BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 13:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 30 lipca 2011, 08:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 Coupe
Kod silnika: M52B20
Wczoraj ruszyła nasza kochana Ekstraklasa , jak myślicie co będzie in plus , co na minus w tym sezonie ? Jak na razie po dwóch meczach mogę powiedzieć , że jestem pozytywnie zaskoczony . Gra Lecha oraz cały mecz Polonii z Lechią wg. mnie stały na dobrym już powoli Europejskim poziomie . Zobaczymy jak będą grały inne drużyny dziś i jutro . Na pewno śmieszy mnie obchodzenie prawa przez ŁKS (i pewnie przez Bełchatów) , gdzie policja nie wyraziła zgodę na imprezę masową , to Ci zrobili imprezę rekreacyjną do 1000 kibiców :rotfl: Polak potrafi! Kogo typuje w pierwszej piątce jesieni ? Wisła, Legia, Lech, Polonia i Lechie . A wy jakie macie zdanie o naszej Ekstraklasie w tym sezonie?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 30 lipca 2011, 09:32 
Uzależniony od forum :)

Jak dla mnie to powoli trzeba obstawiać kupony w zakładach bughmaherskich,i wygrywać miło kaskę co każdą kolejkę.Wkładać kaskę do świnki na prezenty już świąteczne.Dla mnie pierwsza piątka jesieni;Legia Warszawa-Lech Poznań-Wisła Kraków-Śląsk Wrocław-Lechia Gdańsk.Bramki są dwie mecz trwa 90 minut,trawa zielona sezon zaczęty byle bez ostrych złamań chłopaki grali,,,,,,,,,,,,,,miłego kibicowania :08: :08: :08: :08: :08: :08:

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

PostNapisane: 30 lipca 2011, 10:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Ja tam tradycyjnie w naszej lidze kibicuje Warszawskiej Legii. No ale oni mają Skorżę na ławce więc na mistrzostwo dużych szans nie mają. Wisła widać jak na nasze warunki zrobiła się bardzo mocna, może wreszcie będzie liga mistrzów dla Polskiego zespołu :ok:

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 30 lipca 2011, 11:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B22
Powiem tak... :D Mistrz mistrz Koolejoorz ! ! !

PostNapisane: 30 lipca 2011, 13:03 
Polską ligę szkoda oglądać. Mistrzem będzie Wisła Kraków, ma ona najdłuższą i wyrównaną ławkę rezerwowych. Biorąc pod uwagę szybkie tempo rozgrywania meczów ze wglądu na EURO 2012 to może się okazać kluczową sprawą.

PostNapisane: 30 lipca 2011, 16:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Osobiście bardzo lubię oglądać naszą Ekstraklasę i cieszę się, że powoli wszystkie ligi wkraczają w sezon. Wreszcie będzie można usiąść wygodnie w fotelu i ekscytować się tym co najpiękniejsze, a więc piłką nożną :12:

Ja zawsze kibicuję (L)egii, w tamtym sezonie byłem jednak tylko na 2 meczach. Ze Śląskiem i z Bełchatowem. Ten sezon już zdążyłem zainaugurować bo byłem na prezentacji drużyny na sezon 2011 / 2012 i meczu towarzyskim z Żargilisem Wilno :) W czwartek planuję jechać na rewanż LE z Gaziantepsporem

A w tym momencie oczywiście oglądam mecz Ruch Chorzów - PGE Bełchatów. Nie faworyzuję żadnej z tych dwóch drużyn. Jak ja to mówię, chcę zobaczyć po prostu ładny i ciekawy mecz :) O 18 będzie jednak ciekawsze spotkanie. Widzew podejmuję Wisłę, która jest oczywiście faworytem ale tutaj będę trzymał kciuki za Widzew. Nie ma co się oszukiwać, że to Wisła, a nie Widzew będzie poważniejszym kandydatem dla Legii do zdobycia tytułu mistrzowskiego, a więc dobrze by było jakby Wisła straciła punkty :ok:

Z kibicowskim pozdrowieniem,
binta

PostNapisane: 30 lipca 2011, 16:49 
No Biniu nareszcie temat stworzony dla Ciebie :cwaniak:

PostNapisane: 30 lipca 2011, 16:56 
Zacna persona forum

Wisła będzie mistrzem :cwaniak:

PostNapisane: 30 lipca 2011, 17:28 
Przyjaciel forum

rybik napisał(a):
No Biniu nareszcie temat stworzony dla Ciebie :cwaniak:

No, a jak ;)

Wczoraj byłem na... panieńskim :D Powiem Ci, że masz fajną sąsiadkę :D Szczegóły na gg :P

Wracając do tematu, jak mnie dzisiaj wkurzył ten canal plus. Mecz Widzewa z Wisłą puścili na canalu filmowym, a ja mam tylko sportowe :zly:

PostNapisane: 30 lipca 2011, 17:33 
binta napisał(a):
Wczoraj byłem na... panieńskim :D Powiem Ci, że masz fajną sąsiadkę :D Szczegóły na gg :P

Haha większość sprawdzone już :rotfl: . Możemy się wymienić poglądami :hyhy:

PostNapisane: 30 lipca 2011, 17:43 
Forumowicz

Moje BMW: M5 & 328i
Kod silnika: S85B50 & M52B28
krolmacius1 napisał(a):
Powiem tak... :D Mistrz mistrz Koolejoorz ! ! !

dokladnie, mistrz i znowu puchary eu :super:

PostNapisane: 30 lipca 2011, 17:45 
Uzależniony od forum :)

też mam taką nadzieję ale te 29 kolejek to wieczność ..........powodzenia chłopaki

Typer 01/2013-II miejsce...Typer 02/2013-III miejsce...Typer 03/2013-III miejsce...Typer 04/2013-I miejsce..Typer 09/2013-II Miejsce...Typer 12/2013-II miejsce...Typer 03/2014-III miejsce...Typer 05/2014-III Miejsce...Typer 10/2014-II miejsce...Typer 11/2014-II...Typer 12/2014-I..Typer 11 / 2015 - II...Typer 04/2016-III...Typer 08/2016-II..Typer 09/2016-III..Typer 10/2016-III..Typer 05/2017=II...

PostNapisane: 30 lipca 2011, 20:15 
Przyjaciel forum

No i Wisła uratowała remis w ostatniej minucie. Pierwsza bramka w naszej lidze Bitona. Wynik oczywiście mnie cieszy bo główny kandydat do tytułu stracił punkty :)

Jutro niestety nie obejrzę mojej (L)egii bo jadę na mecz sparingowy ale jestem pozytywnie nastawiony do tego meczu i mam nadzieje, że będą 3 pkt. :)

PostNapisane: 30 lipca 2011, 20:51 
Lokalny Ekscentryk

Garaż: było: E39 525TDS, E39 528i, E46 330Ci, E39 M5
binta napisał(a):
No i Wisła uratowała remis w ostatniej minucie. Pierwsza bramka w naszej lidze Bitona. Wynik oczywiście mnie cieszy bo główny kandydat do tytułu stracił punkty :)

Jutro niestety nie obejrzę mojej (L)egii bo jadę na mecz sparingowy ale jestem pozytywnie nastawiony do tego meczu i mam nadzieje, że będą 3 pkt. :)

No cóż, Bieniuk popisał się podobną nieporadnością, jak Żytko. Ale strata dwóch punktów przez Wisłę już na starcie też cieszy :)

Obejrzałem dzisiaj trzy mecze ekstraklasy i co mogę powiedzieć... Nowa oprawa graficzna jest moim zdaniem słaba i jakoś nie czuję tego klimatu, który stwarzała ta stara tworzona przez Canal Plus. Poza tym niezły powrót Kosowskiego i tak jak wspomniałem gapiostwo Bieniuka i Żytki. Mam wrażenie, że w tej lidze nie trzeba być wybitnym napastnikiem, żeby nastrzelać trochę goli (przykład: hat-trick Rudnevsa z ŁKSem, pomijając jedną niezasłużoną bramkę), a król strzelców i tak zbiera ich piętnaście. Może w tym roku będzie lepiej. Słabo wyglądała dzisiaj Wisła, ale przecież w zeszłym roku też nic nie pokazała, a to wystarczyło.

Jeśli chodzi o Legię to mam nadzieję, że jutro zdążę wrócić do domu i obejrzeć mecz. Ciekawe, jak zaczną sezon. Mam mieszane odczucia, bo zeszły był jeden z najgorszych, jakie pamiętam. Zobaczymy, czy Żewłakow i Ljuboja spełnią nadzieję, bo nazwiska i CV mają znane, ale to niestety nie jest gwarancją dobrej gry. No i ten Ohayon, o którym nie wiadomo nic. Dziwi mnie, że nie pozyskano solidnego bramkarza, bo Skaba przy całej sympatii do niego jest bardzo nieregularny. Potrafi obronić w trudnej sytuacji, a później wypluć piłkę przed siebie w decydującym momencie. Przy wyrównanym i słabym poziomie ligi ważne, żeby chociaż remisować te mecze, w których nie da lub nie umie się wygrać, bo te 11 porażek z zeszłego sezonu to nieporozumienie. Dobrze, że Legia zaczyna u siebie, chociaż w poprzednim sezonie wcale nie był to wielki atut. Zagłębie trochę nieoczekiwanie ciekawie się wzmocniło i może w tej lidze trochę zamieszać, o co zresztą nie trudno.

PostNapisane: 30 lipca 2011, 21:22 
Przyjaciel forum

nuhi napisał(a):
binta napisał(a):

No cóż, Bieniuk popisał się podobną nieporadnością, jak Żytko. Ale strata dwóch punktów przez Wisłę już na starcie też cieszy :)

Obejrzałem dzisiaj trzy mecze ekstraklasy i co mogę powiedzieć... Nowa oprawa graficzna jest moim zdaniem słaba i jakoś nie czuję tego klimatu, który stwarzała ta stara tworzona przez Canal Plus. Poza tym niezły powrót Kosowskiego i tak jak wspomniałem gapiostwo Bieniuka i Żytki. Mam wrażenie, że w tej lidze nie trzeba być wybitnym napastnikiem, żeby nastrzelać trochę goli (przykład: hat-trick Rudnevsa z ŁKSem, pomijając jedną niezasłużoną bramkę), a król strzelców i tak zbiera ich piętnaście. Może w tym roku będzie lepiej. Słabo wyglądała dzisiaj Wisła, ale przecież w zeszłym roku też nic nie pokazała, a to wystarczyło.

Jeśli chodzi o Legię to mam nadzieję, że jutro zdążę wrócić do domu i obejrzeć mecz. Ciekawe, jak zaczną sezon. Mam mieszane odczucia, bo zeszły był jeden z najgorszych, jakie pamiętam. Zobaczymy, czy Żewłakow i Ljuboja spełnią nadzieję, bo nazwiska i CV mają znane, ale to niestety nie jest gwarancją dobrej gry. No i ten Ohayon, o którym nie wiadomo nic. Dziwi mnie, że nie pozyskano solidnego bramkarza, bo Skaba przy całej sympatii do niego jest bardzo nieregularny. Potrafi obronić w trudnej sytuacji, a później wypluć piłkę przed siebie w decydującym momencie. Przy wyrównanym i słabym poziomie ligi ważne, żeby chociaż remisować te mecze, w których nie da lub nie umie się wygrać, bo te 11 porażek z zeszłego sezonu to nieporozumienie. Dobrze, że Legia zaczyna u siebie, chociaż w poprzednim sezonie wcale nie był to wielki atut. Zagłębie trochę nieoczekiwanie ciekawie się wzmocniło i może w tej lidze trochę zamieszać, o co zresztą nie trudno.

Zgadza się, Skaba niestety nie grzeszy regularnością ale w ostatnich meczach towarzyskich - na zgrupowaniu w Austrii, w meczu z Żargilisem (na którym byłem) i przede wszystkim teraz w Turcji bronił bardzo dobrze i pewnie. Mam nadzieje, że w końcu stanie na wysokości zadania i będzie można na niego liczyć. Legia cały czas szukała bramkarza (Mucha, Dudek, bramkarze z zagranicy) ale zawsze coś stawało na drodze. Odnośnie Żewłakowa i Ljuboji to są bardzo poważne wzmocnienia. Żewłak wniesie naprawdę dużo spokoju do obrony (w meczu z Żargilisem normalnie profesor. Zero strat), a Ljuboja to już jest gwiazda naszej ligi. Wychodzi praktycznie do każdej akcji, nie chowa się, bierze grę na siebie, dużo biega i walczy. Widać w jego grze duże doświadczenie oraz to, że grał w niejednej dobrej europejskiej drużynie. Ohayon jak na razie zagrał tylko 20 minut, które mu nie wyszły. Trzeba jednak pamiętać, że człowiek ma braki treningowe, a w Polsce przebywał tylko 1 dzień po czym wystąpił właśnie w tym sparingu. Ja osobiście widzę w nim całkiem ciekawego zawodnika. Statystyki z poprzedniego sezonu też ma dobre, a nawet bardzo dobre. Środkowy pomocnik w średniak ligi Izraelskiej - Aszdod, strzeli 17 bramek i dołożył do tego 9 asyst. Tylko nie wiem czy zdoła wywalczyć miejsce w składzie bo jeśli chodzi o środek pomocy to w Legii na tej pozycji jest mocny ścisk. Jeśli nie odejdzie Borysiuk to Ohayonowi będzie bardzo ciężko o miejsce w składzie. Mam nadzieje, że Kucharczyk będzie trzymał formę z poprzedniego sezonu, a Żyro i kilku innych, młodych zawodników pokaże, że nie na darmo uznaje się go za utalentowanego zawodnika z młodego pokolenia

Zobaczymy jutro jak zacznie Legia ale tak jak pisałem wcześniej, mam nadzieje, że będą 3 pkt. , a Sernas nam nie strzeli bramki ;)

Pozdrawiam :)

PostNapisane: 30 lipca 2011, 22:39 
Lokalny Ekscentryk

Garaż: było: E39 525TDS, E39 528i, E46 330Ci, E39 M5
No z Turkami już rzuciły mi się w oczy dwie straty Żewłakowa przy wyprowadzaniu piłki, ale całe szczęście bez konsekwencji w postaci straconej bramki. Nie zmienia to faktu, że bardzo na niego liczę. Jego brat pokazuje, że bliźniacy mogą jeszcze odgrywać ważną rolę w tej lidze. Jeśli chodzi o bramkarza to powrót Muchy to byłoby najlepsze, co mogłoby spotkać Legię, no ale niestety się nie udało. Jestem przekonany, że jakieś podchody do Dudka były, ale najwidoczniej coś stanęło na przeszkodzie. A szkoda, bo choć to byłoby krótkotrwałe rozwiązanie, to Dudi mógłby jeszcze w Ekstraklasie parę ważnych piłek wyciągnąć. Być może w tym czasie Dowhań dałby radę coś zrobić z Antoloviciem.

Ljuboja z Turkami faktycznie momentami nieźle wyglądał. Widać, że to trochę piłkarz z innej bajki, no ale trzeba poczekać, bo przecież rok temu też wydawało się, że Żurawski czy Wichniarek mogą pozamiatać, a wyszło jak wyszło. Swoją drogą cały czas mam wrażenie, że Mezenga nie dostał prawdziwej szansy. Jeśli chodzi o Ohayona to może i ścisk w środku pola jest, a wierzę, że Radović powtórzy dobry sezon, ale też nie wiadomo co będzie z przyszłością Borysiuka, który tak nota bene w mojej opinii miał bardzo słaby poprzedni sezon (podobać się mogły pojedyncze mecze, a raczej pojedyncze zagrania).

No, ale nie ma co się zastanawiać. Trzeba trochę poczekać i zobaczyć, co będzie :) Gorzej niż w zeszłym sezonie chyba być nie może po sezonie 2009/2010 wydawało się tak samo.

A tak odbiegając od tematu ekstraklasy to nie grozi nam raczej wyjazd do Brazylii na MŚ :)

PostNapisane: 30 lipca 2011, 22:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 Coupe
Kod silnika: M52B20
Dziś niestety nie oglądałem wszystkich meczów , a jedynie skróty . Dobrze że Cracovia przegrała , gdyż jestem zdania że Cracovia ma dużo farta że wciąż gra w Ekstraklasie i powinna sobie odpocząć . Podobała mi się ogólnie gra Korony i walka do końca ... Można było zobaczyć Janasa , jak przegrywa :oczami: Ruch zasłużył na to zwycięstwo mimo wszystko . Wisła , widać że chyba bardziej skupia się na grze z Litexem , aniżeli na lidze , ale lepszy 1 pkt niż 0 . Jutro rzeczywiście zapowiada się ciekawie spotkanie Legii z Zagłębiem , Zagłębie dość mocno się wzmocniło i może zrobić zonka Legii jeżeli ta będzie grała niepewnie w obronie . Z Turkami rzeczywiście Żewłakow i spółka miała parę niepewnych sytuacji , ale ważne że wygrali i mam nadzieję że wszystkie Polskie drużyny awansują dalej w Europejskich Pucharach , bo dzięki temu za rok będziemy mieli łatwiej :hyhy: Ciekawi mnie postawa Jagi , która skompromitowała się na dzień dobry w Europejskich Pucharach , a z drugiej strony mamy beniaminka , który pod koniec Sezonu 2010/2011 zrobił niezłe zamieszanie w Pucharze Polski . Mimo wszystko stawiałbym na Podbeskidzie . Zobaczymy , jak nasza liga będzie wyglądać po 5 kolejkach , jak się trochę powyjaśnia , ale na dzień dzisiejszych jestem zadowolony z poziomu gry ... Na koniec warto zwrócić uwagę na Kolejorza , podoba mi się że stawia się na młodzież :ok:

PostNapisane: 31 lipca 2011, 08:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Obstawiam że sezon zakończy się tak:

1. Wisła
2. Legia
3. Śląsk
4. Polonia
5. Lech

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 31 lipca 2011, 09:57 
Przyjaciel forum

nuhi, mam to samo odczucie jeśli chodzi o Mezengę, który strzelił już dla Crveny kilka bramek. Ostatnio w pucharach, w 90 minucie na 1:2 ;)

Co do grup eliminacyjnych na mistrzostwa w Brazylii to myślę, że nie trafiliśmy najgorzej. Śmiało możemy powalczyć o to 2 miejsce, które daje prawo gry w barażach. Zaraz po losowaniu usiedliśmy z ojcem i każdy wpisał na kartce 2 drużyny, które wg nas zajmą 1 i 2 miejsce. Na 18 państw, 10 wpisaliśmy takich samych. Z naszej grupy typowałem

1. Anglia
2. Polska

a starszy

1. Ukraina
2. Czarnogóra

Kartka schowana i za 3 lata okaże się kto miał więcej racji :)

PostNapisane: 31 lipca 2011, 12:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Jeśli nasi będą prezentować obecny poziom to tabela będzie wyglądać tak:

Anglia
Czarnogóra
Ukraina
Mołdawia
Polska
San Marino

Typer EURO 2016 - I miejsce

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1