BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 507 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: MŚ w Brazylii 2014
PostNapisane: 14 czerwca 2014, 11:02 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):
zdarzenie miało miejsce w "piątce" , a więc tam, gdzie bramkarz jest "chroniony"

Nie jest ;) http://www.weszlo.pl/news/20190-Krotki_ ... przepisami

Zachowanie Freda w pierwszym meczu, to zwyczajna żenada. Fala krytyki spadła na niego nawet we własnym kraju gdzie ludzie nie chcą, żeby Brazylia wygrywała w taki sposób. Po meczu uciekł tylnym wyjściem przed dziennikarzami. Sędzia też na poziomie żałosnym, podobnie jak ten sędziujący Meksykowi.

Co do meczu Hiszpanów z Holandią. Osobiście jestem wniebowzięty. Uwielbiam Holendrów i Van Persiego. Przed meczem obstawiałem 1:4, a więc niewiele się pomyliłem ;) Costa też trochę przyaktorzył spryciarz :)

Będę kibicował na pewno jeszcze Belgii, a po cichu liczę na dobrą formę Anglii i Portugalii.

Z ciekawostek, Brazuca od przyszłego sezonu będzie oficjalną piłką T-Mobile Ekstraklasy.
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 11:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
StreetFire7 napisał(a):

Skoro nie jest chroniony to Chorwacja strzeliła prawidłowo gola w meczu z Brazylią.

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 11:27 

Rafał, ten artykuł nie jest o tym czy faul był czy go nie było, tylko o tym, że coś takiego jak nietykalność bramkarza w polu bramkowym JUŻ nie istnieje.

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 11:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
zdarzenie miało miejsce w "piątce" , a więc tam, gdzie bramkarz jest "chroniony"

Nie jest ;) http://www.weszlo.pl/news/20190-Krotki_ ... przepisami

Zachowanie Freda w pierwszym meczu, to zwyczajna żenada. Fala krytyki spadła na niego nawet we własnym kraju gdzie ludzie nie chcą, żeby Brazylia wygrywała w taki sposób. Po meczu uciekł tylnym wyjściem przed dziennikarzami. Sędzia też na poziomie żałosnym, podobnie jak ten sędziujący Meksykowi.

Co do meczu Hiszpanów z Holandią. Osobiście jestem wniebowzięty. Uwielbiam Holendrów i Van Persiego. Przed meczem obstawiałem 1:4, a więc niewiele się pomyliłem ;) Costa też trochę przyaktorzył spryciarz :)

Będę kibicował na pewno jeszcze Belgii, a po cichu liczę na dobrą formę Anglii i Portugalii.

Z ciekawostek, Brazuca od przyszłego sezonu będzie oficjalną piłką T-Mobile Ekstraklasy.
Obrazek

Ooo, jak widać człowiek cały czas się uczy ;) O piłce też wcześniej nie słyszałem.

Ale mimo wszystko, uważam, że Casillas był faulowany i bramka nie powinna zostać uznana. Oczywiście byłem i jestem za Holandią, więc z bramki, meczu i końcowego rezultatu się cieszyłem i cieszę :)

Widzieliście memy po meczu i Van Persiego w pelerynie Supermana ?? :P

Jacek - Nie wiem dlaczego, ale cos mi się wydaje, że w meczu Kolumbia - Grecja padnie remis (1:1 ??) :)

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 11:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
StreetFire7 napisał(a):
Rafał, ten artykuł nie jest o tym czy faul był czy go nie było, tylko o tym, że coś takiego jak nietykalność bramkarza w polu bramkowym JUŻ nie istnieje.

Dlatego napisałem jak napisałem. Brak konsekwencji u sędziów jest w takim razie. W jednym i drugim przypadku napastnicy przeszkadzali bramkarzom a werdykt zupełnie inny.
Czuję, że dzisiaj któryś Włoch również nabierze sędziego w polu karnym bo powiedzmy jakiś obrońca Anglii lekko dotnie makaroniarza a ten padnie jak rażony piorunem.

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 12:18 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):
Jacek - Nie wiem dlaczego, ale cos mi się wydaje, że w meczu Kolumbia - Grecja padnie remis (1:1 ??) :)

Specjalnie bym się nie zdziwił takim wynikiem ;) Tak jak pisałem wcześniej, Grecja to z reguły "niewygodny" przeciwnik dla rywali i myślę, że wielu bramek nie zobaczymy w tym meczu.

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 12:34 

binta napisał(a):
Ale mimo wszystko, uważam, że Casillas był faulowany i bramka nie powinna zostać uznana.

Owszem, w pełni się zgadzam.

Kuponik poszedł, obstawiłem zwycięstwa Grecji, Urugwaju i .... Anglii ;)

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 13:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
Ale mimo wszystko, uważam, że Casillas był faulowany i bramka nie powinna zostać uznana.

Owszem, w pełni się zgadzam.

Kuponik poszedł, obstawiłem zwycięstwa Grecji, Urugwaju i .... Anglii ;)

Odważnie :ok:

Urugwaj powinien wygrać. W meczu Kolumbia - Gracja, tak jak napisał Jacek, również nie spodziewałbym się dużej liczby bramek. Tak jak pisałem wyżej, dla mnie remis (1:1). Co do meczu wieczoru (nocy ??), totalna niewiadoma. Będę trzymał kciuki za Anglików, ale o typ się nie pokuszę. Pewnie obie drużyny nie pogardziłyby remisem ;)

Z ciekawostek. Buffon lekko skręcił staw skokowy i jest obecnie "stawiany na nogi". Jego szanse na to, że zagra szacowane są 50 na 50%. Jakby tego było mało, drugi bramkarz Włochów - Sirigu, nie trenował przez kilka dni z powodu urazu żeber. Istnieje więc taka szansa, że w bramce stanie debiutant, Perina.

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 14:29 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
StreetFire7 napisał(a):

Według mnie był faul na bramkarzu Brazylii jak i na Ikerze z reprezentacji Hiszpanii...

Ale to już za nami jedziemy dalej z mistrzostwami :hyhy:

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 17:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Holandia zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Ładnie ich tam Van Gaal poukładał. Chapeau bas.
Teraz mecz Chile-Hiszpania będzie mega ciekawy :hyhy:

binta napisał(a):

Swoją drogą, jakie typy na omawiane mecze ?? :)

Ja obstawiłem:

Kolumbia-Grecja - Zwycięstwo Kolumbii i poniżej 2,5 gola
Urugwaj-Kostaryka - Urugwaj
Anglia-Włochy - obie drużyny strzelą bramki
WKS-Japonia - WKS

Bez łączenia, wszystko pojedyncze zakłady.

Boogie napisał(a):
Materiał do powtórek jest wybierany przecież przez realizatora, a to kluczowe pokazac daną sytuacje z każdej strony, a przeważające ujęcie jest a ogół jedno. Sędzia wizyzyjny musi gwarantować, że realizator nie popełni manipulacji, że pokaże rzetelnie najlepsze ujęcia, musi wiedzieć że ile ujęć jest dostępnych w systemie żeby nie było sytuacji, że realizator twierdzi że kamera w narożniku akurat byłą skierowana gdzieindziej czy wyłączona i nic nie widać z niej było w danym momencie.
I teraz sprawa głównego arbitra, czy ma się udać do centrum TV zobaczyć kluczowe ujęcie ? czy zaufać sędziemu wizyjnemu ? a jeśli ufać, to kto jest głównym arbitrem spotkania w takim razie ? Jest słowem zgrzyt kompetencji...

Kamer jest przeciętnie kilkanaście do dwudziestu kilku do realizacji meczu (na tym mundialu 35, ale wiadomo że to nie do ogarnięcia na meczach ligowych). Wszystkie są ponumerowane. Z technicznego punktu widzenia nie stanowi żadnego problemu dostarczenie obrazu z wszystkich z nich do sędziego technicznego by mógł wybrać widok z odpowiedniej.
I nie wiem gdzie ten zgrzyt kompetencji. Mało to razy zdarza się że sędzia podejmuje jedną decyzję by po chwili ją zmienić po konsultacji z liniowym? Jakoś nigdy nie słyszałem żeby ktoś się z tego powodu oburzał na "zgrzyt kompetencji".

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 14 czerwca 2014, 22:16 

No to mamy sporą sensację. Urugwaj skarcony został dzisiaj niemiłosiernie, a piłkarzom z Kostaryki należą się brawa za taką postawę. Świetny mecz w ich wykonaniu. Mundial nabiera tempa :hyhy:

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 00:23 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Kostaryka pokazała jak się gra w piłkę :hurra: :hurra:

Anglia - Włochy wciąż trwa mecz jest z mega emocjami :hyhy:

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 00:24 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Gumiś napisał(a):
Kamer jest przeciętnie kilkanaście do dwudziestu kilku do realizacji meczu (na tym mundialu 35, ale wiadomo że to nie do ogarnięcia na meczach ligowych). Wszystkie są ponumerowane. Z technicznego punktu widzenia nie stanowi żadnego problemu dostarczenie obrazu z wszystkich z nich do sędziego technicznego by mógł wybrać widok z odpowiedniej.
I nie wiem gdzie ten zgrzyt kompetencji. Mało to razy zdarza się że sędzia podejmuje jedną decyzję by po chwili ją zmienić po konsultacji z liniowym? Jakoś nigdy nie słyszałem żeby ktoś się z tego powodu oburzał na "zgrzyt kompetencji".

ojojojjojjjjjj :niepewny:

Gumiś,
Po piersze - skąd główny arbiter ma wiedzieć że popełnia błąd ? sam z siebie tego nie wie, coś widzi (lepiej albo gorzej jak ostatnio) i podejmuje decyzje.
To inny sędzia musi mu zasygnalizować że coś jest nie tak, że trzeba sie naradzić.
Zauważ, że sędziowie naradzają się twarzą w twarz, a nie przez krótkofalówki które mają do łączności między sobą. DLatego, że mecze to za powazny finansowo temat, i ktoś może zakłócać, podszywać się pod innego sędziego, np. tego sędziego wizyjnego który nie jest na boisku i którego nie widać bo ogarnia studio transmisyjne.

Drugie - jak technicznie chcesz dostarczać do sędziego na boisku obraz z tych powtórek ? Na telebimie ? Widziałeś jak widać obraz na telebimie z boiska ?
To oznacza że każde boisko musiałoby być dostosowane do oglądania obrazu z boiska etc. Czyli nie na każdym meczu można by dokonywać analiz video.

Trzecie - to arbiter głóny podejmuje decyzje finalnie, zmienia ją ok, ale to on ją zmienia i on podejmuje ostatecznie. Więc tu nie ma zgrzytu kompetencji, bo arbiter nie musi uwzględniać opinii liniowych sędziów, ale to on bierze a siebie odpowiedzialność za decyzje, i potem jest oceniany po meczu.... taki elementarz delegowania kompetencji.
Dlatego to arbiter główny musi zapoznać się z materiałem video w dyskusyjnym momencie, i on musi podjąć decyzje. W przypadku powtórek video musi być dodatkowy sędzia od powtórek, bo jest trudną sprawą żeby arbiter czy ktokolwiek na boisku podejmował decyzje na bazie powtórek przygotowywanych przez realizatora który jest osobą trzecią.
Mecze to potężną machina finansowa, trzeba sobie uwzględnić ciężar przedmiotu....

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 01:16 

Anglia - Włochy, krótko mówiąc mecz na wyniszczenie :hyhy: Akcja za akcję, bardzo wysokie tempo, wiele sytuacji podbramkowych. Trzeba przyznać, że póki co mecze stoją na dobrym, wysokim poziomie, ze sporą ilością bramek :)

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 07:16 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 318d 03r.
jeszcze wiele takich meczy przed nami choć by spotkanie Portugalia - Niemcy
mam nadzieję że wygra Portugalia bo nie nie bardzo jestem za Niemcami :ok:
a wy jak uważacie???

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 09:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Karawan
Garaż: Nie ma....
Jak do tej pory, mecze stoją na wysokim poziomie, cieszy to, że pada dużo bramek :) Największe niespodzianki jak to tej pory to egzekucja na Hiszpanach i porażka Urugwaju, któremu mocno kibicuję :)
Więc oglądamy dalej :hyhy:

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 10:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Kolumbia zepsuła mi kupon w ostatniej akcji :/ :P

Urugwaj słabo, bardzo słabo. Nawet nie chodzi o te dwie bramki ale z przodu. Strasznie bezproduktywna klepanina :/

Anglia-Włochy. Mecz po którym można by się spodziewać szachów, ale jednak mega ciekawy, dobre tempo, dużo sytuacji. Chyba najlepszy wczorajszy mecz...

... chyba, bo podczas WKS-Japonia zasnąłem i nie wiem jak wyglądał :P

Boogie,

1. No i oprócz sygnalizacji od liniowych miałby wsparcie od technicznego. Z liniowymi główny raz naradza się twarzą a raz podejmie decyzje bo ten wskaże chorągiewką. Wcale nie musiałby być w jakimś studiu w pomieszczeniu na stadionie, bo to nie problem wydzielić mu stanowisko przy linii boiska, tam gdzie i tak on przebywa, coby w razie problemów z łącznością mógł naradzić się face to face z głównym.

2. No właśnie do wydzielonego stanowiska przy boisku, jak to odbywa się w niektórych dyscyplinach, np. w hokeju (wiem że tu hala a tu stadion więc problemów do przeskoczenia trochę więcej ale mechanizm ten sam). I czemu nie dało by się tego zrobić na każdym meczu? Tzn. wiadomo że to nie do ogarnięcia na jakiś 3 ligach. Ale mowa o najwyższych klasach rozgrywkowych gdzie i tak są wyśrubowane warunki licencyjne, więc nie było by z tym problemu.

3. Bierze odpowiedzialność za liniowych, to wziąłby i za technicznego. Czy ewentualnie sam podszedłby zobaczyć. To akurat kwestia wtórna.

Całkiem to błędów nie wyeliminuje, może zdarzyć się awaria sprzętu, jest też miejsce na interpretacje danego zagrania przez sędziego. Wiadomo, są sytuacje gdzie oglądam 15 powtórkę z 10 kolejnej kamery godzinę po meczu i jednoznacznie nie mogę stwierdzić czy ten karny/ręka/spalony etc był czy nie. Całkowicie błędów nie wyeliminujemy, ale skuteczniejszego sposobu by ich ilość maksymalnie zminimalizować od powtórek wideo po prostu nie ma.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 10:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 318d 03r.
ja czekam na mecze Argentyny to mój faworyt mam nadzieję że w końcu się przełamią i choć do finału dojdą :D
no ale zobaczymy jak to będzie :)

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 12:04 
Forumowy terrorysta

.Jacek. napisał(a):
No to mamy sporą sensację. Urugwaj skarcony został dzisiaj niemiłosiernie, a piłkarzom z Kostaryki należą się brawa za taką postawę. Świetny mecz w ich wykonaniu. Mundial nabiera tempa :hyhy:

Urugwaj nie po mojej mysli, ale ochroniło mnie rozdzielenie kuponow :rotfl:

PostNapisane: 15 czerwca 2014, 12:12 

renoraines napisał(a):
.Jacek. napisał(a):

Urugwaj nie po mojej mysli, ale ochroniło mnie rozdzielenie kuponow :rotfl:

Mi też wczoraj Urugwajczycy popsuli kupon :D

A tutaj już lista meczów na dzisiejszy wieczór :)

Szwajcaria - Ekwador
Francja - Honduras
Argentyna - Bośnia i Hercegowina

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 507 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 26  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1