotfl:

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 09:06 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36
Kod silnika: m42b18
Garaż: obalił się;-)
http://www.tvp.pl/warszawa/informacyjne ... 12/6354771

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 09:35 
Zacna persona forum

Moje BMW: X6
[quote="Kamil_"] a większość posiada dobrej klasy BMW[/quote

pffff..
człowieku o czym TY piszesz, na oko 70% userów ma auta powżej 10-12, ale dla Ciebie to chyba właśnie te auta są tej ''dobrej klasy'', skoro jeździsz starym mondeo.
spójrz na samochody Tuska i znajdź różnice między autami z forum.

Apropo gamoni i leniów, polska to zacofany kraj, nie ma tu w dużej większości możliwości znalezienia dobrze płatnej pracy, większość ludzi na wysoko-postawionych satonowiskach ma tą większą pensje poprzez znajomości w załatwieniu pracy, lub dziedziczeniu jakiś działalności gospodarczych itd. Ja nikomu nie zazdroszczę tylko mówię jak wygląda rzeczywistość.

A co do prostesu paliwowego jestem jak najbardziej ZA! Trzeba dać tym POjeba*com i złodziejom coś na otrząśnięcie!
Jedynie mam zastrzeżenia co do formy protestu, bo akcjami typu robienie korków to szkodzimy sami sobie, trzeba iść na wiejską i tam zrobić HAŁAS. Ale ważne co cokolwiek się dzieje i w mediach zaczyna też już się robić głośno na ten temat.

Ostatnio edytowano 31 stycznia 2012, 09:44 przez Sebuś, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 10:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
Kamil_ napisał(a):
Cholera wszyscy płaczą że ich nie stać na paliwo

Nikt nie płacze, tylko czemu zarobki nie są adekwatne do cen w PL? To nie tyczy się tylko paliwa...
Ale żeby niebyło OT, to podam przykład... w 2009r pojechałem po maturze do Niemiec, i za najzwyklejszą robote na budowie moglem kupić tam za godzine pracy 9 litrów ropy. Obecnie w 2012r, pracuje w PL i za godzine pracy moge kupić 3L ropy...

Kamil_ napisał(a):
większość posiada dobrej klasy BMW zazwyczaj z dużym silnikiem.

Kolego, 10 letnie BMW (bo pewnie średnia wieku aut na forum tyle wynosi), nie jest miarą bogactwa :) Bogactwo to dla mnie, nowa duża chata, działka 50 arów i 2 razy w roku wczasy za granica. To jest o wiele więcej warte niż 10 letnia Bawarka która kosztuje 30 tys. Niestety na wszytkie z tych (oprócz działki) narazie zbieram :rotfl: :rotfl:

Kamil_ napisał(a):
Do tego w mody pakuje od groma kasy. A to fele a to skórki.

Każdy wydaje pieniądze, na co się podoba, ale po części się zgadzam, są w życiu ważniejsze rzeczy :) ale kto bogatemu zabroni? :hyhy:

Kamil_ napisał(a):
Zauważam też że ludzie nie mają ambicji, nie walczą o swoje, nie rozwijają się. A po paru latach budzą się że są nikim i dalej gówno zarabiają, a jak mieli okazję coś zrobić to im się nie chciało.

również się zgadzam, ale powiedzmy sobie szczerze, jak ludzie studiują turystyke i rekreacje to jakie mogą mieć ambicje... ale jak ktoś jest po studiach to mu się 4 z przodu należy na wypłacie, inaczej nie będzie pracować :mur:

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 10:28 

Tomek-E46 napisał(a):
jak ludzie studiują turystyke i rekreacje to jakie mogą mieć ambicje...

A ty jakie masz studia kolego,ze tak sie wywyzszasz swoja wielka ambicja?
Tomek-E46 napisał(a):
ale jak ktoś jest po studiach to mu się 4 z przodu należy na wypłacie, inaczej nie będzie pracować

Dokladnie tak,no bo ten tytul przed nazwiskiem do do ozdoby nie sluzy.

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 10:33 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
spider napisał(a):

No, nie po to ktoś znawcą unii europejskiej, magistrem europeistyki zostaje żeby teraz na budowie pracować!

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 10:41 
Zacna persona forum

Tomek napisał(a):
spider napisał(a):

No, nie po to ktoś znawcą unii europejskiej, magistrem europeistyki zostaje żeby teraz na budowie pracować!

:rotfl: :rotfl: dokładnie, nic tylko uzupełniać wykształcenie o Miedzynarodowe stosunki europejskie i praca sama przyjdzie do domu :D

spider, gdzie to przeczytałeś, żę ja się wywyższam? piszę tylko jakie sa realia... ale uwierz mi, że napewno nie studiuje filologi, politologi, socjoligi, turystyki i innych "ścisłych" kierunków :)

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 10:51 

Tomek-E46 napisał(a):
spider, gdzie to przeczytałeś, żę ja się wywyższam? piszę tylko jakie sa realia... ale uwierz mi, że napewno nie studiuje filologi, politologi, socjoligi, turystyki i innych "ścisłych" kierunków

Bo zakladasz ze ludzie po turystyce nie maja ambicji.Tylko nie bierzesz pod uwage ze czasy zrobily sie takie ze na 1 miejscu licza sie uklady i znajomosci a dopiero potem tytul czy jakie tak ktos ma studia.Ferdek mawia ze "magistrow jak mrowkow,tylko robic nie ma komu"To co w koncu studiujesz?

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 11:10 
Zacna persona forum

spider, wiem jakie się zrobiły czasy :) a studia- zarządzanie inżynierią produkcji- co prawda też nie takie ambitne jak chociażby prawo, ale powiedzmy, że mnie akurat są "niezbędne" by awansowac wyżej. To tak OT

Akurat miałem na myśli to co napisałeś "magistrow jak mrowkow,tylko robic nie ma komu", jak ktoś zasuwa to mu studia nie są potrzebne, a jak ktoś studiuje coś by "tylko mieć dyplom" no to jest jak w cytacie ferdka...

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 11:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
spider napisał(a):
Tomek-E46 napisał(a):
jak ludzie studiują turystyke i rekreacje to jakie mogą mieć ambicje...

A ty jakie masz studia kolego,ze tak sie wywyzszasz swoja wielka ambicja?
Tomek-E46 napisał(a):
ale jak ktoś jest po studiach to mu się 4 z przodu należy na wypłacie, inaczej nie będzie pracować

Swego czasu durna reforma szkolnictwa sztucznie przekształciła wiele szkół policealnych itp. w wyższe. To powiedz mi jakim cudem nagle miało się samo z siebie pojawić zapotrzebowanie na tylu sztucznie wytworzonych mgr, których wiedza i umiejętności po takiej szkole nijak się mają do oczekiwań rynku?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 12:24 

KotSylwester napisał(a):
Cenę paliwa dysktuje rząd, pensję ustala Twój pracodawca,

Ale to rzad ustala minimalna,a ta ma sie nijak do rzeczywistosci.

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 12:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
spider napisał(a):
KotSylwester napisał(a):
Cenę paliwa dysktuje rząd, pensję ustala Twój pracodawca,

Ale to rzad ustala minimalna,a ta ma sie nijak do rzeczywistosci.

No i dzięki temu że ją ustala to mamy umowy o dzieło czy zlecenia w przypadku gdzie powinna być normalna umowa o pracę.
Dzięki czemu i tak można zapitalać poniżej tej minimalnej i to bez normalnego ubezpieczenia.
No ale niech rząd podnosi minimalną :super:

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 13:02 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Narzekajcie sobie na płacę minimalną, to jest dla Was, nie przeciw Wam.
A że inne patologie istnieją, to osobna kwestia.

Obrazek
2009r, wyrażone w euro.

Obrazek

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 13:08 

spider, nie musisz pracować za minimalną. Chcesz żeby rząd podwyższył minimalną? Ile ludzi straci pracę? Ile ludzi będzie pracowało na 1/18 etatu a reszta w łapkę? Ile ludzi będzie na umowach o dzieło itp?

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 13:09 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
A dlaczego mają zarabiać mniej niż ich zachodni sąsiedzi?

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 13:14 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Albo więcej niż wschodni? Wszystkim dać tyle co w Luksemburgu! Płaca minimalna na poziomie 100% średniego wynagrodzenia! Balcerowicz musi odejść! :rotfl:

Płaca minimalna to przede wszystkim narzędzie podatkowe bo na jej podstawie ustalana jest wysokość różnych świadczeń a jej związek z realnym poziomem wynagrodzeń jest w sumie pomijalny.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 13:20 

Zarabiasz tyle ile ustalisz z pracodawcą. Ni mniej nie więcej. Pracodawca da Ci taką pensję jaką ma ochotę.

PostNapisane: 31 stycznia 2012, 13:22 
Forumowy terrorysta

Tomek napisał(a):
spider napisał(a):

...i budować druga Irlandie. :rotfl:

Obrazek

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1