Jak Cie czytam becek to nie moge wytrzymac ze smiechu

Ale zdecydowana wiekszosc ludzie w UE ma takie poglady a bedzie coraz gorzej. Trzeba stad wiac zanim pozamykaja granice...
becek napisał(a):
, wiesz a dla mnie wolnosc to willa...i co? zapewnisz mi to? przeciez chce
Widzisz i tutaj wychodzi podstawowa roznica a raczej blad w Twojim mysleniu. Nie wiesz co to jest wolnosc. Ja Ci wlasnie nie zabronie posiadania czy dorabiania sie willi. A Ty chcesz mi zakazac zakupu samochodu ktorym ja chce jezdzic! Ja nie chce nakladac na Ciebie podatkow bo Ciebie stac na wille badz eko podatow za to ze jak postawisz swoj dom to zniszczysz trawe, bo ludzie to powinni mieszkac w blokach komunalnych!
Z tego wynika ze aby napedzic branze budowlana nalezalo by nalozyc, odpowiednio wiekszy, podatek dla wlascicieli domow i mieszkan ponad 15 letnich aby zachowac skale porownania jakies 4000 zl rocznie. A co przeciez ludzie mieszkaja w starych budynkach ktore sie moga zawalic, lub sa ogrzewane piecami a nie co itp czysta paranoja.
Co do tego listu do redakcji to ja sie z autorem nie zgadzam. Otoz pisze on o panstwowych SKP, juz pomijam fakt ze o jednej na powiat i 2 godz przegladzie co by spowodowalo 2 letni okres oczekiwania na przeglad a w wawie to chyba 5 lat by sie czekalo. Czyli jak to w panstwoych urzedach. I gwarantuje ze poziom obslugi by nie wzrosl tylko jeszcze bardziej spadl. Po drugie gosc zyje w innym swiecie. Od kiedy utrzymanie nowego samochodu jest tansze od 15 letniego?
Jest bardzo prosty sposob na elminacje zlomu z drog. Zdjac obciazenia podatkowe z ludzi, paliw, nowych samochowdow ogolnie pozbyc sie danin i wtedy kazdego normalnie pracujacego czlowieka bedzie stac na nowe auto bo bede tansze jak w USA a i my bedziemy miec wiecej w portfelu i wszystko inne bedzie tansze

I wtedy zadbane e30 w garazu bedzie cieszlo oko konesera bmw a nie bylo jedynim fajnym autem na jakie stac mlodego chlopaka.