BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 16:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dlaczego nie ma zlotu BMW-SPORT??
PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 07:23 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
dulu710 napisał(a):
Jedyne przeciw to to ze w kazdej chwili moze Ci ktos wjechac w samochod...... :/

No to po pierwsze primo.
Drugie primo :] To to że nie każdy ma ochotę by mu policja trzepała auto za każdym razem.
Tym bardziej, jak ktoś przyjeżdża na spota pierwszy raz, żeby poznać ludzi, pooglądać auta... i wyjedzie wytrzepany z mandatem za brak ręcznego na lewym kole i bez dowodu...

Najlepiej, spotykać się pod WP o 20 a Ci którzy chcą cargo to mogą o 22-23 jechać na cargo, bo wcześniej to i tak pewnie nie ma po co, i sprawa rozwiązana.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 07:34 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
greenevil napisał(a):
I zawsze tez znajdzie sie grupa, ktorej sie poprostu chce.

Tylko że to chcenie ma naturę konsumencką.
Chcieć to chce każdy, ba każdy powie że jak ktoś zorganizuje to on może wpadnie.

Jak już ktoś się podejmie i wychodzi na to że trzeba się zrzucić po 50zł (bo trzeba opłacić plac, zorganizować jedzenie, zabezpieczyć imprezę) to powstają spiskowe teorie wzbogacenia się na skalę kumulacji w lotto przez organizatorów, ponadto, za te 50zł 3/4 tych co chcieli i pałali entuzjazmem woli zalać sobie 5L wachy, pojeździć weekend po czym znowu przesiąść się do autobusu.
Jak kwota robi się wyższa, bo trzeba dojechać, to wolą kupić dywaniki, tudzież komplet zaślepek z ASO.

Brutalne, ale tak to wygląda.

Jedyna większa impreza która co roku się udaje, to Małkinia u Kucharza, na którą nigdy nie udało mi się dotrzeć, czego żałuję.

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 07:37 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320i Coupe
Kod silnika: M52B20
Organizowałem ostatnio u siebie w mieście spot właścicieli BMW:
viewtopic.php?f=13&t=78107

Było jedno spotkanie organizacyjne a potem spot.
Pojawiło się 18 samochodów a atmosfera była naprawdę fajna.
Wiem ile spraw trzeba pozałatwiać żeby zorganizować choć taki
mały zlocik jak mój, także podziwiam organizatorów większych eventów.
Chyba ważniejsze od miejsca jest to aby "było co robić".
Bez tego każdy spot przerodzi się w nudne "kopanie oponki" :rotfl:

Poprawianie zdjęć w PS oraz VT - priv
Obrazek

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 08:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Kyokushin napisał(a):
Jedyna większa impreza która co roku się udaje, to Małkinia u Kucharza, na którą nigdy nie udało mi się dotrzeć, czego żałuję.

A są tacy, którzy mają 400 kilometrów do przejechania do Małkinii i nie marudzą :D

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 08:02 
Uzależniony od forum :)

Ja też zawsze obecny i też się nie marudzę :rotfl:

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 08:44 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Witam

ROGER-NYSA napisał(a):
1. Fryderyk
2. Roger-Nysa

Widzę że lista się rozrasta i Fryderyk będzie musiał pomyśleć o jakimś naprawdę sporym statku do wynajęcia.

Co do terminu to wiosna ..... dość odległa jest jakby :kwasny: Ale o tym końcu tego lata warto pomyśleć serio.

tomash,
Kyokushin,
Szybki L-c,
kri100s,
Sylwek_ch,
KotSylwester,

Panowie dlaczego nie ma Was na liście ?
Albo coś robimy , albo przynudzamy!

Może warto na pierwszej stronie walnąć jakiś baner z informacją że się coś zaczyna wykluwać w temacie
zlot&spot BMW SPORT
może poczta na PW do wszystkich ?

Zacznie się ruch w temacie i chętni się znajdą.

Kyokushin napisał(a):
Jak już ktoś się podejmie i wychodzi na to że trzeba się zrzucić po 50zł (bo trzeba opłacić plac, zorganizować jedzenie, zabezpieczyć imprezę) to powstają spiskowe teorie wzbogacenia się

Pieniądze to nie wszystko Kto tu jest skarbnikiem ? Pierwszy wpłacę kasę ! Myślę że 50 złotych to jakaś symbolika.

Pozdrawiam Krzysiek

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 08:57 
Administrator

ROGER-NYSA napisał(a):
Pieniądze to nie wszystko Kto tu jest skarbnikiem ? Pierwszy wpłacę kasę ! Myślę że 50 złotych to jakaś symbolika.

Nie ma takiego, nie ma osoby która się podejmie organizacji, zbierze kasę i jej nie zdefrauduje :rotfl:

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 09:35 
Specjalista

Witam
Kyokushin,
Jesteś tu drugi po BOGU, myślę że dla ateistów i innych ;) ;) nawet pierwszy :padam: :padam:

Znasz parę prężnie działających na tym forum ludzi .Może warto przydzielić taką funkcje zaufanej osobie.

Czarne myśli i teoria spisku+ defraudacji nie wspierają pomysłu.

Nie wiem jak tam KotSylwester, wypada w rankingach uczciwości. Parę gadżetów od niego już kupiłem i nie zdefraudował "grosiwa " wydaje się być dobrym partnerem w biznesie więc może się zgodzi ?
I przywykł do tego że ludzie z forum przelewają na jego rachunek kasę.

Pozdrawiam Krzysiek

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 09:59 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Kyokushin napisał(a):
Nie ma takiego, nie ma osoby która się podejmie organizacji, zbierze kasę i jej nie zdefrauduje
nie ma to jak motywacja :wstyd:

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 10:07 
Administrator

Chodzi o to, że nie ma co robić zbiórek i skarbnika jak nie ma organizatora.

Jak ktoś podejmie się organizacji, to i skarbnik nie będzie mu potrzebny bo on nim zostanie, albo sobie znajdzie kogoś kto nim będzie.

Ktoś będzie miał pomysł na organizację, zbierze liczbę chętnych, oni wpłacą mu kasę a on zorganizuje co trzeba. Nie musi być to jedna osoba.
Im mniej osób pośredniczących, tym lepiej.

Świetny przykład to E46Fest. Chłopaki ekstra to zorganizowali.
Z mniejszą imprezą, będzie mniejszy problem.

Problemy są dwa:
1 - Osoba która się podejmie organizacji i zajmie się tym od A do Z.
2 - Osoby chętne na spot - wpisuje się 1000 a przyjeżdża 100. Myślę że jakaś forma 'zaliczki' załatwiła by sprawę, jeżeli była by to impreza realizowana 'kosztowo'.

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 10:07 

ROGER-NYSA, napewno ode mnie a nie od Zubera? :) Bo ramki, smycze itp. to Zuber :)

Nie ma mnie na liście bo nie wiem co i kiedy a nie chce pisać że będę na pewno a potem się wypiąć :) We wrześniu mam dwa weekendy zajęte (praca) a pierwszy październikowy - ślub i wesele kumpla, więc też bym nie mógł. Jak się okaże że mogę i finanse pozwolą - na pewno przyjadę ale napiszę dopiero jak będą niusy.

Proponuję organizatorowi SAMEMU lub w gronie 3-5 organizatorów określić termin i działać. Ogromnym błędem jest pytanie WSZYSTKICH bo to się mija z celem.

Nie ukrywam że okolice Szczecina dalekie są każdemu a bieszczady czy mazury są atrakcyjne i nie są strasznie daleko - wiadomo że spora część jest z mazowsza i chyba ze śląska, nie wiem nie ma statystyk. Powinien byc obowiązek wyboru województwa przy rejestracji :ok:

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 10:09 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Proponuję organizatorowi SAMEMU lub w gronie 3-5 organizatorów określić termin i działać. Ogromnym błędem jest pytanie WSZYSTKICH bo to się mija z celem.

Zgadzam się z tym.

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 10:15 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Hmmm...userzy...userzy...userzy... :oczami:

A dlaczego Włodarze forum nie zaangażują się w realizację takiej imprezy lub nie wyjdą z inicjatywą? :)

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 10:24 

CiOoS napisał(a):
Hmmm...userzy...userzy...userzy... :oczami:

A dlaczego Włodarze forum nie zaangażują się w realizację takiej imprezy lub nie wyjdą z inicjatywą? :)

Bo nie są zainteresowani, stracili motywację, lub ich to nie kręci.

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 10:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
władza władza władza.. nic poza tym :rotfl:

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 10:34 
Specjalista

Witam

KotSylwester napisał(a):
ROGER-NYSA, napewno ode mnie a nie od Zubera? :) Bo ramki, smycze itp. to Zuber :)

KotSylwester, SORY masz rację :zdziwko: :zdziwko:

W tej sytuacji muszę coś od Ciebie kupić ;)

Powracając do tematu Fryderyk się zadeklarował i chce organizować. Więc na co czekać ? Mi pasuje nadmorska okolica . W stronę Szczecina zawsze walę przez Niemcy ... szybko prosto równo te kochane 3 pasy na obwodnicy Berlina.

Pozdrawiam Krzysiek

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 10:57 
Administrator

CiOoS napisał(a):

Nie mają czasu i nie biorą się za coś, czego nie będą w stanie skończyć.

Są natomiast otwarci na inicjatywę userów, przyjaciół forum, czerwonych, niebieskich, zielonych.

Nasza inicjatywa od zawsze była taka - jak ktoś chce coś zorganizować pod barwą forum, przedstawia pomysł i o ile nie jest sprzeczny z ideą forum to ma zielone światło.

ROGER-NYSA napisał(a):
Powracając do tematu Fryderyk się zadeklarował i chce organizować.

I Fryderyka popieramy i podpisujemy się pod tym rękami i nogami ;)

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 11:31 
ROGER-NYSA napisał(a):

Widzę że lista się rozrasta i Fryderyk będzie musiał pomyśleć o jakimś naprawdę sporym statku do wynajęcia.

Co do terminu to wiosna ..... dość odległa jest jakby :kwasny: Ale o tym końcu tego lata warto pomyśleć serio.

hehe, spokojnie! listy nie ma co teraz otwierać, bo jest teraz nowy admin-elekt, który pewnie usunie ją hehe

na poważnie, to termin odległy, teraz raczej nikt się nie może deklarować, zwłaszcza, że nie ma konkretów, więc jak coś więcej się obmyśli, coś bardziej konkretnego zaproponuje, jakąś wizję, to wtedy można zapytać o zainteresowanie, ile osób (potem odjąć od tego 70% i jest :rotfl: ) - potem oficjalna lista z adresem konta.

Mając liczbę osób, to wtedy można dalej się zorientować, czy wynająć sprzęt na pomiary 1/4, czy kameralny stateczek, czy imprezę przy hotelu robić, czy lokalu, oczywiście liczba osób to też jakaś podstawa do negocjacji cen noclegu itd.

ale termin musi być odległy, bo inaczej nie dam rady dopiąć wszystkiego na ostatni guzik.

KotSylwester napisał(a):

Nie ukrywam że okolice Szczecina dalekie są każdemu a bieszczady czy mazury są atrakcyjne i nie są strasznie daleko - wiadomo że spora część jest z mazowsza i chyba ze śląska, nie wiem nie ma statystyk. Powinien byc obowiązek wyboru województwa przy rejestracji :ok:

No i się zaczyna.

Co do 1. części, napisałem, że tak, że wezmę jeszcze może kilku trzpieni i zrobię coś.

Już jednak zaczyna się to, co zawsze. Jakim cudem bieszczady i mazury nie są strasznie daleko a pomorze daleko? Nie są dla wawki, a dla wawki jest małkinia, jak trzeba coś więcej, to trzeba robić, a nie narzekać, że pomorze daleko. W szczecinie, 3mieście, poznaniu, kujawy- tam też są userzy, którzy nierzadko mają w cholerę na bieszczady, czy mazury, więc wychodzi na jeden trzpień. Przy tym okolice szczecina to w ogóle nawet chyba nie były brane pod uwagę, bo to miasto nawet nad morzem nie jest. Też nie wiem na czym polega atrakcyjność i wypas bieszczad i mazur w stosunku do pomorza, no ale okay, każdy ma swoje upodobania :D

Tym sposobem znów się zaczyna "łojeeeeeeezu ale kaszana" i wychodzi to, co zwykle. Kucharzowi dlatego się małkinia udaje, bo ma gdzieś takie gadki szmatki, robi swoje i nie pyta komu to, komu tamto i wychodzi.

tomash napisał(a):
Fryderyk, jak już wcześniej pisałem w innym dziale postaram się coś podpowiedzieć na podstawie obeserwacji organizacji innych zlotów. Odezwę się w wolnej chwili to pogadamy ;)

that's the spirit!!

odzywaj się, odzywaj! w wolnej chwili każdego proszę, który ma sugestie, pomysły (nie do miejsca, czy terminu!) co do atrakcji, rzeczy, które można realizować- proszę o kontakt na pw lub gg!

zrobimy checklistę i będziemy kminić!

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 11:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: VW
Kod silnika: tsi
Łooooszz koorwa,ale Fryderyk na drugim końcu Polski mieszka :rotfl:

PostNapisane: 4 sierpnia 2010, 11:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: Em Fünf
Kod silnika: S62B50
Fryderyk napisał(a):
W poznaniu, tam też są userzy

Już lepiej :P

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 131 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1