BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 05:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 113  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Szczepionka wektorowa na Covid-19 - pewna śmierć!
PostNapisane: 8 marca 2021, 07:55 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Ten koleś Z NAUKOWEGO BEŁKOTU jest przekupiony :) oglądałem jego filmik ze szczepionkami. Gadał wszystko jak trzeba, ale tam gdzie jest problem , albo go pomija, albo bagatelizuje. Natomiast jest inteligentny i stawiam dolary przeciw orzechom ,ze doskonale wie jak sprawa wygląda tylko mówi tak jak mu kazali SPONSORZY!

JEGO CO DRUGI FILM TO WYŚMIEWANIE SIĘ Z Z ANTYSZEPIONKOWCÓW, skąd taka nienawiść ?

PostNapisane: 8 marca 2021, 08:59 
Częsty bywalec

Moje BMW: E93
Kod silnika: N54B30
Garaż: Było:
E36 325i: viewtopic.php?f=102&t=169233
Jest:
E93 335i: viewtopic.php?f=6&t=172752
Ty sam przekupiony jestes xDD I dlatego nie biore was na powaznie W OGOLE. Dzieci zagubione we mgle.

Koles mowi w naukowy sposob, obiektywny o rzeczach i to w sposob inny niz myslicie? Przekupiony xD Ale jak? Ale czym? Ale co? A nie wazne. Przekupiony.

Jak dzieci we mgle xDDD Kury szczac prowadzac, nie rozkminiac wazniejsze tematy niz co dzisiaj na obiad zrobic...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 marca 2021, 10:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
a kiedy jedziesz do chin??

PostNapisane: 8 marca 2021, 11:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
DamianTra napisał(a):
Ty sam przekupiony jestes xDD I dlatego nie biore was na powaznie W OGOLE. Dzieci zagubione we mgle.

Koles mowi w naukowy sposob, obiektywny o rzeczach i to w sposob inny niz myslicie? Przekupiony xD Ale jak? Ale czym? Ale co? A nie wazne. Przekupiony.

Jak dzieci we mgle xDDD Kury szczac prowadzac, nie rozkminiac wazniejsze tematy niz co dzisiaj na obiad zrobic...

Nawet mi się nie chce tracić czasu na czytanie tego bełkotu, bo już po pierwszym czy drugim zdaniu gdzie się wkradło "pierdolamento" o jakimś zaprzeczaniu, czy braku wiary gdzie to się na NIJAK do faktów. Większość ludzi, którzy nie noszą maseczki NIE kwestionują istnienia wirusa. Po prostu chcą żyć normalnie i nie mają obaw lub nie chcą narażać się na szwank przez noszenie szmaty, która bardziej im szkodzi, niż pomaga.

Ogarnij się, w Szwecji są już regiony gdzie zabroniono nosić masek, podobnie jak w 17 już stanach w USA. Wirus NIE ZNIKNIE, będzie z nami, będzie mutował. Koronawirusy są znane i zbadane od kilkudziesięciu lat, wiadomo jak się zachowują od początku. Trzeba żyć normalnie i pozwolić naturze działać.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 8 marca 2021, 11:51 
Częsty bywalec

Moje BMW: E93
Kod silnika: N54B30
E36 325i: viewtopic.php?f=102&t=169233
Jest:
E93 335i: viewtopic.php?f=6&t=172752
Pokazac wam pod nos na czym robicie bledy, to odwrocicie wzrok, bo nie zgadza sie z poukladanym swiatem z dupy. Coz... Niestety taka to rozmowa z szurami xD Nic to. Milego poniedzialku!

PostNapisane: 8 marca 2021, 12:03 
Przyjaciel forum

DamianTra napisał(a):
Pokazac wam pod nos na czym robicie bledy, to odwrocicie wzrok, bo nie zgadza sie z poukladanym swiatem z dupy. Coz... Niestety taka to rozmowa z szurami xD Nic to. Milego poniedzialku!

Ale co Ty chcesz pokazywać? Nadal nie rozumiesz, że niszczenie gospodarki, zabijanie ludzi, a w ogóle demolka 99% ludziom życia w imieniu potencjalnej, choć wątpliwej ochrony 1% jest bez sensu? Kiedy ty się obudzisz? Świat z dupy to teraz jest i się go wszystkim wszędzie wciska. My po prostu chcemy żyć i umierać, jak dawniej. Nic więcej.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 8 marca 2021, 14:35 
Forumowy terrorysta

Skoro mowa o szczepionkach.

Obrazek

PostNapisane: 8 marca 2021, 16:30 
Przyjaciel forum

niezly mam ubaw jak to czytam...

Naukowy blekot przekupiony.
Scifun przekupiony.

szkoda wchodzic w dyskusje, argument 10/10. :)

PostNapisane: 8 marca 2021, 18:10 
Moderator

Jak uważasz :)

Ja inaczej nazwać nie umiem typa co kwituje dodawanie do szczepionek takich rzeczy jak te:

Obrazek

,,Nieszkodliwymi, niezbędnymi substancjami ,które wcale nie szkodzą, no może jedynie jak się jest fanem teorii spiskowych i płaskiej ziemi to mogą zaszkodzić, ale normlanym ludziom nie zaszkodzą bo są w ilościach śladowych'' to ja ale inaczej skomentować tego nie potrafię. Wg niego rtęć w szczepionkach jest nie szkodliwa bo jest organiczna i ,ze nie ma się czego bać , tak gadał ten Twój spec!
To ok zmieniam zdanie, koleś albo jest efektem inżynierii społecznej, doktryny naukowej Rockefellera , albo jest przekupiony.

Na dwa tematy dotyczące tiomersalu i związków glinu w szczepionkach obejrzałem już wiele filmów po wiele godzin, a on jedynie sobie napomknął ,ze ok jest to tam, ale nie ma się czego bać :D hahahaha ok , dziękuje ja wychodzę z kanału naukowy bełkot

Moim zdaniem szczepienia to zaplanowane ludobójstwo. Zobacz tylko Waldek ,że jeśli ja się mylę ,a Ty masz rację to w zasadzanie nic się nie dzieje prawda? Ja żyje dalej w świecie krasnoludków i dzwoneczków , a Ty żyjesz jak normalny człowiek. Pytanie brzmi co jeśli ja mam rację?

PostNapisane: 8 marca 2021, 19:12 
Przyjaciel forum

mylisz sie ale nigdy tego nie zrozumiesz,
nazwa twojego tematu: "Szczepionka - Pewna śmierć" - w samej tylko Polsce zaszczepionych mamy 4 mln ludzi, jakos nie widac 4 mln zgonów a przeciez miala to byc pewna śmierć.

nie masz absolutnie zadnego pojecia o tym co piszesz, co to sa za zwiazki, masz pelno bledow poznawczych, falszywego postrzegania rzeczywistosci itp. akurat przypomnialem sobie fajny filmik o ludziach takich jak Ty: https://www.youtube.com/watch?v=T1vW8YDDCSc
to jest 1:40h dokladnie o Tobie i o ludziach Tobie podobnych. nie wiem po co Ci to pisze jak i tak nic nie ogarniesz, ale moze ktos inny jeszcze jakims cudem nie widzial tego filmu a jest naprawde kozakiem.

no ale to Scifun - przekupiony przez iluminatti ;)

PostNapisane: 8 marca 2021, 19:24 
Moderator

Celowo tak nazwałem ten temat i uważam, że trafnie go zatytułowałem bo w życiu tylko śmierć jest pewna i po szczepionkach tym bardziej. Miło mi ,ze zapytałeś o to, właśnie dziwiło mnie to, że jeszcze nikt się o to nie prazyczepił.

Jest sens rozmawiać i dociera do mnie co mówisz. Aktualnie jeszcze raz przeszukuje moja bazę danych w poszukiwaniu błędów. Uważam na stan całkowitej pewności i musze stwierdzić, że nie mam całkowitej pewności co do szczepień. Tak samo jak i Ty Waldek całkowitej pewności mieć nie możesz. Swoich badań nie zrobiłeś, opierasz się tak samo jak ja na OPINIACH !

Ok, a możesz mi powiedzieć czy Twoim zdaniem jest na świecie tzw deep state czy raczej nie ma i to jest właśnie teoria spiskowa?

Na całym świecie prawicowi politycy i ich wyborcy uwielbiają rozmawiać na temat istnienia „deep state” – tajnego układu personalnego, który, niewidoczny dla zwykłego śmiertelnika, steruje rzeczywistością polityczną i biznesową danego państwa. Deep state to prawdziwa, głęboka struktura władzy, która ludzi formalnie ją sprawujących, prezydentów i premierów, traktuje jak marionetki, ponieważ nimi steruje, a jeśli próbują wybić się na niepodległość, usuwa ze stanowiska. Jednym z największych orędowników istnienia takiego równoległego układu władzy jest Donald Trump. Próbuje on przekonać Amerykanów, że ten układ pozbawił go władzy, ponieważ ma on odwagę robić rzeczy zagrażające establishmentowi. Zgodzisz się z tym czy nie? Czy on sobie to wymyślił czy tez faktycznie ma to miejsce?

Ostatnio edytowano 8 marca 2021, 22:29 przez Alduwiel, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 8 marca 2021, 21:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
wujekwaldus napisał(a):
"Szczepionka - Pewna śmierć"

No ale to zdanie logicznie jest prawdziwe.
Równie dobrze mogłoby być- mleko- pewna śmierć; masło- pewna śmierć; szpinak- pewna śmierć; rodzynki- pewna śmierć, pestki słonecznika- pewna śmierć.
Jest pewne, że umrą wszyscy ci którzy napiją się wody, albo zjedzą masło, albo szpinak, albo rodzynki, albo nie daj Boże pestki słonecznika.
Żeby było śmieszniej, równie prawdziwe jest zdanie "Brak szczepionki- pewna śmierć, brak mleka- pewna śmierć, brak masła- pewna śmierć... itd, itp"

:hyhy:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 8 marca 2021, 23:05 
Moderator

wujekwaldus napisał(a):
falszywego postrzegania rzeczywistosci itp. akurat przypomnialem sobie fajny filmik o ludziach takich jak Ty: https://www.youtube.com/watch?v=T1vW8YDDCSc
to jest 1:40h dokladnie o Tobie i o ludziach Tobie podobnych. nie wiem po co Ci to pisze jak i tak nic nie ogarniesz,

Oglądam drugi raz ten film skoro tak go polecasz, przyznaje jest bardzo dobry. Wiedz tylko Waldek, ze z mojego punktu widzenia vs do Ciebie sprawa wygląda wypisz wymaluj tak jak ten gość tłumaczy, tez nic do Ciebie nie dociera. Tylko mnie to nie śmieszy tak jak Ciebie :/ Mnie to przeraża :( ja się o Ciebie martwię i o nas wszystkich, ale kijem Wisły nie zawrócę. Już rok temu z moim dentystą o tym gadałem, pamiętasz? Ludzie nie dopuszczają do uszu tego co im nie pasuje , więc jesteśmy na przegranej pozycji. Szkoda się ujawniać bo piętno społeczne jest zbyt duże :(

Ostatnio edytowano 9 marca 2021, 23:13 przez Alduwiel, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 9 marca 2021, 07:00 
Przyjaciel forum

DamianTra napisał(a):
Noszenie maseczek w przestrzeni publicznej jest obowiązkowe, a jednak sporo osób ten nakaz lekceważy. W jaki sposób takim ludziom zwracać uwagę? Zwykle takie rozmowy są nieskuteczne, kończą się awanturą.

Wszystko zależy od kontekstu, w jakim się znajdujemy. Jest kilka sposobów argumentowania i rozmawiania, których możemy próbować. Oczywiście, nie mówimy tutaj o przypadkach, że ktoś w sklepie nie nosi maski. Tutaj sprawa jest jasna. Od tego jest personel danego sklepu, w którym jasno są opisane zasady, dotyczące maseczek. Zawsze możemy poprosić osoby pracujące w danym sklepie o interwencję. Przy wejściu do sklepu jest przecież praktycznie zawsze informacja o tym, że obowiązują maski.

A w sytuacjach pozasklepowych?

Pomijając kwestie osób, które ze względów zdrowotnych nie mogą nosić maseczek, to ci, którzy ich nie noszą, są osobami "niewierzącymi" w pandemię, w wirusa, a zatem nie uznają, że to jest potrzebne. I dlatego zwykle lepiej nie dyskutować o przekonaniach, tylko o konkretnym zachowaniu. Po pierwsze, można odwołać się do normy i powiedzieć, że owszem – możesz nie wierzyć, udawać, że to jest jakiś wymysł, ale jesteś częścią społeczeństwa i należy się dostosować. Na tym polega cała jego harmonia, że nawet gdy mamy wątpliwości, to się stosujemy do powszechnych zasad. Nie mając wiedzy specjalistycznej, ryzykujemy nie tylko swoim zdrowiem, ale i otoczenia. Jeśli ktoś mówi o wolności, to warto przypomnieć stare już porzekadło, że wolność jednostki kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. Nie możemy sobie ustalać własnych, dowolnych zasad w przestrzeni publicznej. Drugi sposób to odwoływanie się bardziej do empatii i solidarności społecznej. Osoby, które są wokół nas, widząc, że jesteśmy bez maski, mogą czuć się zagrożone – zwłaszcza osoby starsze, pracownicy różnych sklepów. Uszanowanie tego, nawet, jak jesteśmy przekonani, że jesteśmy zdrowi, jest ważne. Musimy pamiętać o osobach słabszych, bo nawet jeśli ktoś uważa, że covid to „zwykła grypa”, to należy pamiętać, że ona też zabija. Trzeci sposób, który bym wyróżnił, to dyskusja na poziomie bardziej racjonalnym, naukowym. Można zacząć od dopytania, na jakiej podstawie dana osoba twierdzi, że maski są nieskuteczne. Jest bardzo dużo bredni na temat noszenia maseczek, dużo nieprawdziwych informacji, które te osoby powtarzają, gdy ktoś zwróci im uwagę w temacie masek. Można takiej osobie odpowiedzieć merytorycznie, przesłać badania na ten temat, pokazać różne wizualizacje jak maski pomagają w zmniejszeniu transmisji wirusa.

Często osoby, które nie chcą nosić maseczek, mówią, że to „podduszanie się”. Co wtedy? Dalej rozmawiać czy się poddać?

Warto wtedy zadać proste pytanie: ile osób zmarło z powodu noszenia masek? Czy zna takie statystyki? Ile osób zachorowało na grzybicę płuc z powodu noszenia maseczki? Proszę zauważyć, że nikt o tym nie mówi, bo nikt takich przypadków po prostu nie zna. Co innego z przypadkami śmierci z powodu koronawirusa. Większość z nas zna już także przypadki osób, które zmarły z powodu tej choroby.

To może trzeba wytłumaczyć, że przecież w maseczce da się oddychać.

Tak. Nie jestem lekarzem, ale słucham ich i rozumiem, że dzięki maseczkom zatrzymujemy drogę kropelkową przekazywania zakażenia. To nie jest tak, że nie mamy wtedy dostępu do tlenu. To jest ograniczenie dla mikrokropli, które wyrzucamy z siebie rozmawiając czy oddychając.

Czy rozmowa z tymi, którzy masek nie noszą, ma w ogóle sens? Jesteśmy w stanie takich ludzi przekonać?

Rozmowa ma sens zawsze. Wyobraźmy sobie antymaseczkowca, któremu nikt nie zwraca uwagi, nie próbuje z nim rozmawiać. On wtedy żyje tylko swoim przekonaniem, że to jest słuszne, a jego pogląd jest najbardziej odpowiedni. Ludzie się wzmacniają jakimiś informacjami z internetu. Karmią się filmikami z YouTube’a. Ta antymaseczkowość jest wynikiem przedawkowania tego typu filmów. Gdyby te osoby na pewnym etapie miały kontakt z innymi danymi, być może ich pogląd wyglądałby inaczej. Proszę pamiętać, że funkcjonujemy w bańkach informacyjnych. Ludzie się nakręcają w jednym, uważanym przez siebie za słuszny, kierunku. Trudno jest wyprowadzić z takiej bańki osobę, która dzień zaczyna od dawki spiskowych teorii z internetu.

I stają się zwolennikami poglądu, że maseczka nie chroni, bo nie ma przed czym.

Tak, antymaseczkowcy, często ulegają złudzeniu, że wszyscy mają dość masek, bo oni się naoglądali wielu filmików na YouTubie, to jest tzw. złudzenie powszechności. Ludzie stają się zwolennikami pewnych poglądów jak w sektach. Ale warto próbować ich zatrzymywać, aby nie ulegli radykalizacji, zasiewać w nich wątpliwości. Pokazać inną perspektywę, gdy już ją utracili lub powoli tracą.

Co ciekawe, większość antycovidowców chętnie mówi o swoich prawach.

Tak. Słyszymy hasła: „przecież jest wolność”, „mam prawo”, „kto mi zabroni”. To są argumenty pobierane z internetu i podawane dalej. Celowo na tym się koncentrują. Ale przecież są inne argumenty, za noszeniem masek, które możemy ująć hasłowo: „inne osoby”, „społeczeństwo”, „zdrowie własne”, „zdanie naukowców”, „zdanie lekarzy”. Dlatego nie należy się poddawać w rozmowach z takimi ludźmi. Warto im przypominać, że nie tylko ważny jest tutaj aspekt prawny. To jest przecież zdecydowanie bardziej problem zdrowotny. A tu już badania pokazują jednoznacznie, jak powinniśmy się zachowywać.

A regulacje prawne, które nie nadążają za sytuacją?

Nie jesteśmy w stanie wszystkiego uregulować prawnie. Przecież wiemy, jakie konsekwencje ma wyjście na dach i skoczenie z niego. Nie zawsze potrzebne są nam paragrafy, aby zachowywać się mądrze. Gdy runęły wieże WTC w Nowym Jorku w 2001 roku, ludzie wiedzieli, że trzeba chodzić w maskach i tak było przez wiele dni, a nie było to prawnie uregulowane. Niestety, jednak mam wrażenie, że ta wartość ważna dla Polaków – „wolność” - jest wykorzystywana instrumentalnie przez różne grupy antyszczepionkowe oraz partie polityczne, które na tym chcą wjechać do Sejmu.

I obowiązują nas pewne normy życia społecznego.

Tak, to bardzo trafne określenie. Zdajemy sobie sprawę z tego, że dla harmonii współżycia społecznego musimy słuchać zaleceń lekarzy, specjalistów. Na tym polega istota społeczeństwa, że są w nim ludzie o rozmaitej wiedzy i kompetencjach. Dostarczają nam wiedzy. Nie możemy za każdym razem, gdy coś nam się nie podoba, krzyczeć, że to jest moja wolność i swoboda. Inaczej zapanowałaby anarchia. Nie możemy się powoływać na wolność i np. jeździć sobie samochodem 200 kilometrów na godzinę, nie możemy w internecie obrażać innych, nie możemy palić butelkami w piecu itd. Wolność i swobody obywatelskie nie są nieograniczone. Maseczki możemy potraktować analogicznie do zapinania pasów bezpieczeństwa w samochodzie. A zatem nośmy maski, czy nam się to podoba czy nie, jeśli nie z troski o siebie, to z uwagi na innych.

Rozmawiała: Katarzyna Kapusta-Gruchlik

Dr Konrad Maj - psycholog społeczny, kierownik Centrum Innowacji Społecznych i Technologicznych HumanTech, adiunkt w Katedrze Psychologii Społecznej i Osobowości Wydział Psychologii SWPS w Warszawie. Centrum Innowacji HumanTech analizuje najnowsze trendy społeczne i technologiczne, przygotowuje ekspertyzy na podstawie wyników badań i wdrożeń innowacji, a także realizuje projekty we współpracy z biznesem w zakresie komercjalizacji wiedzy. W pracy naukowej i dydaktycznej dr Maj koncentruje się na zagadnieniach związanych z wpływem społecznym, psychologią mediów oraz innowacjami.

Źródło: https://poranny.pl/jak-rozmawiac-z-anty ... xfH05Q6a0c

+

Podsumowujac: szuria. Braki w wyksztalceniu. Braki w samokrytycznym mysleniu. Nizszy poziom inteligencji. Kierowanie sie emocjami. Dziekuje, dobranoc xD

Podsumowując.

Obrazek

Obrazek

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 9 marca 2021, 13:29 
Moderator

Jest deep state czy nie ma? Trump wymyślił sobie bajkę czy też nie?

PostNapisane: 9 marca 2021, 17:10 
Fan włoszczyzny

Młodzież musi się wyszumieć, natura musi się wyszumieć, i tak samo wirus musi się wyszumieć.

PostNapisane: 10 marca 2021, 07:58 
Moderator

Wszyscy sobie jaja robią z biednego Grzegorza :/ tylko Waldek się lituje i mu co jakiś czas tłumaczy ,ze iluminacii w to tylko w bajkach są ;)

PostNapisane: 10 marca 2021, 09:40 
Moderator

Kod silnika: S65
420iA+ LCI
E91 318dA+ LCI
E39 520iA LCI
Mercedes CL600 V12TT
Mercedes C 180 lift
Mercedes E 350 lift
Mini JCW
Audi A6 3.0TDI
Mercedes CLS 350
Yaris d4d
E90 335iA+
E39 530i LCI
E61 535d+
E91 325d
E46 330i
E46 330dA LCI
E46 330i LCI
E39 540iA NV
E46 330i
E34 520i
chyba dawno nie miał kobity...

PostNapisane: 10 marca 2021, 09:48 
Moderator

Obrazek

Taki koment jest pod filmem :) zastanawiające jest to jak wielu ludzi próbuje mi wmówić ,ze zagraża nam globalna elita :)

A tu garść opinii z samej góry :)

„Zastanawiam się tylko, jak by to było być reinkarnowanym w zwierzęciu, którego gatunek został tak zredukowany, że jest zagrożony wyginięciem. Jakie byłyby jego uczucia wobec gatunku ludzkiego, którego eksplozja populacji uniemożliwiła mu istnienie…. Muszę przyznać, że kusi mnie, by prosić o reinkarnację jako szczególnie śmiercionośny wirus ”. ~ książe Philip, w jego przedmowie do „If I Were an Animal” – Wielka Brytania, Robin Clark Ltd., 1986.

„Dzisiejszy świat ma 6,8 miliarda ludzi… to zbliża się do około 9 miliardów. Jeśli wykonamy naprawdę świetną robotę w zakresie szczepionek, opieki zdrowotnej, usług w zakresie zdrowia reprodukcyjnego, moglibyśmy obniżyć to o około 10 do 15 procent ”. ~ Bill Gates konferencja TED 2010r. wideo

„Wyludnienie powinno być najwyższym priorytetem polityki zagranicznej wobec trzeciego świata, ponieważ gospodarka USA będzie wymagać dużych i rosnących ilości minerałów z zagranicy, zwłaszcza z krajów słabiej rozwiniętych” ~ Henry A. Kissinger, 10 gru 1974 — NSSM 200. Implications of Worldwide Population Growth

„Idealna byłaby łączna populacja 250-300 milionów ludzi, 95% spadek w porównaniu z obecnymi poziomami”. ~ Ted Turner, wywiad wideo

„Najbardziej miłosierną rzeczą, jaką wielodzietna rodzina robi jednemu ze swoich małych członków, jest zabicie go”. ~ Margaret Sanger, Woman and the New Race , rozdział 5, „The Wickedness of Creating Large Families”. (1920)

„To, że obecnie znacznie łatwiej jest precyzyjnie manipulować ludzkim genomem w zdolnych do życia embrionach, oznacza, że ​​prawdopodobnie w przyszłości pojawią się dzieci projektantów, które mają określone cechy lub są odporne na określoną chorobę” i „Eugenika jest ruchem społecznym (i 'naukowym') opartym na przekonaniu, że jakość genetyczną rasy ludzkiej można poprawić poprzez stosowanie selektywnej hodowli, a także innych często krytykowanych moralnie środków eliminowania grup ludzi uważanych za genetycznie gorszych , jednocześnie zachęcając do wzrostu grup uznanych za genetycznie lepsze ”. ~ Klaus Schwab, Kształtowanie przyszłości czwartej rewolucji przemysłowej: przewodnik po budowaniu lepszego świata

Obrazek

PostNapisane: 10 marca 2021, 16:35 
Przyjaciel forum

Pamiętacie jak miesiąc temu pisałem o koleżance, która idzie jako lekarz "na sztukę" do szpitala kowidowego?

Przepraszam was, bo wtedy napisałem źle o stawce, którą ona otrzymała za to, to nie 200 "na rękę" za godzinę, a 200 złotych brutto, usługi medyczne są zwolnione z VAT, a zatem należy odliczyć podatek dochodowy, pewnie ryczałt jakiś czy coś albo liniowy.

Wreszcie zapadła decyzja o otwarciu tego szpitala i koleżanka poszła tam na pierwszy dzień, od razu na dyżur. Pozwolę sobie zamieścić tutaj jej relacje w formie rozmowy z żoną jaką odbyła po tym dyżurze. To pokazuje, że faktycznie coś tam się dzieje w tym temacie. Relacja z pierwszej ręki.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2258 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 113  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1