KU84 napisał(a):
jiGsaw napisał(a):
Nie o kilkaset. Wiedza z fizyki to nie jest prosta sprawa dla wielu umysłów, ale historia już powinna być prostsza, około 150 lat
jiGsaw napisał(a):
Czyli fakt zniszczenia motoryzacji, regresu cywilizacyjnego, sprowadzenia większości ludzi do roli chłopa pańszczyźnianego cofniętego kilkaset lat jest Ok?
Już wiem czemu ciebie to aż tak boli - w elektryku to gazu nie założysz

Kyokushin napisał(a):
Alw 99% spoleczenstwa nie ma 240 czy 150 czy 70k.
A kto powiedział, że w 35r rynek aut używanych umrze ? Zobacz, że sam masz 13 czy ile tam letnie e92, ja też i jest to spoko auto, patrząc w przyszłość mielibyśmy rok 2048, myślisz, że w 2048 tańsze elektryki dalej będą miały zasięgi 350km i nie będzie ich gdzie ładować ?
W 35 już będzie to zupełnie inaczej wyglądało, jak było 13 lat temu ?
Jeszcze raz powtarzam, że ten zakaz spalinówek mi się nie podoba ale elektryki to przyszłość i tyle.
Ja to pisałem w szerszym nieco kontekście, a Twój wywód brzmiał jakbyś to odniósł do powstania elektryków. Ja miałem na myśli w ogóle erę sprzed rewolucji przemysłowej. Nvm.
Czy gdy powstały auta spalinowe i zaczęły się upowszechniać to aby zachęcić koniarzy/bryczkarzy do zakupu auta obwarowywano ich opłatami, zakazami wjazdu do centr miast, podrazano i komplikowano systemowo produkcje bryczek i utrzymanie koni? Utrudniano systemowo ich używanie?!
Czy dopłacano i nadawano specjalne przywileje samochodziarzom?
Nie masz zielonego pojęcia o elektrotechnice, twierdzisz, że w 15 lat rozwiążemy problemy techniczne, których nie rozwiązano od 150 lat? Z czego chcesz wyprodukować tyle energii?!
Rachunek się nie spina bez powszechnej demotoryzacji społeczeństwa. A to się nie spina gospodarczo i socjologicznie bez depopulacji.
Ale jak ktoś widzi wyraźnie tylko czubek swojego nosa i podwórko przez mgłę, to łatwiej mu łyknąć każdy komuszy zabobon.
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników
Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...