BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 16:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Złodziejski kraj , kolejny pomysł rządu przeciwko kierowcom
PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 20:35 
Uzależniony od forum :)

NANOCSmilosz napisał(a):
więc przejechałem na żółtym świetle i kosztowało mnie to 300 zł i

to ciekawe, ja bym mandatu nie przyjął

Cytuj:
Zgodnie z par. 95 Rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z 31.07.2002r. w sprawie znaków i sygnałów drogowych (Dz. U. Nr 170, poz. 1393), sygnał żółty nadawany przez sygnalizator S-1 oznacza zakaz wjazdu za sygnalizator, chyba że w chwili zapalenia tego sygnału pojazd znajduje się tak blisko sygnalizatora, że nie może być zatrzymany przed nim bez gwałtownego hamowania; sygnał ten oznacza jednocześnie, że za chwilę zapali się sygnał czerwony. Dojeżdżając do skrzyżowania kierujący zobowiązany jest zachować szczególną ostrożność. Powinien liczyć się z możliwością zmiany sygnału świetlnego i jechać z prędkością zapewniającą panowanie nad pojazdem oraz bezpieczne zatrzymanie, uwzględniając wszystkie warunki, w jakich ruch się odbywa (rzeźba terenu, stan i widoczność drogi, stan i ładunek pojazdu, warunki atmosferyczne i natężenie ruchu) - art. 19 ustawy Prawo o ruchu drogowym z 20.06.1997r. (Dz. U. z 2003r. Nr 58, poz. 515 - tekst jednolity).

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 20:43 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Byczus, ciekawe czy w rzeczywistości byłbyś taki kozak ;] ja nie chciałem przyjąć , powiedziałem im swoje zdanie , najpierw wyszedł jeden do mnie na rozmowe , później drugi a za chwile jeszcze dwóch wysiadło , wyglądało tak jakbym miał zaraz dostać milicyjny wpierdoool. A po tym jak wsiadłem do auta słyszałem jak się śmiali.

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 20:45 
Specjalista

Byczus, super znasz prawo, tylko małe ale , prawo w tym "kraju" nie jest dla obywateli tylko dla bandytów. A milicjant i złodziej na jednym wózku jadą.

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 22:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Skąd ja to znam. Tylko ja nie przyjąłem mandatu, i oni nawet nie widzieli na jakim przejechałem bo jechali z innej strony.

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 22:55 

Kod silnika: BCY+
Mówcie co chcecie, ale ja kiedys dostalem fotke z przekroczeniem 3km/h... Nie przyjałem :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 30 sierpnia 2012, 23:03 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
Ja tam dużo mandatów nie mam, bo raczej nie zapier**** jak się nie da i gdzie popadnie, a np. jeden dostałem po dłuższej trasie 1km od domu o 22.55 na wlocie, do miasta chodniki po obu stronach, oświetlone wszystko pięknie 72km/h - ZBRODNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Najlepiej ukrzyżować za to.

Co do za granicy - co wy porównujecie, tam po drogach się JEŹDZI. U nas nie da się bo gdzie by się nie chciało dojechać to trzeba przez wsie i wszędzie radary. Jak by były drogi ekspresowe wszędzie - z ograniczeniem do 120 to by problemu nie było. A i wypadków było by mniej.

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 06:31 

Wracam ostatnio z Francji, do granicy PL 3x info o fotoradarze. Automapa mówi : Granica Państwa 400m, granica państwa 300m, Uwaga fotoradar!

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 08:33 

Moje BMW: e65
Kod silnika: N62
Garaż: 3er http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=89854

7er http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100011&start=0
deejeys napisał(a):
Jak by były drogi ekspresowe wszędzie - z ograniczeniem do 120 to by problemu nie było. A i wypadków było by mniej.

Dokładnie tak... 20km od mojego miejsca zamieszkania był jeden wielki czarny punkt raz w tygodniu wypadek co 3mc śmiertelny. Jest ekspresówka z są wiadukty bamber traktorem na trase się nie pcha od 4 lat ani jednego wypadku. Minus ? Teraz tylko na jej końcu non-stop stoją z suszarką i trzepią tych co z niej zlatują bo dwa pasy idą jeszcze z 600m a już jest 70 i 60 bo sie trasa kończy a każdy przynajmniej te 80 na starą krajówkę zlatuje.

e65 745i http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=127319
e38 http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116406&start=0

"To jest Polska stary, tu się ciężko oddycha..."

brak zgody na reklamę

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 15:42 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
KotSylwester, ja tam w Automapie musiałem wyłączyć te powiadomienia bo mnie szlag trafiał. Równie dobrze mógłbym sobie to nagrać na dyktafon i puszczać z odstępem 1 minuty.

mani210 napisał(a):
Minus ? Teraz tylko na jej końcu non-stop stoją z suszarką i trzepią tych co z niej zlatują bo dwa pasy idą jeszcze z 600m a już jest 70 i 60 bo sie trasa kończy a każdy przynajmniej te 80 na starą krajówkę zlatuje.

Jakie to polskie :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Kolejna zajebistość polskiej myśli technologicznej - kraweżniki 20cm. Już pominę to, że to ułatwiło mi rozwalić auto bo jak uciekałem, żeby nie władować się na inne auto to wciągnął mnie taki (auto na glebie, leciało w powietrzu po jego uderzniu)

To sytuacja z ostatnich dni - jadę busem - dwa pasy. Z tyłu karetka a mamy czerwone światło i 100metrów korka - z obydwóch stron krawężniki po 20cm , osobówki ledwo po zjeźdzały, całe szczęście nie było w kolejce żadnych germanów tylko raczej większe auta bo wiadomo jak ważny jest czas dojazdu karetki.

Przykładów można wymieniać w setki, ale zaraz Tomek napisze,ze mało mu w jego mieście progów zwalniających i fotoradar powinien wisieć na każdej latarni.

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 16:39 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
deejeys napisał(a):
Przykładów można wymieniać w setki, ale zaraz Tomek napisze,ze mało mu w jego mieście progów zwalniających i fotoradar powinien wisieć na każdej latarni.

:spi:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 17:14 

Moje BMW: e91
deejeys napisał(a):
Co do za granicy - co wy porównujecie, tam po drogach się JEŹ

ja w Polsce ostatni mandat zapłaciłem w 2003r, za to rok temu złapali mnie na słowacji 152/130km/h i zapłaciłem 20e. Najlepsze że inne pepiki mnie wyprzedzały a oni jechali akurat za mną.

no i w tym roku złapali mnie w chorwacji. u nich jak tylko gdzieś zakręt to 70tka.
ja miałem 104. liczył mnie tam 104 - 10 tolerancji (cokolwiek to znaczyło) = 94 - ograniczenie 70 = przekroczenie o 24 i mandat 600zł.
niby zbiłem na 300, ale wszedłem z nim w temat i za przekroczenie o 50 można dostać do 7500zł i pokazywał mi jeszcze ręce skrzyżowane, co by oznaczało że mogą mnie posadzić. ciepło mi się zrobiło jak pomyślałem że 5 min wcześniej z górki leciałem 200 na 90tce...
a co w Polsce. 500zł max?? potrafię tyle w barze na raz stracić

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 17:38 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i
Kod silnika: N46B20
To może ustalmy od razu 1000 zł jako jednostkę monetarną w rozliczeniach mandatów? Za przekroczenie o każdy kilometr jedna jednostka, wstrętni piraci zapłacą 50k to od razu im przejdzie. Albo może dodamy jedno zero więcej, budżet gminy sam się nie podreperuje. O tym, że jak zwykle po łbie najbardziej oberwą pechowe szaraczki jadące 65 w terenie zabudowanym ani słowa, w statystykach pięknie będzie wyglądała taka walka z przestępczością zmotoryzowaną.

Powtórzę - jestem cały za surowymi karami dla zapieprzających przez wioski 150 km/h, ale najpierw wybudujmy drogi, które będą miały te dwa pasy w jedną stronę, brak utrudnień, kolizyjnych skrzyżowań, traktorów, pijanych nieoświetlonych rowerzystów, fotoradarów co kilka kilometrów i nie rozlecą się na piasek po jednej zimie. I wtedy można z całą bezwzględnością walić tysiące złotych kar, bo mając tak dobre warunki ryzykują życiem swoim i innych tylko totalni debile, których należałoby raczej trzymać w klatce lub na łańcuchu zamiast puszczać na publiczne drogi.

3.6 litra i 249 KM łącznie.
Obrazek

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 18:03 

Nie wiem czy jest tak ciagle ... ale bodajże w krajach skandynawii jest wg mnie najlepiej.
wszelkie sankcje na drodze obliczane są na podstawie zarobków danego osobnika.

ps. wgl ustrój w tych krajach Mi się podoba..

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 18:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E92 335i Msport
Kod silnika: N55
W Norwegii za przekroczenie prędkości można spokojnie trafić za kratki i wcale to nie musi być duże przekroczenie ;)

PostNapisane: 31 sierpnia 2012, 18:40 
Specjalista

Oglądaliście wiadomości na tvnie :D hahaha pokazali co robia posłonie na debacie amber gold :D dłubią w nosie , oglądają gołe babki , bawią się tabletami i robią innym zdjęcia. qrwa jak w przedszkolu :wstyd:

PostNapisane: 1 września 2012, 07:06 

NANOCSmilosz, debata trwała 16 godzin. Przypomnę że Ty podobnie jak wielu z nas z trudem nieraz wytrzymywało 1,5h nudnego wykładu na studiach

PostNapisane: 1 września 2012, 08:27 
Zacna persona forum

kiedyś na wotcie leciały całe debaty od rana do popołudnia i jak rządziło aws a w opozycji było sld z millerm na czele to debaty nie były nudne

PostNapisane: 1 września 2012, 09:56 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Ja po 5-7k bym walił za wyprzedzanie pod górkę na podwójnej ciągłej, przekroczenia o ponad 50, za jakieś takie debilizmy generalnie kara powinna być taka że będzie zbliżona do średniej wartości starego golfa kowalskiego.
W Chorwacji 7500 i krata to jak najbardziej prawidłowa kara.

Fakt że u nas tych durnych znaków jest tyle naćkane że można jakiś przeoczyć, no i są smaczki typu 50km/h i teren zabodowany na 4 pasmówce z pasem zieleni. W normalnym świecie tego nie ma.

PostNapisane: 1 września 2012, 10:26 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
Kyokushin napisał(a):
Ja po 5-7k bym walił za wyprzedzanie pod górkę na podwójnej ciągłej,

100% , tak. Bo co jak co , ale ciągłe to w tym kraju leżą tam gdzie powinny. (chyba tego się nie da źle namalować?)

Kyokushin napisał(a):
no i są smaczki typu 50km/h i teren zabodowany na 4 pasmówce z pasem zieleni. W normalnym świecie tego nie ma.

OOOO widzisz, zaczynasz gadać po ludzku. O to chodzi też. I w takich miejscach najczęściej stoją z radarem.......

Co do uprzejmości Polaków na drodze, tfu jakiej uprzejmości? :rotfl: 80% rodaków nie ma tego słowa w słowniku.

PostNapisane: 1 września 2012, 10:30 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=97228 Aktualne foty str 5.. ;)
Kyokushin napisał(a):
Fakt że u nas tych durnych znaków jest tyle naćkane że można jakiś przeoczyć, no i są smaczki typu 50km/h i teren zabodowany na 4 pasmówce z pasem zieleni. W normalnym świecie tego nie ma.

W polsce pomyślane jest to w taki sposób, że kierowcy są od tego aby dostawać mandaty.. W końcu jest jedno z najbardziej dochodowych sposobów na zalepianie dziury w budżecie. :zdegustowany:
Jaka była mina ministra finansów który założył sobie że do końca 2012r uskłada z nas kierowców (mandatów) 200mln zł, a do czerwca 2012 dostał tylko między 4-6mln. :] Dziwnym zbiegiem okoliczności taryfikator mandatów od razu się zmienił i stawki poszły w górę. :zdegustowany:
I niech mi ktoś powie że tu: "NIE CHODZI O KASĘ TYLKO O BEZPIECZEŃSTWO.." :cisza:

Moja B-U-M-A.: viewtopic.php?f=6&t=97228
Nowe foty str 5..

Ostatnio edytowano 1 września 2012, 10:32 przez Yaro, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 265 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1