BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kto ma ochotę się zapienić
PostNapisane: 24 lipca 2007, 12:30 
Uzależniony od forum :)

NA forum sześć znalezione. ;)

Oto link: http://www.gazetawyborcza.pl/1,75480,4329730.html

Oto treść:

Dziewczynę mam wypasioną. Samochód mam wypasiony i psa mam wypasionego

Paszcza lwa nie zawsze straszy kłami. Ta, w którą wjechałem, straszyła rykiem silników, dymem, smrodem palonej gumy i bardzo głośną muzyką. Ja, świeżo upieczony kierowca, mijając bramę lotniska w Redzikowie i wjeżdżając na Auto Tuning Show, byłem przerażony. Powolutku, uważając, by nie zgasł mi samochód, zaparkowałem wśród podrasowanych fur.

Otworzyłem drzwi i nagle tuż obok z rykiem przemknął pojazd, w którego bagażniku siedział rozebrany do połowy pan. A potem przejechało coś, co bardzo strzelało z rury wydechowej. A potem ogarnęła mnie chmura dymu z palonej obok opony.

Gdy się rozwiała, zobaczyłem podekscytowane twarze mężczyzn, których na co dzień staram się unikać. Wielu z nich świeciło gołym torsem. A pomiędzy nimi kręciły się zgrabne, opalone i wydekoltowane kobiety w szpilkach.

Poczułem zapach testosteronu, intensywny jak zapach palonej gumy.

A potem znów zobaczyłem biały dym i to, jak z tego dymu wyłania się czarna beemka. Jak wspina się na stromy betonowy podjazd, traci równowagę i wali się na dach.

- Ja pierdolę... zdachował...

Tłum zadrgał, zafalował i biegiem rzucił się do beemki. Opasał ją ciasnym kręgiem. Rozpalone oczy, ekscytacja.

Nagle ktoś rzucił, że samochód może się zapalić. Szmer przeszedł przez tłum. Ale nikt się nie ruszył.

- Ale jebnął... ja cię... ubezpieczenie mu tego nie pokryje...

Przyjechali strażacy. Przepchnęli się przez tłum.

Jakiś duży facet otworzył drzwi swojego samochodu, wyjął butelkę wódki. Odkręcił, przechylił, podał kumplowi.

- Ale k.... było... widziałeś.... widziałem...

I znów ryk silników, smród palonych opon.

Naprawdę na pierwszy rzut oka świat, w którym się znalazłem, był przerażający. A na drugi...

Bmw jak druga żona

Na trawie tuż obok płyty lotniska stoi eleganckie białe bmw. Czarne szyby, chromowane, błyszczące w słońcu felgi.

Za bmw namiot, koło namiotu Ania, narzeczona właściciela.

- Proszę się nie opierać o samochód. Michał byłby niezadowolony - zaczyna rozmowę.

Ania ma 21 lat, mieszka w Tomaszowie Mazowieckim, studiuje pedagogikę, chce być nauczycielką w przedszkolu. Bardzo lubi dzieci, więc jak najszybciej chciałaby mieć swoje.

- Ale to dopiero po ślubie - zastrzega. Data ślubu jest już ustalona: 31 maja 2008 roku.

- A ten samochód? - pytam.

Najpierw Ania powie, że to jest bmw seria 735 E32, benzyna, pojemność 3,5 litra. A potem doda: - On jest jak druga żona.

I wyjaśni: - Generalnie nie podoba mi się to, że Michał tyle inwestuje w ten samochód, że go ciągle wyciera i jest taki pedantyczny.

Michał, który właśnie przyszedł: - Jak przyjeżdżam do ciebie brudnym, to się dziwisz. I nawet nie zauważasz, że tak się do ciebie spieszyłem, że go nie umyłem.

Ania: - Zawarliśmy układ. Ma jeszcze rok i po ślubie samochód idzie w odstawkę.

- Potrzebuję roku, żeby go wykończyć - Michał otwiera bagażnik i zaczyna demonstrację. - Została mi do zrobienia zabudowa w bagażniku. Tu będzie płyta MDF obszyta beżową skórą - pokazuje, gdzie. - Muszę też wymienić kondensatory, bo jak włączam muzykę, to jest taki spadek napięcia, że mi światła gasną.

Michał ma 22 lata i jest naprawdę świetnym materiałem na męża.

Bo wszystko potrafi zrobić sam. Bmw, które kupił za 7 tysięcy, przerobił na cacko.

Bo potrafi na siebie zarobić. Ma własną firmę, która zajmuje się polerowaniem felg i silników.

Nie jest leniem. - Jak kończę pracę, to jadę do Ani, koło 22 wracam do siebie i do drugiej robię coś przy aucie.

Jest ostrożny. - Staram się nie jeździć za szybko. Boję się, że ktoś we mnie wjedzie i zniszczy mi samochód, a tego bym nie przeżył.

Jest odpowiedzialny. - Samochód zostawiam tylko w garażu lub na parkingach strzeżonych.

Jest przewidujący. - Czarne szyby założyłem, bo jak okryłem siedzenia beżową skórą, to się przestraszyłem, że ktoś mi się włamie.

Nie ogląda się za kobietami: - Dużo się tu blachar kręci, ale mnie nie interesują. Ja kocham Anię.

I do tego wszystkiego nie pije i nie ćpa.

- Tylko te samochody - mówię.

Ania: - Ja się boję, że ta pasja może być jak hazard. Mam kilku znajomych, którzy się wciągnęli, i wiem, co to znaczy. Pocieszam się tylko, że Michał jest inny, skoro sam w tym wieku zaproponował założenie rodziny.

Michał: - Jak tylko skończę ten samochód, to go sprzedam i uzyskane pieniądze włożę w rozwój firmy. Za to, co mi zostanie, kupię czarne bmw i nic w nim nie będę robić. Tylko czarne szyby założę.

- Tylko?

- No, może jeszcze 20-calowe chromowane felgi.

Dom blisko garażu

Trzy samochody, trzy namioty, trzech chłopaków, dwie dziewczyny.

- Moja nie mogła przyjechać, bo ma kłopoty rodzinne - Rafał, 27-letni mechanik z Solca Kujawskiego, wyjaśnia zaburzenie symetrii.

- Dużo czasu poświęcacie swoim samochodom?

Chłopaki patrzą po sobie. Uśmiechają się jak nie-

sforni chłopcy.

- Trzy, cztery godziny - odzywa się wreszcie Damian, 27 lat, też z Solca Kujawskiego, też mechanik.

- Ciągle są z tego powodu awantury. Mówię mu: samochody albo ja - włącza się Malwina, 22 lata, pracuje w hurtowni bielizny, od dwóch lat jest z Damianem.

- I co?

- Jest, jak widać - Damian się uśmiecha.

Malwina pokazuje pierścionek. - Pół roku temu się zaręczyliśmy. Mam nadzieję, że po ślubie nie będzie gorzej.

- A może być gorzej?

Malwina wskazuje na Zbyszka. Naga klata, 27 lat, też z Solca Kujawskiego, też mechanik. - Cały czas siedzę przy samochodach - Zbyszek ma minę rozbrykanego chłopca.

- A co na to żona?

Agnieszka, 26 lat, pracuje w Miejskim Ośrodku Pomocy Społecznej, od czterech jest ze Zbyszkiem: - Ja już sobie dałam spokój.

- Jak to?

- Zajmuję się dzieckiem.

Zbyszek z entuzjazmem: - Jakby się zainteresowała, tobyśmy razem siedzieli w garażu.

Malwina: - Damian i tak by mnie do swojego samochodu nie dopuścił.

Damian potakuje, a Malwina się nakręca: - Jego zdaniem kobieta jest od gotowania, sprzątania i jeszcze od tych rzeczy. No wie pan, jakich.

Damian mówi, że tak uważa.

- A dlaczego?

- Tak powinno być. Tak było u mnie w domu.

- W samochodzie nie może być okruszka, a jak wchodzi do domu, to robi syf i nawet palcem nie kiwnie - złości się Malwina.

Damian zaczyna kręcić głową. Chłopaki mówią, że to nie do końca prawda.

- Sam sprzątasz w samochodzie? - pytam.

- Sam.

- A dlaczego w domu nie?

- Bo w samochodzie nikt mu nie posprząta - Zbyszek wyręcza kolegę. I wszyscy w śmiech. Napięcie rozładowane.

No to atakuję. - Słyszałem, że jak facet robi sobie świetną brykę, to znaczy, że w łóżku jest do niczego.

Damian, Rafał i Zbyszek spuszczają wzrok.

- Coś w tym jest - wypala Malwina.

- A ty skąd wiesz, jak jest z innymi? - Damian reaguje błyskawicznie.

- No w sumie nie wiem, ale słyszałam...

- ...a ja nie słyszałem - ucina Damian i atmosfera znów robi się napięta. Dla rozluźnienia pytam o samochody.

I tak: Rafał ma beemkę, model E46, 2 litry pojemności, 136 koni. Damian też ma beemkę, model E 34, 2,5 litra pojemności, turbo diesel, 146 koni. Zbyszek ma audikę, model 90, 2,3 litra pojemności, 146 koni.

- O czym marzycie? - pytam.

- Chciałbym mieć duży garaż, a w nim kilka samochodów - natychmiast odpowiada Zbyszek. Chłopaki z aprobatą kiwają głowami.

- A dziewczyny?

- Agnieszka to marzy o tym, żeby mieć dom blisko garażu - Zbyszek wyrywa się przed żonę. Agnieszka się śmieje, a potem mówi, że to prawda.

- A ja? Ja mam dużo marzeń. Hmm, hmm... - Malwina włożyła palec do buzi, patrzy w niebo.

- Chcesz mieć męża i dziecko - podrzuca Damian.

- No tak - zgadza się. - I jeszcze bym chciała mieć samochód. Nie jakiś tam specjalny. Hmm... Chciałabym opla tigrę.

Blachary, matki i chłopcy

- Są kobiety, co lecą na samochody - Justyna, 32-letnia pracownica telefonii komórkowej, poprawia włosy.

- Ciężko nam to wytłumaczyć - Ula, 23-letnia studentka piątego roku Akademii Pomorskiej (Wydział Praca Socjalna z Poradnictwem Społecznym), poprawia ciemne okulary.

I obie przepraszają, że nie najlepiej wyglądają, ale czego tu wymagać po nocy spędzonej w namiocie.

- Może tym kobietom się wydaje, że jak facet ma taki samochód, to musi być bogaty - Justyna wraca do naszych rozważań.

- Blachara po prostu lubi się pokazać w ładnym samochodzie - Ula proponuje nowy trop.

- Jak w szpilkach - podchwytuje natychmiast Justyna.

Ula: - Ale blachara to nie dziwka. Jej się za to nie płaci.

Justyna: - Ona po prostu lubi samochody.

Ula: - Blachary są ładne, seksowne i o tym wiedzą. Wybierają sobie facetów, a w zasadzie ich samochody, i w nich się pokazują.

- Czy to prawda, że jak ktoś ma odpicowaną furę, to znaczy, że w łóżku jest do niczego? - pytam.

Ula: - No jest taki stereotyp, że jak mężczyzna inwestuje w samochód i robi z niego choinkę, to jest to adekwatne do braku pewnej męskiej wypukłości.

Justyna: - Ale gdyby facet nie miał jaj, to nigdy by na taki samochód nie zarobił.

- Dobra puenta - Marek, chłopak Justyny, włącza się do rozmowy. Marek ma 29 lat, pracuje w firmie remontującej hotele w Cannes i ma golfa trójkę, 2 litry pojemności, 136 koni.

- Ten stereotyp wymyślili zakompleksieni faceci - dorzuca Jarek, chłopak Uli. Jarek ma 29 lat, jest inżynierem mechanikiem i właścicielem golfa, który ma teraz 195 koni mechanicznych.

Ula: - Naprawdę trzeba mieć jaja, żeby zarobić, potem zrobić coś przy samochodzie i jeszcze zadowolić dziewczynę.

- A jaka jest wasza rola? - pytam.

Ula: - Rozpakowujemy samochody, rozbijamy namioty, robimy im grill i jak sobie popiją, to zabieramy kluczyki. Potem kładziemy ich spać i wreszcie mamy czas dla siebie.

- Trochę jak matki.

Ula: - Jak on jest w pracy facet, dla kolegów facet, to gdzieś musi być chłopcem.

Potrójny wypas

Oto Seweryn: biało-czerwone buty, czerwone dresy, czerwona koszulka adidasa. Do tego złoty łańcuch, piegi i blond włosy. Seweryn mieszka w Słupsku, ma 27 lat i skończoną Wyższą Szkołę Zarządzania, kierunek finanse i bankowość.

A oto jego fura: subaru impreza WRX, 2,5 litra pojemności, ponad 300 koni mechanicznych.

- Lubię wypas - Seweryn opiera się o maskę swojej bajeranckiej bryki.

- A co masz wypasione?

- Dziewczynę mam wypasioną. Samochód mam wypasiony i psa mam wypasionego.

- Jaka rasa?

- Labrador.

- Mieszkanie też masz wypasione?

- Nie, bo wynajmuję.

- Ubrania?

- No, mam parę markowych ciuchów... - Seweryn ścisza głos. Pewnie dlatego, że naszej rozmowie przysłuchuje się kilku chłopaków z gołymi torsami. Pewnie krępują Seweryna. - Może nie rozmawiajmy o ubraniach - prosi szeptem. I nie chce powiedzieć, ile ma par butów, ile czasu codziennie spędza przy lustrze. A widać, że trochę spędza.

- Solarium?

- Z tego żyję. Prowadzę solarium w Słupsku - odpowiada i wskazując na samochód, zgrabnie zmienia temat: - Sam zaprojektowałem cały design. Trzy miesiące polowałem na części. Większość kupiłem na Allegro. Zmieniłem nadkola, felgi, spojlery, lusterka, zegary, tapicerkę... - wylicza i wylicza.

Na wszystko wydał ponad 40 tysięcy złotych. Dokładnie powiedzieć nie chce. Pewnie z tego samego powodu, dla którego założył kilka niestandardowych zabezpieczeń.

- A ile to wszystko jest warte?

- Sam samochód kosztował 120 tysięcy - mówi Seweryn i dodaje, że musiał wziąć go w leasing.

- Jeździsz nim na co dzień?

- Do tego mam pięcioletniego opla astrę - odpowiada i tłumaczy, że subaru się nie nadaje, bo po pierwsze, pali jak smok, a po drugie, został za nisko opuszczony i jak pada deszcz albo śnieg, to nie da się nim jeździć.

- To po co ci taki samochód?

- Mojej dziewczynie się podoba.

Dziewczyna Seweryna ma na imię Alina. Ma 22 lata, jest wysoka, ma czarne włosy. Opalona, ubrana w białą koszulkę i w krótkie białe spodenki, opiera się o auto. Niestety, kategorycznie odmawia rozmowy z prasą.

Seweryn: - Alina lubi szybkie samochody. Takie, co się wyróżniają.

- Od kiedy masz to auto?

- Od pół roku. Wcześniej miałem żonę.

Źródło: Duży Format

Ostatnio edytowano 24 lipca 2007, 12:32 przez KotSylwester, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 12:31 

I mój komentaraz na 6.com.pl

Cytuj:
Zastanawiam się jak bardzo duży kompleks ma ten dziennikarz. Aż mi się śmiać chciało z tendencyjności. Artykuł uraża i nas miłośników E24. W końcu tez wydajemy mase kasy i masę czasu na nie poświęcamy... ale żenada...

Zresztą powód chyba jest na początku. Koleś nie umie jeździć (pewnie kupił prawko) i jest jakiś cykor, bo się boi ludzi.:

Cytuj:
Ja, świeżo upieczony kierowca, (...) byłem przerażony. Powolutku, uważając, by nie zgasł mi samochó (...). Gdy się rozwiała, zobaczyłem podekscytowane twarze mężczyzn, których na co dzień staram się unikać.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 12:38 
Zacna persona forum

czy ta biala e32 nie byla kiedys pokazana na forum :niepewny:

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 12:47 
Mnie Gazeta Wyborcza niczym nie zaskoczy. Wyrażę swoją opinię parafrazując tego pismaka: zobaczyłem podekscytowane twarze dziennikarzy GW, których na co dzień staram się unikać.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 12:49 

Dixi napisał(a):
czy ta biala e32 nie byla kiedys pokazana na forum :niepewny:

byla byla...

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 13:12 
KotSylwester napisał(a):
- To po co ci taki samochód?

- Mojej dziewczynie się podoba.

Taaa fura za tyle kasy i wynajmuje mieszkanie.To ma byc facet? :padam:

Ale sie usmialam,ale bardziej z tych wypowiedzi :rotfl: .
I tak wogole to smiesza mnie te typiary-samochody albo ja. Skoro brala chlopaka to widziala ,ze to kocha.Wchodzac z kims w zwiazek trzeba liczyc sie z tym,z etak juz zostanie i dojdzie do slubu.I co,byla z nim,a po slubie kaze mu sprzedac auto i skonczyc zpasja??Co za idiotki,o fuuuckkk....
Ciekawe czy moj przyszly maz kaze mi skonczyc z pasja motoryzacyjna. hahaha

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 13:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
....a KotSylwester mi nie wierzył;-))) Kocie ja KOCHAM Twoją dłubaninę;-)))))))

Hahahahahahahahaahahahah;-)

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 13:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: mondeo ghia x
Kod silnika: duratec HE
to fura bmwhite chyba...

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 14:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
No i chyba się zapieniłem....... :hyhy:

I powiedzcie mi do czego mają prowadzić lub służyć takie artykuły....Ci kolesie to nie banda ćpunów i alkoholików dresów czy bóg wie kogo tylko w większości ludzie którzy mają jakąś pasje ( obojętnie czy podoba się "tjuning" ich aut czy nie ) Ich kobiety ( dziewczyny ) w większości wykształcone lub studiujące z priorytetami ( za takowe uważam chociażby "chcemy wziąć ślub") a autor moim zdaniem mówi o nich z sarkazmem.Bynajmniej mówię o tych cytowanych.One też podzielają pasję swoich facetów?! I co zróbmy artykuł o nie wiem czym...blachary - o ile widze dobrze to nie wiele tu o nich....przeróbki samochodów - wyolbrzymienie...klimat zlotu ( objętnie czy udał się czy nie - wiem że był wypadek ) - wyśmiany.
A potem jak podjeżdżam czarną beem pod swój blok i mam na sobie koszulę i jakieś pantofle to babcie uciekają a sąsiedzi spuszczają głowy i cichutko mówią dzieńdobry. ;) A potem słyszę " a w tych beemkach to przestępcy jeżdżą i degeneraci" łobuzy jedne. ;)

Sezon ogórkowy w pełni - beznadziejni reporterzy łączcie się i rośnijcie w siłę.

Tytuł: Re: Kto ma ochotę się zapienić
PostNapisane: 24 lipca 2007, 14:04 
Forumowicz

KotSylwester napisał(a):

I tak przez kilku, trudnych do okreslenia jednym w miare cywilizowanym slowem, posiadaczy aut BMW wyrabia sie stereotyp ogolnie przyjmowany w polskim spoleczenstwe, coz pewnie jeszcze wiele wody musi uplynac aby to sie zmienilo.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 19:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
W jakim celu dziennikarz przyjeżdża na następny dzień po całonocnej imprezie i wyszukuje "łysoli i blachary"(nie mam na myśli własciciela białego BMW, chociaż jego także opisuje tendencyjnie), aby z nimi zrobić wywiad do artykułu??
Ten artykuł jest bardzo tendencyjny. Ma za zadanie wywołać tylko jedną, słuszną wg autora, reakcję czytającego i kształtować opinię o użytkownikach BMW.
Byłem na tym ATS i wiem, że w sobotę, było troche ciekawiej i znalazłby ciekawych ludzi, których wypowiedzi i opinie mógłby zacytować w swoim artykule (miłośników motoryzacji, bo i tacy tam byli).
Sam artykuł uważam wręcz za obraźliwy dla mnie, jak i wielu pasjonatów BMW (nas), (ludzi o przekrojowym wykształceniu, często wyższym i o ponad przecietnym IQ).

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 22:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
czytałem i sie nie zapieniłem bo debili w BeeMkach jest mnóstwo, a przykład kolego BMWHITE który sie wypowiadał w artykule jest jak najbardziej poprawny bo kocha szanuje nie tylko swój samochód ale i kobiete.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 23:12 
Ta biała Beemka jest użytkownika bmwhite735: http://www.bmw-sport.pl/profile.php?mod ... file&u=574

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, 23:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
mi artykuł się podobał, i wcale nie uważam go za tendencyjny. jest trochę z przymrużeniem oka, owszem, ale przede wszystkim wskazuje na pewne niebezpieczeństwo zachłyśnięcia się rzeczami (choćby to wynikało z pasji, hobby, i nie ważne czy to jest auto, sprzęt HiFi, malowane żołnierzyki czy jakaś inna cholera) kosztem zdrowego rozsądku (teksty typu: do czego służy kobieta) i zdrowych relacji między partnerami. Kojarzę Tomka Kwaśniewskiego (autora) jeszcze z podstawówki, znam go co prawda słabo (nasze starsze siostry były w jednej klasie) ale zawsze sprawiał wrażenie gościa ciekawego, rozsądnego, trochę freaka, trochę hipisa, ale na pewno takiego, dla którego fascynacja przedmiotami nigdy nie stoi przed sprawami międzyludzkimi (co pokazał z kolegą w bardzo fajnym komiksie ukazującym się w Gazecie stołecznej w sobotę co dwa tygodnie (warto zajrzeć)) i to pokazuje w tym tekście. Nie wyśmiewa motoryzacyjnej pasji, ale brak umiejętności pogodzenia jej z normalnym byciem: domownikiem czy mężem i chłopakiem. oczywiście są wyjątki.
styl - :rotfl: naprawdę ok. przecież gościa od białej beem pochwalił i pogłaskał po główce. jaja robi z gościa w czerwonym dresie i pompowanych adikach w oblepionej plastikami subarce :rotfl:

mnie osobiście podobał się fragment o poszukiwaniu genezy, czy wytłumaczenia fenomenu blahar: "Blachara po prostu lubi się pokazać w ładnym samochodzie - Ula proponuje nowy trop. "

początek :rotfl: :rotfl:

no i koniec :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, 06:05 
Przyjaciel forum

"Dziewczynę mam wypasioną. Samochód mam wypasiony i psa mam wypasionego. "

to mnie rozwaliło:D

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, 08:12 
Zacna persona forum

bierute napisał(a):
wcale nie uważam go za tendencyjny.

przecież nie pokazuje sprawy obiektywnie, tylko dąży do założonego z góry tematu.
No tak są wyjątki 1/mln jak kolega BMWhite, potwierdzające regułę. Tomek Kwaśniewski ukazuje przecietnego kierowcę BMW jako ostrzyzonego, z gołą klatą mięśniaka, który mawszystko w 4 literach poza swoim super hiper bmw, lubi blachary, pije, ćpa i lepiej na niego nie patrzeć bo się w "ryj" zarobi.
Jakby autor miał na myśli
bierute napisał(a):
brak umiejętności pogodzenia pasji z normalnym byciem: domownikiem czy mężem i chłopakiem

zapewne tytuł artykułu brzmiałby inaczej niż Blachara lubi się pokazać??
Sam artykuł i pytania dążyłyby do problemu bycia pasjonatem i braku umiejetnosci pogodzenia tego z życiem rodzinnym.

Autor przyjechał na drugi dzień. Większość normalnych osób już opuściła ATS. Facet wynalazł sobie "gwiazdy z paszportem polsatu" i tak naprawdę już wiele nie musiał się wysilać. Na początek dał kogoś poprawnego, "żeby nie było", natomiast później przedstawia swoją wizję.

Były tam naprawde autka, które dobrze się prezentowały - ale wywiad z ich właścicielami nie leżał w "targecie" autora zapewne. Być moze na drugi dzień juz ich nie było.

Ja tam nie znam autora tego artykułu, nawet słabo, ale jego zamiar i cel tego pisma jest jasny. Jesli miał inny to słaby z niego pisarz ;) .

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, 09:09 

Nie jest tendencyjny?

No tak dziewczyny w szpilkach to blachary chcące się pokazać. A każda panna, która wie jakie auto ma jej chłopak to blachara? A ile razy każdy z nas wpaja kobiecie: Czerwony to E30, szóska to E24. Iwony facet ma E36... Po co im to wpajamy? Po co powtarzamy: Baur ma 1.8, szóśtka 3.5... Może lepiej żeby nie wiedzialy, może lepiej żeby nie chodziły w szpilkach...

Nam też nie wolno się znać na ich sprawach. Nigdy nie możemy rozróżniać sukienki od spódnicy, kredki od cienia, szminki od tampona....

To nie jest tendencyjność:
Cytuj:
Jest ostrożny. - Staram się nie jeździć za szybko. Boję się, że ktoś we mnie wjedzie i zniszczy mi samochód, a tego bym nie przeżył.

Jest odpowiedzialny. - Samochód zostawiam tylko w garażu lub na parkingach strzeżonych.

Jest przewidujący. - Czarne szyby założyłem, bo jak okryłem siedzenia beżową skórą, to się przestraszyłem, że ktoś mi się włamie.

Cytuj:
No to atakuję. - Słyszałem, że jak facet robi sobie świetną brykę, to znaczy, że w łóżku jest do niczego.

Damian, Rafał i Zbyszek spuszczają wzrok.

Już to widze...

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, 09:11 

Skoro autor tak naciska na markę bmw, na ich wlascicieli, a nawet podkresla ze są kiepscy w łóżku, to nasuwa mi sie jedno stwierdzenie. Kolesia panna go chyba leciutko zdradziła z posiadaczem BMW :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, 09:40 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):
Skoro autor tak naciska na markę bmw, na ich wlascicieli, a nawet podkresla ze są kiepscy w łóżku, to nasuwa mi sie jedno stwierdzenie. Kolesia panna go chyba leciutko zdradziła z posiadaczem BMW :rotfl: :rotfl:

calkiem prawdopodobne :rotfl: :rotfl: dobre ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2007, 11:04 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
EniGmatiC napisał(a):
przecież nie pokazuje sprawy obiektywnie

nie pokazuje obiektywnie, bo we wstępie zasugerował, że jest laikiem w temacie motoryzacji i popełnia ten artykuł trochę ad hoc, właśnie z punktu widzenia laika...

poza tym nie czepia sie chyba specjalnie bmw... sa tam tez inne auta, a akurat własciciela białej beem potraktował ok...

KotSylwester napisał(a):
A ile razy każdy z nas wpaja kobiecie: Czerwony to E30, szóska to E24. Iwony facet ma E36... Po co im to wpajamy? Po co powtarzamy: Baur ma 1.8, szóśtka 3.5...

hehe... co racja, to racja... moja Mrówka tez się za beemkami oglada od jakiegoś juz czasu... przekonuję ją, żeby z Clio przesiadła się do E30 jak ją już wyremontuję... najpierw stawała okoniem, ale teraz Clio jest w wrasztacie i jeździ nią i wcale wcale jest zadowolona :) wygodna, stabilna, no i ten szpan :rotfl: tylko biedna nie zabardzo do pedałów dosięga (jest malutka), co jest dziwne, bo w e39 nie ma problemów... właśnie, Kocie, czy fotel da się przerobic tak, zeby przesuwał się blizej kierownicy?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1