BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 23:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 15:05 
Pierwsze kroki

GSXR K2 to całkiem spoko motocykl sam takim mam i nie narzekam :)

Ostatnio edytowano 28 grudnia 2007, 15:08 przez Czaruś, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 15:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
Dla mnie jako osoby jeżdzącej na moto "dawcą" nie jest motocyklista, którego średnia prędkość wynosi 180km/h, który lubi poszaleć na kole, ma głośny i szybki motocykl czy uwielbia poszaleć w zakrętach. Bo można bezpiecznie na 2 lub nawet 1 pasmowej drodze z dobrą nawierzchnią, widocznością i odrobiną wyobraźni odkrecić mocniej manetke i poczuć spore stadko koników. Jazda na kole też nie widzę przeciwskazań sam uwielbiam jeździć na gumie ale nie dla publiki tylko dla samego siebie. Mam ok 2 km nowego prostego asfaltu za miastem jadę tam i przez 30 min ćwiczę swoje umiejętności i czerpię radość z jazdy. Nie mówię też, że niegdy nie podnosze koła na mieście czy w trasie bo jak widze kawałek dobrego i pustego asfaltu to czemu nie ?? Jeżeli nie stwarzam dla nikogo niebezpieczeństwa :chytry: Ale nigdy nie robię tego dlatego, że obok stoją fajne dziewczyny a chłopaki krzyczą dawaj na koło bo wiem z doswiadczenia kolegów, że akurat wtedy robi się najgłupsze błędy i jest największy wstyd gdy podnosi się z ziemi zranioną dumę, honor a najczęściej ukochaną maszynę :wstyd: Lecz w mieście zdarza mi się to o wiele rzadziej niż na drogach głownych bo czasem lubię miny kierowców na autostradzie gdy jade obok nich na jednym :hyhy: Nie widzę też nic złego, że ktoś ma głośny wydech wiadomo starsi ludzie zatykaja uszy i stukaja się po głowie ale ja uwielbiam ten dźwięki nic na to nie poradzę tak samo odnośnie zakrętów pozostaje wyszaleć się na torze lub poszukać dobrej pustej drogi przy zachowaniu pewnego bezpieczeństwa. Nie nawidzę też jak ktoś mówi rodzice kupili mu motocykl i łepek się lansuje. Dla mnie sprzet nie dzieli ludzi na lepszych czy gorszych a w wielu przypadkach ci z gorszymi lub starszymi motocyklami są o wiele " lepszymi ludźmi " Sam często w ładne dni śmigam po mieście moim Rometem 205 i nie obchodzi mnie, że ludzie się smieją ja lubie jego pyrkanie cały urok i cieszę się tym. "Dawcą" jest dla mnie motocyklista, który dosiada swojej maszyny nawet po 1 piwie ( na motocyklu naprawde idzie odczuć wyraźną różnice) mimo małego doświadczenia czy umiejętności robi popisy i daje się podpuścić żądnej wrażeń widowni na hasła typu " dawaj na koło " , " pokaż co potrafisz " , " spal gumę " i inne debilne powiedzenia których często wysłuchuję najczęściej od nieznajomych mi ludzi :mur: bo pytania z grupy " ile ma koni " , " ile wyciąga " itd są dla mnie do przyjęcia sam jako dzieciak takie zadawałem i dalej zadaję znajomym motocyklistom bo mnie to poprostu interesuje. "Dawcą" może być facet śmigający na MZ 150 z prędkościa 90km/h ale bez wyobraźni, zachamowań ze strony jego głowy uwagi oraz poszanowania dla innych pojazdów. Ja tak widzę prawdziwych "dawców". Znam troche takich z okolic i reszty naszej ojczyzny. Każdy potrafi odkręcić gaz do końca ale trzeba się jeszcze zatrzymać i zmieścic w zakręcie lub pomiedzy autami. Takie jest moje zdanie ... może się mylę, może za rok dwa z perspektywy czasu zmienię zdanie ...

Tytuł:
PostNapisane: 28 grudnia 2007, 15:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: 535d
wiadro, moje bmw; "nie lubie wiec nie mam" to jak ty sie tu odnajdujesz na tym forum? :zdziwko:

Ghost_Rider, wszystko do czasu kolego, moze kiedys jak odstawisz motor a zaczniesz jezdzic tylko autem zmienisz zdanie a przy okazji powspominasz dawne akcje i pmysloisz o tym w nieco inny sposob. . .

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 19:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e53
Kod silnika: m57
takie małe podsumowanie ;)

zobaczcie samą końcówkę tego reportażu :)

http://www.tvn24.pl/28377,1534294.1,0,1 ... omosc.html

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 20:30 
Częsty bywalec

Moje BMW: e28
Kod silnika: M30B28
szkoda warszawy

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 20:33 
Częsty bywalec

kaden napisał(a):
szkoda warszawy

Szkoda mi słów na takie posty ... :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 20:46 
Częsty bywalec

to po co jezyk strzępisz?

takich szlifierek jest dużo, a takich warszaw jest coraz mniej.

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 20:57 
Częsty bywalec

kaden napisał(a):

:kwasny: :kwasny: :kwasny: :kwasny: :zdziwko:

Nie maszyny sie licza a zycie i zdrowie motocyklisy.

Mialemm wypadek baba wyjechala mi ticiem jak wyjezdzala z parkingu przodem
jechalem za szybko, prawie ja wyminalem ale ona dodala gazu uderzyla we mnie, ja polecialem daleko nic sie nie stalo. Od razu wezwalem policje, babka byla w ciazy a na miejscu pasazera pijany jej maz. Z jej OC dostalem szkode calkowite za motor. Ona musiala zaplacic dosyc duzy mandat. Jej maz klocil sie z policja ze za szybko jechalem lecz odziwo pan policjant stanal po mojej stronie i zagrozil mu ze go wezma na izbe. skonczylo sie to tym ze potem ten pijany pacan pojechal tym rozwalonym czyms dalej do domku...

Moja była :( -> M52B25 Estoril blau power!
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 20:58 
Ghost_Rider napisał(a):
kaden napisał/a:
szkoda warszawy

Szkoda mi słów na takie posty ... :mur:

skoro Ci słów szkoda, nie nabijaj postów niepotrzebnie.

Cytuj:

:ok:

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 20:59 
Uzależniony od forum :)

kaden napisał(a):

Warszaw jest coraz mniej, ale takich niedzielnych kierowców nie ubywa. Mial koleś szczęście, że nie trafil na 7er, co by go zmiotło.

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 21:17 
Częsty bywalec

krzysiekbb, dokładnie ale tu widać że motocykliscie nic się nie stało więc naprawde szkoda warszawy.

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 21:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
kaden napisał(a):
krzysiekbb, dokładnie ale tu widać że motocykliscie nic się nie stało więc naprawde szkoda warszawy

po czym wnioskujesz??

a tego dziada z warszawy to normalnie pałą :mur: :mur: - takiemu od razu prawko powinni zabrac :kwasny: :kwasny:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 22:55 
Częsty bywalec

EniGmatiC, po tym że gość złapał się tylko za nogę, a nie leżał plackiem i był na tyle świadomy żeby się odrazu za warszawe się schować zeby go nic innego nie potrąciło. "warszawiak" pewno miał jakaś awarie, może mu się olej zaświecił albo coś i chciał się na przystanku zatrzymać, skąd ma wiedzieć że zewnętrzym prawym pasem będzie leciał motocykl 100km/h skoro tam jest pewno 70 dozwolona. w lusterku takich małych obiektów jak motocykl to za bardzo nie widać, szczególnie w jeździe miejskiej przy takich prędkościach.

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 23:05 
Częsty bywalec

"Kaden" A skąd ty niby wiesz takie fakty ?? Może był w szoku po wypadku i nie czuł, że ma np. połamane żebra, obojczyki itd ?? I skad wiesz, że warszawa miaął awarie a nie jest to ewidentna wina kierowcy ?? A na tej drodze było może 110km/h lub 130km/h a nawet te 90km/h i motocyklista jechał zgodnie z przepisami a może nawet i wolniej co ?? Najlepiej zwalić wszystko na motocykl :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 23:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
ja też mam "szlifierkę" Kawusię ZX6R Ninja i zdarza mi się jechać jak po "śmierć" ale nie zawsze jest to wina motocyklistów! Mieszkam nad morzem i w sezonie jest masakra wszyscy są paniskami na drodze i nikt nie ustąpi motocykliście! Banda niedzielnych kierowców wali nad Bałtyk i maja nas w d... Już wielokrotnie zapikowałbym w takie auta i tylko "na gazetę" mijałem. Brak wyobraźni i tyle!

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 23:53 
Uzależniony od forum :)

EniGmatiC napisał(a):
tego dziada z warszawy to normalnie pałą - takiemu od razu prawko powinni zabrac
Ghost_Rider napisał(a):
A na tej drodze było może 110km/h lub 130km/h a nawet te 90km/h i motocyklista jechał zgodnie z przepisami a może nawet i wolniej co ?? Najlepiej zwalić wszystko na motocykl

A może było a może nie było? Widać że motor jechał powolutku a nie gnał prawym pasem... przecież prawym na pewno jechał wolno, po to jest prawy pas :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 8 stycznia 2008, 23:56 
Forumowicz

Cytuj:
będzie leciał motocykl 100km/h skoro tam jest pewno 70 dozwolona

A teraz popatrz, jedziesz Ty samochodem na prostej 3 pasmowce i pan w Warszawie wjezdza na Twoj pas. Napisalbys takiego posta o tresci "jechalem sobie spokojnie swoim pasem, nagle ten gosc zajechal mi droge i bylo bum. Szkoda, bo malo jest takich Warszaw a ja za 2 tyg odbieram bunie bo mam do wymiany: 1 lampy 2 chlodnice 3 nerki 4zderzak 5... 6... itp". Watpie ;) . Moj ojciec w wypadku zlamal 2 nogi i roztrzaskal sobie kosc strzlkowa w stopie czy jakos tak, polamal zebra i mial uraz miednicy. Nie stracil przytomnosci. W szoku wyszedl przez szybe z samochodu, wyciagnal pijanego sprawce, pochodzil jeszcze z 5 min i kiedy szok przeszedl to sie przewrocil i obudzil w szpitalu.

Ten na drzewo szybko zmyka

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 00:26 
Częsty bywalec

Ghost_Rider napisał(a):
Najlepiej zwalić wszystko na motocykl

Ty to powiedziałeś, nie ja.
KotSylwester napisał(a):
A może było a może nie było? Widać że motor jechał powolutku a nie gnał prawym pasem... przecież prawym na pewno jechał wolno, po to jest prawy pas

dokładnie, napewno tak było.

Dzik, ale o co masz pretensje do mnie. jak by mi facet taki numer wykręcil zdenerwowałbym się okrutnie ale i tak była by wina moja lub była by wina częściowa. choć po drodze hamowania napewno biegli orzekli by moją wine.

zaczeło się od słów "szkoda warszawy", niezałatwo koledzy wpadacie w furie?

Ostatnio edytowano 9 stycznia 2008, 10:35 przez kaden, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 00:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
kaden napisał(a):
po tym że gość złapał się tylko za nogę, a nie leżał plackiem i był na tyle świadomy żeby się odrazu za warszawe się schować zeby go nic innego nie potrąciło

zachował zdrowy rozsadek mimo ze organizm jest w szoku - ja obstawim na kilka złamań, wsztrzas mózgu itp.

kaden napisał(a):
"warszawiak" pewno miał jakaś awarie, może mu się olej zaświecił albo coś i chciał się na przystanku zatrzymać, skąd ma wiedzieć że zewnętrzym prawym pasem będzie leciał motocykl 100km/h skoro tam jest pewno 70 dozwolona

to juz problem "mistrza" z warszawy, żeby zjechac nie zajezdzajac nikomu innemu drogi i nie spowodowac wypadku,
ze środkowego pasa na przystanek - tak odrazu :przestraszony: - jak bys jechał tam Buma ok 100 km/h - bo 80% samochodów z taka predkoscia tam jezdzi zapewne tez bys nie wychamował - i podejrzewam ze czarnego BMW tez facet w lusterku by nie zauważył wykonujac taki manewr.
Motocyklista poprostu mial duzego pech, że trafił na takie beztalencie drogowe

kaden napisał(a):
skąd ma wiedzieć że zewnętrzym prawym pasem będzie leciał motocykl 100km/h skoro tam jest pewno 70 dozwolona. w lusterku takich małych obiektów jak motocykl to za bardzo nie widać, szczególnie w jeździe miejskiej przy takich prędkościach.

zachowac szczególna ostrozność wykonujac taki dziki manewr

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2008, 00:33 
Forumowicz

kaden, nie mam do Ciebie pretensji. Dyskutujemy sobie na poruszony temat, ale fakt faktek iz czasem ktos niepotrzebnie sie uniesie.

Ten na drzewo szybko zmyka

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 138 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1